π. Ευάγγελε Παπανικολάου δεν μπορεί να στηρίζετε τους Ηρώδεις και παράλληλα να φωνασκείτε για την προστασία του Θείου Βρέφους.

π. Ευάγγελε, ωραίο και ξεσηκωτικό το πρόσφατο μήνυμά σας κατά της βλάσφημης επίθεσης του Βρωμόσια(ε)λού στην Υπεραγία Θεοτόκο, μία επίθεση η οποία φυσικά στοχεύει να αναιρέσει την Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Το ότι αμνηστεύετε όμως, στηρίζετε και προωθείτε τα ματωμένα μπόλια, τα οποία αναπτύχθηκαν πάνω σε δολοφονημένες εικόνες του Θεού που Εκείνος μάλιστα έφτιαξε, ΑΝΑΙΡΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ τα λεγόμενά σας:

«Και εμβόλια 8 στον κώλο να μου κάνεις αλλά την Πίστη δεν θα μου την πειράξεις και δεν θα μου την κοροϊδέψεις εσύ

Αλήθεια; Και τι κάνουν τόσον καιρό; Δεν κοροϊδεύουν την Πίστη μας; Που βρίσκεστε εσείς; Σε άλλον πλανήτη;

Ας σιωπήσω όμως εγώ κι ας μας εξηγήσει με δυο λόγια ένας άνθρωπος που σήμερα γράφει ιστορία, ο π. Στυλιανός Καρπαθίου, το παράλογο της υπόθεσης, δηλαδή, το να υπεραμυνόμασθε από την μία της Πίστεως και παράλληλα να υποστηρίζουμε την δολοφονία της εικόνας του Θεού!

Έχουμε σκληρότερη εικονομαχία από την εικονομαχία την οποία συναντήσαμε τον 8ο αιώνα. Διότι, εάν κάποιος προσβάλει το Πρόσωπο βεβαίως του Κυρίου που είναι ζωγραφισμένο, ή της Υπεραγίας Θεοτόκου ή των Αγίων που είναι ζωγραφισμένα πάνω σε ξύλο με μπογιές και ούτω καθεξής, πραγματικά η προσβολή μεταβαίνει στο Πρόσωπο του Κυρίου.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΌΧΙ ΤΗΝ ΑΨΥΧΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΜΨΥΧΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ; …

… Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εικόνα του Χριστού είναι δύο παράλληλα γεγονότα. Το μεν ένα γεγονός συμβολίζεται στην 4η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ και από εκεί γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι άνθρωπος εξ άκρας συλλήψεως, το άλλο στην 7η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ και λέμε ότι ακριβώς η ασέβεια προς το εικονιζόμενο ή η τιμή προς το εικονιζόμενο μεταβαίνει ακριβώς προς το Πρωτότυπο.

Κάνω λοιπόν εγώ αυτόν τον συνειρμό. Δεν μπορώ να τον πω απολύτως συμβολικό και μεταφορικό. Λέει:

ποιήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν

ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.

π. Ευάγγελεεεεεε ο κόσμος το ‘χει τούμπανο –δυο χρόνια τώρα ΞΕΣΚΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ– κι εσείς μικρό καμάρι. Για τί ακριβώς φωνασκείτε;

Επιπλέον, Υπεραγία Θεοτόκος και μπόλια εκτρωμένων / δολοφονημένων βρεφών δεν συνάδουν. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ;

Ξέρετε, αν δεν θέλω να δει κάποιος ένα σημείο, αν θέλω να το παραβλέψει για κάποιον λόγο, να το αγνοήσει, τότε βάζω την πιο δυνατή μου φωνή και του δείχνω με το δάχτυλο ένα άλλο τρανταχτό σημείο -την προσβαλλόμενη από τον Βρωμόσια(ε)λό Αειπαρθενία της Παναγίας μας για παράδειγμα- για να τραβήξω την προσοχή του μακριά από το άλλο σημείο που θέλω να περάσει στα μουλωχτά.

Είστε έξυπνος άνθρωπος π. Ευάγγελε. Κάνω λάθος;

Ή κάνω το άλλο. Χτυπιέμαι και φωνάζω για κάτι που συναισθηματικά ξεσηκώνει -υπέρ της Μανούλας μας της Παναγίας για παράδειγμα- και βάζω δίπλα Της την ώρα που Την υποστηρίζω τα ειδωλόθυτα σφάγια της θεάς επιστήμης για να τα αθωώσω, να υποβαθμίσω την αρνητικότητά τους.

