Οι περισσότεροι Έλληνες Ιεράρχες έβαλαν τον Καίσαρα στο κεφάλι τους, γι’ αυτό τους ενοχλεί ο Μόρφου Νεόφυτος που έχει τον Χριστό Κεφαλή.

Σύμφωνα με το κανάλι ΡΙΚ η Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας έλαβε επιστολή από την ΔΙΣ της Ελλαδικής Εκκλησίας, στην οποία εκφράστηκε παράπονο ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κάνει ποιμαντική εισπήδηση «... στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος»!! Δεν ξέρουμε πότε συζητήθηκε το εν λόγω.. αστείο θέμα, καθ΄ ότι στην τελευταία συνεδρία της ΔΙΣ δεν αναφέρθηκε κάτι για τον σεβαστό μας Μητροπολίτη Μόρφου. Η ΔΙΣ τότε τα είχε βάλει με τους Αιτωλίας Κοσμά και Κυθήρων Σεραφείμ! Όχι βέβαια ότι θα είχε και ιδιαίτερη σημασία αν το βλέπαμε και αυτό γραμμένο σε κάποιο Δελτίο Τύπου της ΔΙΣ, καθ’ ότι όλα πια εκεί γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Η ΔΙΣ ουσιαστικά δεν υφίσταται αφού η εντολέας της, η Ιερά Σύνοδος, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε διακοπές. Η ΔΙΣ τώρα έχει μετατραπεί ξεκάθαρα σε εκτελεστικό όργανο του Μητσοτάκη, με κάποιους πρόθυμους εκεί μέσα Ιεράρχες αλλά και πολλούς σιωπούντες συνεργούς.

Πίσω από τις γραμμές της επιστολής, όπως αυτή μεταδόθηκε από το ΡΙΚ, φαίνεται καθαρά ότι αυτό που ζητήθηκε από τον Μητροπολίτη της Μόρφου είναι να μην τοποθετείται για το θέμα του εμβολίου δημοσίως. Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης. Αυτό τους καίει και τους βασανίζει. Όλα τα άλλα που λένε είναι σάλτσες για να έχουνε να λένε. Και επικαλεστήκανε το παιδί για όλες τις δουλειές, τη ΔΙΣ, και την χαμηλοβλεπούσα μαριονέττα, τον Ιερώνυμο, που θεωρεί τον εαυτό του Αρχιεπίσκοπο, και μάλιστα πάσης Ελλάδος!!! Γελάνε τα βουνά και τα λαγκάδια της Ελληνικής Γης με τον πάσης Ελλάδος !

Επειδή ο αληθινός λόγος του Πανιερώτατου πάει κόντρα στα σχέδια του Καίσαρα και εκτίθεται και η βολεμένη Ιεραρχία, βρήκαν αυτό το «ποιμαντικής εισπήδησης» να πουν. Ότι ο Μητρ. Μόρφου κάνει «πνευματική εισπήδηση» στην Εκκλησία της Ελλάδος! Ποιοί; Αυτοί που συναίνεσαν στην εισπήδηση του πατρ. Βαρθολομαίου στην Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας του Ονουφρίου, χωρίς μάλιστα να έχουν την δικαιοδοσία να το κάνουν.

Καλά. Δεν τους είπε κάποιος ότι Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ; Δεν γνωρίζουν ότι το Βαπτισμένο ποίμνιο με το αγιοπνευματικό του κριτήριο έλκεται από μόνο του στον λόγο του Θεού; Θα βάλουν αυτοί φράχτες στο Άγιο Πνεύμα;

Ή το άλλο περί «πνευματικού έργου» της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο οποίο επεμβαίνει λέει ο Πανιερώτατος. Ποιό πνευματικό έργο; Ψάχνω να το βρω τόσην ώρα. Αυτοί που κλείσαν τους Ναούς μιλάνε για πνευματικό έργο; Που πέταξαν το ποίμνιό τους έξω από τις Εκκλησίες; Που ακόμη και σήμερα πολλοί πιστοί δεν εκκλησιάζονται κανονικά επειδή οι «ποιμένες» τους έχουν επιβάλλει τα φίμωτρα και τα μουρόπανα μέσα στην Εκκλησία; Που έχουν δημιουργήσει κλίμα εμφυλίου μέσα στην Ελλαδική Εκκλησία; Που χώρισαν τους ενορίτες από τις Ενορίες τους και τα πνευματικοπαίδια από τους πνευματικούς τους; Που διαστρέφουν τα Δόγματα και τους Κανόνες της Εκκλησίας;
Κατηγορείται λοιπόν ο Πανιερώτατος επειδή εν αντιθέσει με αυτούς που δεν έχουν κανένα πνευματικό έργο να επιδείξουν, αυτός ΕΧΕΙ.

Και σκανδαλίζει λέει και παρασύρει το ποίμνιο!!! Καλά δεν ντρέπονται; Τα λένε αυτά αυτοί που απέκρυψαν από το ποίμνιό τους ότι τα μπόλια εκτός από πειραματικά, επικίνδυνης τεχνολογίας, είναι και από κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων. Αυτοί δηλαδή οδηγούν καλά το ποίμνιό τους; Δεν το παρασύρουν στον θάνατο; Ενώ ο Μόρφου που μιλάει για αυτά τα πράγματα μας σκανδαλίζει και μας παρασύρει! Και μάλιστα αναφέρονται σε εμάς ότι είμαστε λέει το ποίμνιό της, της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τώρα μας θυμήθηκαν ότι είμαστε ποίμνιό τους και μάλιστα σα να είμαστε ιδιοκτησία τους!

