«Και η Αλήθεια ελευθερώσει ημάς» (Αρσένιος Μοναχός Σκήτη Κουτλουμουσίου)

Με πληροφόρησαν μερικοί εν Χριστώ φίλοι μου, που ζουν έξω στον κόσμο, πως έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μια ομιλία ενός ιερομονάχου, του π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, ο οποίος είναι γέροντας πνευματικός σε γυναικεία Ιερά Μόνη στην Χαλκιδική. 

Αυτός λοιπόν, ο εν λόγω πατήρ Χριστόδουλος, είναι σφόδρα υπέρ του σημερινού εμβολίου COVID-19. Και δεν είναι μόνον υπέρ του εμβολίου, αλλά είναι και πικρός επικριτής όλων ημών που επιλέξαμε να μην εμβολιαστούμε. Άλλωστε ο κώδικας εμβολιασμού μας λέει πως είναι προαιρετικό για τον κάθε πολίτη της χώρας αν θα κάνει το εμβόλιο ή όχι. Αυτό άραγε το έχει λάβει υπόψιν του ο πατήρ Χριστόδουλος;

Όμως οι φίλοι επέμεναν πως πρέπει να ακούσω έστω και ένα απόσπασμα, τηλεφωνικά, από τη συγκεκριμένη ομιλία του εν λόγω ιερομονάχου. Φυσικά μετά χαράς δέχτηκα και άκουσα τηλεφωνικά περίπου 35 λεπτά από την όλη ομιλία, που η διάρκεια της είναι 90 λεπτά. Συγχωρέστε με αγαπητοί μου, αλλά απ’ αυτά που άκουσα στα 35 λεπτά έφριξα μέχρι που αναγκάστηκα να πω στους φίλους μου πως δεν αντέχω να ακούσω άλλο αυτά τα λόγια. Ο πατήρ Χριστόδουλος λοιπόν είναι εκτός πραγματικότητας, διότι σε όλους εμάς που αρνούμαστε το εμβόλιο και κηρύττουμε την αλήθεια, αυτός ο ιερομόναχος μας ρίχνει ευθύνες, λέγοντας πως καθυστερεί ο εμβολιασμός εξαιτίας μας και πεθαίνουν οι άνθρωποι!!!

Έφτασε και στο έσχατο σημείο του ολισθήματος του να κάνει παρατηρήσεις στο Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» της Σουρωτής. Εκεί, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η σεβαστή γερόντισσα Φιλοθέη με τις εν Χριστώ αδελφές της, αξιώθηκαν και είχαν καθοδηγητή και Γέροντα τον πολυαγαπημένο μας Άγιο Παΐσιο. Κι όχι μόνο τον είχαν Γέροντα τους,  αλλά λίγα χρόνια νωρίτερα στην μεγάλη αρρώστια που πέρασε ο Άγιος και χρειάστηκε αρκετές φιάλες αίμα, η γερόντισσα Φιλοθέη με τις αδελφές της πρόσφεραν το αίμα τους στον Άγιο και ανένηψε από την ασθένεια. Κι όπως είναι φυσικό μετά από αυτό, ο Άγιος έκανε δώρο τον εαυτό του στην Ιερά Μονή, όπου στο τέλος η γερόντισσα με τις αδελφές τον γηροκόμησαν και το άγιο λείψανο του βρίσκεται ενταφιασμένο στην Ιερά Μονή που προαναφέραμε.

Μετά την Κοίμηση του Αγίου, η γερόντισσα με τις αδελφές άρχισαν να εκδίδουν λόγους του Αγίου Παισΐου που όντως μας «ξεδιψούν» πνευματικά και μας καθοδηγούν. Στο βιβλίο λοιπόν «Λόγοι Β’ – Πνευματική Αφύπνιση» στο κεφάλαιο 1 «Τα σημεία των καιρών» στην σελίδα 181, ο Άγιος μας λέει: «Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μια αρρώστια, για την οποία βρήκαν ένα εμβόλιο που θα είναι υποχρεωτικό και, για να το κάνει κανείς, θα τον σφραγίζουν». Λόγια κατεξοχήν προφητικά που τα ζούμε στις μέρες μας.

