Η θέση του Μητροπολίτη Λεμεσού για τα εμβόλια (Α)

Απομαγνητοφώνηση (και σχολιασμός) αποσπάσματος από την εκπομπή «Επερώτησον τον πατέρα σου»

[Η πρώτη ερώτηση δεν ακούστηκε ολόκληρη.]

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ: Ναι. Πολύ καλά. Πολύ καλή η ερώτησή σου. Μάριέ μου καταλαβαίνω απόλυτα αυτά τα οποία λες. Είναι πράγματα τα οποία μας κάνουν όλους να ανησυχούμε γιατί δεν θέλουμε επ’ ουδενί λόγο να παρεμποδιστεί η ελευθερία του ανθρώπου.

Τώρα πριν 5 λεπτά μου έστειλαν εδώ στο γραφείο, στο ραδιοφωνικό σταθμό, μία εγκύκλιο που έβγαλε ο Αρχιεπίσκοπος στις 18 Ιουλίου, την οποία εγώ δεν την έχω δει, δεν μας την έστειλε εμάς στην Μητρόπολή μας, ΟΥΤΕ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟ.

Σημασία έχει ότι βλέπω εδώ.. λέει ο Αρχιεπίσκοπος ότι προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί, και ότι αυτό είναι απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Ντάξει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ εκείνο που έχει σημασία είναι ότι λέει μετά στη δεύτερη σελίδα «ασφαλώς κανένας δεν θα εξαναγκασθεί να εμβολιασθεί

Δηλαδή η θέση και της Εκκλησίας και όπως και την εκφράζει και εδώ πολύ καλά ο Αρχιεπίσκοπος, είμαστε εναντίον του εξαναγκασμού για τον εμβολιασμό. Είμαστε εναντίον. Δεν θέλουμε να παραβλεφθεί η ελευθερία των ανθρώπων.

Τώρα, τί γίνεται στην πραγματικότητα και τι υπάρχει, και τί τεκταίνονται δεν ξέρω. Δεν.. Τί να σου πω; Δεν, δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ.. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση επίσημη ούτε από το Κράτος, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ/ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ. 

Σου λέει ότι -τώρα βλέπω την εγκύκλιο αυτή, 18 Ιουλίου μάλλον θα διαβαστεί στις Εκκλησίες απ’ ότι καταλαβαίνω- και λέει ότι κανείς δεν πρόκειται να αναγκαστεί να εμβολιαστεί. Βέβαια μπορεί ο εξαναγκασμός αυτός να γίνει και με έμμεσους τρόπους, μάλλον.

-Ε οπωσδήποτε γίνεται Γέροντα.

Εεε θα δω. Θα το μελετήσω λίγο περισσότερο Μάριε και να δω κι εγώ. Δυστυχώς δεν είμαστε εις θέση να έχουμε μία ενιαία γραμμή και άποψη και ως ιεράρχες της Εκκλησίας, γι’ αυτό και το μέτωπο είναι αδύνατο δυστυχώς.

-Είναι λυπηρό για τον λαό αυτό.

***

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι τρομερό, αλλά μπροστά σε αυτό το κρίσιμο (ζωής και θανάτου) σταυροδρόμι ο ποιμένας της Εκκλησίας Μητροπολίτης Λεμεσού με τους χιλιάδες ακόλουθους, δηλώνει απλά ανεύθυνος, εγκληματικά ανενημέρωτος και παγερά αδιάφορος.

Δεν ρωτήθηκε λέει για την Εγκύκλιο που έβγαλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και το προσπερνά ελαφρά τη καρδία λέγοντας «αλλά δεν έχει σημασία», ομολογώντας στην ουσία ότι δεν τον ενοχλεί που έχει καταλυθεί το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας.

Και ενώ εδώ δείχνει να «βολεύεται» στην Εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου, ας θυμηθούμε ότι στο παρελθόν είχε διαφοροποιηθεί όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με ανάλογη ενέργεια αναγνώρισε τους Ουκρανούς σχισματικούς. Άρα όλα αυτά που λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς παρά να ακολουθήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο πάνε ανάλογα «με τον καιρό».

Το γενικό συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς τελικά είναι ότι η συνοδικότητα καταλύθηκε από τους ίδιους τους επισκόπους επειδή τα Δόγματα και οι Κανόνες της Εκκλησίας έπαψαν να έχουν σημασία. Σημασία τώρα έχουν τα συμφέροντα και οι «σχέσεις» με τους τοπικούς και διεθνείς παράγοντες.

Μόνο στον Χριστό δεν νοιώθουν ότι έχουν υποχρέωση με αποτέλεσμα να αφήνουν το ποίμνιό τους γυμνό και εκτεθειμένο στους εργάτες του Αντιχρίστου. Αυτό που λέει ο κ. Μάριος στο τέλος είναι τραγικό και πολύ αληθινό και ειδικά σήμερα θα έπρεπε να βαραίνει πολύ τις συνειδήσεις τους. Όταν ο Μητροπολίτης Λεμεσού είπε ότι οι Αρχιερείς δυστυχώς δεν έχουν μία ενιαία γραμμή, ο κ. Μάριος του απάντησε ότι αυτό είναι λυπηρό για τον λαό. Ο κακομοίρης ο λαός την πληρώνει στο τέλος. Τώρα κατασπαράσσεται από τον Καίσαρα με τις ευλογίες των Αρχιερέων και ακόμη δεν έχει δει τίποτα.

