Ομολογητές και αποδομητές…

Ι. Κουντουράς, Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

1. Ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» (σε δήθεν εἰσαγωγικά) στις 22 του μηνός Νοεμβρίου 2021, διέκοψε την παράσταση «Ρινόκερος» και αποχώρησε από το θέατρο, διότι δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. Έτσι, το θέατρο «Κιβωτός» έριξε την αυλαία. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε δηλώσει σε υπεύθυνους παράγοντες της παράστασης ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον οποιονδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τα θέατρα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους.

2. Ὁ πρώην Μητροπολίτης Δωδώνης, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (σε δήθεν χωρίς εισαγωγικά), ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσαν οι πιστοί να δείχνουν τουλάχιστον βεβαίωση αρνητικού rapid test για την είσοδό τους στους Ιερούς Ναούς, είπε ότι δεν είναι αρκετό αυτό. «Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδου στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο». Αυτή η ρασοφόρος πληθωρική μορφή, παρόλο το σεβαστό ιερό σχήμα που εκπροσωπεί, σε πρόσφατη συνέντευξη σε δημόσιο κανάλι, εκτός άλλων παρεκκλίσεων, τόνισε ότι «κρέμασμα θέλουν οι παπάδες που μεταφέρουν τον ιό… και όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος». μια φρασεολογία υπεροπτική, ως μη ώφειλε, με αποπτωτική απόχρωση. Ο ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του θεάτρου του παραλόγου, έχοντας υπόψη του την αναφερόμενη ρασοφόρο μορφή, θεωρώ ότι θα είχε γράψει σχετικό έργο που πιθανόν να ξεπερνούσε τον “Rhinocero”!

3. Ὁ Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης άγιος Αυγουστίνος Καντιώτης είχε γράψει: «Ο Χριστόφορος ο Καλύβας, ένας επιστήθιος φίλος μου, σπουδαία φυσιογνωμία, ιστορική φυσιογνωμία, μου έλεγε προ ετών που συζητούσαμε: ‘‘Ρε Αυγουστίνε, δεν κατάλαβες τι θα γίνει; Ο σατανάς μετεχειρίσθη όλα τα μέσα για να διαλύσει την Εκκλησία. Θα μεταχειριστεί εις τους εσχάτους καιρούς και ένα τελευταίο όπλο. Θα ντύσει παπάδες και δεσποτάδες πρόσωπα της εξουσίας του, θα τους φορέσει εγκόλπια και θα τους δώσει πατερίτσες. Και διά μέσου αυτών των αρχιερέων θα διαλύσει την Εκκλησία’’. Ο σατανάς θα εμφανισθεί με ράσα, με άμφια, με πατερίτσες και μπαστούνες»!

Ὁ άγιος π. Αυγουστίνος είχε αναφέρει ότι οι «ορθόδοξοι» κληρικοί θα είναι το τελευταίο όπλο του σατανά στα έσχατα χρόνια!

Εμείς μάλλον, απαιτείται να κάνουμε, προς το παρόν, μία διόρθωση. Στην περίπτωση του ομολογητή ηθοποιού κ. Σερβετάλη να βγουν τα εισαγωγικά, επειδή με την συνοδό θαρραλέα και πεπαρρησιασμένη στάση του όντως ενεργεί ως άνθρωπος του Θεού, και να τοποθετηθούν, τουλάχιστον, στο όνομα του πρώην μητροπολίτη, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, χρήζει απώλειας βάρους, διότι η παχυσαρκία αποτελεί, μεταξύ άλλων παραμέτρων, και παράγοντα κινδύνου για ανάπτυξη COVID-19 σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Και σαν φινάλε: Τι κρίμα, η ψυχική παχυσαρκία να μη φαίνεται σε ένα καθρέπτη! Τι κρίμα…

Υποσημειούμαι

Ι. Κουντουράς
Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ

7 thoughts on “Ομολογητές και αποδομητές…

  1. Συγχαρητήρια στον καθηγητή Κουντουρά που με τη διττή του ιδιότητα (του εξαίρετου επιστήμονα αλλά και αγωνιστή της Ορθοδοξίας) με συγκερασμό πνευματικής επιστημονικότητας δηλαδή, μας παρουσιάζει δύο πνευματικά case studies και στο τέλος μας παραθέτει το πνευματικό reference του μακαριστού Αυγουστίνου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά, τόσο «δύσπεπτα» τα conclusions όμως (γαστρεντερολόγος γαρ εξού και η ειδική επιστημονική ευαισθησία του για τη συγγραφή του άρθρου) για τον ορθοτομούντα Ορθόδοξο πιστό. Οι έσχατοι έσονται πρώτοι, και οι πρώτοι… προβατόσχημοι λύκοι. Για πότε τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των ανθρώπων έγιναν κουρελόπανο και μετετράπηκαν σε εξαμηνιαίας προθεσμίας «προνόμια» των εμβολιασμένων με «ευγενικό χορηγό» το κράτος να σέρνει τον χορό και να ακολουθεί χέρι χέρι σε ένα κοσμικό ξέφρενο (έξω φρενών) γλέντι η κρατικοδίαιτη ιεραρχία. Σκέφτονται λένε να βάλουν μπράβους σεκιουριτάδες στην είσοδο των εκκλησιών. Μήπως να τους κουβαλοΰν και δίπλα τους σωματοφύλακες για να τους προφυλάσσουν από τους πιστούς που «παραβιάζουν» την κοινωνική αποστασιοποίηση και τις αποστάσεις «ασφαλείας» και διανοούνται να τους …πλησιάσουν για να ασπαστούν τη δεξιά τους; Σεβασμιώτατοι τελικά αγαπάτε τον «πλησίον»;… ή τον εξαποστάσεως;… (όπως λέμε τον εξαποδώ)