Αυτά λοιπόν τα προφητικά λόγια του Αγίου ενόχλησαν σφόδρα τον πατήρ Χριστόδουλο και αφού τα επέκρινε πικρώς λέγοντας πως είναι κακογραμμένα και ότι οι αδελφές ίσως να μην έδειχναν στον Άγιο τις σημειώσεις που κρατούσαν απ’ τους λόγους του. Τρόπον τινά μας λέει πως οι αδελφές δεν μας έχουν μεταφέρει καλώς ή και έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Αγίου. Αυτό που ισχυρίζεται ο πατήρ Χριστόδουλος είναι εντελώς λάθος, διότι η γερόντισσα Φιλοθέη συχνά έλεγε σε δικά της έμπιστα πρόσωπα εκείνης της εποχής πως ο Άγιος πάντα έριχνε μια ματιά στους λόγους του, που τους γράφανε οι αδελφές όταν γινόταν κάποια ομιλία. Μάλιστα, όταν κάποτε ο Άγιος διάβασε τις σημειώσεις μίας αδελφής, αναπαύθηκε και με ικανοποίηση είπε: «Πώ, πώ, βρέ παιδί μου, αυτή μαγνητόφωνο είναι! Τα έγραψε ακριβώς όπως τα είπα!».

Πρέπει να πούμε πως ο δεύτερος τόμος «Λόγοι Β’ – Πνευματική Αφύπνιση» είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο, ίσως και το ωραιότερο σε πνευματικά θέματα από όλα τα άλλα βιβλία που έχει εκδώσει η Ιερά Μονή. Ιδιαιτέρως το πρώτο κεφάλαιο «Τα σημεία των καιρών» που βρίσκεται στο τρίτο μέρος του βιβλίου που επιγράφεται «Πνευματική λεβεντιά» είναι το κεφάλαιο που περιγράφει την σημερινή πραγματικότητα και όχι μόνον. Αλήθεια, αυτό το θεόλεκτο κεφάλαιο το έχει μελετήσει ο εν λόγω ιερομόναχος; Και αν το μελέτησε με τι πνεύμα το έχει μελετήσει; Σ’ αυτό δεν θέλω να απαντήσω εγώ, αλλά ας μας απαντήσει ο ίδιος.

Επίσης, λέγει ο πατήρ Χριστόδουλος πως επειδή η γερόντισσα και οι αδερφές της δεν διόρθωσαν τα λόγια του Αγίου που αναφέρονται στο εμβόλιο, αναγκάστηκε ο ίδιος να τα διορθώσει με την ομιλία του! Δηλαδή να διορθώσει τα λόγια του Αγίου Παισΐου!!! Με τη δικαιολογία πως οι αδελφές τα έχουν γράψει λάθος. Είπε επίσης, πως ο Άγιος μπορεί να είπε τα λόγια αυτά λακωνικά. Δηλαδή σαν κάτι λόγια ακαταλαβίστικα και δεν έπρεπε οι αδελφές να τα δημοσιεύσουν. Αλήθεια, ποιος νομίζει ότι είναι ο πατήρ Χριστόδουλος που τόλμησε να διορθώσει τα λόγια του Αγίου Παισΐου; Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να στείλει άνθρωπο στην Ιερά Μονή ώστε να κάνει τις ανάλογες συστάσεις στη γερόντισσα για να διορθωθούν τα λόγια του Αγίου; Είναι ποτέ δυνατόν ο λαός του Χριστού να πιστέψει τον πατήρ Χριστόδουλο στο συγκεκριμένο θέμα και να μην εμπιστευτεί τη γερόντισσα με τις αδελφές της που έχουν δώσει το αίμα τους για τον Άγιο όπως προαναφέραμε; Ειλικρινά λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό το ολίσθημα του.

