Εγκύκλιος περί εμβολιασμού του Ιερού Κλήρου !

Δυστυχώς…..Ο πρώτος μητροπολίτης που «προτρέπει» (εμμέσως πλην σαφώς επιβάλλει) τον εμβολιασμό σε κληρικούς και μοναχούς!!!! Καί κάτι άλλο. Οι Ιεροί Ναοί έγιναν τόπος περισυλλογής; Μήπως και διαλογισμού; Πού οδεύουμε;
[σχόλιο Ιωάννης Πανταζής]


Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας
+ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ (18.5.2021)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, απέστειλε σήμερα, 18-5-2021, Εγκύκλιο προς τους αιδεσιμωτάτους εφημερίους και τους υπευθύνους των Ιερών Μονών, μοναχούς και μοναχές της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, με την προτροπή όπως το ταχύτερο εμβολιαστεί ο Ιερός Κλήρος, και οι εργαζόμενοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο στους Ι.Ναούς και Ι.Μονές της Επαρχίας μας, προκειμένου να επανέλθει η ζωή μας στην κανονικότητα και οι Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές να παραμείνουν καθαροί, χωρίς φόβο και μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθεί η Εγκύκλιος :

Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας

16 thoughts on “Εγκύκλιος περί εμβολιασμού του Ιερού Κλήρου !

 1. »Το Χριστος Ανεστη ακολουθει, το Αληθως Ανεστη αλλα αν το Αληθως Ανεστη βρισκεται στην καρδια μας πρεπει να το κανουμε πραξη» δεν νομιζετε Σεβασμιωτατε ? Γιατι προφανως για σας Ανεστη υπο συγχρονους ορους βλεπε μασκα αντισηπτικα και φυσικα εμβολιο. Αραγε την ημερα της κρισεως θα υπαρχει εμβολιο να μας σωσει?

 2. Η Εκκλησία της Ελλάδος με τις κατ’ εξακολούθηση παράτυπες ενέργειες της ακύρωσε στη πράξη το αρθρο 3 του Συντάγματος,χάνοντας το αυτοδιοίκητο της και το σπουδαιότερο,δεν έχει πλέον κεφαλή της τον ΧΡΙΣΤΟ αλλά τον Καίσαρα.
  Φυσικά,σαν ΝΠΔΔ υπηρετεί επάξια τον δημοσιοϋπαλληλικο της σκοπό.
  Μπορεί,με τα διάφορα υγειονομικά μέτρα που επιβάλει το κράτος και τα τηρεί επακριβώς,να επέλθει κάποια στιγμή η κανονικότητα στο χώρο της εκκλησίας,το σίγουρο όμως είναι ότι στη συνείδηση των Χριστιανών έχουν εκπεσει-εκτος ολίγων εξαιρεσεων-όλοι αυτοί που δεν τηρούν τους ιερούς κανόνες και την παράδοση της Εκκλησίας.
  Το πλήγμα είναι ανεπανόρθωτο.
  Ο Αγ.Ιωαννης ο Μαξιμοβιτς είπε,ότι στα δύσκολα χρόνια οι Χριστιανοί θα είναι ανεπισκοποι και μόνο λίγοι απλοί ιερείς θα φροντίζουν για τη σωτηρία της ψυχής των.

  • κρινόμαστε από τα λόγια μας:

   -«μεγάλος εχθρός ο κοβιντ»,
   όχι ο διάβολος;

   -«ώστε οι ναοί να δέχονται άνευ φόβου…»,
   άρα, αφού υπήρχε φόβος δεν υπήρχε η αγάπη;

   -«οι ναοί να λειτουργήσουν καθαροί…»,
   δλδ ήταν βρώμικοι, μήπως από βλασφημία;

   -«τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας στους ναούς…»,
   καλά, αυτό το πνευματικό οξύμωρο απλά δεν υπάρχει

   -«να εμβολιαστούμε το ταχύτερο, προς όφελος…»
   όχι εμαυτών, αφού κινδυνεύουμε από τα εμβόλια, αλλά ποίων;

   και εντάξει, το αμαρτωλόν της χρήσεως κυττάρων εκτρώσεων,
   το ξεκαθάρισε η …»βιοηθική»
   όλα ανάποδα,
   και η επιχείρηση Ελευθερία, είναι η σύγχρονη σκλαβιά.

