Ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου λογοκρίνει τον Άγιο Παΐσιο!

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σχολιάσω ένα βίντεο που εστάλη στο ιστολόγιο, στο οποίο ο ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγγελόγλου βάλλει κατά της Αδελφότητος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης επειδή, σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, δεν μετέφερε καθαρά έναν λόγο του Αγίου Παΐσίου περί εμβολίου και χαράγματος με αποτέλεσμα να παρερμηνεύεται ο Άγιος στο σημείο αυτό και να χάνονται σήμερα ζωές στα νοσοκομεία, όπως είπε, διότι ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί κατά του κόβιντ-19. Ναι. Διαβάσατε καλά. Ο Ιερομόναχος Χριστόδουλος θεωρεί τις Μοναχές και όσους διαφωνούν με εκείνον και αντιλαμβάνονται διαφορετικά το εν λόγω απόσπασμα, υπεύθυνους για τους θανάτους στα νοσοκομεία που αποδίδονται (!) στον κορωνοϊό.

Έτσι λοιπόν για το καλό μας, δηλαδή για να τρυπηθούμε περισσότεροι με το «σωτήριο» μπόλι και να [μην] καταλήξουμε στα νοσοκομεία (και «αλλού»), έσπευσε ο π. Χριστόδουλος να «διορθώσει» τη Μονή και να δώσει την δική του «σωστή ερμηνεία» στα λόγια του Αγίου Παΐσίου! Και ενώ το εν λόγω βίντεο προέκυψε σύμφωνα με τα λεγόμενά του π. Χριστοδούλου λόγω της διατύπωσης που έκανε η Αδελφότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι, και λόγω της ερμηνείας που του απέδωσαν διάφοροι Επίσκοποι, Αγιορείτες Καθηγούμενοι, Μοναχοί, πνευματικοί, και λαϊκοί θεολόγοι, ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, στο κανάλι του οποίου φιλοξενείται αυτό το βίντεο, γράφει στην περιγραφή του για κάποιους, σε εισαγωγικά, «χριστιανούς», οι οποίοι «λένε ότι αυτό το είπε ο τάδε Άγιος, χωρίς ο Άγιος να έχει πει κάτι τέτοιο ή και αν έχει πει, έχει παρερμηνευθεί.». Αποκαλεί «χριστιανούς» σε εισαγωγικά, τις Μοναχές στη Σουρωτή, τους Επισκόπους, Αρχιμανδρίτες, Μοναχούς και λαϊκούς θεολόγους; !!

Ο ιερομόναχος Χριστόδουλος, από την αρχή του βίντεο επιχειρεί να κατοχυρώσει το δικαίωμά του να ανακατευτεί με τον τρόπο που ανακατεύτηκε, δηλαδή να ελέγξει την Ηγουμένη Φιλοθέη της Μονής στη Σουρωτή που μας έχει δώσει τόση χαρά και στήριξη με τα βιβλία που εκδίδει, και να δώσει τη δική του ερμηνεία στα λόγια του Αγίου Παϊσίου!:

«Ξεκαθαρίζω λοιπόν για το ποια είναι η θέση μου εντός της Εκκλησίας. Η Εκκλησία μας έχει θέσει υπευθύνους πνευματικούς ταγούς για να διευθετούν τα όποια πνευματικά προβλήματα ανακύπτουν και για να έχουν την μέριμνα για την απλανή καθοδήγηση των πιστών

Όπως θα δούμε παρακάτω, για την «απλανή καθοδήγηση των πιστών» ζήτησε από το Μοναστήρι να λογοκρίνει τον λόγο του Αγίου Παΐσίου, γιατί ο λόγος αυτός δεν τα πάει και τόσο καλά με την πολιτική ορθότητα. Ο κόσμος δεν τρέχει να εμβολιαστεί και αρρωσταίνει ακούγοντας τον λόγο αυτό! Και επειδή η Ηγουμένη του απάντησε ότι δεν μπορούν να τον αλλάξουν διότι έτσι τον είπε ο Άγιος, ο π. Χριστόδουλος εμφανίστηκε δημοσίως για να διορθώσει τον Άγιο, διότι αυτή είναι η θέση του στην Εκκλησία! Να διορθώνει τα «πνευματικά προβλήματα» που ανακύπτουν από τα λόγια των Αγίων!

Και ο γλυκός μας Άγιος Παΐσιος, μάλλον για να μας απαλλάξει από την «απλανή καθοδήγηση» κάποιων τέτοιων «υπεύθυνων πνευματικών ταγών» φρόντισε να γράψει ιδιοχείρως τα «Σημεία των Καιρών». Ο λόγος όμως του Αγίου ελέγχει. Ο λόγος εκθέτει όσους υποστηρίζουν τα αντίθετα και όσους επιχειρούν προβάλλοντας τη θέση τους μέσα στην Εκκλησία, ίσως και το ιερατικό τους αξίωμα, να αποδομήσουν για λόγους «αδιευκρίνιστους» τις προτροπές των Αγίων. Αυτήν την «κατάχρηση εξουσίας» είδαν πολλοί Άγιοι της Εκκλησίας όπως ο Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς που είπε ότι στα έσχατα χρόνια ο κάθε πιστός θα είναι υπεύθυνος για όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας. Τότε οδηγός των ανθρώπων θα είναι τα κείμενα των Αγίων Πατέρων διότι η αίρεση θα έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ και δεν θα υπάρχει κληρικός να καθοδηγήσει.

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ σοβαρότερο απ’ ότι φαίνεται και πολύ βαθύτερο. Εμείς οι πιστοί οφείλουμε να προστατεύσουμε τα κείμενα και τα λόγια των Αγίων. Θα είναι η μόνη παρηγοριά και πηγή Αλήθειας για τους ανθρώπους του μέλλοντος. Νομίζω ότι ήδη το καταλαβαίνουμε αυτό από τώρα. Μέσα στην όλη σύγχυση που επικρατεί έχουμε ανάγκη από καθαρό αληθινό λόγο να γαντζωθούμε πάνω του και να προχωρήσουμε. Ας επικοινωνήσουμε και με το Ησυχαστήριο στη Σουρωτή να δείξουμε την στήριξή μας στις Αδελφές εκεί να μην τρομοκρατηθούν από αυτήν την παρενόχληση, από αυτό το μπούλινγκ που τους γίνεται, και να συνεχίσουν να είναι άξιες κληρονόμοι του πνευματικού πλούτου που τους εμπιστεύθηκε ο Άγιος Παΐσιος.

Σαφώς και όλοι θέλουμε απλανείς και ταπεινούς ταγούς να μας καθοδηγούν. Γι’ αυτό εμείς λεγόμαστε ποίμνιο κι εκείνοι ποιμένες. Να ακολουθούν όμως οι ποιμένες τον Ποιμένα, όχι να κάνουν του κεφαλιού τους και να μας οδηγούν στο γκρεμό. Όταν συμβαίνει αυτό εμείς τα λογικά πρόβατα ακολουθούμε τον Πατέρα μας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν και κρατήθηκε η Πίστη. Σήμερα μάλιστα ο ουρανός μας το έκανε εύκολο για να μπορέσουμε να διακρίνουμε εμείς το λογικό ποίμνιο το σωστό από το λάθος. Μας πλασάρουν ένα «σωτήριο» πειραματικό, νέας τεχνολογίας εμβόλιο με κυτταρικές σειρές εκτρωμένων εμβρύων, και έρχονται διάφοροι «υπεύθυνοι πνευματικοί ταγοί» σαν τον π. Χριστόδουλο Αγγελόγλου, τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τη ΔΙΣ και διάφοροι Μητροπολίτες, και μας λένε να τρυπηθούμε με αυτό το πράγμα για να μην πεθαίνει κόσμος!!

Πέρα από την λογική που μας ζητούν να αγνοήσουμε αυτοί οι ρασοφόροι και σύμμαχοι των εχθρών της Θείας Κοινωνίας, μας ζητούν να γίνουμε και κανίβαλοι, να ρέει μέσα στο αίμα μας αίμα εκτρωμένων παιδιών για να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης» και να σωθούν ζωές! «Ανοσία της αγέλης» ή αναισθησία της αγέλης; Μήπως να ξαναδιαβάσει τα «Σημεία των Καιρών» του Αγίου Παϊσίου ο π. Χριστόδουλος; Να διαβάσει να δει τί λέει εκεί για τα ειδωλόθυτα. Να διαβάσει να δει τι λέει εκεί για τους γνωστικούς και πως προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους Μάρτυρες να ομολογήσουν προτρέποντάς τους να κρατήσουν δήθεν την πίστη εσωτερικά αλλά να συμμορφωθούν εξωτερικά. Από τη μία να λέμε ότι πιστεύουμε και κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Εσφαγμένου Αρνίου που θυσιάστηκε για να σώσει όλον τον κόσμο από τον όντως θάνατο, και από την άλλη να συναινούμε δημοσίως στις σφαγές αθώων παιδιών που θυσιάζονται στο βωμό του ατομισμού και της ηδονής για να σώσουμε ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΜΑΣ. (Που ούτε κι αυτό σώζουμε γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει στη γωνία.) Και οι σημερινοί γνωστικοί τα ίδια κάνουν όπως τότε. Μόνο που δεν φοράνε παντελόνια κάτω από τα ράσα για να βγουν και να μιλήσουν για τις εκτρώσεις και τον κρυπτοχριστιανισμό που κηρύττουν. Κάνουν πως δεν βλέπουν τις εκτρώσεις. Κάνουν πως δεν βλέπουν την προδοσία της Πίστεως και την έλλειψη ομολογίας.

Έχουν αναλογισθεί αυτοί οι «απλανείς υπεύθυνοι πνευματικοί ταγοί» τί κόσμος ξημερώνει και σε πόσα πράγματα λέμε «ναι» εάν δεχθούμε αυτό το πειραματικό εμβόλιο; Φαίνεται πως δεν έχουν, δεν μπορούν να αναλογιστούν τίποτα από αυτά που προβληματίζουν εμάς διότι δείχνουν να συμπλέουν πολύ περισσότερο με το πνεύμα του κόσμου τούτου απ’ ότι θα νόμιζε κανείς.

Για γερά νεύρα:

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού ένα μείζονος σημασίας θέμα που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και αφορά την τήρηση των μέτρων και του εμβολιασμού για την επιδημία του κορωνοϊού. Το πλήρωμα της Εκκλησίας έχει χωρισθεί με αποτέλεσμα να αισθάνεται κανείς ότι φαινομενικά, επιφανειακά, ως μη όφειλε, υφίσταται ένα μικρό άτυπο σχίσμα γνώμης μέσα στην Εκκλησία. Η μεν επίσημη συνοδική Εκκλησία που φέρει την ευθύνη έχει αποφανθεί υπέρ της αυστηρής τήρησης των μέτρων και προτρεπτικά, χωρίς να θέτει θέμα υπακοής, έχει διατεθεί και υπέρ του εμβολιασμού, βάζοντας πρώτα τους Επισκόπους να εμβολιαστούν, ως πραγματικά όφειλε να κάνει σύμφωνα και με το ἔμπροσθεν αὐτῶν ο ποιμήν πορεύεται, καὶ τὰ πρόβατα αὐτῷ ἀκολουθεῖ.