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, μας λέει πως στο Άγιον Όρος, έχουν νοσήσει από τον COVID-19, 800 μοναχοί και υπάρχουν πολλοί  θάνατοι!!! Σ’ αυτό κάνει τεράστιο λάθος, διότι εγώ που ζω εδώ και 30 χρόνια στο Άγιον Όρος, οι πληροφορίες που έχω είναι πως οι νοσούντες από τον κορωνοϊό δεν έχουν φτάσει τους 100 ακόμη και οι θάνατοι απ’ ότι πληροφορήθηκα είναι μόνον τρεις (3). Εκ των οποίων ο ένας μοναχός ήταν 82 ετών. Ας σταματήσει λοιπόν τις υπερβολές του ο π. Χριστόδουλος που αναφέρεται στο Άγιον Όρος μια και έχει πολλά χρόνια να το επισκεφτεί. Και ας κοιτάξει τις παρενέργειες που υφίστανται οι αθώοι Έλληνες πολίτες που ξεγελιούνται και εμβολιάζονται. Και οι παρενέργειες είναι κυρίως θρομβώσεις, θάνατοι, παραλυσίες, εγκεφαλικά, περικαρδίτιδες και άλλα πολλά. Γι’ αυτά γιατί δεν είπε ούτε λέξη στην ομιλία του; Ας μας δώσει ο ίδιος την απάντηση.

Επίσης, αναφέρει στην ομιλία του πως τον παίρνουν τηλέφωνο μοναχοί, μοναχές, ηγούμενοι κλπ. από Ιερές Μονές που βρίσκονται έξω στον κόσμο και του περιγράφουν την τραγικότητα που ζουν από την αρρώστια του COVID-19, δηλαδή πως πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονται διασωληνωμένοι κλπ. Όμως δεν μας λέει ποια είναι αυτά τα μοναστήρια που τον παίρνουν τηλέφωνο. Γιατί δεν μας αναφέρει ποιες είναι αυτές οι Μονές; ποιοι είναι αυτοί οι μοναχοί και μοναχές που νοσούν, ώστε κι εμείς από εδώ να κάνουμε προσευχή υπέρ της υγείας τους; Γιατί μας αποκρύπτει την πραγματικότητα; Δεν γνωρίζει πως το κρυφό είναι πάντα αναξιόπιστο;

Τέλος, ας γνωρίζει καλά ο πατήρ Χριστόδουλος πως εδώ οι πατέρες του Αγίου Όρους που έχουν σώας τας φρένας τους υποστηρίζουν πως το σημερινό εμβόλιο κατά του COVID-19 είναι κατασκευασμένο με το πνεύμα του Αντιχρίστου και σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί την ανθρωπότητα αλλά κατεργάζεται το κακό. Εξ’ ου και το ονομάζουν το εμβόλιο του Αντιχρίστου.  Έτσι λοιπόν π. Χριστόδουλε «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» ιδιαιτέρως εμείς που φορούμε τα ράσα της Εκκλησίας του Χριστού.

Μοναχός Αρσένιος

Σκήτη Κουτλουμουσίου Άγιον Όρος

Πηγή ΑΚΤΙΝΕΣ

13 thoughts on “«Και η Αλήθεια ελευθερώσει ημάς» (Αρσένιος Μοναχός Σκήτη Κουτλουμουσίου)

   • Εγώ σας θαυμάζω πραγματικά για την δύναμη σας να αντέξετε και να δείτε όλη την ομιλία του κακόδοξου μοναχού αγγελόγλου.
    Δεν θα τον ξεπερνούσαν ούτε οι «ντίλερ» και κατασκευαστές του ιού.

 1. κατα τ’αλλα καποιοι λενε οτι ο Μουλατσιωτης ειναι κατα του εμβολιου……. χαμπαρι δε παιρνουν οι ανθρωποι πως ο,τι κανοναρχει η συνοδος κανουν αυτοι και το επικαλύπτουν «θεολογικα»…… το βιντεο εχει πολυ περισσοτερα likes απο dislikes….ολιγοι οι σωζωμενοι δυστυχως, αυτα ειναι τα αποτελεσματα του οικουμενιστη χριστοδουλου αθηνων, εργο του οποιου ηταν και η μουσικη κινηση με τους τρεις μοναχους, και ο π.Νεκταριος εχοντας πληρη αγνοια θεολογιας λεει δεν μπορουσα να κανω ανυπακοη στον «πρωτο» της εκκλησιας…..

