Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κατατάξει την πυρηνική ενέργεια στην πράσινη ενέργεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κατατάξει την πυρηνική ενέργεια στην πράσινη ενέργεια σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής (Le Monde).

Απειλεί με ολοκαύτωμα τους λαούς της. Ο εμπαιγμός της νοημοσύνης συνεχίζεται. Μια ακόμη εξαπάτηση. Υπονομεύουν τη ζωή στον πλανήτη οι σωτήρες της κλιματικής αλλαγής. Kατ ‘αυτούς η πυρηνική ενέργεια είναι οικολογική. 

Τι λένε οι Πράσινοι τα οικολογικά κινήματα που ανδρώθηκαν ακριβώς εναντίον της πυρηνικής ενέργειας και των ακατάλυτων αποβλήτων της. Αυτοί οι μηχανισμοί διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση. Μετά κι από αυτό η αξιοπιστία τους είναι κάτω από το 0. Οι αντιφάσεις τους είναι τρομερές. Αν είχαν πραγματική έννοια για τον πλανήτη θα προχωρούσαν σε άμεση αποπυρηνικοποίηση κι αφοπλισμό πυρηνικών όπλων την έσχατη απειλή για ανθρωπότητα τουναντίον αθωώνουν τα πυρηνικά…..

Μετά το βιολογικό χτύπημα καλό είναι να ετοιμαζόμαστε και για πυρηνικό. Ατύχημα θα είναι όπως και η διαρροή του ιού από το εργαστήριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ταξινομήσει την πυρηνική ενέργεια ως πράσινη ενέργεια
Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες αναμένεται να δώσουν στο φυσικό αέριο το μεταβατικό ενεργειακό σήμα, μετά από διαπραγματεύσεις με το Παρίσι και το Βερολίνο.

Έπρεπε να αποφασιστεί πριν από το τέλος της χρονιάς. Κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 21ης ​​και 22ας Οκτωβρίου, οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων προέτρεψαν την Επιτροπή να αποφασίσει, έως τα τέλη Νοεμβρίου, για την τύχη της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου,μια ταξινόμηση των οικονομικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τις εκπομπές CO2 και τις συνέπειές τους στο περιβάλλον. Η Ursula von der Leyen, η πρόεδρος της Επιτροπής, είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει πριν από την επόμενη συνάντησή τους, που είχε προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου.

Σε μια εποχή που οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να επιτύχουν ουδετερότητα άνθρακα το 2050, όπου η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο είναι ανησυχητική και οι τιμές της ενέργειας εκτινάσσονται στα ύψη, αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα

Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα. Η πρώην υπουργός της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διαχειρίζεται τον φάκελο απευθείας με το Παρίσι και το Βερολίνο πράγματι συνέχισε να αναβάλλει τη διαιτησία της, η οποία αναμένεται πλέον για τον Ιανουάριο. Αναμένεται να οριστικοποιήσει την πρότασή της έως τις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να την καταθέσει (για απλή γνωμοδότηση), όπως ορίζει η διαδικασία, σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Και, αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, η Επιτροπή θα παρουσιάσει το σχέδιό της στις 18 Ιανουαρίου.

Η απόφαση των Βρυξελλών θα εξαρτηθεί από την ικανότητα των τομέων της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου να χρηματοδοτήσουν τις μελλοντικές τους επενδύσεις.
«Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των εργασιών μας για την [κατηγοριοποίηση], η οποία θα περιλαμβάνει τόσο το φυσικό αέριο όσο και τα πυρηνικά», δήλωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, στις 17 Δεκεμβρίου. Σε γενικές γραμμές, «η πολιτική διαιτησία διακόπτεται», απαντά ο διπλωμάτης. Φαίνεται, στην πραγματικότητα, δεδομένο ότι η πυρηνική ενέργεια θα θεωρείται ως πράσινη ενέργεια και το αέριο ως μεταβατική ενέργεια. Αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη καθιερωθεί και οι οποίες φαίνονται να είναι πραγματικός κινέζικος γρίφος για την Ursula von der Leyen.

dimpenews.com

Σχολιάστε