Είστε έξυπνος άνθρωπος π. Ευάγγελε. Πείτε μου. Κάνω λάθος;


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

20 thoughts on “π. Ευάγγελε Παπανικολάου δεν μπορεί να στηρίζετε τους Ηρώδεις και παράλληλα να φωνασκείτε για την προστασία του Θείου Βρέφους.

 1. Καλή χρονιά…
  Ο πατήρ Ευάγγελος όχι μόνον είναι υπέρ τών εμβολίων αλλά ήταν καί επικεφαλής εμβολιαστικου κέντρου, αν δεν κάνω λάθος στην Βάρη..
  Χρησιμοποιώ αόριστο γιατί δεν ξέρω αν παραμένει ακόμα.

  • Δυστυχώς έτσι είναι!
   δεν μπορεί να είναι με τους ασεβείς και άθεους επισκόπους που συνέχεια τους λιβανίζει και μετα να παριστάνει ότι αντδρα για το πόσο τιποτενοι έχουν καταντήσει οι επίσκοποι της εκκλησίας! Επιτέλους ας ξεκαθαρίσει τη θέση του!

 2. Αμ το άλλο; «κάτι θεουσες και κατι παπάδες που τους πηρε ο κορονοϊος «..
  Ωραίο μνημόσυνο έκανε στους συλλειτουργους αυτού γενομενους.
  Τέτοια εμπάθεια και περιφρόνηση νεκρού ούτε στους εχθρούς τους δεν επιφυλάσσουν οι υιοί του αιώνος τούτου παπά μου.
  Αυτή του η ελεεινή φράση πιστεύω θα τον καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής του, μέχρι αν έχει μια τσίπα φιλότιμο,ζητήσει συγγνώμη, δημόσια όπως έβρισε.
  Πολλοί χαρήκαμε από την παρρησία που επέδειξε κατά των υβριστών της Θεοτόκου, αλλά μ αυτό που εξέμεσε θυμηθηκαμε τον π. Παισιο που έλεγε «σε μια ωραια ομελεττα αμα πέσει μια κουτσουλιά μέσα, πετάς κι αυτήν και το τηγάνι μαζι». Έτσι παπά μου;

   • Μα τι λέτε τώρα, με τι το είπε με καμαρι; Κι άλλες φορές έχει βάλλει κατά των βαρεμενων ιερεων και των «θεουσων» που – οντες κατα του εμβολιασμου – παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους.
    Κι ότι «ο κορονοϊος έδειξε πόσοι βλαμμένοι υπάρχουν μες τους χριστιανούς.»
    Μην νομίζεις αγαπητή Φαίη, πάνω στον ενθουσιασμό μου, όταν το πρωτοακουσα, το στειλα σε καμμια 30αρια. Δεν του ξεφυγε θελω να πω, είμαστε ψεκες και γι αυτον, αλλα τωρα τα βαλε και με κεκοιμημένους..

   • Εγώ νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά τα διάφορα συμπεράσματα είναι ψυχοφθόρα. Ακόμη κι αν αληθεύουν. Καλύτερα να προσευχόμαστε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι υπερβάλετε. Δεν τα έβαλε και με κεκοιμημένους. Είναι Κυριακή αύριο. Νομίζω ότι έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από αυτό που κάνουμε τώρα.

 3. Θελω να πιστευω πως εστω και τωρα, ο αγαπητος κατα τα αλλα π. Ευαγγελος, οπως και πολλοι αλλοι Κληρικοι να συνειδοτοποιησουνε ποιοι ηταν τοσο καιρο οι συνοδοιπόροι και συνεργατες τους στην διαφημιση και στον εξωραισμο των εμβολιων…. (π.χ.Μοσιαλοι και το κακο συναπαντημα) και να αλλαξουνε πλευση.

