Η ερμηνεία των λόγων του Αγίου Παϊσίου για το μπόλι και το χάραγμα του Αντιχρίστου από τον π. Πέτρο Χιρς. (βίντεο)

σ.σ. ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΞΙΖΕΙ

Απόσπασμα συνέντευξης π. Πέτρου Χιρς στον Γκραιγκ Τρούγκλια (Graig Truglia)

Ερώτηση Γκραιγκ Τρούγκλια (Graig Truglia), από 1.13.30 έως το 1.25.40

Μπορείτε να μου δώσετε το ευρύτερο πλαίσιο της ακόλουθης φράσης, η οποία παρεμπιπτόντως είναι πράγματι του Αγίου Παϊσίου, και να μας πείτε γιατί είναι σημαντική την σημερινή εποχή; Εδώ είναι αυτό που είπε ο άγιος:

«Αναπτύχθηκε ένα εμβόλιο για μία νέα αρρώστια που θα είναι υποχρεωτικό και οι άνθρωποι που το κάνουν θα σφραγίζονται με το 666»*.

Θα μπορούσατε λοιπόν να μου δώσετε λίγο το γενικό πλαίσιο, τί ήθελε να πει ο Άγιος Παΐσιος όταν είπε αυτά τα λόγια.

π. Πέτρος Χιρς

Η απάντησή μου θα είναι λίγο εκτενής διότι δεν θέλω να παρερμηνευθώ και θέλω να παρουσιάσω την γενική εικόνα, οπότε κάντε λίγο υπομονή μαζί μου. Πρώτα απ’ όλα, ο Άγιος Παΐσιος όπως πολλοί Άγιοι που είναι προφητικές φωνές στην Εκκλησία είδαν τα πράγματα πολύ νωρίτερα και προειδοποίησαν τους ανθρώπους πολύ νωρίτερα, οπότε αυτό δίνει την αίσθηση στους ακροατές ότι είναι πολύ κοντά να συμβεί γιατί ο Άγιος το βλέπει σα να συμβαίνει ήδη ή θα συμβεί. Και όταν τοποθετηθεί στο σωστό πλαίσιο είναι πολύ κοντά γιατί στην ιστορία της Εκκλησίας αυτό απέχει λίγα μόλις χρόνια μετά την κοίμησή του. Αλλά εμείς είμαστε σε αυτή τη γη λίγα μόνο χρόνια και επίσης, ειδικά εμείς στην εποχή μας, είμαστε πλάσματα που έχουμε την απαίτηση τα πράγματα να ωριμάσουν και να γίνουν γρήγορα.

Τα πράγματα μπορούν να καθυστερήσουν διότι ο προφητικός λόγος δίνεται για μετάνοια. Πάντα. Αυτός είναι ο πρωτεύων λόγος για τον οποίον δίδεται: για μετάνοια, όχι για να εκπληρωθεί. Ο Κύριος θα προτιμούσε να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του προφήτη και να υπάρξει μετάνοια, παρά να εκπληρωθεί. Πρέπει λοιπόν να το έχουμε κατά νου, ότι ο προφητικός λόγος δίνεται πάντα για την μετάνοια των ανθρώπων και εκτιμώ τον Μητροπολίτη Νεόφυτο της Μόρφου που παρουσιάζει τον προφητικό λόγο μέσα από αυτήν την προοπτική. Αν μπορούσατε να ακούσετε όλες τις ομιλίες του, γιατί στα αγγλικά μόνο λίγα πράγματα υπάρχουν, θα δείτε ότι πάντα μιλάει για την ανάγκη μετανοίας.

Αν προσέξατε επίσης ο Άγιος Παΐσιος μίλησε σε ενεστώτα χρόνο για ένα εμβόλιο και για εκείνους που σφραγίζονται όταν το κάνουν, διότι όπως γράφει ο Απόστολος Ιωάννης στην Επιστολή του υπάρχουν πολλοί Αντίχριστοι. Λέει «Παιδία, εσχάτη ώρα εστί, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν· όθεν γινώσκομεν ότι εσχάτη ώρα εστίν». Λέει λοιπόν ότι είμαστε στους έσχατους καιρούς και ότι υπάρχουν πολλοί αντίχριστοι αλλά και ένας στο τέλος. Έτσι υπάρχει το σφράγισμα αλλά υπάρχουν και τα σφραγίσματα που οδηγούν στο τελικό σφράγισμα.

