Γέροντας Γαβριήλ,…διακοπή μνημόνευσης και κανόνες.

-https://www.youtube.com/watch?v=wsx4A-kps1Q simon agiagi

6 thoughts on “Γέροντας Γαβριήλ,…διακοπή μνημόνευσης και κανόνες.

 1. Μπράβο του.
  Ακριβώς έτσι είναι.
  Αίρεση είναι, και μάλλιστα μεγαλύτερη από όλες τις άλλες.
  Και δυστυχώς στα δίχτυα της έχουν πέσει (ακούσια;;; ή μήπως για να παραπλανήσουν το ποίμνιό τους;;;) και πολλοί επίσκοποι που πολυ-διαφημίζονται ως ορθόδοξοι.
  Και κάτι άλλο που έχει πει ο Απόστολος Παύλος και δεν αναφέρεται στο βίντεο, είναι το :

  ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ᾿ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. (Γαλ. 1,8)

 2. Τ’ ακούτε αυτά όσοι κατηγορείτε τους κληρικούς που αποτειχίστηκαν από τους κακόδοξους προϊσταμένους τους;
  Σ’ ευχαριστούμε πολύ, Φαίη, για το σπουδαίο αυτό βίντεο με τον Γέροντα Γαβριήλ

  • Αδελφέ,
   έχω την εντύπωση ότι αυτοί που κατηγορούν τους κληρικούς που αποτειχίστηκαν από τους κακόδοξους προϊσταμένους τους, στην πλειονότητά τους είναι ακατήχητοι, μπερδεμένοι και κακοπληροφορημένοι. (Εν τάξει. Δεν αναφέρομαι στους ίδιους τους δεσποτάδες και στους οσφυοκάμπτες τους). Θεωρώ, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν το προκαλούν αυτοί αλλά κάποιοι θερμοκέφαλοι της αποτείχισης, οι οποίοι ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ. Τον τελευταίο καιρό έχουν ξεσαλώσει και απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μία υπόγεια συντονισμένη προσπάθεια να στείλουν κόσμο στο παλαιό ημερολόγιο. Αυτό ακριβώς που βολεύει τους οικουμενιστές δεσποτάδες, οι οποίοι, επειδή προετοιμάζουν σημεία και τέρατα θέλουν να ξεδοντιάσουν την αποτείχιση ως εναλλακτική και να ξεφορτωθούν «αθόρυβα» όσους διαμαρτύρονται σε μία «ασφαλή δεξαμενή» για να μην τους έχουν στα πόδια τους και να μην ελέγχονται από αυτούς.
   Το γράφω εδώ να το προσέξουν πολλοί αδελφοί. Να προσέχουν από κάποιους ρασοφόρους της δήθεν «αποτείχισης» που στέλνουν κόσμο στους Γ.Ο.Χ. και που μέχρι χθες δεν τους ήξερε ούτε και η μάνα τους, και που τώρα ξαφνικά βγάζουν βίντεο στο youtube με δεκάδες χιλιάδες views!!!!!!!!!!!
   Ευχαριστώ αδελφέ Βασίλιε που μου έδωσες την ευκαιρία να τα γράψω αυτά. Μου περιτριγυρίζουν το μυαλό και με προβληματίζουν εδώ και αρκετό καιρό.

 3. Εννοείται ότι υπάρχει υπόγεια συντονισμένη προσπάθεια,να είστε σίγουροι,σας το λέει ο παλιός.Με στόχο όμως την διχόνοια,σύγχυση , διάλυση των αποτειχισμένων .Την διάλυση οποιουδήποτε μπορεί να αποβεί εμπόδιο κ πρόσκομμα στα πλάνα τους,όπως διαλύσαν και τους Γ.Ο.Χ..Δεν έχουν (θεωρώ)κανένα συμφέρον να ευνοήσουν τους Γ.Ο.Χ,αφού έτσι θα δημιουργηθεί άλλο μέτωπο για αυτούς.

  Ισως κάποια στιγμή θα πρέπει να δει κανείς τους παλαιοημερολογίτες ως αδελφούς που πέσανε στα ίδια αυτά δίχτυα της υπόγειας συντονισμένης μασονικής διάλυσης.Χωρίς να είναι άμοιροι ευθυνών εννοείται ,αλλά και “οὐαὶ τῶν ἀνθρώπῳ ἐκείνῳ δι’ οὗ τὸ σκάνδαλον ἔρχεται”.
  “Ο Θεός εις την βοήθειάν μου πρόσχες, Κύριε, εις το βοηθήσαι μοι σπεύσον. (…)Βοηθός μου, και ρύστης μου ει Συ, κύριε, μη χρονίσης.”

  • Οι ΓΟΧ είναι για αυτούς το ίδιο γνώριμο μέτωπο. Θα «δικαιωθούν» κιόλας που αποκαλούν τους αποτειχισμένους «σχισματικούς». Θα πουν: «Είδατε; Σας τα λέγαμε.»

   Θα συμφωνήσω πάρα, πάρα πολύ με την δεύτερη παράγραφο του σχολίου σας. Μακάρι μια ημέρα να επουλωθούν οι πληγές και να αποκατασταθεί η ενότητα. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του διότι οι ίδιοι εκ Βοσπόρου σκανδαλοποιοί πάνε να επαναλάβουν το ίδιο πράγμα σήμερα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s