Πιερρακάκης: Η αστυνομική ταυτότητα ξεκινά το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή.

Η πρεμιέρα της αποθήκευσης πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας στο κινητό τηλέφωνο χαιρετίστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως ένα πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή.

Protagon

Ως ένα πρώτο βήμα για την ψηφιοποίηση της αστυνομικής ταυτότητας περιέγραψε την Τρίτη ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την πρεμιέρα της δυνατότητας που παρέχεται στους πολίτες να αποθηκεύουν στην εφαρμογή covid-free GR wallet, εκτός από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, και το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. 

Ως γνωστόν, σύμφωνα και με κοινό δελτίο Τύπου των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, από το πρωί της Τρίτης 28 Δεκεμβρίου είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση της εφαρμογής covid-free GR wallet στις πλατφόρμες iOS και Android για κινητές συσκευές και τάμπλετ. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας περιέχει στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. 

Συγκεκριμένα: Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και φωτογραφία. Συνεπώς, οπουδήποτε απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού κορονοϊού κατά την είσοδο, οι πολίτες μπορούν, πλέον, αντί της ταυτότητάς τους να επιδεικνύουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς ωστόσο αυτό να επιτρέπεται να σκανάρεται από όποιον διενεργεί τον έλεγχο.

Στόχος της πρωτοβουλίας των δύο υπουργείων είναι η σημαντική διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών κορονοϊού (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου). 

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε ότι «η αστυνομική ταυτότητα ξεκινά το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή. Από σήμερα μπορείτε να αποθηκεύετε το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό σας τηλέφωνο εύκολα και με ασφάλεια», επισυνάπτοντας ένα βίντεο με οδηγίες για την εύκολη ενεργοποίηση του πιστοποιητικού.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε στην ΕΡΤ πως «παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε να φέρουν μαζί τους οι πολίτες και την ταυτότητά τους και να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ουσιαστικά ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο τη φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης».

-https://www.youtube.com/watch?v=v8tjaFMLI5Y&feature=emb_logo

Σε κάθε περίπτωση, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών, σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, και δεν υποκαθιστά σε καμία άλλη περίπτωση την αστυνομική ταυτότητα ούτε αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο. 

Ως εκ τούτου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας απλώς επιδεικνύεται και δεν σκανάρεται από ιδιώτες, παρά μόνο από τα αρμόδια κρατικά όργανα και μόνο κατόπιν αυθεντικοποίησής τους με Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

***

https://drive.google.com/file/d/1jEsDchGmTOFEjlRfG3jylfBtFgV9lYtm/view

Πηγή Ασκητής

ΚΑΙ ΕΔΩ: Χειρόγραφο Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου: «Σημεία των καιρών» (περί 666).

7 thoughts on “Πιερρακάκης: Η αστυνομική ταυτότητα ξεκινά το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή.

 1. ΜΗ ΦΑΣ, ΠΙΕΡΑΚΑΚΗ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟ!ΜΕ ΑΘΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΌΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ, ΧΩΡΊΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΌΧΟ!

 2. Πονηρὸς τρόπος ἐν εἴδει δῆθεν διευκολύνσεως (λὲς κι εἶναι βαρὺ ἤ ὀγκῶδες τὸ ἔντυπο Δελτίο Ταυτότητος καὶ δὲν μποροῦμε νὰ τὸ ἔχουμε στὸ πορτοφόλι ἤ στὴν τσέπη μας), προκειμένου νὰ συνυπάρξουν ἔστω ἐμμέσως τὸ ὄνομα τοῦ κάθε προσώπου μὲ τὸ barcode «Covid» καὶ κατ’ ἐπέκτασιν τὸ κλειδὶ ἀναγνώσεως αὐτοῦ, τὸ δυσώνυμο «666». Ὄχι ὅτι ὁ διάβολος ἀρκεῖται στὴν ἔμμεση πτῶσι μας, προτιμᾶ τὴν εὐθεία τὴν ξεκάθαρη. Ὡστόσο, θὰ μποροῦν ἀργότερα τὰ ὄργανά του νὰ ποῦν σὲ ὅποιον ἐνδεχομένως ἀρνηθῇ τὴν νέα ταυτότητα: μά, ἤδη τὸ ἔχετε κάνει αὐτὸ μὲ τὸ Covid Wallet», καὶ τὸ κινητὸ ἔχει τσιπάκι, τὸ τσιπάκι τῆς ταυτότητας σᾶς πείραξε; Ὅλα μελετημένα, βῆμα πρὸς βῆμα. Κάτι σὰν τὸ ζεμάτισμα τοῦ βατράχου, ποὺ λέει κι ὁ Ἅγιος Παΐσιος: Ἄν τοῦ ρίξῃς βραστὸ νερό, θὰ πηδήξῃ καὶ θὰ φύγῃ. Ἄν τοῦ ρίξῃς κρύο, μετὰ χλιαρό, μετὰ πιὸ ζεστὸ κ.ο.κ., θὰ καθήσῃ μέχρι ποὺ θὰ ζεματισθῇ…

