Το ανούσιο και γραφικό των ετήσιων παρελάσεων τύπου Gay Pride.

Φωτογραφία: Teddy Österblom (Unsplash 2019)

Μιχαήλ Συριανός, Ph.D.

H αποδοχή του γραφικού και της υπερβολής της συγκεκριμένης οπτικής…

Το θέμα που φαίνεται να μονοπωλεί την επικαιρότητα είναι η ετήσια παρέλαση για το «φερμουάρ», γιατί πολύ απλά περί αυτού πρόκειται. Εύλογα διερωτώμεθα, γιατί όχι παρελάσεις και για τους/τις straight, τους/τις παρθένους/ες, τους/τις άγαμους/ες (celibate στην αγγλική γλώσσα, που δηλοί τους/τις απέχοντες από κάθε σεξουαλική πράξη), κ.ο.κ.; Γιατί βάσει της νεοταξικής οπτικής οι ΛΑΟΤΚΙ+ προβάλλονται ως οι νεωτεριστές εκλεκτοί και οι υπόλοιποι θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας ως «συντηρητικοί»;

Η συγκεκριμένη οπτική θεωρείται «προοδευτισμός» ή είναι de facto κεκαλυμμένος σκοταδισμός; Μάλλον το δεύτερο, γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η διεθνώς συντονισμένη λογοκρισία, η υπερβολή του γραφικού, και η εδραιωμένη φασιστική αντίληψη που χαρακτηρίζει αυτόματα κάθε μη ομοφυλόφιλο ως «ομοφοβικό» όταν εκείνοι είναι όντως «ετεροφοβικοί» βάσει των παραπάνω;

Γιατί πρέπει αθώα παιδιά να εκτίθενται σε ανάρμοστες εικόνες τόσο κατά την «παρέλαση» τους όσο και κατά τη γυμνή ποδηλατοδρομία της Θεσσαλονίκης; Να τονιστεί ότι η δημόσια επίδειξη ερωτοτροπιών ακόμη και των straight μπροστά σε ανήλικα παιδιά είναι εξίσου κατακριτέα. Αν ένας άνθρωπος κυκλοφορούσε γυμνός με το ποδήλατο του, θα συλλαμβανόταν επ’ αυτοφώρω και θα δικάζονταν για προσβολή της δημόσιας αιδούς, όμως, στην περίπτωση των ΛΑΟΤΚΙ+ δεν ισχύουν οι νόμοι; Η Πολιτεία (και συγκεκριμένα οι αρμόδιοι εισαγγελείς ή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) παραβλέπει το γεγονός ότι τόσο στη Δημοκρατία όσο και στη Δικαιοσύνη, τα δικαιώματος του ενός τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου; Αυτή η μικρή νεοταξική ομάδα εμπράκτως ελέγχει κυβερνήσεις και τη δικαιοσύνη;

Παραδόξως οι ίδιοι άνθρωποι που αντιτίθενται στις εθνικές παρελάσεις, στηρίζουν και προωθούν εμμονικά τις παρελάσεις Gay Pride που όχι μόνον είναι ανούσιες αλλά και χαμηλής αισθητικής αντίληψης. Πότε είδαμε τελευταία τόσους ανθρώπους να σηκώνονται από τον καναπέ τους και να διαδηλώνουν, όταν υπήρξαν σημαντικά εθνικά και πανανθρώπινα θέματα με μειωμένη συμμετοχή διαδηλωτών; Μήπως πολλά θέματα ελέγχονται και κατευθύνονται από τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε., ιδιαίτερα στη χώρα μας που κατατάσσεται ιδιαιτέρως χαμηλά στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία (Και που πολλοί πλέον απεχθάνονται τους δημοσιογράφους);

Το να είναι κάποιος «υπερήφανος» (proud, από το «Pride») για την οποιαδήποτε σεξουαλική επιλογή του, αποτελεί μία ρηχή θεώρηση του ανθρώπου ως αυτεξούσιο ων, και ευτελίζει την ίδια τη σημασία της λέξης «άνθρωπος». Το αυτό βέβαια ισχύει και για τους straight. Συνήθως είμαστε υπερήφανοι που βραβευτήκαμε για τις άριστες φοιτητικές ή αθλητικές επιδόσεις μας, την καταξιωμένη πορεία της καριέρας μας, ή κάποια πράξη αλτρουισμού που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε. Δηλαδή, ο άνθρωπος εξαντλεί τη μεταφυσική ή φιλοσοφική οντότητα του, μόνο στη σεξουαλικότητα του; Δηλαδή, αν το κεφάλι μας αδυνατεί να δει υψηλότερα από τη σάρκα, δεν είμαστε αξιοθρήνητα όντα;

Τέλος, αξιοσημείωτος είναι ο εμετικός πολιτικός και εμπορικός καιροσκοπισμός, όταν οι ίδιοι εμπράκτως δεν ενδιαφέρονται για πλειάδα θεμάτων που άπτονται της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών (Ενδεικτικά, Ελληνική εταιρεία fast-food, Ελληνική εταιρεία στρωμάτων και διεθνής εταιρεία τηλεφωνίας, μεταξύ των άλλων, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να προβληθούν και να διαφημιστούν).