Πιστεύω λοιπόν ότι όταν ο Άγιος Παΐσιος λέει ότι «οι άνθρωποι που το κάνουν θα σφραγίζονται», μιλά για αυτό το πράγμα. Αναφέρεται σε μια πνευματική πτώση, ένα επιπλέον βήμα πνευματικής οπισθοχώρησης μπροστά στον εχθρό. Για παραχώρηση δικαιωμάτων στον εχθρό, όπως λέει πολλές φορές, και ένδειξη εμπιστοσύνης στους «σωτήρες» του κόσμου τούτου, ότι θα μας σώσουν από αυτήν την πρόσκαιρη δυσκολία σε αυτήν την ζωή. Οπότε με όλη αυτήν την στάση -λέει εάν κάνεις το εμβόλιο θα σφραγιστείς- πνευματικά μιλώντας, σημαδεύεσαι ως κάποιος που συσχετίζεται και ταυτίζεται με την στάση εκείνων που τελικώς θα δεχτούν τον Αντίχριστο. Δεν στέκεσαι καλά πνευματικά.… Έτσι κατανοώ αυτό που λέει. [ο Άγιος]

Λάβετε υπόψη ότι ο Απόστολος Παύλος γράφει επίσης τον πρώτο αιώνα ότι το μυστήριο της ανομίας ήδη ενεργείται. Στους έσχατους καιρούς που πολλοί Άγιοι μας λένε ότι εισερχόμεθα, όταν θα υπάρξει πολλή αμαρτία, ο βαθμός της αμαρτίας θα επιτρέψει αυτό που λέει στο βιβλίο της Αποκάλυψης, ότι ο διάβολος θα είναι ελεύθερος. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει επιστροφή στην ειδωλολατρία. Είναι μια επιστροφή στην κατάσταση πριν από την Ενσάρκωση. Είναι μια άρνηση του Ευαγγελίου, της Αποκάλυψης και γενικευμένη επιστροφή στην ειδωλολατρία. Και μπορείτε να το δείτε αυτό σε όλον τον κόσμο. Οι άνθρωποι είναι ειδωλολάτρες και το βασικό είδωλο που λατρεύουν είναι οι εαυτοί τους.

Και έτσι αυτό το μυστήριο της ανομίας εκείνες τις ημέρες, ίσως τις δικές μας ημέρες, θα ανοίξει τον δρόμο στην αποστασία και οι επίσημοι Χριστιανοί θα καταληφθούν από το πνεύμα του Αντιχρίστου, δηλαδή, θα βάλουν τον άνθρωπο στην θέση του Θεανθρώπου. Θα προτιμήσουν τον σκέτο άνθρωπο αντί τον Θεάνθρωπο. Το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει σήμερα … βλέπουμε αυτό το φαινόμενο ποικιλοτρόπως … εμπιστευόμαστε τον άνθρωπο, εμπιστευόμαστε τους ανθρώπινους θεσμούς, εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους να μας σώσουν, τους κάνουμε «σωτήρες» και ο Θεός και ο δικός Του τρόπος Σωτηρίας έχει ουσιαστικά κλείσει για εμάς. Είναι κλειστός ακόμη και από Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Ο νέος «σωτήρ», ο «άγιος Σωτήριος»

Όταν λοιπόν οι Χριστιανοί καταληφθούν από αυτό το κοσμικό πνεύμα, τα σπίτια τους, εκεί που ήταν εργαστήρια αγιότητας θα αλλάξουν σε εργαστήρια ηδονής, και αυτή είναι η εποχή που ζούμε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν όπου ο γενικός κανόνας στην κοινωνία δεν είναι η φώτιση αλλά η ψευδαίσθηση, οι Άγιοι κρούουν τον κώδωνα συχνά και από νωρίς για να ξυπνήσουν τους Χριστιανούς. Στη δουλειά μου με πνευματικά τέκνα του Αγίου Παϊσίου για να μεταφράσω τον βίο του Αγίου, αλλά και σε άλλες αντιαιρετικές και αντι-οικουμενιστικές προσπάθειες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και κείμενα που γράψαμε, είχα την ευκαιρία να συζητήσω αυτό το συγκεκριμένο θέμα, πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η Εκκλησία αυτά τα σημάδια, αυτούς τους οιωνούς πριν τον Αντίχριστο.

