Ο Φθιώτιδος Συμεών επιλέγει την ζωή, όπως λέει, και δηλώνει ισόβιος υγειονομικός πρεζάκιας !!

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχω καθαρό ιστορικό και έχω κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου και θα κάνω και τέταρτη και πέμπτη και όσες δόσεις χρειαστεί».

Γράφει 
«Από την μια είναι το φως και από την άλλη το σκοτάδι, από την μια είναι η ζωή και από την άλλη ο θάνατος. Καλούμαστε να επιλέξουμε το σωστό με τον εμβολιασμό. Να αξιοποιήσουμε την ευλογία και τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός, αν θέλετε να κάνουμε και τον Σταυρό μας και να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο».

Καί έχω μόνον ένα ερώτημα. Έχει εφαρμογή ή όχι ο λόγος τού Κυρίου

εἰ οὖν τὸ φῶς τὸ ἐν σοὶ σκότος ἐστί, τὸ σκότος πόσον

Αυτό καί τίποτα άλλο, δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο.

I.Π.


Ρεσιτάλ από Μητροπολίτη: «Θα κάνω όσες δόσεις χρειαστούν! Από τη μία είναι η ζωή και από την άλλη ο θάνατος, διαλέγουμε το εμβόλιο»

Αν αυτά λένε τώρα για το εμβόλιο, αργότερα τι θα λένε;;;;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχω καθαρό ιστορικό και έχω κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου και θα κάνω και τέταρτη και πέμπτη και όσες δόσεις χρειαστεί».

Τα παραπάνω είπε από την αρχή της παρέμβασής του στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών.

‘Όπως σημείωσε ο κ. Συμεών, «με τα εμβόλια δηλώνουμε και εκφράζουμε την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας και για την ζωή»προσθέτοντας πως σε κάθε επίπεδο η Εκκλησία, ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχουν ανοιχτά και καθαρά εκφραστεί υπέρ των εμβολίων. 

Και συνέχισε με τους δύο παρουσιαστές να…ακούν ευχαριστημένοι:

«Με παίρνουν πνευματικά μου παιδιά από το νοσοκομείο και μου λένε “γιατί δεν σας ακούσαμε και δεν κάναμε το εμβόλιο;”. Τους λέω “τώρα είναι ώρα μάχης και όχι ώρα απολογισμού”.

Έχω 10 ιερείς που νοσούν, αλλά ο τρόπος που νοσούν είναι σαν να κάνουν διακοπές, είναι όλοι εμβολιασμένοι και είναι σχεδόν ασυμπωματικοί και λέω αστειευόμενος και εγώ “δεν μπορώ να κολλήσω και εγώ για να ξεκουραστώ;”».

Όσον αφορά σε όσους έχουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό τους, και θυμίζοντας την φράση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου «εμβόλιο ή τάφος», ο ίδιος τόνισε:

«Από την μια είναι το φως και από την άλλη το σκοτάδι, από την μια είναι η ζωή και από την άλλη ο θάνατος. Καλούμαστε να επιλέξουμε το σωστό με τον εμβολιασμό. Να αξιοποιήσουμε την ευλογία και τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός, αν θέλετε να κάνουμε και τον Σταυρό μας και να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο».

«Η περιοχή μου θρηνεί 200 ανθρώπους από τον κορονοϊό. Τα Χριστούγεννα πήγα στην Μαλεσίνα που θρηνεί 30 θανάτους από κορονοϊό. Κάναμε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους αυτούς και μίλησα με τους συγγενείς τους. Ο πόνος είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο». Βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν rapid test για να πάνε να πιούν έναν καφέ, αυτό είναι μια πράξη υπευθυνότητας».

EL


17 thoughts on “Ο Φθιώτιδος Συμεών επιλέγει την ζωή, όπως λέει, και δηλώνει ισόβιος υγειονομικός πρεζάκιας !!

 1. Μπερδέυτηκα. Ο Μπουρλά είναι ο Θεός; Κι οι φαρμακευτικές, που παράγουν μονοκλωνικά, ιβερμεκτίνη, υδροξυχλωροκίνη και τις υπόλοιπες θεραπείες, είναι πχ οι θεοί του Ολύμπου; Μόνο ο Μπουρλά είναι Θεός ή κι οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Moderna, της Astra Zeneca και της J&J; Μήπως όμως έτσι αδικούμε τους εφευρέτες του ρώσικου, του ισραηλινού, του κουβανικού και του κινέζικου, που σύμφωνα με τον π. Στυλιανό Καρπαθίου είναι το μόνο το οποίο πληροί τον ορισμό του, εμβολίου; Δώστε μας τα «φώτα» σας κ. Συμεών.

  • Για το Sinopharm μιλάει ο π. Στυλιανός, σύμφωνα με αυτά που έχουν δημοσιευθεί έως τώρα για το συγκεκριμένο εμβόλιο.. Οι Κινέζοι έχουν βγάλει και το Sinovac.

