Ο Κούλης μας πρόσθεσε ελευθερία!

Εμφανίστηκε αυτός ο Κυριάκος στις κάμερες και είπε ότι είναι ικανοποιημένος που πρόσθεσε «βαθμούς ελευθερίας» στην οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Όπως στα βιντεοπαιχνίδια που προσθέτουν στους χαρακτήρες «δύναμη, όπλα, ζωή, τροφή» όταν καταφέρουν και ξεπεράσουν κάποιο εμπόδιο. Το Κινεζικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης! Και τους χαρακτήρες στα βιντεοπαιχνίδια οι άνθρωποι τους παίζαν τόσα χρόνια για να εξοικειωθούν με αυτού του είδους την δοσοληψία. Και κάθεται τώρα ο κόσμος και δέχεται ανυποψίαστα και αδιαμαρτύρητα να παίζουν με την ελευθερία του σα να είναι καρτούν σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι.

Ο Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι ο κορωνοϊός όμως καραδοκεί, να μην ξεθαρεύει ο κόσμος και να ακολουθεί τα «μέτρα» που έχουν ορίσει οι «ειδικοί»! Τόνισε δε ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα». Ακούστε τί λέει ένας σε εκατομμύρια και δεν κουνιέται φύλλο! Και αυτή η ιστορία με τον κορωνοϊό είναι σαν το σενάριο στο βιντεοπαιχνίδι. Χρειάζεται ένα σενάριο για να προχωρήσει το πράγμα. Να ανακαλύψω τον θησαυρό, να σώσω την πριγκίπισσα, να ξεφύγω από τον κορωνοϊό.

Πως την πάτησες έτσι ρε Έλληνα, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις κρύβει από κάτω το αίμα των προγόνων σου; Να σου κάνει μαθήματα ελευθερίας ο Κούλης με την προβοσκίδα στη μούρη! Οι πρόγονοί σου έμαθαν να γνωρίζουν την ελευθερία απ’ την κόψη του σπαθιού την τρομερή, κι απ’ την όψη που με βία μετράει τη γη, κι εσύ τώρα την πίνεις με ροζ καλαμάκι στο ποτήρι ως «ευθύνη» και «ανευθυνότητα».

Ζούμε αυτό το μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι; Ο μη γένοιτο.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s