Υπάρχουν πράγματα που έρχονται πριν από τον Αντίχριστο για να προετοιμάσουν τον δρόμο στον Αντίχριστο. Έχουμε συνεπώς ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουμε στην Εκκλησία και οι Άγιοι το αντιμετώπισαν και όσοι αγρυπνούν το αντιμετωπίζουν, και είναι όντως ευφυέστατο από πλευράς του εχθρού και αρκετά προβληματικό για εμάς. Αυτό είναι ότι ο εχθρός δεν επιβάλει το πνεύμα του να φέρει τον άνομο μονομιάς. Δεν το κάνει ξαφνικά. Το κάνει βήμα-βήμα κι έτσι καμουφλάρεται με πολλούς τρόπους.

Κρύβεται πίσω από τα ψέματα και το υποτιθέμενο καλό που θα φέρει στην ανθρωπότητα. Γιατί τα πράγματα που υπόσχεται υποτίθεται ότι θα είναι καλά για την ανθρωπότητα. Σωστά; Είναι του κόσμου τούτου και υπονομεύουν την πνευματική ζωή, ακόμη και αν βοηθήσουν προσωρινά την ανθρωπότητα. Και αυτός είναι ο γενικός προσανατολισμός. Ο Αντίχριστος θα βασιλεύσει σε ένα βασίλειο στη γη το οποίο θα είναι πολύ εξυπηρετικό στον φυσικό άνθρωπο αλλά θα είναι εχθρικό απέναντι στον πνευματικό άνθρωπο. Αυτός είναι ο κόσμος που θα δημιουργηθεί από αυτόν τον Αντίχριστο. Έτσι, το γεγονός ότι θα φέρνει συνεχώς διάφορους σωτήρες, σωτήρες υγείας, σωτήρες πολιτικούς, σωτήρες απ’ τον πόλεμο, αυτό αποτελεί μέρος των εσχάτων καιρών, δεν είναι κάτι περίεργο.

Από την άλλη πλευρά οι Χριστιανοί χάνουν συνεχώς την Χάρη του Θεού και στερούνται πνευματικής όρασης. Συχνά βγάζουν από μόνοι τους τα πνευματικά τους μάτια, όταν απομακρύνονται από τις πηγές της κοινωνίας και της φώτισης και γίνονται όλο και πιο κουφοί στις προφητικές εκκλήσεις για μετάνοια.

Υπάρχει λοιπόν μια παγίδα. Η Εκκλησία βρίσκεται μπροστά σε μία παγίδα. Αν η Εκκλησία στην Ελλάδα έλεγε για παράδειγμα μην πάρετε τις νέες βιομετρικές ταυτότητες, για τις οποίες πολλοί και ο Άγιος Παΐσιος έγραψαν εναντίον, καθώς αποτελούν ένα ακόμη βήμα προς τον ολοκληρωτισμό και το σύστημα του Αντιχρίστου, οι άνθρωποι ουσιαστικά θα στερηθούν την ικανότητα να λειτουργούν μέσα στην κοινωνία αυτή τη στιγμή, χωρίς μάλιστα αυτό να είναι το πραγματικό σημάδι του θηρίου που είναι άρνηση του Χριστού. Συνεπώς, αν η Εκκλησία το πει αυτό, δημιουργείται άμεσα πρόβλημα για πολλούς Χριστιανούς. Από την άλλη πλευρά, αν η Εκκλησία, οι Άγιοι, δεν μιλούν και δεν προειδοποιούν τους πιστούς ότι μπαίνουμε μέσα σε μια κατάσταση η οποία μπορεί να μην είναι αναστρέψιμη ή τουλάχιστον να είναι πάρα πολύ δύσκολη για να ξεφύγει κανείς, τότε δεν προετοιμάζουν τους ανθρώπους, δεν τους βοηθούν να διακρίνουν τα σημεία των καιρών.

