Τα νοσοκομεία και ο Ηγούμενος της Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει. Κάθε φορά που σκάει μία κακή είδηση που έχει σχέση με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, μαθαίνουμε ότι ο Ηγούμενος της Μονής αυτής Γέρων Εφραίμ νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο ή μεταφέρεται «εσπευσμένα» σε κάποιο νοσοκομείο!

Θυμούμαστε για παράδειγμα την ενθρόνιση του σχισματικού Επιφανίου στην Ουκρανία στις 3 Φεβρουαρίου του 2019. Ο Ηγούμενος φαίνεται να πήγαινε να συλλειτουργήσει με τους σχισματικούς την ημέρα αυτή και τελικά μάθαμε ότι την παραμονή υπέστη καρδιακή προσβολή και βρέθηκε σε κλινική του Κιέβου. Τον επισκέφθηκε μάλιστα στην κλινική ο σχισματικός Επιφάνιος για να φωτογραφηθεί μαζί του. Δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες. Την Μονή στο μιαρό συλλείτουργο εκπροσώπησε πάντως ο Ιερομόναχος της Βατοπαιδίου Μάξιμος, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Κίεβο μαζί με τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Χθες μάθαμε ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ μεταφέρεται εσπευσμένα στην κλινική κόβιντ του Ευαγγελισμού διότι «..η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε..» και η θεραπεία κατά του κορωνοϊού που έκανε δεν απέδωσε. Είχε λέει διαγνωσθεί με κορωνοϊό και δεν είχε εμβολιασθεί.

(Παρένθεση. Αξίζει να παρατηρήσουμε εδώ πώς δίνουν απλόχερα όλες αυτές τις «πληροφορίες» ενώ όταν έχουμε αιφνίδιους θανάτους μετά το εμβόλιο είτε παραλείπονται οι πληροφορίες είτε αναφέρονται με τέτοιον τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι λογικοί συνειρμοί. Κλείνει η παρένθεση.)

Αμέσως βγάζει ανακοίνωση η Μονή Βατοπαιδίου (που επιμένει να αποκαλεί αντικανονικώς τον εαυτό της «Μεγίστη») και αναφέρει ότι η μεταφορά έγινε για προληπτικό έλεγχο. Και καταλήγει……

«Από αρχές Μαΐου η Μονή έχει κάνει αίτηση στους αρμόδιους φορείς για τον εμβολιασμό της αδελφότητος.»

Τελικά τί ισχύει με την υγεία του Γέροντα Εφραίμ; Μωρέ περαστικά του ανθρώπου, ό,τι κι αν έχει (ή δεν έχει), αλλά μετά από όλα αυτά το καυτό ζουμί μας σερβίρεται στο τέλος, και στο χωριό μου λένε ότι η τσικουδιά κατεβαίνει καλύτερα με συνοδευτικό. Είναι πολύ στενάχωρο να λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα από το Περιβόλι της Παναγιάς αλλά συνηθίσαμε πια. Μακάρι να κρατήσουν οι Μονές που κάπως κρατάνε μέχρι να επέμβει ο Θεός να δούμε τι θα γίνει μ’ αυτήν την ακαταστασία που βλέπουμε και μας λυπεί.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 thoughts on “Τα νοσοκομεία και ο Ηγούμενος της Βατοπαιδίου Εφραίμ.

  1. Μια απλή προπαγάνδα είναι υπέρ του εμβολίου που ως στόχευση έχει τον μαγαρισμό του Αγίου όρους. Μάλλον υπάρχει ρόλος….

  2. Αν καταλαβαινω καλά, η Μονή διατείνεται πώς η ασθένεια τού ηγουμένου οφείλεται στον μη εμβολιασμό του?
    Άρα συνιστά αμέσως καί χωρίς υπεκφυγές τόν μαζικό εμβολιασμό!!!
    Εύγε!!!!
    Καλά τό πηγαίνετε…
    Δεν έχω νά προσθέσω τίποτα, πλην τής λύπης μου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s