Οι «αναλυτές» στην Ελλάδα δεν βλέπουνε τα ξεφτιλίκια της Eυρώπης και επιμένουν στην ευρωπαΐκή ολοκλήρωση.

σ.σ. Μετά απ’ όλα όσα έχουμε περάσει επιμένουν βρε παιδιά!! «Η Ευρώπη ή θα πρέπει να αποκτήσει αυτοσυνειδησία στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας, της οικονομίας, της πολιτικής και του πολιτισμού, ή θα συνεχίσει να σύρεται πίσω από το άρμα μίας Ουάσινγκτον, η οποία ανάλογα με την administration την οποία διαθέτει, δημοκρατική ή ρεπουμπλικάνικη, θα προσπαθεί να διεκδικεί την ηγεμονική της θέση στον κόσμο
[Ιωάννης Μάζης, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε από την Γαλλική Πρεσβεία!!]

12 thoughts on “Οι «αναλυτές» στην Ελλάδα δεν βλέπουνε τα ξεφτιλίκια της Eυρώπης και επιμένουν στην ευρωπαΐκή ολοκλήρωση.

 1. Ο καθηγητής Μάζης αναφέρεται στη αυτοσυνειδησία της Ευρώπης. Δηλαδή να σταματήσει να σύρεται πίσω απο την Αμερική(να σταματήσει να είναι το κερί του διαβόλου-Αμερική, όπως είπε και ο Κινέζος). Εάν η Ευρώπη είχε πραγματικούς ηγέτες, και όχι υπαλλήλους των όποιων κέντρων αποφάσεων, τα πράγματα για τους Ευρωπαίους θα ήταν διαφορετκά. Ηγέτες που θα φρόντιζαν για τα εθνικά τους συμφέροντα, και παράλληλα να συνεργάζονται με τους εταίρους για την δημιουργία μίας Ευρωπα’ι’κής δύναμης, ισχυρό και αυτόνομο παίχτη στο γεωπολιτικό παγκόσμιο παιχνίδι. Τα ξεφτιλίκια της Γηραιάς Ηπείρου, συμβαίνουν επειδή όντως σέρνεται άβουλη πίσω από την Αμερική, έρμαιο της βούλησης(αλλά και της δύναμης) του θείου Σαμ. Βέβαια είναι μια Ευρώπη παρακμής, με αυτοκαταστροφικές τάσεις,και πολύ μακριά από τον Θεό.
  Αυτά που λέει ο καθηγητής μοιάζουν περισσότερο με ευχή, αν όχι με όνειρο θερινής νυχτός.
  Το ότι βραβεύτηκε από τη Γαλλική Πρεσβεία δεν ειναι κακό. Γιατί να μη παραδεχτούμε οτι κάποιοι θεσμοί είναι αξιόλογοι και λειτουργούν. Βραβεύτηκε για το ακαδημα’ι’κο του έργο, και δεν ειναι απο αυτούς που χα’ι’δεύουν τα αυτιά του συστήματος.Παρακολουθήστε τον, και θα δείτε ότι το αναλυτής δεν μπαίνει σε εισαγωγικά όσον αφορά τον ίδιο.
  Εκτιμώ την μαχητικότητα της σελίδας σας, και γιατί ενίοτε, υποστηρίζετε την διάκριση.

  • Τώρα θα την βρει την αυτοσυνειδησία; Ζήτω που καήκαμε. «Αυτοσυνειδησία» στην οικονομία, στην πολιτική, στην ασφάλεια στον πολιτισμό σημαίνει ενοποίηση και κεντρική κυβέρνηση για όλα τα ζητήματα, σημαίνει υποβάθμιση της βούλησης των λαών των εθνικών κρατών. Αυτό θέλουμε για την Ορθόδοξη Ελλάδα μας; Όχι βέβαια.