Με άλλα λόγια, αν ο κώδωνας του κινδύνου ακουστεί μόνο στο τέλος της διαδικασίας της αποστασίας, κατά την έλευση του τελικού χαράγματος, πολλοί θα έχουν ήδη εγκλωβιστεί στο σύστημα και στο μαντρί του εχθρού και θα έχουν εμπιστευθεί τη ζωή τους στους πρίγκιπες και τους υιούς ανθρώπων. Άν ο κώδωνας του κινδύνου ακουστεί πολύ νωρίς, οι πιστοί καλούνται να απομονώσουν τους εαυτούς τους για να ξεφύγουν από το δίχτυ του Αντιχρίστου. Πολλοί δικαιολογημένα θα διστάσουν και οι λίγοι που θα το κάνουν πιθανότατα δεν θα υπομείνουν την δυσκολία για πολύ. Η κατάσταση είναι κάτι σαν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο Άγιος Παΐσιος τα είδε όλα αυτά εκ των προτέρων. Συμπεριέλαβε την υποτιθέμενη πανδημία και τα υποτιθέμενα εμβόλια «που σώζουν ζωές» και όλα τα υπόλοιπα μαζί με όλους τους κοινωνικούς μηχανισμούς που εφαρμόζονται, οι οποίοι θα χρησιμεύσουν για τον έλεγχο των μαζών και θα ανεβάσουν στο τέλος μια αντιχριστική δικτατορία στην εποχή του Αντιχρίστου. Έτσι χτύπησε νωρίς τον συναγερμό, επεσήμανε πράγματα όπως την χρήση μαζικών εμβολιασμών ως μέσο ελέγχου και χειραγώγησης των μαζών.

Αυτή είναι μια πτυχή στην ερμηνεία των λόγων του Αγίου Παϊσίου που πολλοί άνθρωποι αφήνουν έξω. Είδε αυτήν την σταδιακά αυξανόμενη βύθιση μέσα στην ψευδαίσθηση και στην αποδοχή των προδρόμων του χαράγματος του θηρίου. Πιστεύω ότι μιλούσε για ένα εμβόλιο ως [… το ανέφερε ως υποχρεωτικό, υποχρεωτικό μαζικό εμβολιασμό] ως τύπο ή ως πρόδρομο του τελικού σφραγίσματος, ως ένα περαιτέρω βήμα αναπροσανατολισμού, διείσδυσης, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης μας στον Θεό. Να εμπιστευτούμε ανθρώπους για την σωτηρία μας.

Δεν μπορεί να αναφέρεται στο τελικό χάραγμα που γνωρίζουμε ότι θα είναι τόσο θέμα άρνησης του Χριστού όσο και άμεσα συνδεδεμένο με την ικανότητα αγοράς και πώλησης. Αυτό δεν συμβαίνει ακόμα, αν και κανείς μπορεί να δει ότι οδεύουμε προς τα εκεί με γοργούς ρυθμούς. Είναι πρόδρομος λοιπόν, είναι ένας τύπος του τελικού σφραγίσματος.

Αυτή η σταδιακή κλιμάκωση λοιπόν για την οποία μιλάμε είναι ουσιαστικά η τεχνική του εχθρού. Αυτό έκανε πάντα [και] με τον Αδάμ και την Εύα. [σ.σ. Δεν ακούγεται καλά]… Άνοιξε έναν διάλογο, έπρεπε να διεισδύσει… με την νοοτροπία του και τις ιδέες του. Αυτό συμβαίνει τώρα μεταξύ των Χριστιανών [με την] εκκοσμίκευση σε αυτό το στάδιο. Και μετά να ανατρέψει την υποταγή μας στον Χριστό και την κοινωνία μαζί Του, υποσχόμενος όχι κόλαση φυσικά αλλά υποσχόμενος παράδεισο στη γη χωρίς Θεό. Αυτό έκανε πάντα ο διάβολος και το κάνει σήμερα και στον δικό μας κόσμο.

Όσοι εισέρχονται στον κοσμικό τρόπο σκέψης θα δεχθούν «τον διάλογο» και βρίσκονται στη διαδικασία υπονόμευσης -αντίδραση από φόβο στους πειρασμούς, στις απειλές για την υγεία, όπως αποδοχή των μη δοκιμασμένων εμβολίων από φόβο ή επιθυμία για ασφάλεια. Αυτοί είναι πιο ευάλωτοι να αποδεχθούν και το χάραγμα του θηρίου εκείνη τη ημέρα που ο Αντίχριστος θα κυβερνά.

Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να κατανοήσουμε τον Άγιο Παΐσιο.


-https://www.youtube.com/watch?v=PvIL9a4nhBA The Orthodox Ethos

Μετάφραση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ


Σημείωση

*Στο βιβλίο της Σουρωτής με τίτλο «Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β’ Πνευματική Αφύπνιση», έκδοση 1999, στη σελίδα 181 διαβάζουμε όχι ακριβώς το ίδιο αλλά κάτι παρόμοιο με αυτό που διάβασε ο δημοσιογράφος:

Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν. Πόσοι ἄνθρωποι ἐκεῖ εἶναι ἤδη σφραγισμένοι μέ ἀκτῖνες λέιζερ, ἄλλοι στό μέτωπο καί ἄλλοι στό χέρι! Ἀργότερα, ὅποιος δέν εἶναι σφραγισμένος μέ τόν ἀριθμό 666 δέν θά μπορεῖ οὔτε νά πουλᾶ, οὔτε νά ἀγοράζη, ἤ νά παίρνη δάνειο, νά διορίζεται κ.λπ. Μοῦ λέει ὁ λογισμός ὅτι ὁ Ἀντίχριστος μέ αὐτό τό σύστημα θέλησε νά πιάση ὅλο τόν κόσμο καί, ἅμα δέν εἶναι κανείς στό σύστημα, δέν θά μπορῆ νά δουλέψη κ.λπ.

14 thoughts on “Η ερμηνεία των λόγων του Αγίου Παϊσίου για το μπόλι και το χάραγμα του Αντιχρίστου από τον π. Πέτρο Χιρς. (βίντεο)

 1. Δείτε τι ετοιμάζουν >>> Ιλίου Αθηναγόρας: «Την Τρίτη θα συζητήσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών». https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/44469-iliou-athinagoras-tin-triti-tha-syzitisoume-to-ypoxreotiko-emvoliasmo-ton-klirikon
  Έχει δίκιο ο Αρχιμ. Παϊσιος Παπαδόπουλος που την αποκαλεί «Πονηρά Σύνοδο».

  • Όλα αυτά ο Θεός τα επιτρέπει.
   Πιθανότατα για να δει τι θα χρειαστεί για να κάνουν μερικοί αποτείχιση από τα όργανα του διαόλου.
   Άντε, τα λεφτουδάκια, τους ναούς και την βόλεψη δεν θέλουν να τα αποχωριστούν.
   Θα δεχτούν να χάσουν και την υγεία τους, να γίνουν πειραματόζωα, και να μπολιαστούν με προϊόντα εκτρώσεων;;;
   Να δούμε…
   Ας διαλέξουν για ποιον κύριο θα δουλεύουν.
   Τις ενδιάμεσες καταστάσεις δεν τις θέλει ο Θεός, ούτε και εμείς.

   Οι λαϊκοί φαντάζομαι πως απλά θα θερίσουν τον καρπό της ψήφου που έριχναν επί δεκαετίες. Θέριζαν πολύ καιρό από κάτι ψιλά, αλλά τώρα θα τα πάρουν αναδρομικά και μαζεμένα…

 2. Συμφωνώ με τον π. Πέτρο Χιρς.
  Ένα ερώτημα που τίθεται είναι:
  Ο Εμβολιασμενος ιερέας, τα μυστήρια πού τελεί είναι έγκυρα;;

  Ο μη Εμβολιασμενος ιερέας, δεν μπορεί νά συλλειτουργει με εμβολιασμενο ιερέα ή να μνημονεύει τον εμβολιασμενο Δεσπότη του, γιατί θα είναι συνένοχος στο θανάσιμο αμάρτημα αυτό.
  Ούτε δεν πρέπει ,ο μη Εμβολιασμενος ιερέας να κοινωνεί ένα εμβολιασμενο πού δεν εξομολογήθηκε για το εμβόλιο πού έκανε, γιατί θα λογιστει συνένοχος στο αμάρτημα αυτό.
  Για αυτό ο ιερέας πρέπει να ενημερώσει τούς χριστιανούς πού εμβολιασθηκαν , πώς δεν μπορούν να πάρουν την Θεία Κοινωνία.

