Το Προοίμιο της Νέας Θρησκείας: «Τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων» !!

Εδώ και αρκετούς μήνες βλέπουμε να διαφημίζεται η νέα αντίχριστη οικουμενιστική κανονικότητα στα εκκλησιαστικά θέματα με τη φράση «με την δέουσα λαμπρότητα, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων». Με την δέουσα λαμπρότητα, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, εορτάσθηκε η τάδε εορτή, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ο Εσπερινός και λοιπά. Έχουμε σου λέει την δέουσα λαμπρότητα, αλλά πάντοτε τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων! Δεν γίνεται αλλιώς μας λένε. Μας βάζουν να το διαβάζουμε ξανά και ξανά για να εμπεδώσουμε ότι από εδώ και στο εξής, είτε μας αρέσει είτε όχι, τούτη θα είναι μία αδιαμφησβήτητη πραγματικότητα πάνω από τα κεφάλια μας, και πιο συγκεκριμένα, πάνω από τα δόγματα της Εκκλησίας.

Το Ιερατείο όταν είπε ότι βάζει τις κόκκινες γραμμές στην Θεία Κοινωνία αποδέχθηκε ότι τα υγειονομικά μέτρα (τα νέα δόγματα) είναι υπεράνω όλων των άλλων: δογμάτων της Εκκλησίας, αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων, Παράδοσης της Εκκλησίας. Είπαν ότι η Θεία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού που είναι το κέντρο της Εκκλησίας, δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση από κανέναν. Τα υπόλοιπα δηλαδή μπορούν! Οτιδήποτε δηλαδή περιβάλλει τον Χριστό μέσα στον οίκο Του μπορεί να αμφισβητηθεί εκτός από τον ίδιο τον Χριστό. Δηλαδή, πιστεύουμε θεωρητικά σε έναν Χριστό ο Οποίος είναι ανήμπορος και δεν έχει καμία εξουσία πάνω στο κτιστό που έκτισε ο Ίδιος! Οτιδήποτε επίσης συμβαίνει κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μας λένε μπορεί να αμφισβητηθεί, και όλα τα Μυστήρια μπορούν να αμφισβητηθούν εκτός από το κέντρο της Εκκλησίας, το μέγα Μυστήριο τη Θεία Κοινωνία, που είναι ο Ιησούς Χριστός. Δηλαδή, πιστεύουμε θεωρητικά στον Μέγα Αρχιερέα, αλλά έχουμε αμφιβολίες για τα Μυστήρια που Εκείνος δωρίζει!

Μέσα όμως στον Ι. Ναό και στη Θεία Λειτουργία τα πάντα έχουν την αναφορά τους στον Χριστό. Όταν τους βάζει κανείς ερωτηματικό, απαγορευτικό, κορδελίτσα, μασκούλα, αποστάσεις και αντισηπτικό, βάζει ερωτηματικό στον ίδιο τον Χριστό. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΛΑΓΙΩΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. Μέ αυτήν την ψευτο-θεολογία του «προφυλακτικού» προσπαθούν να εξωστρακίσουν την παντοδυναμία του Ιησού Χριστού από την ζωή μας. Μας θέλουν να κάνουμε πράγματα που δεν μαρτυρούν την πίστη μας σε Εκείνον και στην δύναμή Του. Θέλουν να βγάλουν τον Χριστό από το βίωμά μας, να διακόψουν την προσωπική μας σχέση με Εκείνον. Να Τον κάνουν ένα ομιχλώδες φάντασμα μέσα στο μυαλό μας. Μας θέλουν να πιστεύουμε σε έναν άλλον αδύναμο και νερουλιασμένο «Χριστό» για να πάρει σταδιακά τη θέση Του ο Αντίχριστος. Παράλληλα έχουν το θράσος να μας λένε ότι εάν δεν τους ακολουθήσουμε θα βρεθούμε εκτός Εκκλησίας!

Με τα τριάντα αργύρια του Καίσαρα το Ιερατείο έβαλε στο κεφάλι του (και συνεπώς και στο δικό μας εάν το δεχτούμε) την υγειονομική χούντα των αφεντικών του Μπιλ Γκέιτς. Στη θέση των Αγίων, των Ομολογητών και Μαρτύρων της Ορθοδόξου Πίστεως, βάλαν τον Κυριάκο, τον Σύψα, την Παγώνα, τον Τσιόδρα, τον Χαρδαλιά και τους ομοίους τους. Κρέμονται κυριολεκτικά από κάθε λέξη τους, κάνουν Ευαγγέλιο κάθε εντολή τους και θέτουν με ευλάβεια σε εφαρμογή τα νέα δόγματα, τα υγειονομικά μέτρα, της νέας θρησκείας τους.