   • Αυτοσυνειδησία σημαίνει η συνείδηση του εαυτού. Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τον χαρακτήρα των κρατών μελών της, και όχι να καταπιέζουν οι μεγάλες δυνάμεις εντός της, τους ασθενέστερους. Όπως πρέπει να σεβαστεί και την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα αυτών των κρατών. Η εμπειρία μας όμως μας δείχνει ότι αυτό δεν συμβαίνει.Οι λαοί της Ευρώπης αλλοιώνονται και δεινοπαθούν από αυτή την περίφημη “Ένωση”. Παράλληλα, η ίδια η Ευρώπη αποδυναμώνεται σε διεθνές επίπεδο, αρωγός ούσα της εκφυλισμένης αλλά ισχυρής Αμερικής. Ενδυνάμωση λοιπόν της Ευρώπης θα ήταν η καλή συνεργασία των αυτόνομων κρατών μελών της, και όχι απαραίτητα μία κεντρική κυβέρνηση. Αυτό βέβαια ακούγεται ουτοπικό με τα πραγματικά δεδομένα που ξέρουμε. Γ’αυτό η επίτευξη της αυτοσυνειδησίας οπως την αναφέρει ο καθηγητής Μάζης ακούγεται σαν ευχή, και όχι σαν κάτι ρεαλιστικό. ΄Αλλωστε η εξέλιξη των γεγονότων σε παγκόσμιο επίπεδο, καταδεικνύουν την ανεπάρκεια και την σύγχυση της Ευρώπης, να είναι ηγέτιδα δύναμη, και να φροντιζει τον εαυτό της. Αλλά μπορεί να φανεί,και σύντομα ίσως, πως αυτό το σχήμα της Ενωμένης Ευρώπης, δεν είναι βιώσιμο…
    Εμείς οι Έλληνες σίγουρα πρέπει να στηριζόμαστε στην Ορθοδοξία και την φιλοπατρία, τις πραγματικές αξίες μας!

   • Κυρία Ειρήνη. «Αυτοσυνειδησία» στην άμυνα, στον πολιτισμό, στην πολιτική και στην οικονομία, όταν μιλάει κανείς για την Ευρώπη, σημαίνει κοινή («Αυτό….») ατζέντα σε αυτά τα θέματα. Την Ευρώπη των εθνών κρατών την στήριξαν άνθρωποι όπως ο Σαρλ Ντε Γκωλ αλλά δυστυχώς απορρίφθηκε. Εμείς οι Έλληνες βρισκόμαστε σε διαδικασία αφανισμού από αυτήν την διεφθαρμένη αντίχριστη Ευρώπη. Ποιός ο λόγος να «εύχεται», όπως λέτε, ο κ. Μάζης για κάτι που δοκιμάστηκε και απέτυχε; Δεν είναι η δουλειά του να εύχεται. Να ανοίγει ορίζοντες και να προτείνει είναι. Εάν τα Ορθόδοξα κράτη συνάψουν συμμαχία, οι ευρωπαίοι θα κλειστούν στην γωνία τους και θα μαραζώσουν. Γι’ αυτό εδώ στην Ελλάδα όλοι σχεδόν πιπιλίζουν την ίδια καραμέλα για την «ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδος», για το ότι «ανήκουμε στη Δύση» και όλες αυτές τις βλακείες. Γιατί δεν επιτρέπεται να ανήκουμε πουθενά αλλού, ούτε στους εαυτούς μας. Γι’ αυτό έχει την σημασία του ότι βραβεύτηκε από την Γαλλική Πρεσβεία. Είναι τόσο πρόχειρο έτσι όπως το λέει και αδικαιολόγητο για τα μέτρα του, να βρούμε λέει «μια αυτοσυνειδησία». Ε να πάμε στη λαϊκή γρήγορα να αγοράσουμε μία. Θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα που λέτε.