Όταν υπάρχουν ανοιχτά σημαντικά κοινωνικά θέματα τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, το ετήσιο προκλητικό πάρτι των ΛΑΟΤΚΙ+, δεν τεκμηριώνει τα «δικαιώματα» της συγκεκριμένης μερίδας ανθρώπων που είναι αδελφοί μας, αλλά, προβάλλοντας την αποδοχή του γραφικού και της υπερβολής της συγκεκριμένης οπτικής που συνειδητοποιημένα προκαλεί (και συνειδητά στοχεύει και λοιδορεί τους Χριστιανούς), μάλλον αντίθετα λειτουργεί…

ΥΓ Προς αποφυγήν τυχόν παρανόησης, δηλώνω απερίφραστα ότι δεν είμαι ομοφοβικός, φασίστας, δεξιός, ή ακροδεξιός, αλλά, εραστής της λογικής, της ισονομίας και της ανάτασης του ανθρώπινου πνεύματος.


6 thoughts on “Το ανούσιο και γραφικό των ετήσιων παρελάσεων τύπου Gay Pride.

 1. Τούτο ουν λέγω και μαρτύρομαι εν Κυρίω, μηκέτι υμάς περιπατείν καθώς και τα λοιπά έθνη περιπατεί εν ματαιότητι του νοός αυτών, εσκοτισμένοι τη διανοία, όντες απηλλοτριωμένοι της ζωής του Θεού δια την άγνοιαν την ούσαν εν αυτοίς, δια την πώρωσιν της καρδίας αυτών, οίτινες, απηλγηκότες, εαυτούς παρέδωκαν τη ασελγεία εις εργασίαν ακαθαρσίας πάσης εν πλεονεξία. υμείς δε ουχ ούτως εμάθετε τον Χριστόν, είγε αυτόν ηκούσατε και εν αυτώ εδιδάχθητε, καθώς εστίν αλήθεια εν τω Ιησού, αποθέσθαι υμάς κατά την προτέραν αναστροφήν τον παλαιόν άνθρωπον τον φθειρόμενον κατά τας επιθυμίας της απάτης, ανανεούσθαι δε τω πνεύματι του νοός υμών . και ενδύσασθαι τον καινόν άνθρωπον τον κατά Θεόν κτισθέντα εν δικαιοσύνη και οσιότητι της αληθείας.

  《Αυτό, λοιπόν, λέω και επιβεβαιώνω, έχοντας κοινωνία με τον Κύριο: να μη περπατάτε πια καθώς και οι εθνικοί περπατούν μέσα στη ματαιότητα του νου τους,  που είναι σκοτισμένοι στη διάνοια, αποξενωμένοι από τη ζωή του Θεού εξαιτίας της άγνοιας που υπάρχει μέσα τους και εξαιτίας της πώρωσης της καρδιάς τους. Οι οποίοι, αφού έχουν γίνει αναίσθητοι, παράδωσαν τους εαυτούς τους στην ασέλγεια, για να εργάζονται κάθε ακαθαρσία αχόρταγα.  Εσείς όμως δε μάθατε έτσι το Χριστό,  αν βέβαια ακούσατε αυτόν και διδαχτήκατε ενωμένοι με αυτόν, κατά τον τρόπο που υπάρχει η αλήθεια στον Ιησού:  να αποβάλετε τον παλιό άνθρωπο που φθείρεται κατά τις επιθυμίες της απάτης σύμφωνα με την προηγούμενη συμπεριφορά σας, και να ανανεώνεστε στο πνεύμα του νου σας . και να ντυθείτε τον καινούργιο άνθρωπο που χτίστηκε κατά Θεό με αληθινή δικαιοσύνη και οσιότητα》.