Είναι αυτό που διαβάσαμε ένα «μικρό άτυπο σχίσμα γνώμης»; Εδώ έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Για πόσο ακόμα θα το κουκουλώνουμε; Αν όμως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στα ηνία της Εκκλησίας, αν αυτοί ποιμαίνουν ψυχές, μην απορούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ. Στα πνευματικά καθήκοντα του π. Χριστοδούλου περιλαμβάνεται η προώθηση των σχεδίων των φαρμακευτικών μεγαθηρίων της νέας τάξης, του νεοταξίτη πρωθυπουργού ή κάποιων άλλων; Αφού ο π. Χριστόδουλος επί της ουσίας δεν ασχολείται πνευματικά με το θέμα, μήπως έχει τουλάχιστον κάποια ιατρική γνώση για τα μπόλια που θα ήθελε να μοιραστεί πληροφοριακά μαζί μας; Γνωρίζει κάτι παραπάνω ο π. Χριστόδουλος από τις εταιρείες που θησαυρίζουν για τις μελλοντικές επιπτώσεις των πειραματικών εμβολίων στον ανθρώπινο οργανισμό; Αυτές δεν αναλαμβάνουν καμμιά ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει, θα αναλάβει ο π. Χριστόδουλος; Αναλαμβάνει να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της 44άχρονης που παρουσίασε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, έμεινε εγκεφαλικά νεκρή και την κήδευσε η οικογένειά της;

Σαραντατετράχρονη μητέρα τριών παιδιών στα καλά καθούμενα νεκρή! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ; Δικαιολογείται ο θάνατός της «για το καλό του συνόλου»;

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον π. Χριστόδουλο και σ’ όποιον άλλον να εμφανίζουν την Εκκλησία να παίρνει θέση υπέρ αυτού του ναζιστικού / ευγονικού ψευτο-διλήμματος των φαρμακευτικών εταιρειών;

Δικαιολογούνται οι χιλιάδες θάνατοι από τα μπόλια επειδή στα νοσοκομεία έχουν ένα πρωτόκολλο σαν την ηλεκτρική σκούπα που κοβιντοποιεί τα πάντα και στις κλινικές κόβιντ φλερτάρουν με τον θάνατο; Στην Εκκλησία που ο καλός Ποιμήν αφήνει τα 99 πρόβατα για το ένα, δικαιολογείται ένας -όχι χιλιάδες αλλά ΕΝΑΣ- θάνατος;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. Κανένας ατομιστικός ωφελιμισμός δεν στέκει στην Εκκλησία του Χριστού. Βαδίζει λάθος ο «υπεύθυνος» π. Χριστόδουλος που θέλει να μας πείσει ότι μεριμνά «για την απλανή καθοδήγηση των πιστών». Βαδίζει λάθος που κάνει πως δεν βλέπει τις εκτρώσεις. Βαδίζει λάθος που θεωρεί ότι η Εκκλησία χειροτονεί Επισκόπους για να πρωταγωνιστούν σε διαφημιστικά σποτάκια των φαρμακευτικών με τα γυμνά τους μπράτσα να τρυπιούνται μπροστά στις κάμερες. Βαδίζει λάθος που θεωρεί ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι να κρατάει την ομπρέλα στον Καίσαρα. Βαδίζει λάθος που σε αυτήν την πρωτόγνωρη δυστοπική κατάσταση που ζούμε δεν έχει τίποτα πνευματικό να μας πει παρά έχει εξισώσει τον πνευματικό της Εκκλησίας με τον «καλό μπάτσο» του συστήματος.

Και συνεχίζει ο π. Χριστόδουλος:

Από την άλλη πλευρά διάφοροι Αγιορείτες, Καθηγούμενοι μάλιστα, και Μοναχοί, διάφοροι προβεβλημένοι πνευματικοί, διάφοροι Επίσκοποι κυρίως εκ της αλλοδαπής, διάφοροι Ιερείς και λαϊκοί θεολόγοι εκφράζουν την αντίρρησή τους στην από των πιστών τήρηση των μέτρων και είναι και κατά του εμβολιασμού των πιστών, προφάσσει διαφόρων ισχυρισμών. Προκειμένου δε να ισχυροποιήσουν εντός του πληρώματος της Εκκλησίας την άποψή τους, προβάλλουν κατ’ εξοχήν ένα επιχείρημα, το ότι το εμβόλιο αυτό είναι ή έχει σχέση με το χάραγμα του Αντιχρίστου.

«Προφάσσει διαφόρων ισχυρισμών»; Δεν μας αναφέρει ο π. Χριστόδουλος ποιοι είναι αυτοί οι «ισχυρισμοί». Μήπως βρίσκονται στον πρόχειρο φάκελο «συνωμοσιολογίες» και δεν χρειάζεται καν να τους αναφέρει; Διότι κάποια από αυτά που προβληματίζουν και συζητιούνται είναι τα εξής: ότι το εμβόλιο κόβιντ-19 είναι πειραματικό, ότι έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι λόγω του εμβολίου, ότι εκατομμύρια άνθρωποι ήδη αντιμετωπίζουν παρενέργειες και ότι κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τί μέλλει γενέσθαι, ότι σε κάποιο στάδιο ή σε όλα έχουν χρησιμοποιηθεί κυτταρικές σειρές εκτρωμένων εμβρύων, ότι παίζουν με το dna μας, ότι εμμέσως πλην σαφώς το μπόλι είναι υποχρεωτικό για να επανέλθουμε στην «κανονικότητα» που δεν θα είναι ποτέ ξανά κανονική. Ο Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης Γερμανός για παράδειγμα απέλυσε νωρίς-νωρίς 2 εργαζόμενους στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το μπόλι. Αυτά εννοεί ισχυρισμοί ο π. Χριστόδουλος; Έχει την παραμικρή ιδέα ο π. Χριστόδουλος τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε πολλούς χώρους εργασίας, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα; Γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι απειλούνται ότι αν δεν κάνουν το εμβόλιο είτε θα χάσουν τη δουλειά τους είτε θα έχουν πρόβλημα με τον μισθό τους;

Είναι δυνατόν να απειλούνται και να εξαναγκάζονται οι άνθρωποι να προβούν σε μία ιατρική πράξη πάνω στο σώμα τους, όταν δεν έχουν πεισθεί οι ίδιοι ότι είναι για το καλό τους; Τί θα γίνουμε τώρα; Εξαναγκασμένοι αυτόχειρες;

Και δεν μιλάμε μόνο για την υγεία του σώματος αλλά κυρίως για την σωτηρία της ψυχής. Τι θα πούμε στον Θεό όταν Τον αντικρύσουμε; Δέχτηκα το μπόλι με τα κύτταρα των εκτρωμένων εμβρύων για να έχω να φάω; Πόσες φορές ήρθαν οι Χριστιανοί αντιμέτωποι με παρόμοια διλήμματα; Να έχουν όλες τις δόξες και τα πλούτη του κόσμου αρκεί να αρνηθούν την Πίστη τους. Εάν τελικά επιτρέψει ο Θεός να εγκατασταθεί η δικτατορία στη μορφή που γνωρίζουμε από τις Γραφές είναι το ζήτημα ή ποια πρέπει να είναι η στάση μας; Και εν τέλει, πόση φαντασία χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι δεν βρισκόμαστε και τόσο μακριά από αυτό που λέει στην Αποκάλυψη; Με την τεχνολογία εκεί που έχει φτάσει και την αποστασία τη δική μας, πόση φαντασία χρειάζεται να καταλάβουμε ότι αυτά που ζούμε είναι τα προοίμια μιας απάνθρωπης δυστοπίας που θα φέρει τον Αντίχριστο; Ας παρακολουθήσουν για αρχή οι πατέρες το βίντεο αυτό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο Κλάους Σβαμπ, μέντορας του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγγραφέας της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», το ίδρυσε. Μόνοι τους τα λένε ανοιχτά σε όλους τώρα, δεν είναι «συνωμοσίες». Κουραστήκαμε με την (σκόπιμη;) άγνοιά των πατέρων. Ο ίδιος ο Κλάους Σβαμπ επαναλαμβάνει συνέχεια ότι σε αυτήν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που οραματίζονται η μεγαλύτερη αλλαγή που θα συμβεί θα είναι μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο !! Μας λένε ότι τώρα που θα έχουν πρόσβαση στις σκέψεις και στα συναισθήματα των ανθρώπων θα μπορούν να δημιουργήσουν έναν χώρο για να σκέφτονται οι άνθρωποι ελεύθερα, διαφορετικά, δημιουργικά !! Μας λένε ότι θα επαναπροσδιοριστεί η έννοια του ανθρώπου, ότι θα είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς το βιολογικό μέρος του ανθρώπου από εκείνο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης !! Και τώρα με τα μπόλια θέλουν να κάνουν τον άνθρωπο να φτιάχνει μέσα στο σώμα του τον ιό ο οποίος εν μέρη είναι συνθετικός, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης σε υπολογιστή!! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Μήπως αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες; Δεν είπε κανείς να μην προσέχουμε από αυτόν τον ιό, όπως προσέχουμε από κάθε άλλον ιό, αλλά εσείς χτυπιέστε για τα μπόλια και λέτε βαριές κουβέντες κι εμείς άλλα περιμένουμε από ποιμένες που τους έχει ορίσει η Εκκλησία να οδηγούν το ποίμνιο απλανώς. Εσείς όμως για κάποιον λόγο αγνοείτε επιμόνως κάποια σημεία. Ο Άγιος Παΐσιος αν και ήταν αισιόδοξος είχε πει ότι όλοι θα κριθούμε για την στάση που κρατήσαμε.

Και τί θα μας έλεγε σήμερα ο Άγιος Παΐσιος αν ήταν ανάμεσά μας; Να κάνουμε το μπόλι με τα κύτταρα των εκτρωμένων εμβρύων;

Τί καλό μπορεί να προκύψει από αυτό; Να εμπιστευθούμε και να συνταχθούμε με αυτήν την συμμορία που τα ‘κανε όλα ρημαδιό μέσα στην Εκκλησία;

Και συνεχίζει ο π. Χριστόδουλος, λέγοντας ότι για να ισχυροποιήσουν «την άποψή τους» … «που είναι η αποτροπή των πιστών από την τήρηση των μέτρων και ο μη εμβολιασμός των» κάποιοι πνευματικοί άνθρωποι επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο και συγκεκριμένα κάτι που έχει γραφτεί στο βιβλίο της Σουρωτής με τίτλο «Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β’ Πνευματική Αφύπνιση», έκδοση 1999, στη σελίδα 181:

«Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν

Και παίρνουνε λέει αυτό το απόσπασμα διάφοροι άνθρωποι, επίσκοποι, μοναχοί, πνευματικοί, γεροντάδες κτλ και ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει συγκλίνοντας στο ότι το εμβόλιο είναι ή έχει σχέση με το χάραγμα του Αντιχρίστου. Και αυτά, λέει, μεταδίδονται και στο εξωτερικό, σε χώρες που ευλαβούνται τον Άγιο και ο κόσμος φοβάται να κάνει το εμβόλιο νομίζοντας ότι θα πάρει το χάραγμα με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να αρρωσταίνουν και να έχουμε «εκατόμβη νεκρών»! Κι εκεί που κατηγόρησε τους πνευματικούς αυτούς ανθρώπους ότι δήθεν επενδύουν στο φόβο για να επηρεάσουν τους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο, διότι θα πάρουν το χάραγμα, ο ίδιος ούτε λίγο ούτε πολύ χρεώνει το ξεκλήρισμα ολόκληρων Εκκλησιών στις τρεις γραμμές της Σουρωτής !!

