Δύο Ηγούμενοι προσκάλεσαν τον σχισματικό Ντουμένκο στο Άγιον Όρος. (βίντεο)

Μέσα στον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο σχισματικός Επιφάνιος Ντουμένκο σκοπεύει να επισκεφθεί το Άγιον Όρος. Τώρα ο εκπρόσωπος του παραθρησκευτικού ναζιστικού μορφώματος της OCU Ευστράτιος Ζόρια, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook 2 βίντεο στα οποία εμφανίζονται οι καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Παντοκράτορος και Ξενοφώντος, οι οποίοι προσκαλούν τον αρχισχισματικό Επιφάνιο στο Άγιον Όρος για να λειτουργήσουν μαζί.

Τα δύο βίντεο που ακολουθούν προκαλούν ιδιαίτερη θλίψη.

Η Ιερά Μονή Παντοκράτορος είναι η πρώτη Μονή που δέχτηκε αντιπροσωπεία των σχισματικών τον Φεβρουάριο του 2019.

Μετά τον Ηγούμενο Γαβριήλ, εμφανίζεται σε δεύτερο βίντεο και ο Ηγούμενος της Ξενοφώντος Αλέξιος, ο οποίος μαζί με την πρόσκληση στον Επιφάνιο αναφέρει ότι το μόρφωμα των σχισματικών «έχει μεγάλη ιστορία, έστω κι αν τώρα κατορθώσατε να έχετε την αυτοκεφαλία»! την οποία την είδε ως «δώρο Θεού»! και βέβαια εξέφρασε την χαρά του που τον «αξίωσε ο Θεός»! να είναι παρών στην ενθρόνισή του τον Ιανουάριο του 2019. Τόσες πολλές @#$%^&*( μονομιάς δεν αντέχονται.

Να το ξέρουμε. Αυτό που κάνουμε στα εκατομμύρια των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, δεν έχουμε ακόμη ξεκινήσει να το πληρώνουμε.

Για να διαλύσουμε και τις τελευταίες αυταπάτες αξίζει επίσης να παρατηρήσουμε την ψυχρότητα και την αδιαφορία με την οποία οι δύο «πνευματικοί πατέρες» αντιμετωπίζουν τα πολυπληθέστερα εκατομμύρια των Ορθοδόξων της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σα να είναι νεκροί τους έχουν ήδη ξεγράψει. Όπως ακριβώς αντιμετωπιζόμαστε κι εμείς από την επίσημη διοικούσα Εκκλησία.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Πληροφορίες από Orthodox Christianity

5 thoughts on “Δύο Ηγούμενοι προσκάλεσαν τον σχισματικό Ντουμένκο στο Άγιον Όρος. (βίντεο)

 1. Αυτοί οι δύο ηγούμενοι, στην έφορο τού Αγίου Όρους, Κυρία Θεοτόκο, τί θά πούνε? Κάναμε υπακοή καί φέραμε λαϊκούς για να …βεβηλωσουν το περιβόλι Σου ?
  Ας μετανοήσουν όσο είναι καιρός

 2. Το Άγιο Όρος έστειλε δικό της εκπρόσωπο που υπέγραψε το Κολυμπάρι, γι’αυτό η αντίδραση είναι σχεδόν μηδαμινή. Ο Θεός να τους φωτίσει να πράξουν σωστά πριν αλωθούν τα πάντα.

 3. «Ξούρισμα » ?

  Δυστυχώς είναι τόσο εύκολο νά ξεγελάσουν τα πλήθη !

  Θα βγούν τα τσιράκια τους και θα πούνε : Μά ! Νά ! Τί άραγε άλλαξε ! Οι παπάδες είναι όπως ήταν μέ γένια πιθανόν και ράσα ! Οι ναοί το ίδιο , η ψαλμωδία , το τυπικό ! Τώρα θα ασχολούμαστε μέ λέξεις και μνημόσυνα ? Άν τους λές μνημόσυνα θα πηγαίνει το μυαλό τους σε τρισάγια ή » μνημόνια » !

  Ο θρίαμβος του λαικού οικουμενισμού μέσω της Ουνίας !

  Τότε δεν ξέρουμε τί θα πράξουν τά μοναστήρια , οι εκλεκτοί παπάδες που μέχρι τώρα συμπεριφέρονται λές και ήρθαν απο τον Αρη και δεν πήρε το αυτί τους τίποτα !

  Είχαν λοιπόν μία αξία και μάλιστα καθοριστική οι αντιδράσεις και η αντιρρητική πολεμική ! Δυστυχώς τους πιστώναμε συνεχώς μέ την ψευδεπίγραφο » ειρήνη » και τα τοιαύτα και τους δώσαμε το δικαίωμα νά προχωρούν μέ γοργά βήματα στην αποδόμηση της ορθοδοξίας .

 4. Χριστός Ανέστη.Πολύ θλιβερά τα όσα λένε οι δύο ηγούμενοι.
  Δυστυχώς επαληθεύονται οι προβλέψεις πολλών Αγιορειτών
  για τα συγκεγκριμένα πρόσωπα.
  Η νέα τάξη εάλω και τον Άθωνα.

  Ιννοκέντιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s