Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία! (Βίντεο)

Το κείμενο, το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο εστάλησαν στο ιστολόγιο από φίλο αναγνώστη στον Καναδά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία!
«ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ!»

Στις 24 Αυγούστου 2021 στην εορτή του Πατροκοσμά, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την συμμετοχή των πιστών στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διατάζοντας από το Ιερό Βήμα όπως θα ακούσετε στο βίντεο : «Παρακαλώ να προσέλθουν οι μοναχές και να κοινωνήσουν μόνο!»

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – που βρίσκεται λίγο έξω απ’ το Τορόντο την ημέρα της πανηγύρεως του. Το μοναστήρι είναι ένα από τα 18 μοναστήρια που ίδρυσε ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης το 1993.

Εφόσον κοινώνησαν οι μοναχές, απαγορεύτηκε η προσέλευση των λαϊκών στο ιερό μυστήριο [όπως πρέπει να τηρείται κανονικά]….Παρευρισκόμενοι στην πανήγυρη του μοναστηριού ήταν εκατοντάδες προσκυνητές, ανάμεσα τους και πάρα πολλοί νέοι και παιδιά όλων των ηλικιών, οι οποίοι παρέμειναν όλοι ακοινώνητοι!

Συνειδητοί πιστοί που ενοχλήθηκαν από την : «εντολή» του Αρχιεπισκόπου, σεβόμενοι την ιερότητα του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, περίμεναν υπομονετικά μετά το «Δι’ ευχών» για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καλέσουν τον Αρχιεπίσκοπο σε διάλογο, τον οποίο μπορείτε να ακούσετε την ώρα που διανέμεται το αντίδωρο στο βίντεο.

Το πρόβλημα αλλαγής της μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας στην Ιερά Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Καναδά, άρχισε τον Ιούνιο του 2020 και συνεχώς εξελίσσεται! Ένα πρόβλημα το οποίο παραδόξως δεν έχει απασχολήσει τις άλλες Ορθόδοξες δικαιοδοσίες του Καναδά (πχ. Ρώσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Αντιοχιανών, Βουλγάρων, Γεωργιανών κτλ.).

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος συνεχόμενα πιέζει τις Μοναχές να εφαρμόσουν την χρήση πολλαπλών κουταλιών στο μοναστήρι, το οποίο αντιστέκεται δυναμικά! Συγχαίρουμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την στάση της αδελφότητας που ομολογιακά συντηρεί την Ιερά Παράδοση!

-https://www.youtube.com/watch?v=e0Pkp2Ciwy0

12 thoughts on “Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία! (Βίντεο)

 1. Καί ποιός είπε στούς πιστούς λαϊκούς , ότι έπραξαν σωστά?
  Κατ αρχάς, όλοι γνωρίζουμε τίς βλάσφημες θέσεις τού εν λόγω κληρικού, ένας συνειδητοποιημένος ορθόδοξος θα απέφευγε να παρευρεθεί μαζί του
  Άντε καί δεν το ήξεραν, έπρεπε νά διαμαρτυρηθούν εντόνως εντός του Ναού…
  Αδελφοί μου, ουδέν εποιησατε, ο Σωτήριος θα επανέλθει δριμύτερος….,

  • Είναι αλήθεια. Κι εγώ όταν ακούω ότι θα λειτουργήσει κάπου επίσκοπος, φεύγω ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ. Που καταντήσαμε.
   Εμφανίζεται με τη μάσκα μέσα στο Ιερό ο ασεβέστατος, πολεμάει την Θεία Κοινωνία και κατά τ’ άλλα επικαλείται «την τάξη μέσα στο Ναό»!! Αρνείται τον ίδιο τον Χριστό αλλά μιλάει για τάξη μέσα στον οίκο Του. Αρνείται ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον ΟικοΔεσπότη αλλά νοιάζεται τάχαμου για τον Οίκο του Δεσπότη. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Θέλει να ελέγξει την συμπεριφορά των πιστών, να τους κρατήσει σε απόσταση γι’ αυτό μιλάει για «τάξη στο Ναό». Και οι υπακοές και οι ταπεινώσεις και οι αρετές όταν τις επικαλούνται την ώρα που βλασφημούνε τον Χριστό στο ίδιο ακριβώς πράγμα αποσκοπούν. ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ.
   Να μην φοβούνται οι πιστοί. Να τους φωτίζει και να τους ενδυναμώνει ο Θεός να υπερασπίζονται την Πίστη τους.