Αδελφοί αυτές οι διαδόσεις έχουν επικρατήσει εδώ στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς οι εν λόγω καθηγούμενοι και λοιποί που τα διαδίδουν, δέχονται και δημοσιογράφους από Ορθόδοξες χώρες όπως η Ρωσσία, η Σερβία και άλλες χώρες. Και τα διαδίδουν δυστυχώς και στους πιστούς αυτών των χωρών που όπως γνωρίζετε λατρεύουν τον Άγιο Παΐσιο, λατρεύουν τον Γέροντα. Και επηρεάζονται και αυτές οι χώρες. Το αποτέλεσμα αδελφοί είναι ότι πολλοί πλέον ευλαβούμενοι τον Άγιο, εν πλάνη διατελώντες περί αυτού του θέματος, φεύγουν από την ζωή αυτή εκ του κορωνοϊού τοις εκείνου -δήθεν του Αγίου- τοις εκείνου ρήμασι πειθόμενοι. Πιστεύουν δηλαδή ότι είχε πει αυτό, είναι αυτό, το εμβόλιο ότι είναι το χάραγμα, δεν κάνουν ούτε το εμβόλιο, ούτε παίρνουν μέτρα κτλ, και δυστυχώς έχουμε εκατόμβη νεκρών. Η Εκκλησία της Σερβίας ξεκληρίστηκε κυριολεκτικά. Από τον Πατριάρχη, Επισκόπους, Ιερείς, Μοναχούς, πιστά μέλη της Εκκλησίας μας. Η Ρωσσία έχει ως στιγμή πληρώσει αδρό τίμημα. Στην Πατρίδα μας αυτό που γίνεται είναι απίστευτο.

Και αναφέρει μετά μία σειρά από τηλεφωνήματα που έλαβε μόνο μέσα σε μία ημέρα στα οποία άκουγε συνέχεια για νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους, μοναχών, μοναζουσών, ιερέων, λαϊκών. Χαμός! Και αν γινόταν ένας επίσημος απολογισμός στα Μοναστήρια, στις τάξεις των κληρικών, στις οικογένειές τους, στο «προσωπικό» των Ναών, «θα τραβάγατε τα μαλλιά σας», λέει ο π. Χριστόδουλος. Και αναφέρει για το Άγιον Όρος:

Πόσες εκατοντάδες Αγιορείτες Μοναχοί νόσησαν; Από στατιστικά επίσημα γύρω στους 800. Πόσοι Αγιορείτες Πατέρες διασωληνώθηκαν και απεβίωσαν στα νοσοκομεία έξω;

Ο Οσιολογιώτατος Αρσένιος Μοναχός από τη Σκήτη Κουτλουμουσίου μας πληροφορεί για την ανακρίβεια των λεγομένων:

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, μας λέει πως στο Άγιον Όρος, έχουν νοσήσει από τον COVID-19, 800 μοναχοί και υπάρχουν πολλοί θάνατοι!!! Σ’ αυτό κάνει τεράστιο λάθος, διότι εγώ που ζω εδώ και 30 χρόνια στο Άγιον Όρος, οι πληροφορίες που έχω είναι πως οι νοσούντες από τον κορωνοϊό δεν έχουν φτάσει τους 100 ακόμη και οι θάνατοι απ’ ότι πληροφορήθηκα είναι μόνον τρεις (3). Εκ των οποίων ο ένας μοναχός ήταν 82 ετών.

Μόνο υπερβολές; Εδώ μιλάμε για 700 παραπάνω Μοναχούς. Σχεδόν το μισό Άγιον Όρος! Αλλά και για τα άλλα Μοναστήρια που ανέφερε ο π. Χριστόδουλος ρωτά ευλόγως ο Μοναχός Αρσένιος γιατί δεν μας είπε ποια ήταν αυτά; Γιατί δεν μας έδωσε τα ονόματα των νοσούντων για να προσευχηθούμε γι’ αυτούς; Το ότι θα ήταν φουσκωμένα τα «επίσημα στατιστικά» ήταν αναμενόμενο, το γνωρίζουμε από τα νοσοκομεία που βαπτίζουν ‘κόβιντ’ και την κουτσή Μαρίκα. Τούτο όμως το πράγμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Όλη αυτή η τρομολαγνεία και η θανατίλα για να εκτιμήσουμε το «ύψιστο αγαθό της υγείας»! Πάλι καλά που υπάρχουν και κάποιοι ορθοφρονούντες λαϊκοί που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα: Περί «ὑγείας» (καί ἑτέρων παραχαράξεων)… Πώς άλλαξαν έτσι οι καιροί; Πώς άλλαξαν οι άνθρωποι γύρω μας τόσο ξαφνικά; Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι όλα αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Αρχιμ. Χριστόδουλος είναι αληθινά, ότι ο Θεός επέτρεψε να φύγουν πολλοί για τους ουρανούς από την Στρατευομένη Εκκλησία. Πού είναι η Θεϊκή παρηγοριά; Πού είναι η τόνωση της πίστης, όπως γράφει ο Άγιος Παΐσιος στα Σημεία των Καιρών; Είναι λόγος αυτός ποιμένα να συμβουλεύει τα παιδιά του να τρέξουν να κάνουν το μπόλι του Ηρώδη για να παρατείνουν λίγο παραπάνω (όπως νομίζουν) την βιολογική τους ζωούλα; Έδινε σημασία ο Άγιος σε τέτοια πράγματα που όταν τον έπιασε εκείνο το σαρκικό δαιμόνιο άρπαξε ένα τσεκούρι να κόψει το πόδι του; Ο Άγιος που είχε πει τόσα για τις εκτρώσεις θα δεχόταν τα μπόλια του Ηρώδη; Δεν θα τα δεχόταν και θα αποκαλούσε Μάρτυρες όσους δεν θα υπέκυπταν στις απατηλές Σειρήνες.

Ο Ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγγελόγλου προσέγγισε τη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης μέσω κάποιου άλλου. Έβαλε κάποιον άλλον να ελέγξει τη Γερόντισσα εκ μέρους του! την οποία θεωρεί υπεύθυνη για την παρερμηνεία που γίνεται:

Τελικώς επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της το πρωί 10 Μαΐου, και της είπε: Γερόντισσα ο π. Χριστόδουλος μου είπε να σας διαβιβάσω ότι από το τμήμα αυτό του συγκεκριμένου βιβλίου σας και την σελίδα 181, διάφοροι ισχυρίζονται ότι ο Άγιος Παΐσιος προφήτευσε ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα ενυπάρχει στο χάραγμα, και πλήθος κόσμου δεν τηρεί τα μέτρα. Δεν εμβολιάζονται φοβούμενοι δήθεν το σφράγισμα και πεθαίνουν, και διασύρεται και ο Άγιος. Ο π. Χριστόδουλος ρωτά, κάνατε κάποια ενέργεια να σταματήσει όλο αυτό το κακό της παρερμηνείας ή πρόκειται να κάνετε κάτι;Δεν κάναμε κάτι διότι δεν ευθυνόμαστε εμείς για την όποια ερμηνεία κάνει ο καθένας και ούτε πρόκειται να κάνουμε κάτι διότι εμείς το γράψαμε όπως μας το είπε ο Γέροντας.
Μετά από αυτό λυπήθηκα πολύ και αποφάσισα να κάνω αυτό που κάνω. Το τί ερμηνείες κάνουν οι άλλοι είναι σίγουρο ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς. Εάν όμως με αυτό που γράψαμε όπως το γράψαμε δίνουμε το δικαίωμα ο καθένας να ερμηνεύει κατά το δοκούν, το γράφουμε δηλαδή δίκην τακτικής μαντείου Δελφών, ήξεις αφήξεις ούκ εν πολέμω θνήξεις και βάλε εσύ το κόμμα όπου θέλεις για να πάρεις την πληροφορία, τότε είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για την σύγχυση που επέρχεται και το πλήθος των παρερμηνειών, που σε πολλούς η λάθος ερμηνεία έχει ως κόστος τον μαρτυρικό θάνατο από τον κορωνοϊό. Το τμήμα αυτών των τριών κυριολεκτικά γραμμών στη σελίδα 181 που επικαλούνται όλοι αυτοί οι επιφανείς πνευματικοί είναι πάρα πάρα πολύ κακογραμμένο και πιστεύω ότι ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ή δεν το είπε έτσι και έχει μεταφερθεί από τις αδελφές λανθασμένα ή και αν το είπε έτσι, λακωνικά, ο λόγος είναι φοβερά ελλιπής και αφήνει πάρα πολλά κενά που δίνει το δικαίωμα σε κάποιους, είτε να το παρερμηνεύσουν είτε να βάλουν την φαντασία τους να κατασκευάσει σενάρια.

Τους πήρε όλους σβάρνα ο Αρχιμ. Χριστόδουλος. Δεν του αρέσει ο τρόπος που είναι γραμμένο το απόσπασμα και μας λέει ότι ή συμβαίνει οι Μοναχές να φταίνε που μετέφεραν λανθασμένα τον λόγο του Αγίου, ή συμβαίνει να φταίει ο Άγιος Παΐσιος που μίλησε λακωνικά, με αποτέλεσμα ο λόγος του να είναι «φοβερά ελλιπής»! Και σε άλλο σημείο πιο κάτω αφήνει υπόνοιες ότι είτε ο Άγιος Παΐσιος δεν είδε το συγκεκριμένο κομμάτι (δηλαδή υπονοεί ότι οι Μοναχές το πέρασαν στα μουλωχτά), είτε αυτό παραποιήθηκε!

Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα, είμαστε λογικοί άνθρωποι: Το συγκεκριμένο προβληματικό τμήμα της σελίδος 181 του Β’ τόμου το είδε ο Άγιος; Αναπαύθηκε; Ικανοποιήθηκε; Το βρήκε απόλυτα κατανοητό και δεν θεώρησε ότι κάτι πρέπει να διορθωθεί και να συμπληρωθεί; Είναι όπως ακριβώς τα είπε και εννοούσε;

Η συμπεριφορά του Αρχιμ. Χριστοδούλου προκαλεί θλίψη. Ένα εύλογο ερώτημα που ανακύπτει είναι για ποιον λόγο δεν επεσήμανε γραπτώς τις διαφωνίες του με τις ερμηνείες των διαφόρων πνευματικών ανθρώπων που λέει ότι απέχουν από την αλήθεια, αλλά κατηγορεί τόσο απροκάλυπτα την Ηγουμένη και την Αδελφότητα, και ζήτησε να λογοκριθεί ο Άγιος. Ένας κληρικός, όποια θέση κι αν κατέχει, όσα βιβλία κι αν έχει γράψει, μπορεί να κάνει κοπτοραπτική στους λόγους των Αγίων της Εκκλησίας, να τους χαρακτηρίζει ενίοτε ακατανόητους και ελλιπείς και να ζητά την «διόρθωσή» τους; Έτσι «διευθετούν» τα «πνευματικά προβλήματα» οι «υπεύθυνοι πνευματικοί ταγοί»; Μπορεί ένας «κοινός θνητός» όπως όλοι εμείς να καταλάβει έναν Άγιο της Εκκλησίας; Πέρασε από το μυαλό του π. Χριστοδούλου ότι ο Άγιος Παΐσιος άφησε το συγκεκριμένο κομμάτι να περάσει έτσι διατυπωμένο γιατί αυτό ακριβώς ήθελε; Γιατί είχε λόγους να το κάνει; Είναι δυνατόν να λογοκρίνουμε τους Αγίους που ζουν μέσα στο χρόνο επειδή με τη δική μας εφήμερη ματιά δεν βολεύει εκείνο που λένε αυτή τη στιγμή που εμείς ζούμε; Επειδή πάει ενάντια στην πολιτική ορθότητα και στις δικές μας προσωπικές επιλογές;

Είναι πολύ σοβαρό το θέμα διότι εμείς είμαστε αυτοί που ζημιωνόμαστε από τα δώρα των Αγίων του Θεού, των μόνων αληθινών φίλων, οδηγών και στηριγμάτων που έχουμε σ’ αυτήν την εφήμερη ζωή. Είναι επίσης ενδεικτικό πού αλλού «άναψε φωτιές» ο Άγιος Παΐσιος με το συγκεκριμένο απόσπασμα. Σε μία διαδικτυακή συνάντηση οικουμενιστών και άλλων στην Αμερική με την πομπώδη ονομασία «Διάσκεψη Κορυφής Χάλκης»! Εκεί τον Άγιο Παΐσιο τον «διόρθωσε» ο παπόφιλος Σικάγου Ναθαναήλ, ο γνωστός οικουμενιστής και υποστηρικτής της ομοφυλοφιλίας! Πρώτα ο Θεός θα σχολιάσω και το συγκεκριμένο απόσπασμα. Είναι αξιοπρόσεκτο όμως αυτό που συμβαίνει, για να καταλάβουμε πώς ο αλατισμένος, ασυμβίβαστος και αληθινός λόγος των Αγίων καίει ακριβώς εκεί που υπάρχει πρόβλημα. Και ακούμε τα αχ και τα ουχ δεξιά και αριστερά, απ’ τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη! Γι’ αυτό και ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος θέλει να «τιθασεύσει» και να περιορίσει αυτόν τον λόγο, και είδαμε ολόκληρη αρχαία Ελληνική τραγωδία (με πιάνο στο φόντο) πάνω στους φουσκωμένους θανάτους. Για να δικαιολογήσει μετά την «εισπήδηση» που έκανε στο Ησυχαστήριο και την απαίτησή του από την Γερόντισσα Φιλοθέη να κάνει «κάποια ενέργεια» να περιοριστεί το θανατικό! Και μας είπε ότι ο λόγος αυτός του Αγίου είναι ντε και καλά πολύ «αόριστος» και εξάπτει τις φαντασίες! Διότι θέλει να τον κάνει του χεριού του, ανάλατο. Διότι ο λόγος αυτός τον καίει και τον ελέγχει για τις επιλογές του. Όπως ελέγχει και τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη και όλους όσους στηρίζουν αυτήν την δαιμονική κατάσταση.