  αυτοι λοιπον οι νεοι τους οποιους ελεγε ο π.Νεκταριος οτι με τη μουσικη κινηση τους φεραμε στην εκκλησια, σε ποια εκκλησια μπηκαν;;; ποια θεολογια ασπαζονται για να δυναται να κατερχεται η Χαρις απο τα εγκυρα ακομη μυστηρια στη καρδια τους;;; το Πασχα στις 9:00;;; τα εκτρωμενα εμβρυα;; τα συλλειτουργα με ουτε καν λαϊκους (αυτο δεν εχει Χαρη βεβαια);; τα μετρα στους ναους, μασκες, αποστασεις, αντισηπτικα, εικονομαχιες κλπ;;;

  ο π.Χριστοδουλος Αγγελογλου ομολογησε στο βιντεο οτι ο Παισιος του ειπε πως ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΝΙΑΙΟ ΑΡΙΘΜΟ

  αλλα …..δεν βλεπει τα προοιμια της προφητειας στα οσα συμβαινουν, λεει ουτε προχαραγματα δεν ειναι αυτα!!!!….και υπαρχουν πολλα αλλα επιχειρηματα περι του αν αφορα το ειτζ και μονο η προφητεια, που δεν θελω να τα αναλυσω για να μην πλατειασω παροτι ειναι σημαντικοτατο ζητημα…παντως το σχολιο μου δεν το ανεβασαν, προβλημα τους….. αυτοι χανουν τις ευκαιριες μετανοιας.

 2. Ευχαριστούμε τον μοναχό Αρσένιο για την κατάδειξη της παραπληροφόρησης, των λαθών,των απαράδεκτων και επικίνδυνων συμβουλών αλλά κυρίως για την αναγνώριση και επισήμανση της οφθαλμοφανούς παραποίησης των λόγων του Αγίου από τον συγκεκριμένο ιερομόναχο.
  Οπωσδήποτε όμως τον ευχαριστούμε για αυτό…
  «Τέλος, ας γνωρίζει καλά ο πατήρ Χριστόδουλος πως εδώ οι πατέρες του Αγίου Όρους που έχουν σώας τας φρένας τους υποστηρίζουν πως το σημερινό εμβόλιο κατά του COVID-19 είναι κατασκευασμένο με το πνεύμα του Αντιχρίστου και σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί την ανθρωπότητα αλλά κατεργάζεται το κακό.»

 3. Αδελφοί μου εν Χριστω, ο συγκεκριμένος μοναχός ήταν μαζί με τον γέροντα 16 χρόνια και έγραψε τα πρώτα βιβλία του γέροντα Παισιου, γέρων Παΐσιος και σκεύος εκλογής, έγραψε επίσης το βιβλίο στη «Δύση της ελευθερίας» εξηγώντας τεχνικά τα χαρακτηριστικά του barcode. Ο πνευματικός μου π. Αθανάσιος Μυτιληναίος μου είχε δώσει προς μελέτη το γέρων Παΐσιος. Είστε σίγουροι ότι το εμβόλιο αυτό είναι σφράγισμα; Είστε σίγουροι ότι σε αυτό αναφερόταν ο γέροντας; Κάποιοι δεν μπήκαν στον κόπο να ακούσουν όλη την ομιλία. Μήπως κάποιοι πέφτουν στην παγίδα και διαιρούν την εκκλησία; Ένας πολύ φίλος με τρία παιδιά γυμνασίου και δημοτικού, 50 χρόνων, εκπαιδευτικος και ψάλτης, είναι βαριά διασωληνομενος, επίσης ο π. Εφραίμ ο Βατοπαιδινος είναι κρίσιμα στην Αθήνα, προσωπικά τον πέρασα και 15 ημέρες ήταν δύσκολες. Το κακό είναι ότι κάποιοι το βλέπουν σαν γρίπη, είναι κάτι παραπάνω. Αν ο ιός είναι τεχνητός η φυσικός, δεν σε μεταβάλει γενετικά αν τον περάσεις; Το 85% του γονιδιοματος μας είναι πληροφορίες για ιούς και βακτήρια, που μας έμειναν κληρονομιά από τους προγόνους μας. Τα εμβόλια αυτά είναι πυροσβεστικά, όταν καίγεται το σπίτι σου και δεν προλαβαίνεις να σώσεις τους δικούς σου θα κάνεις επιλογή πυροσβεστήρα η θα περιμένεις να σου φέρουν τον κατάλληλο; Θα καούν όλοι, χρησιμοποιείς κάθε μέσον δυνατόν γρήγορα. Ο Κύριος να μας δίνει φώτιση σε όλους.

