Πατέρας Θεόδωρος Ζήσης: «Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο, για τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας».

σ.σ. Ακούστε στο ηχητικό και την τοποθέτηση του π. Θεοδώρου Ζήση στο θέμα της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων.


«Υπάρχει ένας εθνομηδενισμός. Προχωρά και στα σχολικά βιβλία, αλλοιώνεται η εθνική μας ιστορία» τόνισε ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης στο Focus Fm και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

Ο ιερέας και ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. αναφερόμενος στην απουσία αναφοράς της γενοκτονίας των Ποντίων από τα σχολικά βιβλία, υπογράμμισε: «Θα έπρεπε η σημερινή να χαρακτηριστεί ως “αποφράδα ημέρα” και να την γιορτάζουμε, ‘όπως την 29η Μαΐου του 1453 και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Πόντος προσέφερε πάρα πολλά στο έθνος και στην εκκλησία».

Ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης αναφέρθηκε και στην αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων. «Αρχικά στενοχωρηθήκαμε όλοι διότι θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μία επανάληψη της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Ουσιαστικά αναγνωρίζει το Πατριαρχείο ότι υπάρχει εκεί ένα έθνος, ανεξάρτητα από τη διευκρίνηση της μη χρήσης του όρου Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία, αλλά του όρου Αρχιεπισκοπή Αχρίδας. Διότι όπως έγινε με το Βόρεια Μακεδονία που εγκαταλείφθηκε το Βόρεια και όπου βρεθούν οι Σκοπιανοί λένε ότι είναι Μακεδόνες, το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα ισχυρίζονται ότι είναι η Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία. Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται από πλευράς εκκλησιαστικής, η συμφωνία των Πρεσπών».

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει μία συγκεκριμένη δικαιοδοσία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Τώρα όμως θέλει να είναι πρώτος άνευ ίσων και ακολουθεί τον Πάπα, παραβαίνοντας τους κανόνες της εκκλησίας. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δημιουργούμε σχίσματα».

Ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης υποστήριξε ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ θα έπρεπε να οδηγηθεί άμεσα σε συνοδικό δικαστήριο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις ότι ο Θεός επιτρέπει σε μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο.

“Αυτά τα οποία είπε ξεθεμελιώνουν και την Αγιογραφική διδασκαλία και την κανονική παράδοση. Είναι αδιανόητο να υπάρχει επίσκοπος που να λέει ότι δεν έχει αποφανθεί ακόμα η εκκλησία επί του θέματος της ομοφυλοφιλίας. Δηλαδή περιμέναμε τον Νέας Ιωνίας και τους δικούς του επισκόπους να ανατρέψουν την Θεόπνευστη Αγία Γραφή και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και να γίνουν υποστηρικτές αυτής της σχέσεως ανθρώπων του ίδιου φύλου; Αυτά είναι απαράδεκτά, εξοργιστικά. Δε θα έπρεπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ να κληθεί για ανακρίσεις; Ο οποίος, για να φανεί η κατάπτωσή μας, θεωρείται στην ομάδα των νεότερών αρχιερέων, ως υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Δηλαδή είναι από τις σπουδαίες μορφές της ιεραρχίας μας. Τι άλλο να περιμένουμε για να φανεί αυτή η διάβρωση των επισκόπων και της ιεραρχίας;”.

Focusfm

10 thoughts on “Πατέρας Θεόδωρος Ζήσης: «Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο, για τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας».

 1. Άκουσα με πολύ προσοχή την συνέντευξη τού π.Θεοδωρου
  Αν όντως, οι Σκοπιανοί αποδέχονται την αυτονομία πού τούς παρείχε η Σερβία, καί όχι αυτοκέφαλο, τότε είναι υπό την πνευματική αιγίδα του Πορφυρίου καί τά πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν.
  Βλέπω στο ανακοινωθέν αρχιεπισκοπή Αχρίδος καί Μακεδονίας …
  Θέλει ιδιαίτερη προσοχή…

   • Επίσης ο Σερβίας Πορφύριος δήλωσε ότι το νέο τους όνομα θα το αποφασισθεί μαζί με τις Ελληνικές Εκκλησίες. Πρός το παρών στο συλλείτουργο ο Στέφανος ήταν «Αρχιεπίσκοπο Μακεδονίας».

   • Αν τώρα τους αποκαλούν «Αχρίδος και Μακεδονίας», πώς θα διεκδικήσουν οι ίδιοι να αποκαλούνται όταν πάρουν αυτοκεφαλία; Υπάρχει εκκλησία σε κράτος που αποκαλείται με άλλο όνομα από το κράτος στο οποίο βρίσκεται; Με το «κράτος» δεν εννοώ τα Σκόπια που παραβαίνουν συνέχεια τους κανόνες… αναφέρομαι σε νορμάλ καταστάσεις, αλλά ο γενικός κανόνας είναι εκεί και τα Σκόπια όχι μόνο θα τον εκμεταλλευτούν στο έπακρο αλλά θα τον ξεπεράσουν κιόλας όπως κάνουν συνήθως…