Και στη συνέχεια ο π. Χριστόδουλος αναφέρει ένα παράδειγμα για να εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι των λόγων του Αγίου Παΐσίου είναι «κακογραμμένο». Ότι δηλαδή του λείπουν οι επιπρόσθετες πληροφορίες που δεν θα άφηναν περιθώρια παρερμηνειών. Και δίνει ως παράδειγμα μία επίσκεψη που δέχτηκε στο Μοναστήρι από ένα νεαρό αρραβωνιασμένο ζευγάρι. Όταν τους ρώτησε αν είναι παντρεμένοι, ο νεαρός απάντησε ότι είναι αρραβωνιασμένοι, ότι ξέρουν ότι δεν είναι σωστό που κάθονται έτσι και ότι σιγά σιγά θα το προγραμματίσουν. Και ο π. Χριστόδουλος τους ρώτησε γιατί δεν κάνει που παραμένουν αρραβωνιασμένοι! Aπάντησαν ότι σε ένα βιβλίο της Σουρωτής ο Άγιος Παΐσιος μάλωσε έναν και του είπε ότι δεν κάνει να κάθονται για πολύ αρραβωνιασμένοι, γιατί υπάρχουν και οι παράνομες σχέσεις κτλ. «Μου είπανε λοιπόν αυτό το πράγμα», είπε έκπληκτος ο π. Χριστόδουλος!

Απορώ. Το ζευγάρι εκφράζει ένα υγιές φρόνημα και ο πνευματικός της Μονής δείχνει μπερδεμένος. Tο ζευγάρι έχει την καλή ανησυχία να μην μείνουν για πολύ καιρό αρραβωνιασμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι το βιβλίο της Σουρωτής έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, και ο π. Χριστόδουλος σα να ακούει πρώτη φορά τέτοιο πράγμα ζητάει εξηγήσεις! Να έχουν σχεδιάσει οι άνθρωποι να πάνε Αθήνα-Λαμία και να θέλει να τους πάει με το στανιό μέσω Κρήτης! Σα να θέλει να ενοχοποιήσει σώνει και καλά τη Σουρωτή, ότι ντε και καλά ήταν ελλιπής και αυτή η περιγραφή όπως θεωρεί ελλιπές το απόσπασμα στην σελ. 181, ρωτάει το ζευγάρι αν στο περιστατικό αυτό που διάβασαν υπάρχουν διευκρινίσεις, πόσον καιρό ήταν αρραβωνιασμένοι, γιατί καθυστερούσαν κτλ. Και όταν απάντησαν ότι δεν υπήρχαν διευκρινήσεις στο κείμενο, ο π. Χριστόδουλος ανέφερε 2 ακραία παραδείγματα στα οποία ο Άγιος Παΐσιος έδωσε διαφορετική συμβουλή. Στο ένα που το ζευγάρι ήταν οχτώ χρόνια αρραβωνιασμένο! ο άγιος μάλωσε τον επισκέπτη και του είπε να παντρευτούν το συντομότερο. Στο άλλο που ήθελαν να παντρευτούν και είχαν μείνει 6 μήνες αρραβωνιασμένοι γιατί η μητέρα του ενός είχε διαγνωσθεί με καρκίνο, θα έφευγε και ήταν στενοχωρημένη, ο Άγιος τους είπε να περιμένουν.

Το παράδειγμα που χρησιμοποιεί εδώ ο π. Χριστόδουλος για να δικαιολογήσει την ωμή παρέμβασή του στα λόγια του Αγίου είναι παντελώς άσχετο και ατυχές. Δεν καταφέρνει να μας εξηγήσει γιατί είναι πάντα απαραίτητες οι εξηγήσεις για να αποφευχθούν οι παρερμηνείες. Αλλά και να το κατάφερνε αυτό, δεν θα δικαιολογούσε (αν είναι δυνατόν) την δική του παρέμβαση στα λόγια ενός Αγίου. Το εν λόγω παράδειγμα δείχνει μάλιστα το αντίθετο, ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πολλές εξηγήσεις είναι περιττές έως και προβληματικές και μπορεί ακόμη και να βλάψουν. Τα ακραία παραδείγματα είναι οι εξαιρέσεις που αποδεικνύουν τον κανόνα στο παράδειγμα που έδωσε. Σκοπός του αρραβώνα είναι ο γάμος. Αυτός είναι ο κανόνας και δόξα τω Θεώ είναι ακόμη γνωστός, δεν χρειάζεται πολλές εξηγήσεις. Στις άλλες πιο ειδικές περιπτώσεις σαφώς και θα προστεθούν περισσότερες πληροφορίες. Ακόμη και τότε όμως, είναι εξαιρέσεις που αποδεικνύουν τον κανόνα. Ο καθένας που έχει τα ιδιαίτερα θέματά του, έχει και τον πνευματικό του. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ.

Ο π. Χριστόδουλος παρά ταύτα προχωρεί στην «διευκρίνιση» του αποσπάσματος του βιβλίου της Σουρωτής για να μην… καταστραφούμε!

«Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν

Ξεκινώντας ο π. Χριστόδουλος ισχυρίζεται ότι το «τώρα» που είπε ο Άγιος αναφέρεται στο ΕΪΤΖ, την αρρώστια της εποχής εκείνης και οπωσδήποτε δεν αναφέρεται σε κάποια μελλοντική αρρώστια. Το δε εμβόλιο που βρήκαν ήταν, λέει ο π. Χριστόδουλος, ένα εμβόλιο που εκείνη την εποχή δοκιμαζόταν για το ΕΪΤΖ. και που κάποια στιγμή στο μέλλον «θα είναι υποχρεωτικό». Για να πείσει παραπάνω ότι δεν πρόκειται για το το εμβόλιο του κορωνοϊού, λέει ότι ο Άγιος Παΐσιος μίλησε για ένα εμβόλιο και όχι για πολλά όπως έχουμε σήμερα «και δεν ξέρουμε ποιο να πρωτοκάνουμε».

Καταρχάς, ένας που προφητεύει με το Πνεύμα το Άγιο μπορεί να είναι εκεί που προφητεύει και να ομιλεί σε χρόνο ενεστώτα για το μέλλον. Πως είναι τόσο σίγουρος ο Αρχιμ. Χριστόδουλος από ένα «τώρα» ότι ο Άγιος Παΐσιος αναφέρεται στην αρρώστια του ΕΪΤΖ και όχι σε μία μελλοντική αρρώστια;

Επίσης, εκείνο το εμβόλιο που δοκίμαζαν και ισχυρίζεται ο π. Χριστόδουλος ότι για αυτό το εμβόλιο μιλούσε ο Άγιος Παΐσιος όταν είπε ότι «θα είναι υποχρεωτικό», εκείνο λοιπόν απορρίφθηκε και έως τώρα δεν έχει βρεθεί εμβόλιο για το AIDS. Τότε που δοκιμαζόταν γιατί να μιλήσει με τόση σιγουριά ο Άγιος και μάλιστα να πει ότι κάποια στιγμή θα είναι και υποχρεωτικό; Ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος εάν το έλεγε αυτό θα λέγαμε ότι είναι επιπόλαιος. Και ο Αρχιμ. Χριστόδουλος διασύρει τον Άγιο Παΐσιο έτσι όπως το παρουσιάζει, την ώρα που κατηγορεί ότι τον Άγιο τον διασύρουν άλλοι. Διότι δεν είναι δυνατόν όταν δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο για το AIDS να βγαίνει και να λέει ότι ο Άγιος πριν τόσα χρόνια μίλησε για ένα εμβόλιο για το AIDS που κάποια στιγμή μάλιστα είπε ότι «θα είναι υποχρεωτικό». Δηλαδή μας λέει ότι ο Άγιος όχι μόνο δεν έβλεπε πέρα από τη μύτη του, αλλά φανταζόταν και πράγματα.

Και σήμερα δεν ξέρουμε ποιο μπόλι να πρωτοκάνουμε, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας οι χρεοκοπημένες νεοφιλελέ κυβερνήσεις παρέδωσαν στις φαρμακευτικές εκατομμύρια ανθρώπινα πειραματόζωα. Χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς καμμία νομική ευθύνη. Αυτά είναι πειραματικά εμβόλια. Που ξανά τέτοια ευκαιρία; Γέμισε ο ιππόδρομος με κάθε λογής άλογα κι όποιον πάρει ο χάρος! Εν τω μεταξύ, οι δόσεις λέει μπορεί να είναι και από διαφορετικές εταιρείες. Και ήδη μας ψήνουν για συνεχόμενους εμβολιασμούς αλλά με τα εμβόλια m–RNA. Δείτε εδώ στο 15. Άρα σα να αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε από το «κλασσικό» εμβόλιο που έως τώρα γνωρίζαμε. Αυτά που φαίνεται ότι θέλουν να προωθήσουν είναι τα εμβόλια νέας τεχνολογίας και να τα κάνουν συχνά στον γενικό πληθυσμό, είτε ως ενισχυτικά (της ανοσίας) είτε για τις μεταλλάξεις.

