Η εκτέλεση του μοναχού Εφραίμ – Για πρώτη φορά στα χρονικά επετράπη σε Ορθόδοξο Ιερέα να εισέλθει μέσα στο δωμάτιο του θανάτου – Τα τελευταία του λόγια.

Μετά την εκτέλεση του μ. Εφραίμ (Αντωνίου, Frank Jarvis Atwood) έλαβε χώρα μία ζωντανή ενημέρωση για το τί συνέβη την ώρα της εκτέλεσης της θανατικής ποινής. (βίντεο στο τέλος) Παραθέτω σε μετάφραση κάποια αποσπάσματα.

Δηλώσεις του Αναπληρωτού Διευθυντού του Σωφρονιστικού Τμήματος Αποκατάστασης και Επανεισαγωγής της Αριζόνα.

«Η εκτέλεση έγινε στις φυλακές της Αριζόνα με θανατηφόρα ένεση.
Οι προετοιμασίες για την εκτέλεση ξεκίνησαν τις 09.37 το πρωί και τέλειωσαν στις 10:04 το πρωί.
Η εκτέλεση ξεκίνησε στις 10:04 και η διαπίστωση θανάτου του Atwood έγινε στις 10:16 το πρωί.
Τα τελευταία του λόγια ήταν:

Ακριβέ μου πατέρα σε ευχαριστώ που ήλθες σήμερα και που με οδήγησες στην Πίστη. Θέλω να ευχαριστήσω την όμορφη σύζυγό μου που με αγάπησε με όλο της το είναι. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου και τη νομική ομάδα, και πάνω απ’ όλα τον Ιησού Χριστό μέσα από αυτήν την άδικη δικαστική διαδικασία που οδήγησε στην σωτηρία μου. Προσεύχομαι ο Κύριος να μας ελεήσει όλους και ο Κύριος να ελεήσει εμένα.»

Σχόλιο μάρτυρα μέσου ενημέρωσης: «Η ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ»

«Καλημέρα. Ο «ακριβός πατέρας» για τον οποίον μιλούσε ήταν ιερέας. Του επετράπη να έχει μαζί του στο δωμάτιο της εκτέλεσης ένα ιερέα. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην Πολιτεία. Ο ιερέας έμεινε μαζί του καθ’ όλη τη διαδικασία. Κρατούσε στο κεφάλι του ένα πανί (σ.σ. μάλλον εννοεί το Επιτραχήλιο) και ένα medallion (σ.σ. μάλλον to Εγκόλπιο). Κάποιες φορές συνομίλησαν. …

Επίσης για πρώτη φορά είδαμε να φέρνουν τον Frank Atwood στον θάλαμο, σε αντίθεση με τις άλλες φορές που άνοιγε η κουρτίνα και ήταν έτοιμος στο τραπέζι. Τον έφεραν μέσα και ήμασταν σε θέση να δούμε όλη την διαδικασία, που έβαλαν τις ενδοφλέβιες και στα δύο χέρια. Έχω παρακολουθήσει εκτελέσεις στο παρελθόν, συνήθως χρησιμοποιούν ένα χέρι, αυτή την φορά χρησιμοποίησαν δύο. Δεν ξέρουμε γιατί έγινε αυτό αλλά μπορούμε να μάθουμε.

Στο δωμάτιο βρισκόντουσαν περίπου 40 άνθρωποι. … Αρκετές φορές γύρισε, κοίταξε την σύζυγό του και χαμογέλασε. Ήτανε πολύ ήρεμος. Δεν προσπάθησε ποτέ να τραβήξει τα δεσμά που είχε πάνω του. Είχε λουριά στους αστραγάλους, είχε λουριά κοντά στα γόνατα, στη μέση και στο στήθος. Ήταν δεμένος σε πολλά σημεία με πολλούς τρόπους αλλά δεν προσπάθησε ποτέ να τραβήξει κάποιο από τα δεσμά. Ήταν πολύ ήρεμος και χαλαρός καθ’ όλη την διάρκεια. Σε κάποιες περιπτώσεις μίλησε με τους γιατρούς κατά την προετοιμασία….

Έχω γίνει μάρτυρας και σε άλλες εκτελέσεις που ήταν κάπως σκληρές να τις παρακολουθήσεις. O John Brewer το 1993 αντιστάθηκε σκληρά πριν την εκτέλεσή του. Αυτή, θα πρέπει να πω, ήταν μάλλον η πιο ειρηνική εκτέλεση που έχω δει απ’ όλες όσες έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν. … Δεν υπήρχε τίποτα που σε έκανε να πιστεύεις ότι ετοιμαζόταν για κάτι άλλο εκτός από χειρουργείο ή κάποια επέμβαση. …»


Δείτε το μακάβριο βίντεο με την συνάντηση που έγινε αμέσως μετά την εκτέλεση για την «ικανοποίηση» της οικογένειας του θύματος.

-https://www.youtube.com/watch?v=qvcGSCVef_s


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

8 thoughts on “Η εκτέλεση του μοναχού Εφραίμ – Για πρώτη φορά στα χρονικά επετράπη σε Ορθόδοξο Ιερέα να εισέλθει μέσα στο δωμάτιο του θανάτου – Τα τελευταία του λόγια.

 1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
  Ο ΠΑΤΗΡ ΕΦΡΑΙΜ, ΕΠΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΙΩΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΝΑ ΓΊΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΌΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ. ΣΥΝΤΟΜΑ, Ο ΑΘΩΟΣ ΦΡΑΝΚ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΑΤΗΡ ΕΦΡΑΙΜ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ.
  ΜΑΚΆΡΙΟΣ ΟΝ ΕΞΕΛΈΞΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΆΒΟΥ, ΚΥΡΙΕ!
  ΑΝΑΠΑΥΣΕ ΤΟΝ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΣΟΥ, ΕΝΘΑ, ΠΆΝΤΩΝ ΕΣΤΙ ΕΦΡΑΙΝΟΜΕΝΩΝ, Η ΚΑΤΟΙΚΊΑ.

 2. Πολύ με συγκίνησε η μετάνοια αυτου του ανθρώπου… συγχρονος όσιος και μάρτυρας! Έλαμψε μέσα στο σκοτάδι, την εμπάθεια και το μίσος του παρηκμασμένης Αμερικής. Ζήλεψα τον θανατό του, Καλή μετάνοια σε όλους μας!

 3. Πολλές προσευχές χρειάζονται όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι και η Ανθρωπότητα ολάκερη.
  Ο Θεός να τους συγχωρέσει.

  Ειρηνική κοίμηση.
  Χριστός Ανέστη, πάτερ Εφραίμ!
  Χριστός Ανέστη, κόσμε!

 4. Εγώ ειμι η Οδός και η Αλήθεια και ηΖωή! Και η Ανάστασις! Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται.

 5. Ἀπάνθρωποι οἱ ἠθικολόγοι ποὺ σκοτώνουν( καὶ εἰδικὰ μὲ δηλητήρια ἢ ἡλεκτρικὲς καρέκλα-
  στὰ 6 μέτρα, μπάμ καὶ κάτω,πρόσωπο μὲ πρόσωπο,θὰ ἦταν «τιμιώτερο» !)

 6. Κάποια ημέρα ο μοναχός Εφραίμ θά συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με όλους όσους τόν καταδίκασαν… ειλικρινά οι τελευταίοι θα ψάχνουν τόπο, ματαίως, να κρυφτούν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s