Τους είπε ο «άγιος» Τσιόδρας και οι άλλοι να κάνουν απολυμάνσεις στους Ιερούς Ναούς και αυτοί πήγαν κι έκαναν. Και δεν ένοιωσε κανείς τους ότι εκείνη την ώρα τσαλαπατούσε την Πίστη μας.

Και λίγο αργότερα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ είπε ότι η απολύμανση των επιφανειών είναι αχρείαστη στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ούτε με τα δικά τους κοσμικά κριτήρια δεν μπορούν να σταθούν. Το σουρωτήρι για τα μακαρόνια κρατάει περισσότερο από τον δικό τους ψεύτικο Χριστό.

Μιλάνε όμως για λαμπρές Θείες Λειτουργίες: «με την δέουσα λαμπρότητα, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων», αλλά η λαμπρότητα πηγάζει από αυτήν την Αυτοαλήθεια. ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ  ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή, όχι από τα φανταχτερά άμφια και τις γυαλιστερές καζάνες.

Για ποια «λαμπρότητα» μας μιλάνε τότε; Μάλλον για την λουκουμόσκονη που μας λέει εδώ ο αδελφός.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

4 thoughts on “Το Προοίμιο της Νέας Θρησκείας: «Τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων» !!

 1. Σήμερα τών αγίων 318 θεοφόρων πατέρων τής Α οικουμενικής συνόδου.
  Εναντίον τής αιρέσεως τού Αρείου, πού βλασφημησε προς τό Δεύτερο πρόσωπο τής Αγίας Τριάδος…
  Σήμερα ο Άρειος έχει επανέλθει δριμύτερος..
  ΔΕΝ μπορεί νά σε σώσει ο Ιησούς Χριστός αλλά η επιστήμη με το εμβόλιο καί τά υγειονομικά μέτρα
  Επομένως πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων ισοδυναμεί με ξεκάθαρη ΒΛΑΣΦΗΜΊΑ προς τόν ίδιο τόν δομητορα τής εκκλησίας…
  Άρνηση τής Θείας Χάριτος καί αποθέωση τής ανθρώπινης λογικής…
  Ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει όποιον δρόμο θέλει, ο Κύριος ημών σέβεται την προσωπική μας ελευθερία, θα είναι κρίμα όμως νά πούμε συντάσσομαι τω Τσιοδρα καί τοις εργοις αυτού…., αυτοδικαίως εκτός εκκλησίας

 2. Αυτοί που προσπαθούν να εκτρέψουν το καράβι της Εκκλησίας του ΧΡΙΣΤΟΥ από την πορεία του, θα έχουν το ίδιο οδυνηρό τελος με τον Άρειο,που προσποιουμενος τον μετανοημενο πήγαινε να συλλειτουργησει με τον πατριαρχη-μετα την ηττα του στην Α’ Οικουμενική συνοδο-και του χύθηκαν τα έντερα στον τόπο της φυσικής του ανάγκης.
  Μακάρι,να καταλάβουν το λάθος τους,για να σωθούν.

 3. Πολυ ευστοχο. Ζουμε τη φρικη του ξεσκεπασματος της πολιτικης ορθοτητας, που αρχιζει να δειχνει το πραγματικο-αποκρουστικο της προσωπο…

 4. Η ματαιότητα της καταφυγής προς τον Θεό είναι αυτό που προκύπτει από όλη την απαξίωση των δικών Του»αγιαστικών μέτρων» και μάλιστα εντός του Αγίου ναού από τους ίδιους τους «ανθρώπους Του». Αυτοί είναι τώρα εκεί με την μάσκα να βεβαιώνουν του λόγου το αληθές, ότι δεν υπάρχει αγιασμός, κάθαρση, ίαση ψυχής και σώματος,υπέρλογη ενέργεια του πνεύματος, αλλά μολυσμός, ανύπαρξία της χάριτος και η στυγνή «αλήθεια» «της υλικής και μόνο φθαρτής «πραγματικότητας»,ως μόνης πραγματικής αλήθειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s