Αυτό το ένα εμβόλιο που βρήκαν, που είπε ο Άγιος Παΐσιος, θα μπορούσε να είναι εμβόλιο νέας τεχνολογίας, όχι απαραιτήτως της ίδιας εταιρείας αλλά της ίδιας τεχνολογίας, το οποίο θα μας αναγκάσουν από κάποια στιγμή και πέρα να το δεχτούμε σα ρουτίνα στη ζωή μας. Δηλαδή, αυτό που κάνουν αυτήν την στιγμή, να εκβιάζουν από ‘δω κι απ’ εκεί τον κόσμο τί είναι; Δεν οδηγούν τα πράγματα προς την υποχρεωτικότητα; Και με τις επαναλαμβανόμενες δόσεις η υποχρεωτικότητα γίνεται και μονιμότητα. Να παίρνεις τη «δόση» σου, το ενισχυτικό σου, αλλιώς σου λέει δεν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις, να εργασθείς κτλ. και όσο υποχωρείς άλλο τόσο θα σου σφίγγουν το λουρί γύρω απ’ το λαιμό. Και αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι τούτα τα μπόλια δεν θα περιοριστούν στον κορωνοϊό, ο οποίος έκανε απλά την αρχή, αλλά θα είναι και για οτιδήποτε άλλο «εμφανισθεί» ή/και μεταλλαχθεί. Μακάρι να μην γίνει αλλά τα σημεία είναι εδώ και φαίνονται. Να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε διότι ενοχλείται ο Αρχιμ. Χριστόδουλος; Νομίζω ότι οι περισσότεροι κάπως έτσι κατάλαβαν την κατάσταση. Ότι είναι ρευστή και έχει συνέχεια (προς το χειρότερο) αλλά η αρχή έγινε με τον κόβιντ-19 και τα νέας τεχνολογίας εμβόλια. Άρχισαν δηλαδή να φαίνονται ξεκάθαρα κάποια χαρακτηριστικά σημεία των έσχατων καιρών και αν δεν μετανοήσουμε να επέμβει ο Θεός, αυτά θα πυκνώσουν. Έχει κάποιο πρόβλημα ο π Χριστόδουλος που το λέμε αυτό;

Όσο για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου που αναφέρει ο Άγιος στις τρεις γραμμές της Σουρωτής ο Αρχιμ. Χριστόδουλος με έναν ακατανόητο ελιγμό απέφυγε να μιλήσει. Όποιος κατάλαβε ας μας πει τι λέει. Ο Άγιος Παΐσιος είπε συγκεκριμένο πράγμα «θα είναι υποχρεωτικό». Πού πήγε αυτό; Το κατάπιε! Αυτό που μένει από την παρακάτω παράγραφο είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στο σύστημα και αν ποτέ γίνει κάποιο εμβόλιο υποχρεωτικό θα είναι λόγω «ανάγκης» και «κάτω από αδιέξοδα φρικτών επιδημιών».

Είναι σαφές ότι η αναφορά του σε ένα εμβόλιο που βρήκαν, αφορά και μόνο στην αρρώστια που έχει εμφανιστεί στην εποχή του, και η ανάγκη παρασκευής εμβολίου μας κάνει πάντα ακόμη κι εμείς να εικάζουμε ότι επρόκειτο περί κάποιας επικίνδυνης επιδημικής νόσου, τότε, γεγονός που συνηγορεί και η συνέχεια του κειμένου όπου συνεχίζει ο Γέροντας και λέει, «πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό». Το κείμενο όπως διατυπώνεται μας πληροφορεί ότι αυτό το χρονικό διάστημα που βρέθηκε δεν έχει καταστεί υποχρεωτικό αλλά ότι μελλοντικά θα καταστεί υποχρεωτικό. Από το 1994 που κοιμήθηκε ο Άγιος έως σήμερα κανένα εμβόλιο δεν καταστάθηκε υποχρεωτικό. Μάλιστα έως σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Διεθνές Δίκαιο έχουν κατοχυρώσει το ανθρώπινο δικαίωμα ώστε καμμιά ιατρική πράξη να μην γίνεται στο σώμα του ανθρώπου άνευ της βουλήσεως και της συγκαταθέσεώς του. Δεν γνωρίζω αν η παγκόσμια κοινότητα στο μέλλον αναγκαστεί να αλλάξει το νόμο στο μέλλον, κάτω από αδιέξοδα φρικτών επιδημιών, ωστόσο αυτό ίσχυε την εποχή του Αγίου που έλεγε αυτά τα πράγματα έως και σήμερα.

Και για να μπερδευτούμε ακόμη περισσότερο, ο Αρχιμ. Χριστόδουλος προς το τέλος της ομιλίας λέει ότι ο Άγιος Παΐσιος όταν τους μιλούσε για το συγκεκριμένο εμβόλιο, μιλούσε υποθετικά!:

Έτσι εκείνη την χρονιά που ο Γέροντας έλεγε και έγραφε αυτά για το 666, το 1987, ανακοινώθηκε και η ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου για το AIDS … Τότε λοιπόν ο Γέροντας αυτήν την φρικτή ασθένεια μας έφερνε ως παράδειγμα και το σωτήριο εμβόλιο που περίμενε με αγωνία όλη η ανθρωπότητα για να δει τα αποτελέσματά του έφερνε ως παράδειγμα, ότι μπορεί, υποθετικά το έλεγε, να το χρησιμοποιήσουν για να εκβιάσουν τον κόσμο να πάρει το χάραγμα. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια που εμείς δεν την ερμηνεύουμε, δεν την εικάζουμε, δεν την φανταζόμαστε αλλά την βιώσαμε εκείνη την περίοδο και ακούγαμε τον Άγιο πολλές φορές να φέρνει ως παράδειγμα την εν λόγω ασθένεια αλλά και το εμβόλιο που είχε τότε ακουστεί ότι δοκιμάζεται.

Εδώ τα ερωτήματα του αδελφού γεννούν έναν λογικό προβληματισμό σε σχέση με το άνω απόσπασμα της ομιλίας. Γιατί να εκβιάσουν τον κόσμο να πάρει το χάραγμα με ένα εμβόλιο για μία ασθένεια που «προσέβαλε, αρχικά συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες – συμπεριφορές και όχι όλο τον παγκόσμιο πληθυσμό»; Μιλούσε πράγματι για το εμβόλιο του ΕΪΤΖ;

Επίσης αυτό που λέει πιο πάνω ήδη συμβαίνει κατά κάποιον τρόπο με το τωρινό εμβόλιο. Η καλλιέργεια του φόβου με τους φουσκωμένους θανάτους (γνωρίζει κάτι για αυτό ο π. Χριστόδουλος;) οι εκβιασμοί, τα αδιέξοδα ωθούν την σημερινή ανθρωπότητα να αναμένει ένα «σωτήριο εμβόλιο» με αντάλλαγμα κάθε μια από τις ελευθερίες της -πράγμα που θα την οδηγήσει σταδιακά στο χάραγμα. Μου είπε μία ξαδέλφη μου πριν λίγες ημέρες: «Έχω κλείσει να κάνω το εμβόλιο τον επόμενο μήνα, για να ελευθερωθώ». «Πώς θα ελευθερωθείς, της λέω, όταν θα έχεις δεχθεί να γίνεις πειραματόζωο;» «Έχεις δίκιο», μου λέει. Αλλά θα το κάνει!

Εάν πάντως πάρουμε το απόσπασμα της Σουρωτής και εφαρμόσουμε πάνω του την ερμηνεία του π. Χριστοδούλου, το πρώτο μισό ο Άγιος το έλεγε κανονικά, το δεύτερο το έλεγε υποθετικά!! :

«Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν !!

Τι μπέρδεμα είναι αυτό; Δεν μπορεί να μίλησε έτσι ο Άγιος, δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα μπορούσε να μιλήσει έτσι. Μήπως τελικά όντως αναφέρεται σε άλλη αρρώστια και σε άλλο εμβόλιο από αυτά του ΕΪΤΖ;

Και φτάνουμε στο σημείο του σφραγίσματος. Εκεί που λέει «…γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν. Και σε αυτό το σημείο ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος δεν σηκώνει κουβέντα: το σφράγισμα που αναφέρεται εδώ δεν μπορεί να είναι ή να έχει σχέση με το εμβόλιο-κόβιντ19. Εδώ ο Άγιος Παΐσιος κάνει μία υπόθεση, σου λέει, με αφορμή το εμβόλιο για το ΕΪΤΖ και την ανάγκη ας πούμε που προέκυψε τότε, ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν μια παρόμοια ανάγκη για να αναγκάσουν τον κόσμο να σφραγιστεί. Δεν βλέπει κάτι τέτοιο να εξελίσσεται σήμερα ο π. Χριστόδουλος, όχι! Και προχωρεί να μας «εξηγήσει» παραπάνω πώς τα εννοούσε ο Άγιος Παΐσιος όλα αυτά στη σελίδα 181! Δηλαδή, μέχρι τώρα μας τα «εξήγησε» μια χαρά και θέλουμε κι΄ άλλο!

Όμως επειδή για τα ίδια θέματα και εγώ εκτενώς τα είχα συζητήσει με τον Άγιο και του υπέβαλα και ερωτήσεις, θα σας εκθέσω ακριβώς τί εννοούσε ο Γέροντας όπως έχουν γραφεί στην σελίδα 181. Εάν συνεχίσετε την ανάγνωση –γιατί όλοι αυτοί οι πνευματικοί παίρνουν τις τρεις γραμμές μόνο και φτιάχνουν όλα αυτά τα σενάρια που φτιάχνουν– αν συνεχίσετε την ανάγνωση λίγο πιο κάτω, θα δείτε ότι ο Γέροντας εξηγεί πλέον και γράφει: «αργότερα».. ενώ προηγουμένως γράφει «τώρα» βρέθηκε μια ασθένεια, βρέθηκε το εμβόλιο και για να το κάνει θα γίνει υποχρεωτικό και θα σφραγίζεται όποιος είναι για να το κάνει «τώρα», τώρα λίγες γραμμές παρακάτω λέει.. σας διαβάζω επί λέξει τι λέει το βιβλίο στη σελίδα 181: «αργότερα, όποιος δεν είναι σφραγισμένος» -φύγουμε απ’ το «τώρα» και πάμε στο «αργότερα», το «αργότερα» μπορεί να είναι 3, 5, 10, 20, 50, 100 δεν ξέρουμε πόσα χρόνια θα είναι το «αργότερα», πάντως έχουμε 2 γραμμές πριν το «τώρα» και 3 γραμμές παρακάτω «αργότερα»,

Βλέπουμε πόσο επίμονα προσπαθεί να ξεχωρίσει το τώρα από το αργότερα. Το «αργότερα» το έχει εξακτινώσει στο μακρύ μέλλον. Δεν ξέρουμε που ακριβώς βρίσκεται. Και το «τώρα» έχει ξεμείνει πίσω στο 1987. Εκεί λέει, που «παιζόντουσαν» όλα. Το ΕΪΤΖ, το εμβόλιο, τα «Σημεία των Καιρών» που έγραψε ο Άγιος, η κουβέντα για την ηλεκτρονική ταυτότητα. Χαμός! Εμείς εδώ τώρα, που έχουμε πλήξει από τη βαρεμάρα, δεν έχουμε καμμία σχέση ούτε με το ένα, ούτε με το άλλο … Και διαβάζει:

Ἀργότερα, ὅποιος δέν εἶναι σφραγισμένος μέ τόν ἀριθμό 666 δέν θά μπορεῖ οὔτε νά πουλᾶ, οὔτε νά ἀγοράζη, ἤ νά παίρνη δάνειο, νά διορίζεται κ.λπ. 

Αφού στολίσαμε για τα καλά τις Μοναχές και εκηδεύσαμε τα λόγια του Αγίου σ’ εκείνες τις τρεις πρώτες γραμμές (πέθαναν από ΕΪΤΖ), «αργότερα» σου λέει θα πρέπει να είναι ο άλλος σφραγισμένος με το 666 για να πουλά και ν’ αγοράζει. «αργότερα». «Αργότερα» σε 3, 5, 10, 20, 50, 100 χρόνια… ποιός ξέρει; Αργότερα βρε παιδί μου, αργότερα. Και συνεχίζει:

Μοῦ λέει ὁ λογισμός ὅτι ὁ Ἀντίχριστος μέ αὐτό τό σύστημα θέλησε νά πιάση ὅλο τόν κόσμο καί, ἅμα δέν εἶναι κανείς στό σύστημα, δέν θά μπορῆ νά δουλέψη κ.λπ.»

