Το θέμα των υγειονομικών έχει λήξει για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Καταγγελία Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη.

-https://www.youtube.com/watch?v=CEdZq7YTXT4 ΠΑΝ5882

6 thoughts on “Το θέμα των υγειονομικών έχει λήξει για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Καταγγελία Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη.

  1. και μετά λένε κάποιοι: … μη βιάζεστε για διακοπή μνημοσύνου,υπάρχει ακόμη περιθώριο να περιμένουμε…..μη χωριζόμαστε …..απο ποιούς μωρέ, τούς μασόνους εχουμε κεφαλή;

  2. Που είναι η μασκούλα του «Αρχιεπισκόπου» Α, ξέχασα, σε «καθέδρᾳ λοιμῶν» δεν κολλάει, κολλάει μόνο στον «ἅγιόν ναὸν». Μάλιστα…

  3. Συμπόσια
    Οι Ιερωμένοι,πρέπει να είναι σ’όλους ζωντανό παράδειγμα και εικόνα προς κάθε αγαθοεργία.Αλλά μερικοί παραστρατούν και μετέχουν σε άσωτη ζωή,δηλ.τυχερά παιγνίδια,μέθαις και φαγοπότια,γι’αυτό και ο Αποστ.42278 ορίζει ότι όποιος Ιερωμένος καταγίνεται σε τέτοια άσεμνα έργα ή να παύει ή να καθαίρεται από την Ιερωσύνη. Ο Πενθ.74279 και ο Καρθ.49280 απαγορεύει τα συμπόσια μέσα στον χώρο της Εκκλησίας. Ο Ζ΄22281 ορίζει,ότι οι κοσμικοί δεν είναι κατηγορίας άξιον να συντρώγουν με άλλες οικογένειες,αλλ’αυτό να μην γίνεται με σατανικά τραγούδια,κιθάρες και πορνικά λυγίσματα,για να μην κληρονομίσουν την κατάρα και το αλλοίμονον που επιφέρει ο Ησαϊας: «Ουαί οι μετά κιθάρας και ψαλτηρίου τον οίνον πίνοντες,τα δε έργα Κυρίου ουκ εμβλέπουσι και τα έργα των χειρών αυτού ου κατανοούσι».(Ησ.5,12) Εάν δεν μετανοούν να παύσουν απ’αυτά,ας λαμβάνουν τα επιτίμια,του αφορισμού δηλαδή που οι Κανόνες των προτέρων Συνόδων,κατά των τοιούτων χριστιανών επιφέρουν.Αλλά οι Ιερωμένοι πάντες καθόλου δεν έχουν την άδεια να συντρώγουν με γυναίκες κατ’ιδίαν ακόμη και αν είναι συγγενείς,εκτός με ανδρόγυνα ευλαβών,που γίνεται για πνευματικό στηριγμό.
    Διότι ο Χριστός στο Ευαγγέλιο πρόσταξε να κόβουμε τις αρχές των αμαρτημάτων και δεν κολάζει μόνον την μοιχεία,αλλά και την κίνηση του λογισμού προς πράξιν της μοιχείας,λέγων: «Πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτής ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού».(Ματθ.5:28) Έτσι οι Μοναχοί και Ιερωμένοι βλέποντες τις γυναίκες μ’επιθυμία και πάθος,μοιχεύουν αυτές στην καρδιά τους,τ’οποίον καταδικάζει ο Κύριος.Εάν οι Ιερωμένοι,καθ’υπόθεσιν δεν σκαδαλίζωνται από την θεωρίαν των γυναικών(που είναι σπανιώτατον),αλλ’όμως για μην σκανδαλίζουν τους άλλους πρέπει να μην το κάνουν.Διότι λέει ο Παύλος,όλα επιτρέπονται,αλλά δεν είναι όλα συμφέροντα. Ο Λαοδ.55282 απαγορεύει σε Ιερατικούς,Κληρικούς και λαϊκούς να κάνουν συμπόσια,ως αλλότρια των χριστιανών.
    Ο Καρθ.69283 απαγορεύει τα συμπόσια έξω από Ιερούς Ναούς,διότι οι ταύτα ποιούντες ωρμούσαν άσεμνα και πορνικά επάνω σε σεμνές γυναίκες που χάριν ευλαβείας πήγαιναν στην εκκλησία και τις ανάγκαζαν να φεύγουν από την εκκλησία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s