 3. Ο πνευματικός μας πατέρας π. Αντώνιος Αλεβιζοπουλος, ο οποίος πολεμηθηκε λυσσαλέα απο τους νεοεποχιτες(εντός και εκτός εκκλησίας), μας είχε επισημάνει και αυτός, στην δεκαετία του ’90,οταν ζούσε ακομη, οτι έρχεται η εποχή όπου δεν θα μπορούμε να ακουμπήσουμε πουθενά, ούτε σε ιερείς, ούτε σε δεσποτες παρά μόνο σε καποιους ασημους ιερείς κάποιας μικρής, αγνωστης ενορίας….

 4. Το έχω πει εδώ, στο ιστολόγιό σας, και θα το ξαναπώ, εκεί το πάνε, μόνο όσοι θα έχουν κάνει το μπόλι θα μπορούν να μπαίνουν στις Εκκλησίες! Λυπάμαι φίλοι μου, κι εγώ δεν θέλω να το πιστέψω, όμως, έτσι θα γίνει! Μακάρι να διαψευστώ.

  • και το φριχτότερο, το που θέλουνε να το οδηγήσουνε,
   να περνάς το «δεξί χέρι ή το μέτωπο»
   απο το μηχάνημα στην είσοδο των ναών,
   για να δούνε αν ..έχεις κάνει την επόμενη δόση διαβολίου ή όχι

 5. «… οι Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές να παραμείνουν καθαροί, χωρίς φόβο και μέτρα ασφαλείας».

  Είναι πάντα λυπηρό να επισημαίνει κανείς την υπέρμετρη αλαζονεία και υπερηφάνεια όσων με δημόσιες αποφάσεις και λόγους τους τοποθετούν τους εαυτούς παραπάνω από το ίδιο τον Τριαδικό μας Θεό και κτίζουν θρόνους πάνω από το θρόνο του Υψίστου…

  Ο «Μητροπολίτης» Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος (θα τρίζουν τα κόκαλα του Αγίου Παϊσίου στον τάφο του) στην εγκύκλιό του επιβάλλει την απιστία του δια μέσου της μπαστούνας που του δόθηκε από ιδίου φυράματος «αρχιερείς»…

  Μας λέει ότι για η καθαρότητα των ναών σε επίπεδο σωματικό και εν τέλει πνευματικό (αφού αφαιρεί το φόβο) απαιτείται ο δυνατόν ταχύτερος εμβολιασμός (και όχι οι Άκτιστες Ενέργειες του Τριαδικού Θεού και η Θεία Χάρις) κληρικών και λαϊκών…

  Έτσι ο «εμβολιασμός» της κτιστής και ατελούς επιστήμης ανάγεται σε φύλακα της επιστροφής της κανονικότητας!!!

  Η «νιρβάνα» της καθημερινότητας των πλαδαρών συνειδήσεων είναι το πνευματικό ζητούμενο του δύστυχου Μητροπολίτη και του έτι δυστυχέστερου κλήρου και ποιμνίου που θα τον ακολουθήσει στο δρόμο της ασέβειας και της πτώσης.

 6. προκειμένου να επανέλθει η ζωή μας στην κανονικότητα
  Εμείς μια χαρά κανονικότητα έχουμε.
  Να δούμε τα μυαλά των «υψηλά ιστάμενων», αλλά και των οπαδών τους, πότε θα επανέλθουν στην κανονικότητα.

  και οι Ιεροί Ναοί και Ιερές Μονές να παραμείνουν καθαροί
  Δηλαδή, αυτοί μετά θα βγούνε έξω από τους ναούς μόνιμα;;;
  Διαφορετικά δε βλέπω πως γίνεται να «καθαριστούν» οι ναοί…

 7. Όταν ο ιερωμένος ονειρεύεται και στοχεύει στην απόκτηση του επισκοπικού θρόνου, πάση θυσία, τότε είναι έτοιμος για όλα !!! Το γνωρίζω προσωπικώς μαζί με άλλα συμπαρομαρτούντα…

 8. οι Ιεροι Ναοι να παραμεινουν καθαροι…..με το εμβολιο?αρα τωρα ειναι ΒΡΩΜΙΚΟΙ και μη ΑΣΦΑΛΕΙΣ…..ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ …..αυτοι που θα πολεμησουν τον Χριστο θα ειναι αυτοι που υποτιθεται τον υπηρετουν….

 9. Όπως βλέπουμε πολλοί επιθυμούν να βάλουν στο Εκκλησιαστικό σώμα επικίνδυνες παρουσίες και στο βιολογικό επικίνδυνες ουσίες και μάλιστα αυτό προσπαθούν να το επιβάλουν στους πιστούς, στο όνομα της αγάπης και της υπακοής.
  Πόσο ίδια σκέφτονται και ενεργούν όλοι αυτοί οι αγαπούληδες οικουμενιστές!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s