Και σχολιάζει:

Εδώ ο Γέροντας αποκαλύπτει την πηγή των λόγων του. Ούτε τάδε λέγει Κύριος, ομολογεί, ούτε λέγει προφητεύω, ούτε λέει είδον εν οράματι της νυκτός μου, αλλά τί λέει; Εν πνεύματι αληθείας ο Γέροντας, γιατί ο Γέροντας αγαπούσε την αλήθεια και εμφορείτο υπό τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, και ενεργείτο υπό τη χάρη του Αγίου Πνεύματος- εν πνεύματι αληθείας λέει: μου λέει ο λογισμός μου ότι ο ΑντίχριστοςΕκθέτει απλά τους ανθρώπινους συλλογισμούς του. Ο Γέροντας λοιπόν και Άγιος μας λέει ότι μου λέει ο λογισμός μου, και οι πνευματικοί λένε ότι προεφήτευε με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος εν εκστάσει ευρισκόμενος.. Μιλάμε για αρρωστημένες καταστάσεις αδελφοί. Συγνώμη αλλά πεθαίνουν άλλοι και δεν μπορώ να είμαι έτσι σε ήπια κατάσταση. Μιλάμε για ότι πεθαίνουν! Συνεπώς. Ο Γέροντας λέει, μου λέει ο λογισμός μου. Εκθέτει λοιπόν τους ανθρώπινους συλλογισμούς του και τίποτα παραπάνω. Έχει το δικαίωμα και ο Γέροντας να σκέφτεται κάποια πράγματα, να εικάζει κάποια πράγματα και να θεωρεί ότι κάπως έτσι μπορεί να γίνουν υποθετικά.

Δείτε. Δείτε πως μιλάει!
Εν τω μεταξύ, πόσοι λένε «τώρα θα προφητεύσω»; Στο κελλάκι του Αγίου που πήγαινε κόσμος και τους έλεγε διάφορα για το μέλλον, τους έλεγε τώρα θα προφητεύσω, ή αυτά τα προφήτευσα; Σίγουρα θα υπήρχαν περιπτώσεις που το καταλάβαινε ο άλλος ή ο Άγιος έπρεπε να προειδοποιήσει κάποιον για το καλό του και του έλεγε, παιδί μου πρόσεχε τούτο, πρόσεχε τ’ άλλο. Αυτό όμως το «μου λέει ο λογισμός μου» γιατί να μην είναι ένας τρόπος να κρατήσει την ταπεινότητά του; Έπρεπε όμως ο π. Χριστόδουλος, παρότι εξακτίνωσε το συγκεκριμένο απόσπασμα για «αργότερα», έπρεπε να το αχρηστεύσει κιόλας, να πει ότι όλα αυτά για το σφράγισμα, το 666, τον Αντίχριστο και το σύστημα συναλλαγής ήταν απλά προϊόντα της λογικής του Αγίου και ελέγχονται ως προς την ακρίβειά τους.

Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας έκανε σταθερά τέσσερα πράγματα.
1)Προσπαθούσε συνέχεια να στρέψει αλλού ή/και να αποδυναμώσει τον προφητικό λόγο του Αγίου Παϊσίου. Το σοβαρότερο απ’ όλα.
2)Κατηγορούσε ασταμάτητα την Αδελφότητα και κυρίως την Ηγουμένη Φιλοθέη. Πως το ‘γράψαν αυτό, γιατί δεν ρώτησαν τ’ άλλο. Μέχρι και ξεκάθαρες υπόνοιες άφησε ότι παρεμβαίνουν στα λόγια του Αγίου Παΐσίου ή/και βάζουν μέσα στα βιβλία πράγματα που δεν τα ήλεγξε ο Άγιος. Και βεβαίως χρέωσε στην Αδελφότητα τους δηλωμένους θανάτους στα νοσοκομεία. Οι Μοναχές να μην στενοχωριούνται. Πήραν πολλά στεφάνια.
3)
Παρομοίως είπε τα χειρότερα λόγια και για τους πνευματικούς ανθρώπους κτλ,, οι οποίοι όπως ισχυρίζεται «ως ο διάβολος συνειδητά διαστρέφουν τον λόγο του Αγίου» για να ικανοποιήσουν την αρρώστια τους!! κτλ. Να χαίρονται κι αυτοί, διότι εξίσου πήραν πολλά στεφάνια.
4)Λίγη προσοχή να δώσει κανείς θα διαπιστώσει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα το γύριζε στον συναισθηματισμό, στον θάνατο, ή βάραγε (κυρίως) τις Μοναχές για να κουκουλώσει τις μπουρδουκλωμένες ερμηνείες του.

Να όμως που ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Ανάμεσα στις δύο φράσεις που απασχόλησαν τον π. Χριστόδουλο υπάρχει μία φρασούλα τόση δα που μας την ΑΠΕΚΡΥΨΕ και μου θύμισε αυτό που είπε πιο πάνω:

γιατί όλοι αυτοί οι πνευματικοί παίρνουν τις τρεις γραμμές μόνο και φτιάχνουν όλα αυτά τα σενάρια που φτιάχνουν– !!

ΕΤΣΙ !!!

Και αυτή η φρασούλα ρίχνει άπλετο φως στο κείμενο και δίνει πληροφορίες για το «που βρίσκεται» ο Άγιος όταν λέει όλα αυτά, για το αν όντως μας μιλάει για το ΕΙΤΖ, για ποιο εμβόλιο και ούτω καθεξής. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό, για να ξέρουμε κι εμείς πόσο έχει προχωρήσει αυτή η κατάσταση, σε ποιο σημείο περίπου βρισκόμαστε τώρα και τι να αναμένομε.

Πόσοι ἄνθρωποι ἐκεῖ εἶναι ἤδη σφραγισμένοι μέ ἀκτῖνες λέιζερ, ἄλλοι στό μέτωπο καί ἄλλοι στό χέρι!

Μετά το «Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν, ο Άγιος μας λέει ότι εκεί πολλοί είναι ήδη σφραγισμένοι με ακτίνες λέιζερ κτλ.

Το «τώρα» του Αγίου φαίνεται να είναι στο δικό μας μέλλον και να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΪΤΖ, για την οποία επί μια ώρα σχεδόν μας μούρλανε ο π. Χριστόδουλος.

Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία ἀρρώστια, γιά τήν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο πού θά εἶναι ὑποχρεωτικό καί, γιά νά τό κάνη κανείς, θά τόν σφραγίζουν. Πόσοι ἄνθρωποι ἐκεῖ εἶναι ἤδη σφραγισμένοι μέ ἀκτῖνες λέιζερ, ἄλλοι στό μέτωπο καί ἄλλοι στό χέρι! Ἀργότερα, ὅποιος δέν εἶναι σφραγισμένος μέ τόν ἀριθμό 666 δέν θά μπορεῖ οὔτε νά πουλᾶ, οὔτε νά ἀγοράζη, ἤ νά παίρνη δάνειο, νά διορίζεται κ.λπ. Μοῦ λέει ὁ λογισμός ὅτι ὁ Ἀντίχριστος μέ αὐτό τό σύστημα θέλησε νά πιάση ὅλο τόν κόσμο καί, ἅμα δέν εἶναι κανείς στό σύστημα, δέν θά μπορῆ νά δουλέψη κ.λπ. 

Εάν ο Άγιος Παΐσιος δεν προφητεύει, όπως λέει ο π. Χριστόδουλος, αλλά λέει απλά τον «ανθρώπινο συλλογισμό» του, τότε θα έπρεπε να τον είχαν κλείσει από τότε σε τρελλοκομείο!
Διότι μόνο ένας τρελλός ή ένας άγιος θα έλεγε: «Πόσοι ἄνθρωποι ἐκεῖ εἶναι ἤδη σφραγισμένοι μέ ἀκτῖνες λέιζερ, ἄλλοι στό μέτωπο καί ἄλλοι στό χέρι!»

Να μας πει τελικά ο π. Χριστόδουλος, διότι άνθρωποι είμαστε, μες στην αναμπουμπούλα μπορεί να του ξέφυγε…. η προτασούλα…

Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχέση του υποχρεωτικού εμβολιασμού με το σφράγισμα;

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ:

Σε καμμιά λοιπόν περίπτωση ο Άγιος δεν αναφέρεται σε ασθένεια μελλοντική που θα επήρχετο μετά από 30 χρόνια και πλέον. Δεν είπε θα παρουσιαστεί μια αρρώστια. Τώρα, λέει, παρουσιάστηκε μια αρρώστια. Συνεπώς, όλοι αυτοί που διαδίδουν ότι ο Άγιος προφήτευσε για την αρρώστια αυτή του κορωνοϊού είτε ως ο διάβολος συνειδητά διατρέφουν τον λόγο του Αγίου για να κατοχυρώσουν τις δικές τους αρρωστημένες απόψεις, είτε έχουν αρρωστημένη φαντασία και τα λεγόμενά τους είναι πραγματικά αποκυήματα αυτής της αρρωστημένης φαντασίας τους.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

«Ο Άγιος Παΐσιος και η αλήθεια για το εμβόλιο με το χάραγμα – Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου»

-https://www.youtube.com/watch?time_continue=212&v=7H1Y2yrV4hs&feature=emb_logo – Geron Νεκτάριος

30 thoughts on “Ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου λογοκρίνει τον Άγιο Παΐσιο!

 1. Τί νά πω…για τον π. Χριστόδουλο …
  Τώρα έχει νά κάνει με τόν Άγιο Παισιο και τό ησυχαστήριο τού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου…
  Καλά ξεμπερδεματα ….

  • …& ορθώς καλά ξεμπερδέματα, γιατί τούτο λέγει το Άγιον Πνεύμα δια του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου:
   «… οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι ὄνομα ἔχεις ὅτι ζῇς, (δούλος Χριστού – Χριστόδουλος) καὶ νεκρὸς εἶ…»

 2. Επιτρέψτε μου να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

  (α) «… Έτσι εκείνη την χρονιά που ο Γέροντας έλεγε και έγραφε αυτά για το 666, το 1987, ανακοινώθηκε και η ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου για το AIDS…»

  Τριάντα εφτά χρόνια μετά την εμφάνιση του AIDS, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ:

  https://theconversation.com/hiv-aids-vaccine-why-dont-we-have-one-after-37-years-when-we-have-several-for-covid-19-after-a-few-months-160690

  (β) «με αποτέλεσμα να αισθάνεται κανείς ότι φαινομενικά, επιφανειακά, ως μη όφειλε, υφίσταται ένα μικρό άτυπο σχίσμα γνώμης μέσα στην Εκκλησία» …

  Υπάρχουν περισσότερα από 1 σχίσματα γνώμης που ούτε μικρά είναι ούτε άτυπα. Αναφέρω ενδεικτικά:

  Υπάρχει το πραγματικό και μέγιστο σχίσμα λόγω Ουκρανικού…
  Υπάρχει το διαρκές σχίσμα λόγω των Οικουμενιστών ουνιτικής νοοτροπίας Παπόσκυλων που λυμαίνονται χρόνια τώρα την Εκκλησία του Χριστού.
  Υπάρχει το το σχίσμα των «Επισκόπων» των προτεσταντιζόντων ασυστόλως (πχ όταν δηλώνουν ότι δουλειά τους είναι να συμμαχούν με τις απόψεις του ποιμνίου ακόμα και όταν αυτές είναι αντίθετες με το Ευαγγέλιο.
  Υπάρχει το σχίσμα της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου

  Αλλά φυσικά δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τον «γέροντα»… Όπως δεν ενδιαφέρουν το αδερφάκι του τον παπά ροκά.