 2. Ο Θεός να ενδυναμώνει και να φωτίζει τους αδελφούς στον Καναδά. Ο Σωτήριος έχει φαγωθεί σαν τον εξαποδώ να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας. Δείτε πως διαστρεβλώνει τον Άγιο Κοσμά και επικαλείται κάποιες αρετές ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. Δείξτε λέει, υπακοή, ταπείνωση και συνεργασία (και μην κοινωνάτε όπως σας λέω)… «για να μην αποχριστιανεύεται ο χριστιανισμός»!!!
  Να πω μονάχα στους αδελφούς να μην ασχολούνται τόσο πολύ με τα σαβουάρ βιβρ, τις ψευτοευγένεις κτλ. Με αυτά μας έχουν πιάσει και μας σφάζουν και δεν βγάζουμε μιλιά.. για να δείχνουμε πολιτισμένοι.. αυτό μας μάρανε. Με συγχωρείτε. Όταν είπε ότι δεν θα κοινωνήσουν οι πιστοί θα έπρεπε να είχε γίνει επανάσταση μέσα στο Ναό του Θεού. Ο Θεός θέλει να Τον φωνάζουμε, να Τον αναζητούμε. Φαντάζεστε τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη να τους είχε πει ο Αρχιερέας ότι δεν θα κοινωνήσουν; Θα τον είχαν ξυρίσει επιτόπου.

 3. Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, Η ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΙΑ Η ΜΆΛΛΟΝ ΑΠΙΣΤΙΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟΥ ΚΑΝΑΔΆ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ ΤΗΣ!!!! ΤΟ ΑΥΤΌ ΙΣΧΎΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΌΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑΣ!!!!

 4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στις Μοναχές για την ομολογιακή αντίσταση που κάνουν σε ένα τέτοιο θεριό-Δεσπότη.
  Να προσέξει ο Μητροπολίτης μήπως κάποτε αρρωστήσει και μετά θα χρειαστεί όντως μάσκα για να τον πλησιάσει κάποιος από την δυσωδία. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΩΣ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ τί συνεχίζει να λέγεται Χριστιανός;

 5. Εδώ, θυμάμαι πως τον τωρινό «αρχιεπίσκοπο» Αμερικής τον διαφήμιζαν ως ένθερμο οπαδό της οικουμενιστικής κίνησης προτού λάβει την θεσούλα του. Έβγαιναν ρασοφόροι του οικουμενιστικού φατριαρχείου και έλεγαν δημοσίως, φανερά, και χωρίς ντροπή (υπάρχουν και συνεντεύξεις στο Internet) ότι είναι οικουμενιστής!
  Π.χ. εδώ:
  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/30213-o-mitropolitis-ikoniou-gia-ton-amerikis-elpidoforo-

  Ενας άνθρωπος με λιπαρά Θεολογική μόρφωση, γλωσσομαθής, γνώστης της οικουμενικής κίνησης, άνθρωπος του διαλόγου, του κάθε διαλόγου, με αγάπη προς τον συνάνθρωπό του, με αφοσίωση προς το καθήκον του, εργατικός, συστηματικός, ό,τι του έχει αναθέσει η Εκκλησία μέχρι σήμερα το έχει φέρει εις πέρας με τον καλλίτερο τρόπο.

  Πάντοτε λοιπόν, το Οικουμενικό Πατριαρχείο φρόντιζε οι Ποιμενάρχες αυτής της Επαρχίας, να είναι αξιόλογοι Ιεράρχες του Θρόνου, όπως ήταν π.χ. οι μακαριστοί Αρχιεπίσκοποι Αθηναγόρας, (μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας Α’) …

  Αυτοί οι αμερικάνοι που εκκλησιάζονται εκεί δεν κατάλαβαν τότε ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα;
  Δεν έμαθα τι γίνεται τώρα όμως στα μοναστήρια του π. Εφραίμ. Τίποτα καλό φαντάζομαι…
  Για τον Καναδά δεν ξέρω πολλά, αλλά σίγουρα δεν θα έπρεπε να τους ξαφνιάσει. Οι άνθρωποι πλεόν δεν κρύβονται. Απλά, εμείς κάνουμε ότι δεν βλέπουμε.

 6. Εγώ ενα θα επισημανω :απορω πώς ΌΛΑ τα μοναστήρια του παπα-εφραιμ δεν έχουν αλλαξη ακόμη δικαιοδοσία!!! Υπάρχουν Σέρβοι,Ιβηρες,Ρωσσοι κ.ά.. Τι περιμένουν δηλαδή με την ακατανόητη ανοχή τους σε δαιμονικές καταστάσεις ;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s