 3. Θα το γράψω ακόμα μία φορά γιατί μου ζήτησε ο πνευματικός μου να το λέω όσο πιο συχνά μπορώ:

  Ο τελικός στόχος όλων των ενέσεων γονιδιακής θεραπείας που κυκλοφορούν παγκοσμίως, ανεξαρτήτως του μηχανισμού που χρησιμοποιείται για την επίτευξη του στόχου, είναι να μεταλλάξουν τη λειτουργία των ανθρωπίνων κυττάρων ώστε να παράγουν μια βιολογικά ενεργή πρωτεΐνη (δηλαδή μια ουσία που είναι και η παθογόνος ουσία του ιού), την οποία τα κύτταρα ΔΕΝ παράγουν ως μέρος της δοσμένης από το Δημιουργό μας καθημερινής λειτουργίας τους.

  ΕΠΟΜΕΝΩΣ: η επιλογή να δεχτούμε να χορηγηθεί στον οργανισμό μας μια θεραπεία η οποία αποδεδειγμένα και με βάση τα λεγόμενα των «ειδικών» μεταλλάσσει τον τρόπο που λειτουργούν τα κύτταρα του οργανισμού μας είναι πολύ σοβαρή πνευματική πτώση μια και η αποδοχή ισοδυναμεί με παραδοχή ότι ο Δημιουργός (θου Κύριε) έκανε λάθη κατά τη δημιουργία, λάθη τα οποία ο άνθρωπος-θεός της νέας εποχής έρχεται να «διορθώσει» με την κτιστή ανθρώπινη τεχνολογία!

  ΥΓ: Το γεγονός ότι για τις διαδικασίες ανάπτυξης ή/και παραγωγής των ενέσεων χρησιμοποιούνται κυτταρικές σειρές ανθρωπίνων κυττάρων από αμβλώσεις (προϊόντα φόνου) αποτελεί το δεύτερο σοβαρό πνευματικό λόγο για να απορρίψει κανείς τις ενέσεις αυτές.

 4. Πολύ σημαντικά τα σχόλια όλων, και πολύ εύστοχη η ανάπτυξη αυτής της πτυχής από τον π. Πέτρο. Ευχαριστούμε πάντα Φαίη για την αφυπνιστική σου εργασία.

 5. Πολύ επιτυχημένη η επιλογή αυτής της συγκεκριμένης ομιλίας για απομαγνητοφώνηση. Μπράβο στο π. Πέτρο! Μπράβο και στο δημιουργό της ιστοσελίδας αυτής!

 6. » Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν»…..

  «Αναπτύχθηκε ένα εμβόλιο για μία νέα αρρώστια που θα είναι υποχρεωτικό και οι άνθρωποι που το κάνουν θα σφραγίζονται με το 666»*.

  Βρε ευλογημένοι άνθρωποι του Χριστού μας , σας ερωτώ, λένε το ίδιο πράγμα τα δύο αποσπάσματα ;

  Το βιβλίο της Σουρωτής λέει ότι για να κάνεις το υποχρεωτικό εμβόλιο για την αρρώστια, θα πρέπει να σε σφραγίζουν, ΠΡΟΤΟΥ κάνεις το εμβόλιο!
  Άλλο λοιπό το εμβόλιο και άλλο το σφράγισμα!

  Όμως Αυτό το οποίο ρωτάει ο Graig Tuglia τον π. Πέτρο Heers είναι εάν όσοι κάνουν το υποχρεωτικό εμβόλιο θα σφραγίζονται με το 666!
  Στην διατύπωση αυτή δεν είναι πολύ ξεκάθαρη ΟΎΤΕ η διαφορά εμβολίου και σφραγίσματος, ΟΥΤΕ Η ΤΑΎΤΙΣΗ ΕΜΒΟΛΊΟΥ ΚΑΙ 666 ! Διότι μπορεί να ερμηνευθεί ότι το εμβόλιο είναι το 666 ή αντίθετα το σφράγισμα του 666 γίνεται ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ!
  Τι ισχύει λοιπόν?

  • Αυτό…« καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν»…..» που γράφει στο βιβλίο δεν σημαίνει απαραίτητα σφράγισμα ΠΡΙΝ το εμβόλιο. Θα μπορούσε να σημαίνει μία ετεροχρονισμένη υποχρεωτικότητα σφραγίσματος μετά το εμβόλιο ή μαζί με το εμβόλιο.