  (γ) «Η μεν επίσημη συνοδική Εκκλησία που φέρει την ευθύνη έχει αποφανθεί υπέρ της αυστηρής τήρησης των μέτρων και προτρεπτικά, χωρίς να θέτει θέμα υπακοής, έχει διατεθεί και υπέρ του εμβολιασμού…»

  Για ποια συνοδική μιλάμε… Έχει συνεδριάσει και δεν το ξέρουμε? Ο «Μέγας Αρχιτέκτων» αποφασίζει και τα μίνιονς εκτελούν… Ενίοτε του λύνουν και τα χέρια προτείνοντας από μόνα τους δικά τους «έξυπνα μέτρα»…

  Η δε αυστηρότητα στην τήρηση των μέτρων προϋποθέτει την υποχρεωτικότητα… Ή μήπως δεν πετάνε έξω από διάφορους ναούς όσους πιστούς δε φοράνε μάσκα λες και ο οίκος του Θεού είναι τσιφλίκι τους…

  (δ) «… Το αποτέλεσμα αδελφοί είναι ότι πολλοί πλέον ευλαβούμενοι τον Άγιο, εν πλάνη διατελώντες περί αυτού του θέματος, φεύγουν από την ζωή αυτή εκ του κορωνοϊού τοις εκείνου -δήθεν του Αγίου- τοις εκείνου ρήμασι πειθόμενοι.»

  Χωρίς άλλο σχόλιο θα πω (όσο και αν είναι σκληρό): Η αντινόηση σε όλο της το μεγαλείο… Η δαιμονική επιρροή (διάχυτη σε όλη την ομιλία) προφανής… Ο άνθρωπος δεν είναι απλά πλανεμένος… Δυστυχώς…

  (ε) «… και δυστυχώς έχουμε εκατόμβη νεκρών. Η Εκκλησία της Σερβίας ξεκληρίστηκε κυριολεκτικά. Από τον Πατριάρχη, Επισκόπους, Ιερείς, Μοναχούς, πιστά μέλη της Εκκλησίας μας. Η Ρωσσία έχει ως στιγμή πληρώσει αδρό τίμημα. Στην Πατρίδα μας αυτό που γίνεται είναι απίστευτο…»

  Δεν είναι απλώς τρομολαγνεία… Είναι ασύστολα ψεύδη…

  (στ) «… Μάλιστα έως σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Διεθνές Δίκαιο έχουν κατοχυρώσει το ανθρώπινο δικαίωμα ώστε καμμιά ιατρική πράξη να μην γίνεται στο σώμα του ανθρώπου άνευ της βουλήσεως και της συγκαταθέσεώς του.»

  Προφανώς ο Ηλείας και Ωλένης Γερμανός αυτό το κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα είχε υπόψιν του όταν απέλυε 2 εργαζόμενους γιατί δεν ήθελαν να κάνουν το μπόλι… Ε «γέροντα»?

  (ζ) «.. Δεν γνωρίζω αν η παγκόσμια κοινότητα στο μέλλον αναγκαστεί να αλλάξει το νόμο στο μέλλον, κάτω από αδιέξοδα φρικτών επιδημιών…»

  Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις «γέροντα»… Η πρόταση είναι ρητορική και υπαινίσσεται τα μελλούμενα… Μπαγασάκο… Κάτι ξέρεις και δε μας το λες…

  Αυτά τα ολίγα… Πάντως δεν μπόρεσα να ακούσω περισσότερα από 15 λεπτά της ομιλίας… Απορώ με την υπομονή του αρθρογράφου να ασχοληθεί… Μου έδωσε υπομονή να μπω και εγώ στη διαδικασία…

   • Και όμως έχω κάνει ένα λάθος…

    Συγχωρέστε με αλλά τα 37 χρόνια που αναφέρω είναι κακός επηρεασμός από τα ψεύδη του «γέροντος»… Πρόκειται για το χρονικό διάστημα από την ανακάλυψη του ιού HIV και τη συσχέτισή του με το σύνδρομο AIDS, από τον Luc Montagne (το γνωστό γάλλο νομπελίστα ερευνητή ιολόγο που σήμερα για να ξεπλύνει τη συνείδησή του λέει την αλήθεια για τα mRNA) και όχι από την εμφάνιση της ασθένειας…

    Φυσικά η ασθένεια είχε εμφανιστεί νωρίτερα… Συγκεκριμένα το 1981 (και όχι το 1987 όπως ψευδώς αναφέρει «Αρχιμανδρίτης»)…

    https://en.wikipedia.org/wiki/HIV#History

    Τo 1984 (από τότε μετρούν τα 37 χρόνια) και μετά την αιτιολογική συσχέτιση του ρετροϊού HIV με την ασθένεια AIDS από το National Institutes of Health των ΗΠΑ και το Pasteur Institute, η Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Margaret Heckler (εποχή Ρήγκαν) ανακοίνωσε την ανάπτυξη εμβολίου (και όχι το 1987 όπως ψευδώς αναφέρει ο «Αρχιμανδρίτης»), το οποίο είχε πει ότι θα ήταν έτοιμο εντός διετίας (μέχρι το 1986 δηλαδή). Εντούτοις η κλασσική μέθοδος δημιουργίας εμβολίων απέτυχε να παράξει εμβόλιο κατά του HIV και αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα:

    https://en.wikipedia.org/wiki/HIV_vaccine_development

    Δε γνωρίζω αν ο «Αρχιμανδρίτης» είπε συνειδητά ψέματα ή απλά είναι ένας «χρήσιμος ηλίθιος» του «συστήματος» που μιλά από τις μασχάλες του… Σε κάθε περίπτωση αν έχει χριστιανική συνείδηση θα πρέπει να βγει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μετά τα όσα ψευδή και ανακριβή επιστημονικά δεδομένα αναφέρει… ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ…

    Δεν έχω κανένα σκοπό να ξεφτιλίσω κανέναν δημόσια… Πόσο μάλλον κάποιον που φορά ράσο… Όμως στην ομιλία του είπε και κάτι άλλο ειδεχθές που παρακαλέστε το Θεό να τον συγχωρήσει… Είπε ότι όσοι κληρικοί και λαϊκοί δε συμμορφώνονται με τα μέτρα τα δαιμονικά ευθύνονται για τις «εκατόμβες θανάτων» που στη φαντασία του έχει δημιουργήσει!!! Είμαστε δολοφόνοι δηλαδή όσοι δε φοράμε μάσκα στο ναό, ή δε κάνουμε το μπόλι… Εκτός από αγιομάχος και ψεύτης είναι λοιπόν και συκοφάντης, και διώκτης, και ηθικός αυτουργός άλλων που επίσης διώκουν…

    Ο Θεός να τον ελεήσει…

 3. Θλίβομαι πραγματικά όταν στα δύσκολα χρόνια που ζούμε,αντί όλοι με ένα πνεύμα να ζητούμε από τό Θεό να μας δώσει μετάνοια και να παρακαλούμε τους Αγίους να μας βοηθήσουν, εμεις αναλωνόμαστε στο να ασκούμε κρίσεις και κριτικές στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης και στον Αγιο Παισιο!!!! Συντασσόμαστε με την Αγία Γερόντισσα και πιστευουμε απόλυτα πως ό,τι έχει γραφτεί είναι αυτό που πρέσβευε και ο Άγιος Παισιος και δεν χωρά καμία αμφιβολία.’Αγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών.

 4. Βλέπουμε πλέον ολοφάνερα ότι οδεύουμε στην εποχή του αντιχρίστου ή μάλλον βρισκόμαστε σε αυτήν. Δυστυχώς θα έχουμε πολλά τέτοια { φαινόμενα } που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού. Στηρίζουμε απόλυτα την Αγία Γερόντισσα Φιλοθέη και τη συνοδεία αυτής.
  Χριστός Ανέστη !!!!

 5. Γεωργία
  Στην σημερινή εποχή που ζούμε φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ποιος είναι με Τον Χριστό και ποιος όχι.Τα λόγια του Αγίου Παίσίου είναι γραμμένα από τις μονάχες όπως ακριβώς τα είπε.Δεν χωράει καμία αμφιβολία για αυτό το θέμα.Συντασσόμαστε απόλυτα με την Αγία Γερόντισσα Φιλοθέη και ευχόμαστε ο Άγιος Παίσιος να πρεσβεύει υπέρ ημών.

 6. Χριστός Ανέστη,
  Είναι αδικαιολόγητο και μεγάλη ντροπή ,να θέλουμε να φέρουμε τους Αγίους( και τον ίδιο τον Χριστό εν τέλει ,διότι όλοι οι Άγιοι της εκκλησίας μας την ίδια Χάρη του Θεού μας μοιράζονται και αυτήν ομολογούν)στα μέτρα μας για να καλύπτουμε τις αμαρτίες μας και να αναπαυουμε τις συνειδήσεις μας που ελέγχονται ….Δόξα το Θεό που υπάρχουν ακόμα μοναχές όπως στο ησυχαστήριο του Αγ.Ιωαννου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης που παλεύουν για το σωστό του Χριστού ,γλυκέ μας Άγιε Παΐσιε πρέσβευε υπέρ ημών

 7. Οπως μας λεει ο Κυριος για τον διαβολο στο Ευαγγελιο του Ιωαννου (η, 44)
  Πως…..» εκεινος ανθρωποκτονος ην απ’ αρχης»

  Και αυτα τα διαβολικα εμβολια εχουν αρχη την ανθρωποκτονια.
  Θεμελιωθηκαν πανω στις εκτρωσεις!!!!

  Ειναι δυνατον λοιπον να τα υποστηριζουμε και διαφημιζουμε Κληρικοι του Υψιστου οντες;;;;
  Τι θα απολογηθουμε στο Θεικο κριτηριο και μαλιστα πως θα αντικρυσουμε στα ματια τον Αγιο Παισιο;;;;;;

 8. Βρισκόμαστε ήδη σε έσχατους καιρούς και ζούμε έναν εμφύλιο ακόμα και μέσα στην ίδια την εκκλησία.
  Οφείλουμε ως πιστοί να προστατεύσουμε το λόγο του Κυρίου μας και των Αγίων Πατέρων μας.
  Οφείλουμε να προστατεύσουμε
  τον Άγιο Παΐσιο, τη γερόντισσα και τη συνοδεία της από οποιαδήποτε συκοφαντία και αμφισβήτηση.
  Έφτασε η ώρα που θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.
  Όπως έλεγε κι ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης : Ας εξετάσουμε ο καθένας τον εαυτό του κι ας ζητήσουμε να μας φωτίσει ο Θεός να εμβολιαστούμε όλοι μας με το «πνευματικό εμβόλιο»
  που δεν είναι άλλο από την Πίστη στον Κύριο και Θεό μας.
  Ας ευχόμαστε να εμβολιαστεί μ’ αυτό κι ο π.Χριστόδουλος και όλοι όσοι αμφισβητούν την αλήθεια. Γιατί είναι το μόνο εμβόλιο που πρέπει να παρακαλάμε να κάνουμε όλοι μας.

 9. Πατήρ χριστοδουλε, Χριστός Ανέστη Με όλο το σεβασμό απέναντι στο πρόσωπο σας, το βιβλίο κυκλοφορεί αρκετα χρόνια, τι έγινε ξαφνικά και αμφισβητουμε τα γραφόμενα; Είναι δυνατόν να ήθελε ο Άγιος και η Αγία γεροντησα να παρασύρουν το ποίμνιο του Χριστού με ασάφειες, Κύριε Ιησού χριστέ ελέησον μας!!

  • Αδελφή, το βιβλίο κυκλοφορεί αρκετά χρόνια, τα μπόλια όμως μας ήρθαν πρόσφατα !!!
   Πρέπει να έπεσε μια νέα επιδημία. Τα λόγια του Αγίου τώρα αμφισβητούνται και από άλλους. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ.