  • Δεν ξέρω, αναρωτιέμαι πάντως μήπως μας ψεκάζουν.
   Τι σχέση έχει εάν ο π. Αθανάσιος σας έδωσε «προς μελέτη το γέρων Παΐσιος». Ποιός είναι αυτός που θέτει ως αποκλειστικό ρυθμιστή του αν θα κάνει κανείς το εμβόλιο ή όχι, το αν έχει το χάραγμα ή όχι; Το ότι είναι πειραματικό δεν σας ενδιαφέρει; Το ότι παίζει με το dna σας δεν σας ενδιαφέρει; Το ότι χτίστηκε πάνω σε κυτταρικές σειρές εκτρωμένων εμβρύων δεν σας ενδιαφέρει; Το ότι ήδη οι νεκροί που μετριώνται από αυτό το εμβόλιο, μέσα στους 4 μήνες αφ’ ότου ξεκίνησε, είναι πολύ περισσότεροι από τους νεκρούς όλων των εμβολίων των τελευταίων 15 ετών, δεν σας ενδιαφέρει; Εσείς γνωρίζετε τις περιπτώσεις που γνωρίζετε. Εγώ γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που νόσησαν και έμειναν στο σπίτι τους και από εκεί σε συνεννόηση με καλό γιατρό έγιναν καλά. Μήπως θα πρέπει να σας προβληματίσει τί κάνουν εκεί στα νοσοκομεία; Μήπως τα νοσοκομεία είναι το πρόβλημα; Μήπως τα νοσοκομεία, που τα παίρνουν κιόλας, πρέπει να δημιουργήσουν μία τραγική εικόνα για να πάμε εσείς κι εγώ να κάνουμε το πειραματικό εμβόλιο και να γίνουμε τα πειραματόζωά τους;
   Δεν παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων κύριε, ούτε θα μετατρέψουμε την επιστήμη και την ιατρική σε χατζάρα των ευγονιστών. Κλείστε τις τηλεοράσεις κύριε διότι αναπαράγετε εδώ μέσα την προπαγάνδα των φαρμακευτικών.

  • φιλε Γιωργο γεια σου
   «Τα εμβόλια αυτά είναι πυροσβεστικά, όταν καίγεται το σπίτι σου και δεν προλαβαίνεις να σώσεις τους δικούς σου θα κάνεις επιλογή πυροσβεστήρα η θα περιμένεις να σου φέρουν τον κατάλληλο; Θα καούν όλοι, χρησιμοποιείς κάθε μέσον δυνατόν γρήγορα. Ο Κύριος να μας δίνει φώτιση σε όλους.»
   αυτο φιλε δεν ισχυει ουτε επιστημονικα…. ειναι νωρις να το πεις επιστημονικα, γιατι τα εν λογω πυροσβεστικα σκοτωνουν κοσμο και αλλα αποσυρονται απο τις κατασκευαστικες, μην δινεις τοση εμπιστοσυνη σε εταιρειες πισω απο τις οποιες κρυβεται η ολιγαρχικη οικονομικη ελιτ της υφηλιου