  Οσον αφορα το πειραγμα της πιστεως μας, τωρα το καταλαβανε;;;; 2 χρονια σχεδον δεν το πηρανε χαμπαρι;

  Η μηπως δεν υπαρχει μεγαλυτερη βλασφημια, πιο ειδεχθης ακομη και απο την υβρι του Μοσιαλου, το να σκοτώνεις αγεννητα παιδια; εστω και για επιστήμονικους ταχα μου λογους;

 4. Δεν θυμάστε και τι ανοησίες έλεγε όταν επέβαλαν την μασκοφορία μέσα στους ναούς? Θα φορέσουμε και βρακιά, και φουστάνια, (κάτι τέτοια έλεγε) αρκεί για να πάμε να κοινωνήσουμε! Αύριο θα πει, ρε κάνε επάνω μου όσα χαράγματα θέλεις, τον Χριστό δεν θα μου τον πάρεις.
  Καλή και ευλογημένη χρονιά.

 5. Μια χαρά τα λέει,επειδή τα λέει έξω από τα δόντια ; Και επίσης γιατί συνέχεια σχετίζετε το εμβόλιο και διαχωρίζεται την πίστη η τους παπάδες με το εμβόλιο συνέχεια; Λύσατε όλα σας τα προβλήματα ενώπιον Θεού και σας έμεινε το εμβόλιο στην ζωή σας ; Αν θέλετε να το κάνετε αν πάλι όχι μην το κανετε.Εχουμε καταστρέψει όλοι την εκκλησία και την θεολογία και ένα πάτερ ημών δεν ξέρουμε να πούμε.Ειμαστε απαράδεκτη σε όλα.

  • Όταν μία μάστιγα Χρήστο! πλήττει έναν ολόκληρο λαό, όπως συμβαίνει σ’ αυτή την περίπτωση,
   πρέπει να είναι κοινή η αφύπνιση του λαού, κοινή η επιστροφή του στο Θεό,
   κοινή η συνάθροιση στο ναό για προσφορά της ιερής λατρείας, κοινή η
   προσευχή, κοινή η νηστεία, μέσα σε ατμόσφαιρα αληθινής μετάνοιας.
   Εδώ και τόσο καιρό στην Ελλάδα…βλέπεις να συμβαίνει αυτό;
   Αντιθέτως..
   •Κλείνουν οι εκκλησίες για τους πιστούς.
   •Ανάσταση στις 21:00
   Η παραμονή του Χριστού στον τάφο και στον Άδη διήρκεσε τρεις ημέρες: Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, την ημέρα, κατά την οποία και αναστήθηκε ο Κύριος και γι’ αυτό η Έγερσή του ονομάζεται «Τριήμερος Έγερσις» ή «Τριήμερος Ανάστασις»
   •Μητροπολίτης Ιωαννίνων: Με ραντεβού οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα
   •Μασκοφορία στην εκκλησια.
   Εάν αποδεχτούμε τη μάσκα στην εκκλησία με «θεολογικά» κριτήρια, τότε απλά καταρρίπτουμε μια χριστιανική παράδοση αιώνων, κατά την οποία η προσφυγή στη θεία βοήθεια είναι το μεγαλύτερο φάρμακο ενάντια σε κάθε πανδημία και κάθε θεομηνία.
   •Ιερά Σύνοδος – Οι ανεμβολίαστοι πιστοί να προσέρχονται στους ναούς με τεστ.
   •Με όριο πιστών η προσέλευση στις εκκλησίες.
   •Αποστάσεις, αντισηπτικά, και αντίδωρο σε σακουλάκι…………
   •Εμβόλια.
   Ας δούμε τι λέει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής ένας σοβαρός ιδιωτικός οργανισμός που συμμετέχει σε σεμινάρια και ακαδημαϊκές συζητήσεις ακόμα και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Σε άρθρο του επιβεβαιώνει ότι μια σειρά από φαρμακευτικές εταιρείες χρησιμοποιούν κύτταρα που έχουν ληφθεί από έμβρυα μετά από έκτρωση και έχουν τύχει ειδικής επεξεργασίας για τη μελέτη και παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών και εμβολίων. Ειδικότερα για τα εμβόλια του κορονοϊού επισημαίνει ότι η εταιρίες Astra Zeneca, Moderna και Pfizer χρησιμοποίησαν κύτταρα από θανατωθέντα έμβρυα, η μεν πρώτη στο στάδιο του σχεδιασμού όπου γίνονται τα αρχικά πειράματα αλλά και στο στάδιο της τελικής παραγωγής, ενώ η δεύτερη και η τρίτη στο στάδιο της δοκιμής στο εργαστήριο όπου δοκιμάζονται πριν αρχίσει η μαζική παραγωγή τους.
   Πράγματι λοιπόν χρησιμοποιήθηκαν ανθρώπινα κύτταρα από εκτρωτικά έμβρυα για τη μελέτη και την παραγωγή του εμβολίου του κορονοϊού.

