Με τιμή και αγάπη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο !

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

10 thoughts on “Με τιμή και αγάπη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο !

 1. Με τιμή και αγάπη… εχω αρχίσει να ζαλίζομαι, τι είναι σωστό και τι είναι λάθος;

  • Δια της εις άτοπον απαγωγής πρέπει οι εντεταλμένοι νά δούνε τα λάθη τους .

   Το θέμα προσβάλλει την εκκλησιολογία . Ποτέ η εκκλησία δεν απέκλεισε την είσοδο σε οιονδήποτε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις , παρά μόνο στους αιρετικούς και στους κατηχουμένους , οι τελευταίοι μέχρι νά βαπτισθούν . Ποτέ η εκκλησία δεν έθεσε οποιαδήποτε κριτήρια εισόδου άλλα καί υγείας . Είναι ανήκουστο νά ζητούνται πιστοποιητικά υγείας . Δεν ήξεραν άραγε οι άγιοι Πατέρες νά προβλέψουν το θέμα ? Πάντα υπήρχαν ασθένειες και λοιμώδεις . Και όταν δεν μπορούσαν οι ασθενείς μέ λοιμώδη νοσήματα νά πάνε στην εκκλησία , πήγαινε η εκκλησία σε αυτούς βλ. Σπιναλόγκα . Είναι ανήκουστο νά γίνεται αποκλεισμός των ασθενών . Πριβέ Λειτουργίες υγειών δεν υπάρχουν .

   Η εκκλησία έχει άλλη φιλοσοφία . Κανείς δεν αποκλείεται . Όλοι είναι δεκτοί και ιδιαίτερα οι ασθενείς , που έχουν ανάγκη θεραπείας . Όποιος άνθρωπος είναι ασθενής στην πίστη αποκλείει μόνος του τον εαυτόν του , δηλαδή όποιος φοβάται κάθεται στο σπίτι του . Κανείς δεν τον αναγκάζει νά εκκλησιαστεί .

   Συνεπώς αφού μέ την λογική των αποκλεισμών φθάνουμε σε άτοπα αποτελέσματα , τα οποία ανατρέπουν την εκκλησιολογία , θα πρέπει οι
   εντεταλμένοι νά ασκούν την εκκλ. διοίκηση νά δούνε και νά αναθεωρήσουν τα λάθη τους . Λέμε τώρα ! Ας μήν το περιμένουμε νά συμβεί .

   Το λάθος ξεκινά απο την θεώρηση , οτι μέσα στην εκκλησία ισχύουν οι φυσικοί νόμοι μέ τρόπο απόλυτο . Ο ναός είναι ο χώρος του θαύματος , όπου αίρονται οι φυσικοί νόμοι . Ή ισχύουν οι φυσικοί νόμοι ή δεν ισχύουν . Ή μολύνει ο ναός ή αγιάζει . Τότε πού χωρά η Θεία Κοινωνία , οι θαυματουργές εικόνες , τα άφθαρτα σκηνώματα των αγίων , οι εικόνες που μυροβλύζουν , άν αποκλείσουμε την υπέρβαση των φυσικών νόμων ?

   Κάποιοι αμφισβητούν το θαύμα μέσα στον ναό φέροντες ως παράδειγμα το κρυολόγημα , δηλαδή οτι και μέσα στο ναό κρυολογούμε άρα ισχύουν οι φυσικοί νόμοι . Είναι πολύ απλοική η σκέψη τους , άν όχι εμβόλιμη και πονηρή . Το θαύμα δεν υφίσταται σε πράγματα που ο άνθρωπος μπορεί νά προβλέψει μόνος του . Μήπως πρέπει νά καθήσουμε κάτω απο την μηλιά , νά μας ρίξει ο Θεός το μήλο στο στόμα χωρίς νά κουνήσουμε το χέρι μας ?
   Ο Θεός ανάστησε τον Λάζαρο . Δεν θα μπορούσε άραγε μέ ένα του νεύμα νά αποσύρει τον λίθο ? Όμως διέταξε νά τον αποκυλίσουν οι παρευρισκόμενοι . Έτσι λοιπόν και εμείς φοράμε την ζακετούλα και μέσα στον ναό για νά μήν κρυολογήσουμε και οι ναοί εξοπλίζονται μέ κλιματισμούς . Δεν θα κάνει ο Θεός θαύμα σε αυτή την περίπτωση .

   Ο Θεός είναι ο κύριος των φυσικών νόμων .

   • Πολυ μου αρεσε το κειμενο σου. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

 2. ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ Η….ΧΛΕΥΗ!
  ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ Η ΔΙΑ-ΣΤΡΟΦΗ ΕΝΝΟΙΏΝ.
  ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ: ΝΑΙ, ΜΕΝ, ΑΛΛΆ!
  ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ: ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΝ ΑΛΛΑ…..
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ;
  ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ;
  ΠΟΙΑ Η ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ, ΩΣ ΟΡΘΌΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;
  ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΆΠΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΙ ΕΞΑΠΛΏΝΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΆ.
  ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ….ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
  ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΥΣΤΕΡΙ!!!!!

 3. Πολυ απλά.. Και αυτοί που πηγαν και δείξανε τα χαρτιά τους έχουν τεράστιες ευθύνες.. Ας μην πήγαινε κανεις ή έστω κάποιοι ελάχιστοι και θα σου λεγα εγω τι θα έμπαινε στο παγκαρι. Άρα και το ποίμνιο έχει ευθυνες μην πω τις κυριότερες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s