Ο κ. Πρωθυπουργός στη Διαρκή Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος! 

Συνεργασία για το καλό του λαού;….. 

ΤΟΥ ΔΗΜ. Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ

«Ο στόχος της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιερά Σύνοδο είναι από κοινού με τους ιεράρχες και τον κ. Ιερώνυμο, να στείλουν μήνυμα στους πιστούς, καταρχήν για την ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκκλησίες την περίοδο των γιορτών και κατά δεύτερον για την ανάγκη να κάνουν τόσο την πρώτη, όσο και την τρίτη δόση του εμβολίου (….) 

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να συζητήσει το θέμα με τους ίδιους τους ιεράρχες που έχουν ακριβή εικόνα για την κατάσταση στις εκκλησίες, Να ακούσει τις προτάσεις τους για τα “κενά” και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην τήρηση των μέτρων, και να ζητήσει, παράλληλα με τους ελέγχους που θα κάνουν αστυνομικοί αλλά και στελέχη της Αρχής Διαφάνειας, να συνδράμουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό και οι υπεύθυνοι των ναών. (…)»                                           

(Πηγή : Newsit)

Μέγας ευτελισμός του Συνοδικού θεσμού από την Εκκλησία της Ελλάδος η συμμετοχή του Πρωθυπουργού στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο και υπό τις παρούσες συνθήκες. Παραπέμπει σε άλλες εποχές καταλύσεως και της Δημοκρατίας και των Κανόνων. Ακόμη δε χειρότερο είναι η κατά πληροφορίες υπάρχουσα σκοπιμότητα μιας συναλλαγής μεταξύ των: η μεν Σύνοδος συμπλέει και συμμορφώνεται με τις Κυβερνητικές Αποφάσεις (που επιβάλλονται με τις γνωστές αντισυνταγματικές ΚΥΑ) η δε Σύνοδος ζητά και λαμβάνει ως αντάλλαγμα της συμπόρευσης ή της σιωπής της …. οργανικές, μισθοδοτούμενες από τον κρατικό κορβανά, θέσεις για διορισμούς. Με απλά λόγια, οι «ποιμένες», μισθωτοί όντες, αντί να μεριμνούν για το ποίμνιο που στενάζει και βρίσκεται σε απόγνωση με τη δυστοπική κατάσταση που βιώνουμε (καταστρατήγηση της ελευθερίας των πολιτών, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καισαροπαπική επέμβαση στα της Εκκλησίας κλπ), μεριμνούν και τυρβάζουν περί πολλών, πλην του ενός ου εστί χρεία. Δεν εννοούν να σταθούν ούτε στο ύψος των περιστάσεων, ούτε καν στα πόδια τους! Δεν φαίνεται δε να διστάζουν ακόμη και να επιβεβαιώσουν τον πατερικό λόγο που επισημαίνει ότι παλαιότερα οι Ποιμένες θυσιάζονταν για το ποίμνιο, ενώ τώρα πλέον  θυσιάζουν το ποίμνιο γι’ αυτούς!

2 thoughts on “Ο κ. Πρωθυπουργός στη Διαρκή Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος! 

  1. Ἦχος δ´. Ἐπεφάνης σήμερον.
    Κεφαλὴν οὐκ ἔγνωμεν, τῆς Ἐκκλησίας, πλήν σου ἄλλην Κύριε, ἐσταυρωμένε Ἰησοῦ, ὃν προσκυνοῦμεν ἐκ πίστεως, καὶ μετὰ πόθου, λατρεύομεν ἅπαντες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s