Κατάντια ή Επιλογή;

σ.σ. Το μικρό κείμενο που ακολουθεί μου θύμισε αυτό που είπε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος: «Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος» και με βοήθησε να κάνω τον εξής συνειρμό για εκείνον και για όσους συναδέλφους του προπαγανδίζουν τα εμβόλια «για την υπεράσπιση του υψίστου αγαθού της υγείας»!, όπως λένε. Ότι από ποιμένες των λογικών προβάτων του Χριστού για την αιώνια Βασιλεία, κατάντησαν ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ.


παπα-Παύλος Καλλίκας

Ένας άνθρωπος κοιτά τον τάφο. Στα μάτια του καθρεφτίζεται ο φόβος του τέλους.
Του δίνεται η μοναδική λύση∙ το «εμβόλιο». Μια παράταση ακόμη; Ίσως. Αυτό είναι κατάντια.

Ένας άνθρωπος κοιτά το μνήμα. Βλέπει την Ζωή και το Φώς να ανατέλλει.
Έχει την μοναδική λύση∙ την ελευθερία. Αυτή γίνεται ο διακαής πόθος του. Αυτό είναι επιλογή.


1 thought on “Κατάντια ή Επιλογή;

  1. Ο δε κατεργασάμενος ημάς εις αυτό τούτο Θεός, ο και δους ημίν τον αρραβώνα του Πνεύματος. Θαρρούντες ουν πάντοτε και ειδότες ότι ενδημούντες εν τω σώματι εκδημούμεν από του Κυρίου· δια πίστεως γαρ περιπατούμεν, ου δια είδους· θαρρούμεν δε και ευδοκούμεν μάλλον εκδημήσαι εκ του σώματος και ενδημήσαι προς τον Κύριον. διο και φιλοτιμούμεθα, είτε ενδημούντες είτε εκδημούντες, ευάρεστοι αυτώ είναι. τους γαρ πάντας ημάς φανερωθήναι δει έμπροσθεν του βήματος του Χριστού, ίνα κομίσηται έκαστος τα δια του σώματος προς α έπραξεν, είτε αγαθόν είτε κακόν.

    《Και αυτός που μας έπλασε γι’ αυτό ακριβώς είναι ο Θεός, που μας έδωσε τον αρραβώνα του Πνεύματος. Έχοντας συνεπώς θάρρος πάντοτε και, επειδή ξέρουμε ότι μένοντας στο σώμα είμαστε ξενιτεμένοι από τον Κύριο – γιατί περπατούμε με την πίστη, όχι με την όραση. έχουμε λοιπόν θάρρος και προτιμούμε μάλλον να αποδημήσουμε από το σώμα και να μείνουμε κοντά στον Κύριο. Γι’ αυτό και φιλοτιμούμαστε, είτε μένουμε στο σώμα είτε αποδημούμε, να είμαστε ευάρεστοι σ’ αυτόν. Γιατί όλοι εμείς πρέπει να φανερωθούμε μπροστά στο βήμα του Χριστού, για να απολάβει ο καθένας αυτά που σχετίζονται με όσα έπραξε με το σώμα του, είτε αγαθό είτε κακό》.
    Επιστ.Β κορινθ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s