Να τους πει κάποιος ότι το ποίμνιο πάει ασορτί με ποιμένα. Να τους πει ότι εμείς ακούμε την φλογέρα του καλού ποιμένα και πάμε εκεί. Να πάψουν να είναι οι κομπάρσοι της κάθε κυβέρνησης, να βγάλουν τις φλογέρες τους να ‘ρθούμε κοντά τους. Μέχρι τότε θα πηγαίνουμε κοντά σε εκείνους που μας στηρίζουν στην Πίστη, που μας δίνουν ελπίδα, υπομονή και τρόπους να αντέξουμε τούτη τη δαιμονική κατάσταση. Θα πηγαίνουμε σε εκείνους που κάνουν τον καλό αγώνα.

Είναι πραγματικά λυπηρό, αλλά μετά και τους «φακέλους» που ζήτησε η ΔΙΣ (για την ακρίβεια κάποιοι μέσω της γλάστρας-ΔΙΣ) από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων για τους Αιτωλίας Κοσμά και Κυθήρων Σεραφείμ, τούτη η νέα εξέλιξη προμηνύει ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη πριν πιάσουμε πάτο………

Άλλο ένα στεφάνι για τον Μητροπολίτη Μόρφου. Ο Θεός να του δίνει δύναμη. Η Παναγιά να τον προστατεύει.

«…Παράπονο για ποιμαντική εισπήδηση στα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο εκφράζει σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Το παράπονο διατυπώνεται με επιστολή που εστάλη στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την οποία υπογράφει ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ως πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που μελέτησε το ζήτημα. Όσα κατά καιρούς κηρύττει ο Μητροπολίτης Νεόφυτος για προφητείες, για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια με κριτική για χειρισμούς και αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου ή Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, επηρεάζουν το ποίμνιό της, σκανδαλίζοντάς το και παρασύροντάς το, είναι το κεντρικό μήνυμα και παράπονο της επιστολής όπως εγκύρως πληροφορείται το ΡΙΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ η επιστολή ανεγνώσθη κατά την σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου. Με τον Αθηνών Ιερώνυμο να μεταφέρει το παράπονο για τα προβλήματα διαποίμανσης που προκύπτουν στην Ελλάδα, καθώς αναπαράγονται αναφορές και ομιλίες του Μητροπολίτη Μόρφου μέσω διαδικτύου με κριτική προς τους εξ Ελλάδος αδελφούς. Η Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας ζητεί να μην υπάρχει ανάμειξη του Κύπριου Ιεράρχη στα Ελλαδικά ζητήματα ούτε να επεμβαίνει στο πνευματικό έργο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μόρφου στη σύνοδο για τα ελλαδικά παράπονα, ήταν ότι επειδή σέβεται τον Αρχιεπίσκοπο και δεν επιθυμεί να προκαλεί προβλήματα, δεν προτίθεται να προβεί μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως έχει αναφέρει, σε άλλη δημόσια τοποθέτηση. Στην επιστολή από την Ελλαδική Ιερά Σύνοδο διατυπώνεται σε πιο ήπιο τόνο και παράπονο η αναφορά του Αρχιεπισκόπου για την ώρα της πασχαλινής Λειτουργίας στην Κύπρο, με τρόπο που ερμηνεύτηκε ως κριτική προς την αντίστοιχη απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας..


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

4 thoughts on “Οι περισσότεροι Έλληνες Ιεράρχες έβαλαν τον Καίσαρα στο κεφάλι τους, γι’ αυτό τους ενοχλεί ο Μόρφου Νεόφυτος που έχει τον Χριστό Κεφαλή.

  1. Το ποίμνιο του Πατροκοσμά, όπως μας πληροφορεί ο ίδιος στις διδαχές του, με μεγάλη παρρησία,
    προειδοποιούσαν μερικούς, ότι θα προσευχηθούν να καταταγούν με τους ογδοήτες, συνώνυμο της κολαστικής τελείωσης. Φυσικά ξέρουμε ότι οι ογδοήτες είναι οι σημερινές γενιές των αρχιπλανεμένων και νωθρών ρασοφόρων , πέραν των φωτεινών εξαιρέσεων. Και δίδασκε έπειτα ο Άγιος του γένους μας, το πόσο δύσκολο είναι να σωθεί κληρικός την σήμερον (δική Του!) ημέρα..
    Φανταστείτε την σήμερον και δυστυχώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα κριτήρια του Θεού όσο και να προσευχηθούμε.’Αλλα ούτε και το ξεχαρβάλωμα των σημερινών.

  2. Συμπεριφέρονται οι αρχιερείς μας ωσάν και χάσανε τα μαγαζά (sic) τους…
    Τόσο πολύ πια..Έτσι αισθάνονται την εκκλησιαστική τους ευθύνη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s