   • Προσπαθώ να το δω από εκκλησιαστική σκοπιά και όχι από πολιτική, με την γνωστή προδοτική συμφωνία. Ο Βαρθολομαίος έδωσε δικαιώματα στους Σκοπιανούς γιατί έχουν άριστες σχέσεις με τον Πάπα από το 90′ και είναι μάλλον η τελευταία ορθόδοξη εκκλησία που χρειαζόταν για να ενωθούν όλοι μαζί με τον Πάπα στο άμεσο μέλλον. Το εθνικό κομμάτι δεν τον ενδιαφέρει τον Βαρθολομαίο ούτως ή άλλως, εκτός αν προκληθεί καμια ενέργεια από τους Σκοπιανούς που θα τον αναγκάσει να τους βάλει επιτίμιο, όπως έγινε παλαιότερα με τους Βούλγαρους.
    Επίσης, στο συλλείτουργο με τον σκοπιανό, ο Σέρβος αρχιεπίσκοπος μνημόνευσε τον αντι-κανονικό – σχισματικό αρχιεπίσκοπο Τσεχίας που ανήκει στην Μόσχα (η περιοχή ανήκει κανονικά στην Κωνσταντινούπολη). Είναι μία κατάσταση αλά Ουκρανία, αλλά σε αυτήν την περίπτωση έχουμε εμείς δίκαιο. Δυστυχώς, επιτρέψτε μου να το ξαναπω, τα εκκλησιαστικά έγιναν έρμαιο για μικροπολιτικά και διοικητικά παιχνίδια. Ο Χριστός παρακολουθεί την κατάντια μας σε μία άκρη, πεταμένος.

   • Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. «..τα εκκλησιαστικά έγιναν έρμαιο για μικροπολιτικά και διοικητικά παιχνίδια.»
    Γυρίσαμε την πλάτη μας στον Χριστό. Ένας αδελφός μου υπενθύμισε εχθές αυτήν την προφητεία του Οσίου Θεοφάνη του Έγκλειστου: «Κάθε κράτος θὰ ἔχει τὴν δική του πίστη, ὕστερα κάθε νομός, κάθε πόλη καὶ στὸ τέλος πιθανὸν κάθε μυαλὸ θὰ ἔχει τὴν δική του ὁμολογία. Διότι ὅταν οἱ ἄνθρωποι δὲν δέχονται τὴν θεοπαράδοτη πίστη, φτιάχνουν τὴν δική τους, διαφορετικὰ δὲν γίνεται. Καὶ ὅλοι θὰ ὀνομάζονται «Χριστιανοί». »….

    Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος. Το πνεύμα της αποστασίας στους έσχατους καιρούς.

 2. Λίαν ορθώς και ευλόγως,ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος ,ομολογητής και αγωνιστής κληρικός, έθεσε το θέμα της παραπομπής του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας στο αρμόδιο συνοδικό δικαστήριο με αιτία τις ανήκουστες, περί της επαράτου ομοφυλοφιλίας, δηλώσεις του, τις βλαπτικές και ζημιογόνες για την πνευματική ζωή των μελών του εκκλησιαστικού σώματος.
  H συγκεκριμένη πρακτική, που συνιστά μονόδρομο επί τη βάσει των ιερών κανόνων και της μακραίωνος εκκλησιαστικής πράξεως, αλλά και αυτονόητη και αδήριτη αναγκαιότητα, θα έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε εφαρμογή.
  Το αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί και με τις κραυγαλέες περιπτώσεις των π.Φιλοθέου Φάρου και Χρήστου Γιανναρά, που χρονολογούνται από ετών, καθώς και με την περίπτωση του π.Βασιλείου Θερμού , οι σκανδαλώδεις, περί σοδομισμού, θέσεις του οποίου, σχετικώς εσχάτως δημοσιοποιηθείσες , προκάλεσαν κατά πάντα δικαιολογημένες αντιδράσεις από την πλευρά των ορθοφρονούντων πιστών.
  Νωπή, επί πλέον, τυγχάνει και η πανάθλια και ανήκουστη προσλαλιά του ιερέως του ιερού ναού αγίου Νικολάου του Ραγκαβά, π.Αλεξάνδρου Καρυώτογλου,του απευθυνομένου σε ζεύγος ομοφυλοφίλων καλλιτεχνών, κατά τη βάπτιση νηπίου.
  Επιπροσθέτως, και ο μητροπολίτης Αργολίδος, έχει προβεί σε απαράδεκτες , περί ομοφυλοφιλίας και ομοφυλοφίλων, δηλώσεις, που κινούνται στο πνεύμα των ολεθρίων απόψεων του π.Βασιλείου Θερμού.
  Τα ως άνω εκφυλιστικά φαινόμενα θα έπρεπε ήδη να έχουν παταχθεί εν τη γενέσει τους. Δυστυχώς, οι προαναφερθέντες, έχουν καταλειφθεί ασύδοτοι από τη ΔΙΣ, περιφέροντες ανενόχλητοι τα ληρήματα και φαντασιοκοπήματά τους, εντός του εκκλησιαστικού σώματος.

 3. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΞΕ ΡΟΛΟ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο Π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ,ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ:ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΣΕ ΤΙ;ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΕΙ,ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ(ΣΧΙΣΜΑ).ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΕΙ(ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΙΕΖΟΜΕΝΟ) ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ,ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ,ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s