   φιλε Γιωργο ΠΟΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΧΡΗΣΗ ΕΚΤΡΩΜΕΝΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ;;; ο Θεος δεν ευλογει καννιβαλιστικες «ιατρικες», δεν ευλογει τις εταιρειες αυτες και το εμβολιο τους (σε παραπεμπω στο δια κολλυβων θαυμα)

   αν ειναι χαραγμα;;; βεβαιως και ειναι ενα χαραγμα, που σου λεει φιλε μου «πού πιστευεις;;» Χριστό ή Μαμωνά;;; ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΕΣ;;; ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΥΧΙΚΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ…

   το αν θα καταστει και σωματικο που δεν ξερω ποιος μας βεβαιωνει οτι ΗΔΗ δεν ειναι εστω σε καποια απο αυτα, για να το πουμε 100% ( ο γ.Γαβριηλ ειπε να προσεξουμε ΜΠΟΡΕΙ να το περιεχει ειπε….καποιοι εκπεμπουν μαγνητισμο παντως), περιμενε λιγους μηνες να δουμε τί θα παιξει με τα πιστοποιητικα, τα προνομια, την επερχομενη καρτα του Πολιτη που ετοιμαζουν για το 2022….

   ο π.Χριστοδουλος ειναι υπερ των μετρων στους ναους, υπερ της ψευδαναστασης στις 9, καμμια σχεση με το πνευμα του Μυτιληναιου.

   Σφραγισματα υπηρχαν επι εποχης Παϊσιου και ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ οπως πολυ σωστα ειχε πει ο Αγιος στον π.Χριστοδουλο οτι με αυτον θα μας σφραγιζουν, ουτε σημερα που δεν εχει επιβληθει ενιαιος αριθμος σφραγιζουν στο δεξι χερι και μετωπο μονο, αλλα και σε αλλα σημεια του σωματος και κυκλοφορουν βιντεο, αυτα ειναι σφραγισματα και μια χαρα κανουν τη δουλεια τους.

   επειδη ομως ο μουλατσιωτης και οι πνευματικοι του αδερφοι αποδεικνυονται ανανδροι και δεν ανεβάζουν σχολια συγκεκριμενα, γνωριζε οτι ανετα ειναι και προοιμιο-προχαραγμα, και ψυχικη μολυνση ιδιως οταν υπαρχει γνωση, και αρραβωνας ψυχικος, και η ΥΠΙΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, για να επαληθευτει η προφητεια, ενω επι ειτζ τιποτα απο τα δυο δεν υπηρξε, και ας ηθελε ο π.Παϊσιος να διατηρει σε εγρηγορση τοτε τους χριστιανους ως καλος αλειπτης, και ως προφητευων εκ μερους χωρις να γνωριζει ωρα και ημερομηνια σφραγισματος » ἐκ μέρους γὰρ γινώσκομεν καὶ ἐκ μέρους προφητεύομεν· ὅταν δὲ ἔλθῃ τὸ τέλειον, τὸ ἐκ μέρους καταργηθήσεται.».

   ο βατοπαιδινος παντως ο,τι και να συνεβαινε δεν θα ειχε προστασια επειδη ηταν επικροτητης της αιρεσεως μεσα στους ναους της τηρησης μετρων, το ιδιο και με τους σχισματικους επαθε, αλλα χαμπαρι δεν πηρε… ο αγγελογλου λεει ομως ουτε καν προχαραγμα!!!!! ουτε καν!!!!! εεεεεε πλανη…….