   • Καλά κάνετε και το διευκρινίζετε. Δεν το ‘ξερα.
    Σε μία συνέντευξή του στο Alert, την οποία είχα την τύχη να δω, το είχε δηλώσει αυτό περί του κινέζικου ως του μόνου συμβατικού εμβολίου. Μέχρι τότε νόμιζα, ότι και το ρώσικο ήταν σαν τα παλιά εμβόλια.
    Έχει διευκρινίσει, αν της Sinovac είναι γονιδιακή θεραπεία;

 2. Όταν με το καλό πάει στόν άλλον κόσμο τί θέλει να πούμε Πέθανε ή Μετετέθει? ! ?
  είναι δυνατόν Δεσπότης να λέγει ότι υπάρχει θάνατος αυτός που διακονεί τον
  » Θανάτω Θάνατον πατήσας » » ο τον θάνατον καταργήσας και τον διαβολον καταπατήσας» Έλεος δέσποτά μου έλεος…

 3. Όπως σημείωσε ο κ. Συμεών, «με τα εμβόλια δηλώνουμε και εκφράζουμε την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας και για την ζωή».
  Για ποία ζωή μιλάει, όταν τα εμβόλια είναι στις ρίζες τους στο θανατικό τού Ηρώδη των εκτρώσεων; Και δεν έχει σημασία πόσα ακυρώθηκαν για να τα τεμαχίσουν και να τις εντάξουν στα εμβόλια, έχει σημασία πως οι κυτταρικές σειρές των εκτρώσεων είναι η σημαία των εμβολίου, κάτι σαν το σύμβολο της Πίστεως τους.

 4. Όποιος δεν έχει Χριστό μέσα του, τρέμει από φόβο για το σαρκιο του και οδηγείται σε κινήσεις απελπισίας.

 5. Ἐξ αἰτίας τεχνικοῦ προβλήματος, κάποιες λέξεις εἶναι «κολλημένες», γι’ αυτὸ ἐπαναλαμβάνω τὴν ἀποστολή. Παρακαλῶ πολὺ λάβετε ὑπ’ ὄψιν σας τὸ παρὸν σχόλιο καὶ ὄχι τὸ προηγούμενο:

  Σεβασμιώτατε, δυστυχῶς γιὰ σᾶς καὶ γιὰ τὸ ταλαίπωρο ποίμνιό σας, γιὰ πολλοστὴ φορὰ δείχνετε νὰ σέβεστε μόνον τὴν πρόσκαιρη ζωή, μάλιστα δὲ ἐπιλεκτικῶς καὶ φιλοτομαριστικῶς. Δεδομένου ὅτι ἀπὸ τὸν σεβασμό σας πρὸς τὴν ζωή, ἔστω τὴν πρόσκαιρη, ἐξαιρέσατε -εἴθε ἐν ἡμιμαθείᾳ καὶ ὄχι ἐν μωρίᾳ καὶ τυφλώσει κατόπιν δικαιωμάτων ποὺ δώσατε στὸν πονηρὸ ἤ -Θεὸς φυλάξοι- ἐν δαιμονικῇ πωρώσει καὶ σκληροκαρδίᾳ- τὰ ἀβάπτιστα ἔμβρυα, τῶν ὁποίων τὸν ἀνάλγητο σφαγιασμὸ καὶ τὸν ἀκούσιο διττὸ θάνατο, βιολογικὸ καὶ πνευματικό, καλεῖτε τὸ ποίμνιό σας νὰ ἐκμεταλλευθῇ, προκειμένου «νὰ κερδίσῃ τὴν ζωὴ μέσῳ τῶν ἐμβολίων». Μὲ ἄλλα λόγια, Σεβασμιώτατε, αὐτὸ πρὸς τὸ ὁποῖο, γυμνῇ τῇ κεφαλῇ καὶ ἀνερυθριάστως, προτρέπετε τὸ ποίμνιό σας -ἐνδεδυμένο μὲ δῆθεν θεολογικὰ ἐπιχειρήματα καὶ στείρα, οἰκουμενιστική, αἱρετικὴ ἀγαπολογία- εἶναι ἡ ἐλαφρᾷ τῇ καρδίᾳ ἐφαρμογὴ τοῦ γνωστοῦ «ὁ θάνατός σου, ἡ ζωή μου».
  Ὅσο γιὰ τὴν διαρκῆ ἐπίκληση τῶν ἀποφάσεων καὶ ἀνακοινώσεων τῆς -ἀντικανονικῆς- «ΔΙΣ», τῶν δῆθεν βασισμένων καὶ στὰ πορίσματα τῆς Ἐπιτροπῆς Βιοηθικῆς τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος -τῶν ὁποίων ἡ ἀλλοίωσις τῶν ἐπιστημονικῶν στοιχείων τὰ ὁποῖα ἐπικαλεῖται ἔχει ἀποκαλυφθεῖ καὶ ὁ πρόεδρος καὶ τὰ μέλη της ἔχουν ἐκτεθεῖ ἀνεπανόρθωτα, τουλάχιστον στὰ μάτια τῶν στοιχειωδῶς κατηχημένων Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων- πείθουν μόνον ὅσους -διαχρονικῇ ὑπαιτιότητι τῆς διοικήσεως τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας- ἔχουν παραμείνει παντελῶς ἀκατήχητοι, προκειμένου νὰ χειραγωγοῦνται ἀκόπως.
  Ἀλλὰ καὶ ποιά ζωή, ἔστω βασισμένη στὸ «ὁ θάνατός σου, ἡ ζωή μου», ὑπόσχεσθε στὸ ποίμνιό σας καὶ σὲ ὅποιον καλοπροαίρετο πλὴν ὅμως -ἀκουσίως ἤ ἐκουσίως- ἀκατήχητο καὶ ἀνενημέρωτο Ὀρθόδοξο Ἕλληνα σᾶς ἀκούει, ἀφ’ ἧς στιγμῆς παγκοσμίως πληθαίνουν διαρκῶς οἱ θάνατοι τῶν «πλήρως» ἐμβολιασμένων, εἴτε ἀπὸ τὸν κορωνοϊὸ εἴτε ἀπὸ τὶς παρενέργειες τοῦ ἐγκληματικοῦ πειράματος γενετικῆς μηχανικῆς τὸ ὁποῖο κάποιοι βάπτισαν «ἐμβόλιο», ἐνῶ τὴν ἴδια στιγμὴ ἡ ἐξοφθάλμως κατασκευασμένη νόσος μετατρέπεται μὲ γοργοὺς ρυθμοὺς σὲ ἐνδημική;
  Πῶς θὰ παρηγορεῖτε, ἀφοῦ κοπάσῃ ἡ (χαλκευμένη πλὴν ὅμως ἐπιτετραμμένη ἀπὸ τὸν Θεὸ) θραῦσις, ὅσους ἐκ τοῦ ποιμνίου σας θὰ χάνουν ἀνθρώπους ἀπὸ «ὀξεῖες ξαφνικίτιδες», οἱ ὁποῖες -ὅσο κι ἄν ὑποκρίνεσθε ὅτι δὲν γνωρίζετε- θὰ ὀφείλονται στὰ «ἐμβόλια»; Δὲν θὰ σᾶς τύπτῃ ἡ συνείδησίς σας; Τόσο πωρωμένος εἶστε πιά;
  Ὅσο γιὰ τὶς δηλώσεις σας ὅτι ἔχετε κάνει καὶ τὶς τρεῖς δόσεις, ἐὰν δὲν εἶστε βέβαιος ὅτι καὶ τὶς τρεῖς φορὲς -ἤ καὶ τὶς ὑπόλοιπες π.χ. ἔνδεκα- σᾶς χορήγησαν ἤ θὰ σᾶς χορηγήσουν placebo, καλὰ θὰ κάνετε νὰ ἀνησυχήσετε πολὺ σοβαρά. Σὲ κάθε δὲ περίπτωσι, καλὰ θὰ κάνετε νὰ μετανοήσετε καὶ νὰ ἀνακρούσετε πρῦμναν, εἰδάλλως θὰ εὑρεθῆτε ἀναπολόγητος ἐν Ἡμέρᾳ Κρίσεως!

 6. ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΩΣ….ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕΤΑ ΛΕΓΌΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΎ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΕΥΘΕΣ, ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ!
  ΑΚΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ, ΟΣΑ ΠΡΟΕΙΠΑΝ ΑΓΙΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ.
  ΚΡΙΜΑ!
  …….ΠΛΑΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΌΜΕΝΟΙ….επιχαιρουν, χαριεντιζομενοι!

  • Μια χαρά ξεμπερδεμενοι είναι αυτοί! Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.. Απλά είναι λύκοι με σχήμα προβάτου.. γνωστά και αναμενόμενα. Αρκεί εμείς να μπορούμε με την χάρη του Θεού να τους ξεχωρίζουμε.

 7. Διάβασα πώς ανήμερα Πρωτοχρονιά, στον μητροπολιτικό ναό της Λαμίας παρευρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος..
  Αυτός που δήλωσε πώς είναι προσωπικές απόψεις οι ανήκουστες βλασφημιες τού επικεφαλής τών ειδικών…!!!!
  Και ο Συμεών δεν αρθρωσε κουβέντα!!!!
  Όπως και ο μητροπολίτης Λήμνου, που ήπιε το αμίλητο νερό μπροστά στον πρωθυπουργό που με ένα tweet είχε καταργήσει την Θεία Λατρεία!!!!

  Γιατί τα λέω? Για να φανεί πώς κάθε άλλο παρά επίσκοποι (επί+σκοπός) είναι, αλλά δημοσιοσχεσιτες ….

 8. Θα είμαι καλό παιδί άριστος μαθητής αρκεί η ενεσούλα μου να είναι μητσοτακής.
  Συμεών, αυτοί που κάνουν δόσεις γιατί εξαρτώνται από αυτές λέγονται πρεζόνια και αυτοί που κάνουν λόγο για δόσεις μέσα στην Εκκλησία , ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ της Πίστεως!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s