Η έλλειψη μιας ενιαίας γραμμής όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να μην κάνουμε τίποτα. Σαφώς και θα ήταν καλύτερα να υπάρχει ενιαίο μέτωπο όταν αναδύονται αιρέσεις αλλά πότε στην ιστορία της Εκκλησίας συνέβη αυτό; Όταν η Εκκλησία έπεφτε στην αίρεση ήταν πολύ λίγοι αυτοί που αντιστέκονταν. Εάν σκεφτόντουσαν κι εκείνοι έτσι λέγοντας: «Δυστυχώς δεν είμαστε εις θέση να έχουμε μία ενιαία γραμμή..» τότε δεν θα είχε μείνει τίποτα.

Το θέμα δεν είναι να έχουμε «μία ενιαία γραμμή» αλλά να έχουμε την Ορθόδοξη γραμμή κι ας είμαστε ένας.

Και βέβαια αυτό που γράφει η Εγκύκλιος και αναπαράγει εδώ ο Μητροπολίτης Λεμεσού ότι κανείς δεν θα εξαναγκαστεί να εμβολιασθεί ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣ. Είναι το ίδιο παραμύθι που μας λένε κι εδώ στην Ελλάδα. Δεν στέκει όμως ούτε με την λογική αυτό όταν δηλώνεις ότι το θέμα του εμβολίου δεν είναι πνευματικό αλλά ιατρικό θέμα. Και όταν ως θεσμός δείχνεις και δηλώνεις υπακοή «στο υπεύθυνο Κράτος» και «στις Υπηρεσίες Υγείας». Εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.

Τα «δεν θέλουμε επ’ ουδενί λόγο να παρεμποδιστεί η ελευθερία του ανθρώπου» όταν ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ δεν γίνεται τίποτε για αυτόν τον σκοπό, εξυπηρετούν ως ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ με παραισθησιογόνες ουσίες, -ψευδαισθήσεις- για τη νάρκωση των προβάτων έτσι ώστε να πάνε αδιαμαρτύρητα στο σφαγείο.


[ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ]

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ7 thoughts on “Η θέση του Μητροπολίτη Λεμεσού για τα εμβόλια (Α)

  • Άστον αυτόν… Από τις πολλές «θεραπευτικές» εκτρώσεις που έχει «ευλογήσει» έχει πάθει «οξεία μ@λ@κνση εγκεφάλου»… Βέβαια ο ίδιος πιστεύει ότι είναι μεγάλος Θεολόγος και ποιμαντικός ηγέτης, ο φυσικός διάδοχος του Ιερώνυμου, και θέλει να γίνει Βεζύρης στη θέση του Βεζύρη… Είναι και «ερασιτέχνης» λοιμωξιολόγος (κατά δήλωσή του) γιατί κάποτε δίδασκε λέει κάτι περί Βιοηθικής στο πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ… Παρ’ το αυγό και κούρευτο δηλαδή… Και είναι λέει και μέγας θαυμαστής του π. Ιωάννη Ρωμανίδη… Και έχει γράψει και βιβλίο για τον π. Ιωάννη (μάλλον όμως τον μπέρδευε με τον Ρωμανίδη τον μπασκετμπολίστα του Άρη)… Και δηλώνει έτσι παραδοσιακός Θεολόγος!!! Και επειδή είμαστε γιούχου σα λαός και μας αξίζει μπορεί να τον δεις και Αρχιεπίσκοπο τελικά…

 1. Είναι φανερό πως όλοι τους έχουν την ίδια ατζέντα καί επιχειρηματολογία, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουν οδηγίες
  Όλοι στην υπηρεσία της ΝΤΠ
  Όσον αφορά στον Λεμεσού, δεν είναι χαζός, αλλά δεν θέλει νά διαφοροποιηθεί από την στάση τής Βατοπεδίου, με αποτέλεσμα να δείχνει ηλίθιος…δεν άκουσα, δεν είδα

 2. Ενιαία και ορθόδοξη θέση/άποψη έχουμε όλοι μέσα στην Εκκλησία.
  Τουλάχιστον, εγώ δεν έχω διαφωνήσει με κανέναν ορθόδοξο πάνω στο θέμα.
  Ακόμα και αγράμματοι γέροντες που δεν έχουν ιδέα από ιατρική και επιστήμη, και που έχουν μικρή ενημέρωση, βλέπεις ότι με τα λίγα που γνωρίζουν διακρίνουν μια δαιμονική πηγή και ένα δαιμονικό πνεύμα πίσω από το όλο θέμα.
  Και δεν είναι δύσκολο να διακρίνεις κάτι τέτοιο, αφού πλέον βγάζει μάτι.
  Η όλη κατάσταση είναι ένα δαιμονικό πανηγύρι.
  Αν κάποιοι ρασοφόροι δεν έχουν άποψη για το θέμα, μήπως απλά δεν βρίσκονται μέσα στην Εκκλησία;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s