  Προς Εφεσίους επιστολή
  Κεφ.4 (δ)

 2. Οι ομοφυλόφιλοι κάνουν την παρέλαση περηφάνειας . Πραιντ pride . Μάλιστα !!!
  Τα άτομα με αναπηρίες , γιατί δεν παρελάζουν μαζί με τους συνοδούς τους , τις οικογένειές τους ; Αυτοί είναι οι περήφανοι , ειδικά και εδώ στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν δομές , δεν υπάρχει πρόβλεψη ράμπας στα πεζοδρόμια ( ούτε και αυτά κατάλληλα ) και αν υπάρχουν, πάμε και τις καταλαμβάνουμε με τα κάρα μας οι οδηγάρες . Πετσοκοβουνε τα επιδοματά τους . Και όμως επιβιώνουν . Και δεν είναι για τον Καιάδα όπως κάποιοι λένε . Οι σύζυγοι , τα παιδιά των ανθρώπων αυτών , ήρωες της σύγχρονης πραγματικότητας που στερούνται από τη ζωή τους για τον άνθρωπο τους . Μαμάδες που δεν ακούσανε τον επιστήμονα να «αφήσουν» το παιδί από την κοιλιά τους για να μην ταλαιπωρούνται . Και πόσες φορές πέσαν έξω !!! Και πόσο ήρωες αυτοί οι γονείς !!!
  Και οι άνθρωποι αυτοί να μην είναι υπερήφανοι ;;;;!!!
  Ναι , αυτοί πρέπει να νιώθουν την ταπεινή υπερηφάνεια , λέγοντας μας εδώ είμαστε. Εδώ είμαστε και προσπαθούμε στη κοινωνία του » φυσιολογικού » να ορθώσουμε ανάστημα .Και όχι όπως κατά συντριπτική πλειοψηφία τους οι ακτιβιστές lgbt+(-&$#@?!✓®£©%) που προκλητικά επιδυκνείονται . Το κουσούρι που έλεγε και ο αείμνηστος Χριστόδουλος .
  Αυτοί είναι οι ταπεινά άξια περήφανοι της ζωής .
  Και ο κάθε μεροκαματιάρης .
  Και οι 7000 από τους σύγχρονους ομολογητές υγειονομικούς , που παρελάζουν κ αυτοί . Και διαμαρτύρονται . Και απεργίες πείνας κάνουν . Και οι τόσοι άλλοι μαχητές που έχουν πρωτεύων την ορθοδοξία και ορθοπραξία και δεν φαίνονται δίνοντας τον αγώνα απέναντι στην ανελευθερία και τον παραλογισμό ( του 2+2=5 ) . Απέναντι στα κακώς αιρετίζοντα κείμενα , λόγους , πράξεις , πρόσωπα .
  Χαίρεται.

  • Αποστομωτικό σχόλιο. Προσυπογράφω.
   Να προσθέσω μόνο τους άνδρες της ΕΜΑΚ που εκδιώχθηκαν από την υπηρεσία τους, τους άνω των 60 ετών που τιμωρήθηκαν γιατί δεν θέλουν να γίνουν πειραματόζωα, τον ευόρκως υπηρετούντα αστυνομικό σε διαθεσιμότητα Γιώργο Βραχνή και όλους τους τελούντες σε αναστολή στρατιωτικούς γιατρούς μας.
   Στην Ελλάδα που μαστίζεται από υπογεννητικότητα θα έπρεπε να παρελάυνουν πρωτίστως οι ήρωες πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και μονογονείς με τα παιδιά τους.
   Για ποιό πράγμα ακριβώς είναι υπερήφανοι όλοι αυτοί; Μόνο τους εμπνευστές και χορηγούς επικοινωνίας να δει κάποιος, καταλαβαίνει.

   • προσυπογράφω και εγώ με την σειρά μου στο προσθετικό σου σχόλιο Ιωάννη.
    βέβαια ξεφεύγει απο το θέμα των ομοφιλόφιλων της ετικέτας , άλλα και επειδή το ανέβασε και σήμερα το παρόν ιστολόγιο ( του υπουργείου οι πύλες , οι νέες Θερμοπύλες ), ναι σε όλους αυτούς που αντιστέκονται , είτε του Δημοσίου είτε ιδιώτες . Γνωρίζω οτι υπάρχει συμπαράσταση απο τον κόσμο . να είναι καλά όσοι βοηθάνε .
    Να ευχαριστήσω και τη διαχείριση του παρόντος ιστολογίου . όχι μόνο για το θέμα αυτό

 3. Εξαιρετικό δείγμα γραφής!
  Προσυπογράφω και
  Προσδοκώ έλευση ΛΟΓΙΚΗΣ, στον παραλογισμό της όλης…..αηφιαστικής και ψευτικης παράστασης, που δεν πείθει στο βάθος, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.
  Το «κενό» , θα υπάρχει πάντα, πίσω απ το παραβάν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s