Σημεία των καιρών.

Μαστρογιάννης Δημήτριος, Οικονομολόγος -Θεολογος.

Στο μακρυνό 1986 στις 26/5/1986 αρχίζει συζήτηση στη Βουλή για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων η αλλιώς για την αποποινικοποίηση των εκτρώσεων. Ένα μήνα πριν στις 26/4/1986 συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας της τότε ΕΣΣΔ  με την έκλυση ραδιενέργειας και με το ραδιενεργό νέφος να κάνει το γύρο του κόσμου ..

Τέλος Μαϊου του 1986 ύστερα από πρόταση του κυβερνώντος τότε κόμματος του ΠΑΣΟΚ (που μετά από τόσα χρόνια και διακυμάνσεις ξαναβρήκε την «ταυτότητα» του;!επαναφέροντας το όνομα και τον πράσινο Ήλιο (ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ) άρχιζε στη Βουλή σκληρή αντιπαράθεση για την νομιμοποίηση των αμβλώσεων που κράτησε μέχρι τις 3/6 και τελικά ψηφίστηκε αρχές Ιουλίου ο νόμος 1609/1986 που έδινε στις γυναίκες το «δικαίωμα» να ορίζουν.. το σώμα τους ..

Οι περίφημες «ΑΙΓΕΣ» η αλλιώς ΕΓΕ – Ένωση Γυναικών Ελλάδας (βλπ  γελοιογραφία της εποχής) καθοδηγούνταν από την Μάργκαρετ Τσαντ σύζυγο τότε του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, συνέβαλαν και αυτές στις τελικές αποφάσεις ! Η τότε ΝΔ αντέδρασε σφόδρα (χαρακτηριστική η παρθενική ομιλία της νεαράς τότε Φάνης Πάλλη- Πετραλιά που ως βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοίμαζε την παρθενική της ομιλία στη Βουλή κλεισμένη δύο ημέρες στο γραφείο της για να την ετοιμάσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής).

Σήμερα βέβαια η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει μεταλλαχθεί και ετοιμάζει αλλά και ψηφίζει  νομοσχέδια γάμου ομοφύλων «ζευγαριών και υιοθεσιας τέκνων  .. Σημεία των καιρών ;; Και τότε στο προσκήνιο η Ουκρανία με την «άψινθο» (στα Ουκρανικά το Τσερνομπίλ ως άψινθος και οι προσπάθειες ερμηνείας της Αποκάλυψης) και τώρα με τις πολεμικές αλλά και τις εκκλησιαστικές διαστάσεις (ουκρανικό λεγόμενο σχίσμα ειδικά μετά και την (ψευτο)Σύνοδο του Κολυμπαρίου . .

Και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ το δημογραφικό, παρά τις φωνές που ακούγονται περιστασιακά. Ο Μάιος του 1986 ήταν η αρχή, σήμερα κάθε χρόνο στατιστικά γίνονται πάνω από 200 χιλιάδες εκτρώσεις. Με όλα όσα συμβαίνουν στο σήμερα με τη νέα τάξη πραγμάτων παγκοσμίως να προωθεί και να επιβάλλει την ατζέντα της (2030) και να δείχνει να είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού έρχονται στο προσκήνιο προφητείες, ρήσεις γερόντων και ερμηνείες λόγων Αγίων, σημάδια, συνωμοσιολογίες, προσδοκίες .. «. Είναι όμως έτσι; Ξεχνάνε τα πειθήνια όργανα του αντίδικου η μάλλον προσπερνάνε γιατί έχουν μάθει να ζούνε στο έρεβος τον Αληθινό κυρίαρχο επί γης και ουρανού Εκείνον τον Αίδιον λόγο τον Τριαδικό Θεό που σαρκώθηκε (Υιός) για τις αμαρτίες όλου του κόσμου και έφερε το μήνυμα της Χαροποιού Αναστάσεως και της λυτρώσεως από τα δεσμά των παθών και της αστοχίας ..

Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε από τους καιρούς και τα σημεία αυτών γιατί τα επέκεινα οδηγούν στην Αιώνια ζωή αρκεί να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη και την Ορθοδοξία !


11 thoughts on “Σημεία των καιρών.

  1. Από τα πιο παρηγορα άρθρα που έχω διαβασει τα τελευταία 2 χρόνια. Ευγε στον συντακτη του….

  2. Θα παρακαλούσα να παρουσιάσετε τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουν 200.000 εκτρώσεις στην Ελλάδα κατ’ έτος. Συμφωνώ με το άρθρο σας αλλά το νούμερο μου φαίνεται εξωπραγματικό.

  3. Σύμφωνα με την wikipedia-Δημογραφία της Ελλάδος, από το 1950 οι γεννήσεις ποτέ δεν ξεπέρασαν τις 162.000 ανά έτος, ενώ έβαιναν μειούμενες. Μέχρι και την δεκαετία του ’80, είναι ασφαλές νομίζω να υποθέσουμε ότι οι εκτρώσεις ήταν μηδαμινές (για διάφορους λόγους) και οι αποβολές λίγες σχετικά με τις γεννήσεις. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε, ότι οι εγκυμοσύνες ήταν περισσότερες από τις γεννήσεις αλλά όχι σημαντικά. 200.000 εκτρώσεις το π.χ. 2020 με 84.700 πραγματικές γεννήσεις αυτό το έτος, ισοδυναμούν με περίπου 285.000 εγκυμοσύνες, νούμερο που ποτέ δεν φαίνεται ούτε καν να πλησίασε η Ελλάδα. Για να μην μιλήσουμε για τις 300.000 εκτρώσεις.

    • «Μηδαμινές εκτρώσεις μέχρι και την δεκαετία του ’80», από που τα βγάζετε αυτά τα ποσοστά; Από υπολογισμούς του ποδαριού; Νομίζω ότι αφού θέσατε την απορία σας καλύτερα να αφήσετε τον καθένα να κάνει την έρευνά του… Βέβαια είναι λογικό να πει κανείς ότι ο εκτρωματικός νόμος διέφθειρε τους ανθρώπους (γι’ αυτό και πρέπει να καταργηθεί) και ότι πριν θα γινόντουσαν λιγότερες εκτρώσεις.

    • Μου παρουσιάσατε την πηγή. Ευχαριστώ πολύ. Όντως το νούμερο που αναφέρεται είναι 300.000 και ότι μία στις 4 σε εφηβική ηλικία έχει κάνει έκτρωση. Αδυνατω να το πιστέψω. Ειλικρινά δεν το χωράει το μυαλό μου και μου φαίνεται ψευδές.

      • Αγαπητέ ak 1970 είναι πραγματι λυπηρό και τραγικό συνάμα και μακάρι να μην ήταν έτσι .Τον ακριβη αριθμό των αμβλώσεων σίγουρα δεν μπορεί ίσως κανείς να τον γνωρίζει γιατί στην ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτυπώνεται η διακοπή κυήσεων, προσμετρούν θανάτους από διάφορες αιτίες απο τη στιγμή της γεννησεως ενώ εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουμε ότι εξ άκρας συλλήψεως γινόμαστε συνδημιουργοι του Θεού .Ενδεικτικά ανέφερα ένα κατά προσέγγιση απολογισμό ..Δεν θα σταθώ στα νούμερα που είναι ΖΩΕΣ αλλά στην ουσία που είναι η αστοχία ,η προσβολή στη δημιουργία Του κατανοώντας σίγουρα τις συνθήκες όσων γυναικών η και ανδρων που παρασύρουν σε τέτοιες αποφάσεις εντός η εκτός κοινωνίας Γάμου και καταφεύγουν σε αυτή την αποτροπσια πράξη .Ο Θεός συγχωρει όλες τις αμαρτίες πλην της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος αρκει η μετάνοια η εξομολογηση η θεία κοινωνία και η επιστροφή στην πράξη του Σωτηριωδους μηνύματος του Ευαγγελικού λόγου και της ουράνιας Τράπεζας .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s