Αμετανόητοι στο Πατρ. Αλεξανδρείας. Βλέπουν εισπήδηση του Πατρ. Μόσχας στην αφρικανική ήπειρο και δεν βλέπουν εισπήδηση του Πατρ. Κωνστ/Πόλεως στην Ουκρανία!

Στα δεξιά του Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ που διαβάζει την ανακοίνωση, στέκεται ο Τριπόλεως Θεοφύλακτος. Παριστάνει τον ανήξερο αλλά όταν μας ήλθε στην Ελλάδα για να συλλειτουργήσει με τον σχισματικό ήτανε καλά. Τότε δεν την ξέρανε την λέξη εισπήδηση, τώρα την μάθανε… Τα ψέμματα και η υποκρισία συνεχίζονται και με το Ανακοινωθέν του Πατρ. Αλεξανδρείας στις 30.12.21.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – 30.12.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Τό παλαίφατο Πατριαρχεῖο τῆς Ἀλεξανδρείας ἐκφράζει βαθύτατη θλίψη γιὰ τὴ συνοδική ἀπόφαση τοῦ Πατριαρχείου Ρωσίας περί συστάσεως Ἐξαρχίας στὰ κανονικά ὅρια τῆς δικαιοδοσίας τῆς Παλαίφατης Ἐκκλησίας τῆς Ἀλεξανδρείας, μιὰ ἀπόφαση ἡ ὁποία ἐλήφθη ἐν μέσῳ τῶν ἑορτῶν τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως καὶ τῆς θείας Ἐπιφανείας, κατά τὶς ὁποῖες προβάλλεται ὁ Βασιλεύς τῆς Εἰρήνης Χριστός.

Τὸ Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας θὰ συνεχίσει νὰ ἐπιτελεῖ τὸ ποιμαντικό του καθῆκον ἀπέναντι στὸ ἐμπιστευθέν ὑπό τοῦ Κυρίου ποίμνιό του, ὑπαγόμενο στὶς πνευματικές παρακαταθήκες τῶν μεγάλων Ἑλλήνων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, οἱ ὁποῖοι, κατά τὸν σύγχρονο Ρῶσο Θεολόγο ἀείμνηστο π. Γεώργιο Φλωρόφσκυ, ἄφησαν ἀνεξίτηλη τὴν σφραγίδα στὴν Ὀρθόδοξη Θεολογία καὶ Ἐκκλησία.

Ἡ ἀπόφαση τοῦ Πατριαρχείου Ρωσίας, θὰ συζητηθεῖ σὲ ἐπικείμενη συνεδρία τῆς Συνόδου τοῦ ἡμετέρου Πατριαρχείου, ὁπότε καὶ θὰ ληφθοῦν σχετικές ἀποφάσεις.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 30ῃ Δεκεμβρίου 2021
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας


ΣΧΟΛΙΟ

Για τις «πνευματικές παρακαταθήκες» του Πατριάρχη Αλεξανδρείας (και όχι των μεγάλων Ελλήνων Πατέρων που επικαλείται το Ανακοινωθέν) μπορούμε να διαβάσουμε (και να κλάψουμε) εδώ:

Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ! Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄: «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, στο όνομα του αληθινού Θεού να παίρνουμε κουράγιο».

Να μην ξεχάσουμε και την Ελληνική κυβέρνηση η οποία, όπως γράφτηκε τότε, πίεσε προς αυτήν την κατεύθυνση (την αναγνώριση των σχισματικών από το Πατρ. Αλεξανδρείας) με την απειλή του κλεισίματος της χρηματικής κάνουλας. Να τους δώσουμε συγχαρητήρια για αυτήν τους την «επιτυχία». Αποκαλούν εμάς Ρωσσόφιλους που διαμαρτυρόμαστε ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ενώ αυτοί με μαθηματική ακρίβεια άνοιξαν στους Ρώσσους την κερκόπορτα για να δημιουργήσουν Εξαρχία στην αφρικανική ήπειρο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος περιγράφει επακριβώς την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε εις βάρος της Ορθοδοξίας.
Ας τα λάβουν αυτά υπόψιν οι Ελλαδίτες ιεράρχες που βρέξει χιονίσει είναι μόνιμοι θλιβεροί συνέταιροι της εκάστοτε αντίχριστης κυβέρνησης. Οι κυβερνώντες δεν το ‘χουν σε τίποτα να διαλύσουν μία Εκκλησία αν αυτό εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά συμφέροντα των αφεντικών τους. Υπάρχουν και πνευματικοί νόμοι. Οι βλασφημίες πληρώνονται.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 thoughts on “Αμετανόητοι στο Πατρ. Αλεξανδρείας. Βλέπουν εισπήδηση του Πατρ. Μόσχας στην αφρικανική ήπειρο και δεν βλέπουν εισπήδηση του Πατρ. Κωνστ/Πόλεως στην Ουκρανία!

  1. Καημένοι Αφρικανοί… Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη (γιατί μη μου πείτε ότι και οι Ρώσοι δεν έχουν σοβαρότατα θέματα με οικουμενιστική διάβρωση)… Ευτυχώς υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις πραγματικών Ορθοδόξων ποιμένων όπως ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Κένυας Μακάριος…

  2. τι ωομισε ο καραγκιοζακος οτι θα του τη χαριζαν?
    Περιμενε ερχεται και η Κωσταντινουπολη πατερ…. εκει να δεις κραυγες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s