  • Άλλο το σφράγισμα και άλλο το χάραγμα. Το χάραγμα είναι πράγματι της εποχής του Αντιχρίστου αλλά το σφράγισμα είναι χαρακτηριστικό της προδρομικής εποχής που οδηγεί στον Αντίχριστο και το επιβάλλουν οι διάφοροι αντίχριστοι . Αυτή που ζούμε και σήμερα: oι «πιστοί» σφραγίζονται σιγά σιγά και μεθοδικά από τους διαφόρους αντίχριστους με την αλλοίωση της Πίστης , την αίρεση (Οικουμενισμός), με την κακή, απροϋπόθετη, άκριτη υπακοή στον Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Επίσκοπο (Παπισμός) ξεχνώντας την υπακοή στο Χριστό, με την αλλοίωση των Μυστηρίων (βαφτισογάμοι, ράντισμα αντί βύθιση στο Βάπτισμα, χειροτονία σχισματικών (Ουκρανία), χειροτονία κληρικών χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις ήθους, αγνείας κ.αλ.), με την αλλοίωση της λατρείας (Πάσχα το Μεγ. Σάββατο και περικοπή του αναστάσιμου όρθρου, περικοπή ακολουθιών και Θείας Λειτουργίας, απάλειψη κειμένων από τα λειτουργικά βιβλία, γάμοι την Παρασκευή και μνημόσυνα την Κυριακή κλπ.), με την χαλάρωση του χριστιανικού ήθους και την εκκοσμίκευση της Πίστης (αμνήστευση εκτρώσεων, προγαμιαίων σχέσεων και προγαμιαίας συμβίωσης ζευγαριών, κατά φύση σχέσεων, ομοφυλοφιλίας κλπ. από ιερωμένους και πνευματικούς, χαλάρωση όρων της νηστείας, προώθηση της ανίερης δωρεάς οργάνων και των εμβολίων από την ΙΣ κλπ.), με την πρόσφατη Ναομαχία, με την απαγόρευση της προσκύνησης των εικόνων, με την απολύμανση των Ναών, με τις βέβηλες μάσκες, με τα επικίνδυνα, αδοκίμαστα και πειραματικά εμβόλια των εκτρωμένων εμβρύων κλπ. και γενικά με τη νοο-τροπία (τρόπο σκέψης) που επιβάλλει η κοσμική εξουσία με την οποία συμπορεύεται απόλυτα και η διοικούσα εκκλησία των Επισκόπων και την προωθεί ανερυθρίαστα και στους «πιστούς» κάτω από τον πονηρό μανδύα της «οικονομίας» και της κίβδηλης «αγάπης προς τον πλησίον» . Με αυτήν ακριβώς την νοοτροπία που φαίνεται να έχει σφραγιστεί και ο εν λόγω ιερόμοναχος για να μας λέει όλα αυτά που μας λέει, που είναι φυσική συνέπεια να είναι εκτός Ευαγγελίου, Γραφών και Παράδοσης λόγω του σφραγίσματός της νοοτροπίας του. Επομένως, το σφράγισμα όχι μόνο υπάρχει στη σημερινή εποχή αλλά «κυριαρχεί και βασιλεύει» οδηγώντας αναρίθμητους ανθρώπους χωρίς τις απαραίτητες αντιστάσεις και πνεύμα Θεού, στην απώλεια και μάλιστα ούτε καν να το υποψιάζονται. Ειδικά τα εμβόλια, μεταξύ άλλων, σφραγίζουν και στην αντίληψη ότι η κοσμική εξουσία, τοπική και παγκόσμια, είναι κάποιοι καλοκάγαθοι άνθρωποι που θέλουν το καλό των συνανθρώπων τους, τους φροντίζουν για την υγεία τους, θέλουν το καλό της κοινωνίας, σέβονται ανεξίκακα όλες τις θρησκείες και την αθεία-αθρησκεία, θέλουν να είμαστε όλοι αγαπημένοι και να αλληλοβοηθούμαστε, να ζούμε καλά και να έχουμε όλοι δουλειές, να προοδεύουμε τεχνολογικά με ειρήνη κλπ. Ο Χριστός, όμως, μας είπε ότι Άρχων του κόσμου δεν είναι Αυτός που είναι η Ζωή, η Αγάπη, η Ειρήνη αλλά ο υιός της Απωλείας. Κι όσοι δεν ακούν αυτά τα λόγια Του, βρίσκονται σε αφόρητη πλάνη. Κι ας θητεύσανε μερικοί από αυτούς δίπλα σε Αγίους του Θεού.