   Λοιπόν Χρήστο! Αν αυτά δεν έχουν σχέση με την πίστη.
   Για πιά πίστη μας μιλάς;

 6. Ἄς ἀποφασίσει ὁ π.Εὐάγγελος, ἄν γιὰ τὸν Θεὸ θὰ δουλεύει ἢ γιὰ τὸν Μαμμωνᾶ.
  Καὶ γιὰ τοὺς δύο, δὲν γίνεται ! Θέλουμε λόγο καθαρό,τὰ ΝΑΙ-ΝΑΙ τὰ ΟΥ-ΟΥ !

 7. Χωρίς συμπεράσματα, μόνον γεγονοτα. Το τελευταίο 3ημερο συχωρεθηκαν 200 συνάνθρωποί μας απο αυτη την λαιλαπα. Συμφωνα νε τα δικα τους στοιχεια περιπου 40 πληρως εμβολιασμενοι. Τι παιζουν ολα τα καναλια; Τον ομολογητη, κατ εμε, γιατί «για την αλήθεια των λόγων του Σου Κυριε, εβαστηξεν οδούς σκληράς», π. Βασιλειο απο το Λουτράκι . Το εγκλημά του οτι δεν δεχοτανε το μπολι.
  Κι απ την άλλη, πάλι όχι συμπεράσματα κατά τα λεχθεντα υπ αυτου, δικαιώνει τους υβριστές του μακαριστού και τόσων άλλων χριστιανών, ο π. Ευάγγελος Π. κατηγορώντας αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί του, ότι παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους.
  Ας ελπίσουμε να το δει, και να μην πάνε στράφι οι θυσίες του στην Αφρική κλπ, και να μείνει με τους εκλεκτούς που δεν θα πλανηθουν έως τέλους.

 8. Φαίη, θα σας στείλω τα σχετικά βιντεο του όπου οπ.Ε.Π. κατηγορεί χυδαία όσους διαφωνουν με το μπόλι.Κάπου μάλιστα είχε πει πως δεν θέλει να πάει να κοινωνήσει ασθενή γιατι φοβάται μηπως κολλήσει και πεθανει.Σε ομιλια του στον αγ.Ελευθέριο Αχαρνων, καθημενος ακριβως μπροστά στην Ωραία Πύλη έκανε επιδειξη σελφ τεστ !«Πώς να κάνουν οι «γριές» σελφ τεστ για να πηγαίνουν ασφαλεις στην εκκλησία » ! έτσι ακριβως είπε ! Η συμπεριφορα του ειναι αχαρακτήριστη όλο αυτο το διαστημα.Επιπλέον , δέν έχει πει ούτε έναν λόγο συμπαράστασης στους ηρωικους 7000 υγειονομικους συναδέλφους του που προτιμησαν να πεινάσουν παρά να υποταχθουν στο υποχρεωτικό μπόλιασμα. Δυστυχώς , αποτελεί ακόμα μια απο τις πολλές απογοητεύσεις μας αυτά τα δυο χρόνια μαζί με τον Ναυπάκτου, τον Γορτυνος, τον Πειραιώς , τον Μεσογαιας με τον Τσιόδρα του, τον π.Μουλατσιώτη και πόσους ακόμα

 9. Δεν νομίζω ότι πρέπει να κρίνουμε αποσπασματικά
  Αν ακούσει κανείς όλες τις ομιλίες του π. Ευαγγέλου θα δει ότι είναι εναντίον των εμβολίων και της υποχρεωτικότητας
  Στην ουσία δεν τον κρίνει για τις θέσεις του για τα εμβόλια αλλά για την ύβρι του απέναντι στην Παναγία μας. Για αυτό μετά λέει ότι θα κάνω ότι νομίζω δηλαδή δεν θα το κάνω…
  Σε πολλές ομιλίες λέει και για εμάς τους υγειονομικούς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s