 3. Αυτός ο άνθρωπος ο Πιερακάκης, Κρητικός γάρ καί δεξί χέρι του Μητσοτάκη, από την στιγμή πού ανέλαβε τόν Πληροφοριακό μετασχηματισμό τού Κράτους ( έφτιαξε 150 περίπου «ψηφιακές διευκολύνσεις» σε αιτήσεις, αρχεία,κλπ) μέσα σε λίγο διάστημα . Θα πάει ασφαλώς και για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες…Μού θυμίζουν έργα πονηρών πνευμάτων πού δεν σκέπτονται τίποτα άλλο παρά το πώς θα δέσουν τον λαό μέσα από το πρόσχημα κατάργησης τής γραφειοκρατείας καταπατώντας Σύνταγμα ,προσωπικά δεδομένα, ελευθερίες του λαού, κλπ-κλπ. Μέρα – νύκτα δεν σκέπτεται φαίνεται τίποτα άλλο παρά το πώς θα υποτάξει τον λαό, θυμίζοντάς μας τον παραπλήσιο λόγο τού Αποστόλου Παύλου για τούς Κρητικούς εκείνης της εποχής βέβαια αλλά και για αρκετούς της σημερινής. «Είπε τις εξ αυτών ίδιος αυτών προφήτης: «Κρήτες αεί ψεύσται, κακά θηρία, γαστέρες αργαί». 13. Η μαρτυρία αύτη εστίν αληθής. Δι’ ην αιτίαν έλεγχε αυτούς …» ( προς Τίτον επιστολή Αποστόλου Παύλου , κεφ. Α΄12-13). «Κακά θηρία…» ονομάζει ο Απόστολος κάποιους από αυτούς, και για κάποιους ο λόγος αυτός νομίζω ότι τους έρχεται γάντι !

  Αγαθόνικος

  • Οι Μητσοτάκηδες δεν είναι Κρητικοί, συμπατριώτες του Σημίτη είναι. Για τον Πιερρακάκη δεν ξέρω από που κρατάει η σκούφια του. Είναι, όμως, επιεικέστατα ατυχές να χρεώνεται η νεοταξική νοοτροπία κάθε κυβερνητικού στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του- αν πράγματι κατάγεται από εκεί που λέει.
   Αλήθεια πως θα σας φαινόταν, αν ο Πιερρακάκης ήταν τεμέτερόν σας να έγραφα εγώ «Πόντιος γαρ και δεξί χέρι του Μητσοτάκη», λοιδορώντας τον Πόντο, κ. Δρομίδη;
   Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την μισελληνική διαφήμιση της Vodafone με την σημαία της «Κρητικής Πολιτείας». Επίσης, σε διάφορες ιστοσελίδες εμφανίζονται εμπρηστικά σχόλια κατά της Κρήτης και των Κρητών συνολικά τα τελευταία 4-χρόνια με πρόσχημα την, πολλές φορές ψευδή, εντοπιότητα κάποιων πολιτικών οικογενειών ή τις κομματικές τους προτιμήσεις.
   Υποθέτω, κανείς μας δεν θέλει μετά την Νέα Σμύρνη, την Νέα Φιλαδέλφεια, την Νέα Ιωνία κ.λπ, να ιδρυθεί και μία προσφυγική συνοικία, που θα λέγεται Νέα Κρήτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s