Ξεκάθαρη απάντηση του π. Στυλιανού Καρπαθίου στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

(Για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι όσοι δεν εμβολιάζονται δεν έχουν καμμία σχέση με την Εκκλησία! κτλ.)

π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: Είναι εντελώς αντίστροφα τα πράγματα. Σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες -για την τήρηση των οποίων ομνύουν οι Επίσκοποι πριν από την χειροτονία τους ως Επίσκοποι- ΌΣΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΤΕΟΙ, ΚΑΤ’ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ.

Τότε, τί θα συνέβαινε; Θα έπρεπε να κενωθούν οι Μητροπόλεις, τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο, και να φύγει ο μισός αριθμός των πρεσβυτέρων. Έτσι η Εκκλησία οικονομεί και το προβλέπει αυτό μές στους Ιερούς Κανόνες, να αντικαταστήσει την ακρίβεια με το κατ’ οικονομία.

Γιατί λοιπόν λέω ότι κατ’ ακρίβεια είναι καθαιρετέοι;

Διότι προσβάλλουν την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας με την αποδοχή προϊόντων εκτρώσεως.

και

Διότι η δολοφονία των εμβρύων επί των οποίων γίνεται η παραγωγή -η προ-κλινική παραγωγή- των συγκεκριμένων εμβολίων είναι επιπλέον -προσέξτε-
*εικονομαχία, διότι προσβάλλει τον άνθρωπο την κατ’ εξοχήν εικόνα του Ιησού Χριστού,
*είναι κάτι περισσότερο από τυμβωρυχία,
*είναι πράξη ισοδύναμη με τις ειδωλολατρικές ανθρωποθυσίες, οι οποίες γινόνταν για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Δηλαδή, δολοφονούν με το αιτιολογικό «το καλό των άλλων».

Και τέλος πρέπει να προσθέσουμε και τις θανάσιμες παρενέργειες του βατσινώματος για τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε και για όλα τ’ άλλα τα παραπάνω ότι οι Ιεροί Κανόνες επιβάλλουν καθαίρεση στους κληρικούς.

Επίσης θα ήθελα να τονίσω και το εξής. Δίνει μία ωραία απάντηση επίσης η Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων, η οποία όπως τονίζει η έγκριτη εκκλησιαστική εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος», είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Γράφουν λοιπόν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η θέσπιση μιας και μοναδικής κρατικής αλήθειας, την οποία όχι μόνον ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς αλλά και άλλοι Μητροπολίτες προωθούν. Η δίωξη κάθε αντίθετης άποψης, -πρέπει να αποφευχθούν αυτά έτσι;- μια πρακτική που μπορεί να εκπέσει σε λογοκρισία. Γιατί; Διότι περιορίζει σημαντικά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της πληροφόρησης όπως αυτό αποτυπώνεται στα άρθρα 5 και 14 του Συντάγματος και ούτω καθεξής.

Έτσι λοιπόν σχολιάζεται το εξής. Ο Πειραιώς λέγει ότι είναι σχισματικοί αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Ας το στηρίξει λοιπόν ιεροκανονικά. Έχει πει βέβαια και άλλες παραδοξότητες. Φόρεσε την κάπα του ιεροεξεταστή, όπως και κάποιοι άλλοι Αρχιερείς, και άναψε την πυρά για τους διαφωνούντες και καλεί με αυτόν τον τρόπο το Κράτος σε λογοκρισία και σε διώξεις εναντίον εκείνων που αρνούνται αυτόν τον βέβηλο, τον απάνθρωπο και θανατηφόρο εμβολιασμό.

Αν διάβαζε επίσης το εισηγητικό κείμενο της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος με βάση το οποίο αναπτύχθηκαν όλα τα σκεπτικά της Ιεράς Συνόδου, από τις 13 αν δεν απατώμαι Ιανουαρίου του 2021 μέχρι και την τελευταία μεγάλη Σύνοδο της Ιεραρχίας, θα διεπίστωνε ο άγιος Πειραιώς και οι άλλοι Αρχιερείς ότι όλα τα στοιχεία που αναφέρει ο άγιος Μεσογαίας σ’ αυτήν την εισηγητική έκθεση -προσέξτε το- αλλά και το σκεπτικό, είναι ειλημμένα από παπικές πηγές και ιδιαίτερα από τις σκληρές υπέρ του εμβολιασμού θέσεις του Βατικανού. Γιατί πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι μέσα στους παπικούς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν την αλήθεια ότι το έμβρυο είναι άνθρωπος εξ άκρας συλλήψεως.

Αγωνιζόμαστε λοιπόν σήμερα κατά του πάπα που θα ‘ρθει στην Εκκλησία και εκτελούμε κατά το γράμμα και κατά το πνεύμα τις παπικές εντολές!

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Άρα λέτε πάτερ [ότι] με αυτά που λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς εκτελούνται εντολές και η γραμμή του πάπα, του Βατικανού.

π. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: Ακριβώς! Αυτά που λέει ο Πειραιώς είναι η γραμμή του πάπα. Και αύριο -όπως και έχει σηκωθεί- θα φωνάζει για να ‘ρθει ή να μην ‘ρθει ο πάπας! Δεν παίρνω αυτήν την στιγμή θέση, αλλά εν πάση περιπτώσει το να φωνάζουμε να ‘ρθει ή να μην έρθει, από την άλλη όμως πλευρά να τηρούμε και με τα λόγια μας και με τις πράξεις μας, και με τα γραπτά μας βεβαίως τα οποία διαδίδονται, αυτά τα οποία φρονεί το Βατικανό, ε, από κει κει πέρα δεν θέλω να χαρακτηρίσω…

-https://www.youtube.com/watch?v=A6Vj4ZdUYuM&t=344s AlertTV.gr


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

8 thoughts on “Ξεκάθαρη απάντηση του π. Στυλιανού Καρπαθίου στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

  1. ετσι ειναι παπουλη, τι να χαρακτηρισεις, πιθανως να προκειται για βαλτο ατομο ο εν λογω δεσποτης εξετελεσε το καθηκον του πρακτορικοτατα

  2. πηγαινε γυρευοντας ο π. Στυλιανος, τωρα θα τον κυνηγαει ολη η ιεραρχια και η CIA. Του ευχομαι να εχει [ή να κανει εγκαιρα] φιλο τον Χριστο.

  3. ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!ΟΛΟΥΣ…ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!!!!
    εννοειτε αυτουσ που εμβολιαστηκανε ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΡΕΑΖΕΙ ΤΟ DNA !!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s