ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

σ.σ. Ο συγχωρεμένος είχε δώσει κατάθεση στην Εισαγγελία κατά 4-5 Ιερέων του επειδή έκαναν Ανάσταση κανονικά στις 12 τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα επισκέφθηκε την Εισαγγελία διαμαρτυρόμενος γιατί καθυστερούσε η υπόθεση. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας του απάντησε: «Βλέπετε εδώ να γράφει «Ιερά Μητρόπολη»; Η υπόθεση θα προχωρήσει όπως και όταν το θέλω εγώ.» Τελικά η υπόθεση προχώρησε με έναν διαφορετικό τρόπο!


ROMFEA.GR | Εκοιμήθη σήμερα, Δευτέρα 2 Μαϊου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος, έχασε την μάχη με την ζωή μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε από την Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας όπου και αποφοίτησε.

Έπειτα εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα το 1995.

Είναι διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου από το 2002.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.

Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στην συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 του ίδιου μήνα.

Εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016.


11 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

 1. Ο Θεός να τον αναπαυσει!!!
  Δεν πρόλαβε την τέταρτη δόση….
  ΥΓ. Όσο καί νά θέλω να το προσπεράσω, εκοιμήθη τις πρωινές ώρες της 2/5, ένα χρόνο ακριβώς από το περυσινο Πάσχα, που το μετέθεσε στις 9!!!

 2. Είθε να ακολουθήσουν και οι λοιποί ακριβοπληρωμένοι διώκτες-τριπλοεμβολιασμένοι δεσπότες, που το μόνο που ξέρουν να κηρύττουν 2 χρόνια από άμβωνες είναι το…ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και θερμές ευχαριστίες στους ιατρούς, που μας πετάξαν έξω από τους ναούς χωρίς τη μάσκα και τις αποστάσεις σαν απόβλητους και μας αποκαλούσαν δαιμονισμένους ως ανεμβολίαστους.

  • Το είθε πρέπει να αναφέρεται στην μετάνοια των διωκτών, και όχι στον αφανισμό τους. Εμείς οι Χριστιανοί υπομένουμε και συγχωρούμε, αγωνιζόμενοι πάντα, αλλά η τελική κρίση ανήκει στον Κύριο. Άλλωστε εμείς είμαστε σίγουροι για την ορθότητα της πίστης μας,ακόμα και αν μας λοιδορούν και Δεσπότες. Αρκετοί διχασμοί και εντάσεις έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, ας δείξουμε, εμείς οι Χριστιανοί, τι σημαίνει συγχωρητικότητα και ειρήνη.

 3. “τεθνήκασι γὰρ οἱ ζητοῦντες τὴν ψυχὴν τοῦ παιδίου.”(Ματθαιου β-20)

  Ειχε λυσαξει ο καυμενος με τα εμβολια.

  Πιστευω ως Ποντιος που ητο να προσλάβει ο Θεος ως Ποντιακο ανεκδοτο αυτη την τρελα του με τα εμβολια και τα μετρα και να τον συγχωρησει.

  Ας εχει καλη αναπαυση και εκεινος μα και οι διωκωμενοι Ιερεις του που τωρα πιστευω να γαληνευσουν.

 4. Αν εξακολουθούσε να ζει και να βασιλεύει δεσποτικά ο αποθανών, θα συνέχιζε να σταυρώνει με μένος και να πετάει εκτός εκκλησίας τους ελάχιστους ορθόπρακτους ιερείς και να κατασκανδαλίζει τους πιστούς. Ο Δίκαιος Κριτής απεφάνθει με τον πιο οριστικό τρόπο. Η Μετάνοια να απαυθύνεται σε αυτούς που έγιναν προδότες της πίστης, Δεσπότες και Παπάδες.Γιατί αυτοί τυρανούσαν το ποίμνιο με κάθε δαιμωνιώδη τρόπο, κλείσιμο εκκλησιών, απαγόρευση εξομολόγησης και Θείας Κοινωνίας. Μόνο έτσι θα ταρακουνηθούν λίγο.

 5. χάνετε κόσμος, πάει καὶ ὁ Δράμας, τὶ παθαίνουν;; γιατί τόση μανία μὲ τὸ μπόλιασμα;;
  γιατὶ λυσσᾶνε μὲ ὅσους δὲν τὸ κάνουν;;ἔφυγε τοὐλάχιστον μετανοημένος ;;

 6. Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει…

 7. Αρχιερέας που προτρέπει σε ιατρική πράξη τον οποιοδήποτε, εάν χαθεί έστω και μια ζωή λόγω της προτροπής του, πρέπει να κρεμάσει το Πετραχιλι του!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s