 2. Από τότε που οι καθηγητές έπιασαν τις ευχές, οι παπάδες άρχισαν τις αναλύσεις. Κάπως κάτι κάποτε. Ή αλλιώς, από τότε που οι αναλυτές έπιασαν τις ουτοπίες, οι ποιητές μπήκαν στο ράφι του σουπερμάρκετ. Καταλαβαίνεις πόσο λάθος αντίληψη, και ψευδείς προσδοκίες έχουμε από τους σοφούς;

  • Οι σοφοί λένε, ή προτείνουν, αυτό που η γνώση τους τους επιτρέπει. Προσδοκίες έχουμε από τους πολιτικούς που παίρνουν αποφάσεις, και μάλλον δεν ακούν τους σοφούς, αλλά τα κέντρα των οικονομικών αποφάσεων. Μην μπερδεύστε, και μην πάτε στο σούπερ μάρκετ για .. ποιητές.

   • Μάλλον δεν καταλάβατε το σχόλιό μου. Και είναι λογικό. Αν αναλογιστείτε ποιούς θεωρείτε σοφούς.

 3. Κυρία Φαίη, η σύναψη συμμαχίας Ορθοδόξων κρατών, που θα στριμώξει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους στη γωνιά τους, είναι μία εικοτολογία που οι σημερινές συγκυρίες την κάνουν να φαίνεται ανεδαφική. Γι’αυτό ο Μάζης μιλάει για την υπάρχουσα Ευρώπη, γιατί τουλάχιστον αυτή είναι μία πραγματικότητα, πάνω στην οποία πρέπει να δουλέψουμε, ή μάλλον οι κυβερνήσεις πρέπει να δουλέψουν. Αν και οι παγκόσμιες εξελίξεις, μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα, η ακόμα και τον κόσμο έτσι όπως τον ξέρουμε..Ή έχετε στο νου σας την ανασύσταση του Βυζαντίου? ΕΙΘΕ!!

  • Τί λέτε να έχω στο νου κυρία Ειρήνη; Το ίδιο που είχαν οι -κατά ορισμένους φαντασμένοι μάλλον- Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης και όλοι οι Αγωνιστές του ’21. Η υπάρχουσα Ευρώπη είναι μία αποτυχία κ. Ειρήνη., πραγματική αποτυχία. Ο κ. Μάζης και ο κάθε κ. Μάζης θα πρέπει να εφεύρει μία νέα πραγματικότητα και να αφήσει τα κουφάρια στη θέση τους.

   • Οι ένδοξοι ήρωες και πιστοί Ορθόδοξοι πρόγονοί μας, έδρασαν σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο που επέτρεψε το Θαύμα της Παλιγγεννεσίας. Η εποχή μας σαφώς πιο πολύπλοκη και με μεγάλες αλληλοεξαρτήσεις, δεν επιτρέπει σε καθηγητές όπως ο κ. Μάζης να εφεύρουν “μία νέα πραγματικότητα”, παρά να εισηγηθούν τρόπους βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης. Είναι ένας ΄Ελληνας που μιλα συνέχεια για την ενίσχυση της Εθνικής μας κυριαρχίας, με συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά τον ακούει κανείς από τους πολιτικούς? Και ας μη γελοιόμαστε, νέα πραγματικότητα εφεύρουν άνθρωποι που συγκεντρώνουν υπέρμετρη δύναμη (υλική και όχι μόνο ψυχική), και που πραγματοποιούν ακόμα και πολέμους για να την επιτύχουν..
    Όσον αφορά τα κουφάρια, νομοτελειακά, ότι λειτουργεί αποδυναμωμένα και αποτυχημένα, κάποτε πεθαίνει.
    Ας ελπίσουμε ότι στα σχέδια του Θεού είναι και το Θαύμα μιας νέας Παλιγγενεσίας για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας.

    Σημείωση. Από τις παραπάνω “αντιπαραθέσεις” μας εγώ τουλάχιστον, έχω την αίσθηση ενός παραγωγικού διαλόγου. Νομίζω πως αυτό έχουμε ανάγκη, και όχι τυφλούς αφορισμούς ή αναθεματισμούς.

   • Κυρία Ειρήνη δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον κ. Μάζη. Κάποτε τα έλεγε καλύτερα… τώρα τα μασάει. Άποψή μου. Οι πρόγονοί μας δεν τέλειωσαν αυτό που ξεκίνησαν… Να είστε καλά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s