 7. Δυστυχώς για όλους μας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, λόγω της ήδη παρούσης μεγάλης Αποστασίας από την Πίστη και την Ζωή της Εκκλησίας του Χριστού, ο ίδιος ο Κύριος ,πιστεύω, αποφάσισε να μας δοκιμάσει με τον σκληρό αυτό τρόπο: Και Πανδημία και αδυναμία πνευματικής Διακρίσεως του τι να πράξουμε !
  Και προφανώς λόγω συγχύσεως Ορθοδόξων πνευματικών κριτηρίων και εκσεσημασμένης απουσίας θείου φωτισμού και αγιασμένων εκκλησιαστικών μορφών!
  Η ξεκάθαρη διάκριση Πνευματικών και εγκοσμίων κριτηρίων φαίνεται στα παρακάτω.
  Πάντως όπως φαίνεται και απο τα παραπάνω σχόλια, είναι εμφανής η σύγχυση των κριτηρίων ώστε να αποφασίσουμε το δέον!
  Διότι σχεδόν ΟΛΟΙ, Επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί ακόμα και οι Πνευματικοί ΔΕΝ μπορούν να διακρίνουν τα καθαρώς πνευματικά ζητήματα από τα ιατρικά-επιστημονικά ζητήματα, και μπερδεύουν και ανακατεύουν τα μεν με τα δε! Αυτό συμβαίνει λόγω την μεγάλης έκτασης παραπληροφόρησης των μέσων μαζικής εντατικής διαστροφής της πραγματικότητας που ζούμε! Και προφανώς λόγω συγχύσεως Ορθοδόξων πνευματικών κριτηρίων και εκσεσημασμένης απουσίας θείου φωτισμού και αγιασμένων εκκλησιαστικών μορφών!

  » Μη παντί πνεύματι πιστεύετε αγαπητοί» , μας προειδοποιεί στην Επιστολή του, ο ηγαπημένος Μαθητής Ιωάννης (Α΄4,1)!,
  «Μή παντί πνεύματι πιστεύετε, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εί εκ Του Θεού εστίν, ότι πολλοί ψευδοπροφήται εξεληλύθασιν εις τον κόσμον. Εν τούτω, γινώσκετε τὸ πνεῦμα τοῦ Θεοῦ· πᾶν πνεῦμα ὃ ὁμολογεῖ Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ ἔστι· καὶ πᾶν πνεῦμα ὃ μὴ ὁμολογεῖ τὸν Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἔστι· καὶ τοῦτό ἐστι τὸ τοῦ Αντιχρίστου ὃ ἀκηκόατε ὅτι ἔρχεται, καὶ νῦν ἐν τῷ κόσμῳ ἐστὶν ἤδη. Ὑμεῖς ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστε, τεκνία, καὶ νενικήκατε αὐτούς, ὅτι μείζων ἐστὶν ὁ ἐν ὑμῖν ἢ ὁ ἐν τῷ κόσμῳ. Αὐτοὶ οι ψευδοπροφήται εκ τοῦ κόσμου εἰσί· διὰ τοῦτο ἐκ τοῦ κόσμου λαλοῦσι καὶ ὁ κόσμος αὐτῶν ἀκούει. Ημεῖς , οι Απόστολοι, ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐσμεν· ὁ γινώσκων τὸν Θεὸν ἀκούει ἡμῶν. ‘Ος οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἀκούει ἡμῶν. ἐκ τούτου γινώσκομεν τὸ πνεῦμα τῆς ἀληθείας καὶ τὸ πνεῦμα τῆς πλάνης.»

  • «Και Πανδημία και αδυναμία πνευματικής Διακρίσεως του τι να πράξουμε !»
   Ας αφήσουμε την «πνευματική διάκριση» κατά μέρος και ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα αν πρόκειται περί πανδημίας.

 8. Θεος σχωρεσει π Πετρε .
  Απολύτως ορθόδοξη τοποθέτηση , αγιοπνευματικη και γι αυτό παρηγορη για αυτούς που πολεμούν με τις δυναμεις του σκοτους του αιώνος τουτου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s