  • Τα φάρμακα είναι τα πυροσβεστικά.
   Τα εμβόλια είναι προληπτικά.
   Το συγκεκριμένο που μας λένε να κάνουμε τώρα είναι πειραματικό, είναι ένα πείραμα. Δεν είναι τίποτε από τα παραπάνω.

 4. Αναρωτιέμαι: Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη δεν κατάλαβαν τον ρασοφόρο (γιατί ρασοφόρος είναι, πατέρας δεν είναι) Χριστόδουλο Αγγελόγλου; Μόνο και μόνο επειδή κάποτε έγραψε κάποια βιβλία; Δεν θα επεκταθώ όμως, γιατί ήδη με κάλυψαν απόλυτα, η Φαίη, ο Ν.Καλλές και ο Παναγιώτης.
  Είναι καιρός που παρακολουθώ τα ολισθήματα του Αγγελόγλου. Αλλά, όπως φαίνεται, δεν έχουν τέλος. Χθες (1 Ιουνίου) δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα κατάπτυστο κείμενο (με τίτλο: «»H υπέρτατη ακατανίκητη δύναμη»»). Με το οποίο, βεβαίως, συμφωνώ απόλυτα …. υπό την προϋπόθεση ότι όταν το έγραφε κοιτούσε τον εαυτό του στον καθρέφτη.
  Και εκεί που σκεφτόμουν, μάλλον θα ησυχάσουμε από αυτόν, ….. «ξαναχτύπησε», αυτή την φορά με βίντεο, πάλι «φιλοξενούμενος» στο κανάλι του Μουλατσιώτη! Διάβασα μόνο το κείμενο κάτω από το βίντεο και … κατάλαβα. Δεν άκουσα την ομιλία, ούτε πρόκειται να την ακούσω, δεν αντέχω πλέον να ακούω λυκοποιμένες. Εκείνο που με στενοχωρεί είναι η ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν σε χιλιάδες ανυποψίαστους συνδρομητές του καναλιού.
  Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει, αν αυτά που γράφω θεωρούνται (ή αν πράγματι είναι) ιεροκατάκριση.
  Φτάνει πια με τους λυκοποιμένες.
  Παρακάτω οι σύνδεσμοι:
  https://vasilinos.wordpress.com/category/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae/

  • Ιεροκατάκριση δεν υφίσταται όταν αναφερόμαστε σε θέματα Πίστης και ελέγχουμε την αίρεση και κακοδοξία που διδάσκει ενός ιερωμένος. Το αντίθετο, είναι ευλογία, αφού προσπαθούμε να σιωπήσουμε ιερωμένο που οδηγεί στην απώλεια το ποίμνιό του με τα λόγια και τις πράξεις του και ομολογία Πίστης ενώπιον Θεού και ανθρώπων από ζήλο Θεού κι όχι για ανιδιοτελείς λόγους πχ. για να κερδίσουμε κάτι προσωπικά. Διαφορετικά,θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε ιεροκατακριτές όλους τους μεγάλους Αγίους μας που πολέμησαν τους αιρετικούς, εκκλησιαστικούς προισταμένους τους αλλά και τον ίδιο τον Κύριο με τα περιβόητα «ουαί του» και το συνεχή αγώνα εναντίον των τότε ιεραρχών Του, των Γραμματέων και Φαρισαίων.

 5. Καλησπέρα σας και Χριστός Ανέστη!
  Συμφωνώ και προσυπογράφω τα σχόλια της Φαίης, του κου Καλλε και του Παναγιώτη! Προσθέτω μόνο μια απαραίτητη διευκρίνηση…Το πρώτο βιβλίο για τον βίο του Αγίου Παϊσίου έχει γραφεί από τον Γέροντα Ισαάκ Πνευματικό τέκνο του Αγίου και εν συνεχεία Πνευματικού Πατέρα του Γέροντα Ευθυμίου ο οποίος μας έχει νουθετήσει πνευματικά επί των τωρινών καταστάσεων…προφανώς καμία σχέση με το «πνεύμα» του κου Αγγέλογλου οπότε ο καθένας ας κρίνει και ας πορευθεί ανάλογα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s