 10. Για περαιτέρω προβληματισμό δημοσιεύω εδώ ένα σχόλιο που έστειλε ένας αδελφός στη διεύθυνση του ιστολογίου επί του θέματος. Ζήτησα την άδειά του να το μεταφέρω εδώ, διότι θεωρώ ότι αγγίζει ακόμη περισσότερες πτυχές του θέματος. Ο αδελφός επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος.
  Εγώ πάντως σκεφτόμουν αυτές τις ημέρες ότι θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Αρχιμανδρίτη Αγγελόγλου διότι με ανάγκασε να προβληματιστώ περισσότερο με αυτό το απόσπασμα της Σουρωτής. Και όσο περισσότερο το σκέφτομαι, και όσο περισσότερο μαθαίνω για αυτά τα μπόλια, ένα πράγμα καταλαβαίνω, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΟΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ.

  «Θα ήθελα να προσθέσω μία παρατήρηση διότι με αυτά που λέει ο π. Χριστόδουλος (από αυτά που αναφέρεις στο άρθρο σου) τελικά υποστηρίζει αυτά που λέει ο άγιος στο βιβλίο της Σουρωτής χωρίς να το καταλαβαίνει.
  Οι ερμηνείες του είναι πλήρεις συγχύσεως, όπως φαίνεται ότι είναι και ο ίδιος από το ύφος του. Λέει όμως κάτι που έχει αξία, διότι είναι από την προσωπική του εμπειρία. Λέει ότι ο άγιος τους έφερνε σαν παράδειγμα την ασθένεια του AIDS και τους έλεγε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο γι’ αυτήν την ασθένεια για να εκβιάσουν τον κόσμο να πάρει το χάραγμα. Ο άγιος είχε καταλάβει πως θα γίνει το χάραγμα (μέσω μίας αρρώστιας και ενός εμβολίου) και τους έφερνε παραδείγματα από αυτά που ζούσαν τότε για να καταλάβουν πως θα γίνει, αλλά άμα δεν θέλει ο άνθρωπος να καταλάβει ό,τι και να του πεις δεν καταλαβαίνει. Του δείχνεις το δέντρο και αυτός κοιτάζει το δάχτυλό σου. Το παράδειγμα που φέρνει ο π. Χριστόδουλος δεν αντικρούει το βιβλίο, ίσα-ίσα που το επιβεβαιώνει. Απλώς στην περίπτωση του, ο άγιος μιλούσε με ένα απτό και συγκεκριμένο δεδομένο που υπήρχε τότε για να το χρησιμοποιήσει σαν παράδειγμα.
  Αυτό όμως που ήθελα να παρατηρήσω είναι το εξής: το παράδειγμα του AIDS δεν είναι τυχαίο και είναι πολύ εύστοχο, πράγμα που δείχνει την θεοπνευστία του αγίου, διότι o ιός SARS-CoV-2 έχει στοιχεία του ιού του AIDS όπως μας έχει πει ο νομπελίστας επί του θέματος Montagnier. Άρα δεν είναι άσχετος ο κοροναϊός με το AIDS. Και όπως παραδέχεται και ο π. Χριστόδουλος, προηγουμένως δεν είχε βγει κάποιο εμβόλιο για το AIDS. Tο πρώτο εμβόλιο που βγήκε είναι αυτό για τον κοροναϊό. Ακόμα δηλαδή και έτσι να είναι όπως τα λέει, πάλι έχει άδικο να υποστηρίζει το εμβόλιο.
  Τα λεγόμενα του λοιπόν, χωρίς να το θέλει, ενισχύουν τις υποψίες μας και επιβεβαιώνουν την θεοπνευστία του αγίου επί του θέματος.»

 11. Ο π. Νεκτάριος τα αρνητικά σχόλια τα σβήνει στο βίντεο! Αφήνει μόνο τα θετικά.

  Γι αυτό έχουν κολλήσει τα σχόλια εδώ και μέρες στα 28. Εγώ 5 σχόλια έγραψα και τα έσβησε όλα. Φανταστείτε πόσα αρνητικά σχόλια έχει το βίντεο, που το έχουν δει 19 χιλιάδες και μόνο 28 άτομα έγραψαν θετικό σχόλιο!

  Από αυτό και μόνο που κάνει ο π. Νεκτάριος (το ότι σβήνει τα αρνητικά σχόλια) φανταστείτε και τα υπόλοιπα!
  Φοβούνται την κατακραυγή του κόσμου!

  Αλλά καταλάβετε κιόλας πόσο μικρή απήχηση έχουν οι ερμηνείες του π. Χριστοδούλου. Από 19 χιλιάδες άτομα που το είδαν, μόνο 28 έγραψαν ότι συμφωνούν με τον π. Χριστόδουλο!!

  • Το βίντεο που σχολιάζεται σε αυτήν την ανάρτηση έχει, μέχρι στιγμής, 140.534 προβολές, 2,9 χιλ θετικά, 768 αρνητικά. Έκανε πολύ ζημιά.

 12. Din nefericire aceiași situație și la noi in Romania, Când Părintele Iustin Pârvu nea avertizat de aceste pericole, la fel diverse voci care erau corect politice, inclusiv bisericești au sărit că și arse

  • Ο αδελφός μας λέει ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον Γέροντα Ιουστίνο Πίρβου στη Ρουμανία, ο οποίος διώκεται από την πολιτική ορθότητα επειδή προειδοποίησε για αυτούς τους κινδύνους.

   • ο π. Ιουστίνος Πίρβου κοιμήθηκε το 2013…

    …αλλά φυσικά η ΝΠΤ διώκει και διαστρεβλώνει τους λόγους του, όπως επίσης διώκει και τα πνευματικά του τέκνα γιατί της χαλάνε την σούπα και αφυπνίζουν τον λαό.

   • Το γνωρίζω ότι έχει κοιμηθεί. Διαστρεβλώνεται όμως και τώρα.

    Έχεις δίκιο, Έτσι όπως το έγραψα φαίνεται σα να διώκεται ο ίδιος σωματικά. Εννοώ τον λόγο του.

 13. Χριστός Ανέστη..
  Ευτυχώς που οι οπαδοί της αντίχριστης νέας Εποχής είναι πλέον καί προβλέψιμοι αλλά και ανυπόμονοι
  Πλέον γίνεται φανερό πώς έχει στοχοποιηθει τό Ιερό ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
  Δεν τολμούν, στην Ελλάδα, νά αμφισβητήσουν απευθείας τόν άγιο Παισιο καί στρέφονται προς τίς μοναχές , με όπλο την συκοφαντία..
  Στην Αμερική ο Σικάγου κατηγόρησε απευθείας τόν άγιο..
  Είναι βέβαιο πως θα ενταθεί η πολεμική, γιατί ο άγιος τούς χαλά τό αφήγημα
  Η ωφέλεια από τό Μοναστήρι προς όλο τον ορθόδοξο κόσμο, τεράστια καί συνεχής…
  Σειρά μας όσοι ωφεληθηκαμε και γνωρίσαμε τον άγιο καί διά μέσου τών εκδόσεων τής Μονής, νά δηλώσουμε παρόντες…
  Μην αφήσουμε τίς μοναχές μόνες τους., ανθρωπινως ομιλώ…
  Όλοι μας μια αλυσίδα προσευχής αλλά και μια σφιχτή γροθιά…
  Αναλόγως τών προκλήσεων τους καί η στάση μας
  Δόξα τω Θεώ, μέσω του διαδικτύου ,θα είμαστε σε εγρήγορση προσευχής και προσοχής…
  Καί ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος καί ο όσιος Παΐσιος δεν θά το ξεχάσουν…

  • Το τηλέφωνο της Ι.Μ. του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή είναι 2396 041320
   Να πάρουμε τηλέφωνο να τους στηρίξουμε.
   Δέχονται τηλεφωνήματα Τρίτη, Πέμπτη, και Σάββατο.
   Ώρες: 10 έως 12 και 12 και μισή έως 2 το μεσημέρι.

  • Κατά «τα ποια»αγαπητός δηλαδή αδερφέ; φαντάζομαι δε θα σου είναι αγαπητός λόγο της μη ευθείας υποστήριξης του στα εμβόλια; αν και νομίζω πως η πλάγια οδός που λες ότι χρησιμοποιεί, θα έπρεπε να σου γέννα αισθήματα περισσότερης αντιπάθειας για το πρόσωπό του.

 14. Προ εικοσιπενταετίας άκουσα σε μια κασέτα κάποια ομιλία του π. Μουλατσιώτη. Εξηγούσε το χωρίο «καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν» (Ματθ. κδ’ 12). Έλεγε, λοιπόν, ότι σύμφωνα με τον άγιο Ιππόλυτο Ρώμης, αυτό (το χωρίο) σημαίνει / εννοεί τα σκάνδαλα που θα προέλθουν από τους κληρικούς. Αυτή η εξήγηση που τότε με έθλιψε βαθιά και σήμερα με θλίβει ακόμη περισσότερο, μού θυμίζει τα εξής δύο:

  Όταν ο Δαυίδ, αφού έστειλε τον Ουρία στον πόλεμο να σκοτωθεί και αφού πήρε για δική του τη γυναίκα εκείνου (διαπράττοντας διπλή αμαρτία στα μάτια Του Θεού) δέχθηκε την επίσκεψη του Νάθαν και άκουσε το παράδειγμα με τον φτωχό και τον πλούσιο, τη μία προβατίνα και τις πολλές, θύμωσε πολύ (φυσικά) και είπε ότι ο πλούσιος που έσφαξε την προβατίνα του φτωχού αντί να πάρει μια από τις πολλές δικές του, έπρεπε να πληρώσει με θάνατο και επταπλασίονα να αποδώσει στο φτωχό (Β’ Βασ. α’ 1-13 τουλάχιστον). Όμως, χωρίς να το καταλαβαίνει, την ώρα που έβγαζε την κρίση αυτή, δίκαζε τον ίδιο του τον εαυτό.
  Κάτι τέτοιο έκαναν και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, που ακούγοντας την παραβολή του Χριστού με τους κακούς εργάτες του αμπελώνος, όταν Αυτός τους ρώτησε «ὅταν οὖν ἔλθῃ ὁ κύριος τοῦ ἀμπελῶνος, τί ποιήσει τοῖς γεωργοῖς ἐκείνοις;» κι εκείνοι απήντησαν «κακούς, κακώς απωλέσει αυτούς», εννοούσαν τον εαυτό τους, δίχως να το καταλαβαίνουν (Ματθ. κα’ 33-42). Οι Φαρισαίοι που Τον σταύρωσαν ήταν αυτοί που έδωσαν την απάντηση, όπως φαίνεται από το «υμών» που λέει στον στίχο 43.

  Από τις παραπάνω αριθμημένες περιπτώσεις, στη μία υπήρξε αληθινή μετάνοια ενώ στην άλλη όχι.
  Ευχόμαστε από καρδίας, το παράδειγμα της μετανοίας να μιμηθούμε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί.

 15. Πραγματικά είναι άξιο απορίας πώς ανοίγουμε έτσι εύκολα το στόμα μας για να κατηγορήσουμε και μάλιστα με ανυπόστατες κατηγορίες το μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή. Ο άγιος Παΐσιος σε ό,τι έλεγε ήταν φωτισμένος από το Πνεύμα το Άγιον, δεν έλεγε δικές του γνώμες κι απόψεις, αλλά ό,τι τον φώτιζε ο Θεός. Γι’ αυτό το να αμφισβητούν κάποιοι τα λεγόμενά του, είναι σαν να μάχονται το Πνεύμα το Άγιον. Ας προσέξουμε, λοιπόν, όλοι το θέμα αυτό, διότι η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος μένει ασυγχώρητη εις τους αιώνας.

 16. Ας μην προσπαθούμε να » φέρουμε» τους Αγίους στα μέτρα μας, επειδή δεν μας βολεύει ο λόγος τους. Βλέπεις υπάρχει και η συνείδηση….οπότε τι πιο εύκολο από το να ρίχνουμε λάσπη στην αλήθεια, για να αναπαυτούμε σε ό,τι πράττουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s