  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΕ ΚΟΥΝΤΟΥΡΆ . ΑΣ ΠΡΟΣΕΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΊΠΩΡΗ ΨΥΧΉ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΉΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΗ ΓΑΛΉΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΊΣΑΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΤΥΠΏΔΗ ΕΙΡΉΝΗ ΜΉΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΎΣΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΡΗΜΈΝΗ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ ΤΗΣ. ΆΦΕΣ ΑΥΤΏ ΟΥ ΓΆΡ ΟΊΔΕ ΤΙ ΠΟΙΕΙ

  3. Μέσα από την καρδιά μας ένα τεράστιο ευχαριστώ για το υπέροχο κείμενο… Σπάνιο στους καιρούς που ζούμε να ορθοτομειται ο Λόγος της Αληθείας… Ειδικά όταν πρόκειται για έναν εκ των πλέον σημαντικών ερευνητών ιατρικής, διεθνούς εμβέλειας, τότε ο λόγος του γεμίζει με παρρησια και τις δικές μας ισχνες καρδιές…Γιαυτο ο καθηγητής Κουντουρας είναι ικανός με τον λόγο του και την στάση ζωής του να σταθεί ως «μέλος Σώματος Χριστού» με ευθύνη Σταυρική και φωτισμένη. (κι αυτό σίγουρα χωρίς κανένα απολύτως εισαγωγικό!!!!!)

  4. Συγχαίρω τον αγαπητό μας καθηγητή κ Κουντούρα για τον πύρινο και ομολογιακό λόγο του. Επειδή ο κάθε πνευμαιτκώς και ιατρικώς «αναλφάβητος» εκφράζει ανεπεξέργαστη την τρυκυμία που επικρατεί στο κρανίο του, θα ήθελα να αναφέρω ως ιατρός και μέλλον θεολόγος τα εξής: Ο χώρος του Θεού είναι αγιασμένος και με συντριβή ψυχής θα πρέπει να εισερχόμαστε σε αυτό. Με ορθόδοξο πνεύμα που έχουμε λάβει από τους προγόνους μας και όχι προτεσταντική απιστία που έχει γίνει της μόδας μέχρι και σε δεσποτάδες. Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Κύριος είναι ο απόλυτος καθοριστής της ζωής μας και ότι όλοι θα τον συναντήσουμε κάποια στιγμή, θα πρέπει να φλογερό πνεύμα αγάπης και βεβαιότητας του Ελέους Του να ζούμε κάθε μέρα και όχι να είμαστε ζωντανοί νεκροί προσμένοντας τον κορωνο-θάνατο.

    Αναφορικά στα «εμβόλια», πέρα των τεράστιων ηθικών θεμάτων που εντός και εκτός ορθοδοξίας προβληματίζουν έντονα με την αφαίρεση νεφρικών κυττάρων (Σειρά HEK 293) από υγιές μωρό εν ζωή σε κυοφορία που κατόπιν θανατώθηκε (Νόμιμα!? ποιος είναι ανώτερος ο Νόμος του Θεού ή αυτός των ανθρώπων?) το 70΄στην Ολλανδία, πρόκειται για πειραματικά σκευάσματα. Υφίσταται μια παγκόσμια μανία να μπολιαστεί όλος ο κόσμος, ακόμα και νεαροί χωρίς υποκείμενα νοσήματα που έχουν πιθανότητες θανάτου λιγότερο από 1 τοι χιλίοις. Οι παρενέργειες πολλαπλές, και όλα αποδίδονται στην τύχη και σύμπτωση. Στον καταμερισμό όμως των κρουσμάτων Κορωναίου κάθε τροχαίο με πολυτραυματία καταμετρήθηκε ως θάνατος από Κόβιντ, ακόμα και αν υπήρχαν 40 κύκλοι σε PCR που οδηγούν σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Την ίδια ώρα στην Αμερική ο Fauci του NIH κατηγορείται επίσημα για την χρηματοδότηση 11 εργαστηρίων για τροποίηση κορωνοιών (gain of function). Και επειδή είμαστε Έλληνες και έχουε τη φαγωμάρα και τον εμφύλιο στα γενοφάσκια μας, ο διαχωρισμός σε καθαρούς εμβολιασμένους και μιαρούς ανεμβολίαστους θα πρέπει να πάψει. Όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου θεού και όλοι έχουμε δικαίωμα στην Ελευθερία της επιλογής. Στο κάτω κάτω κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική διαστρωμάτωση κινδύνου, νοσηροτήτων, προσδόκιμο επβίωσης και σε διαφορετικό βαθμό είναι διατεθιμένος να λάβει το ρίσκο και ευθύνη να εμβολιατεί με κάτι το άγνωστο, που πέρα από τις πολλές, ενίοτε σοβαρές παρενέργειες, κάθε 3-6 μήνες πρέπει να ανανεώνει, γιατί χάνει τη δράση του. Πλέον υπάρχουν έρευνες που μιλούν έμμεσα για καρκινογένεση από την ακίδα αλλά και για αύξηση καρδιαγγειακού κινδούνου από τα mRNA εμβόλια. Η επιλογή για εμβολιασμό θα πρέπει να γίνει με σύνεση και ανάλογα το προφίλ κάθε ατόμου και όχι τυφλή πρωτόγονη επιβολή, ακόμα και σε 5χρονα παιδιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s