ΑΙΣΧΟΣ. Η Κρατική ΔΙ€ σχηματίζει φακέλλους κατά των Μητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας Κοσμά.

Συνήλθε χθες και σήμερα, 11 και 12 Μαΐου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την χθεσινή και την σημερινή Συνεδρία της η Δ.Ι.Σ.:
Προέβη σε μία εκτενή θεώρηση των κατά την παρελθούσα Πασχάλιο περίοδο συμπεριφορών και πειθαρχίας των παντός βαθμού Κληρικών προς τις Αποφάσεις Αυτής της Συνεδρίας της 20ής Απριλίου 2021, ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και εξέφρασε την πικρία και αποδοκιμασία Της για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες παρατηρήθηκαν εκ προθέσεως διαφοροποιήσεις από τις ομόφωνες Συνοδικές Αποφάσεις.

Γι’ αυτό και μετά πολλής θλίψεως απεφάσισε να ζητήσει από την Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων τον σχηματισμό φακέλλων και την υποβολή εισηγήσεων περί των επομένων ενεργειών Αυτής σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τις οποίες οι εν λόγω Αρχιερείς εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Μετά λύπης ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου διεπίστωσε, και συναπεδέχθησαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, ότι ιδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, και μέσω νεωτέρου κειμένου του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, καταφέρεται εναντίον των Αποφάσεων Αυτής, επιμένει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των δυσκόλων και εκτάκτων αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αυτοαπομονώνεται και θέτει εαυτόν μακράν της συλλογικής προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία στο σύνολό Της πασχίζει και εργάζεται τόσο για την την ακώλυτη επιτέλεση της Θείας Λατρείας, όσο και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Επίσης αποφάσισε την αποστολή Εγκυκλίου Σημειώματος προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος περί των παρατηρηθεισών περιπτώσεων μη τηρήσεως των Αποφάσεων Αυτής σε ελαχίστους ανά την Ελληνική Επικράτεια Ιερούς Ναούς, παραγγέλλουσα την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων από πλευράς των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, ενώ αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την περίπτωση Ιερού Παρεκκλησίου Αυτής, όπου παρατηρούνται και κατά κόρον προβάλλονται άτοπες λειτουργικές συνήθειες και πρωτόγνωρες τελετουργικές αυθαιρεσίες.

Εν συνεχεία Αποφάσεως της Συνεδρίας Αυτής της 20ής Απριλίου 2021, περί της λειτουργίας των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, όρισε Τριμελή εξ Αρχιερέων Επιτροπή, αποτελουμένη εκ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Συνοδικού Συνδέσμου της Σ.Ε. επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Διευθυντού της Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης, και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Καθηγητού της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων, με σκοπό την άμεση επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο, Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και τους Προέδρους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών) προκειμένου να ευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ως προς την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, καθώς και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων αποφοίτων αυτών, αφού και τα δύο παραπάνω ζητήματα αποτελούν πάγια αιτήματα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικών Μνημείων περί των κατά το παρελθόν έτος 2020 στοιχείων επί αξιοποίνων συμβάντων εις βάρος μνημείων και χώρων θρησκευτικού χαρακτήρος στην Ελληνική Επικράτεια και αποφάσισε να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στην Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων για την κατάρτιση του ετησίου σχετικού Τόμου.

Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για την διεξαγωγή της «Β’ Εθνοσυνελεύσεως Νέων» την 17η Απριλίου 2021 και για την μέχρι σήμερα διεξαγωγή, ανά την Ελληνική Επικράτεια, Συνεδρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως και αποφάσισε να εκφράσει εγγράφως τις συγχαρητήριες ευχές Της στους διοργανωτές των Συνεδρίων.

Αποφάσισε να απευθυνθεί εκ νέου στο Υπουργείο Εσωτερικών για ζητήματα που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του νέου Νόμου περί Κοιμητηρίων, ιδίως ως προς τους υπαλλήλους των Ιερών Ναών των Κοιμητηρίων και άλλα συναφή ζητήματα.

Όρισε κατόπιν εισηγήσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου 2021, ως ημερομηνία λήξεως των Κατηχητικών Σχολείων.

Όρισε το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου των εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως εξής:
α) Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ως εκπρόσωπος της Δ.Ι.Σ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
β) Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 στις 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ως εκπρόσωπος της Δ.Ι.Σ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει κατ’ έτος η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, υπό τον τίτλο «ΙΕ’ Κορίνθου Παύλεια 2021».
γ) Το πρωί της εορτής, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, ο οποίος και θα ομιλήσει.

Ενέκρινε την τοποθέτηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Μιχαήλ Λιούμα στην θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κατόπιν εισηγήσεως του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Νικολάου.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

13 thoughts on “ΑΙΣΧΟΣ. Η Κρατική ΔΙ€ σχηματίζει φακέλλους κατά των Μητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας Κοσμά.

 1. Χαράλαμπος.Τους τρεις πυλώνες που στηρίζεται το Ελληνορθόδοξο Έθνος » ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ «προσπαθούν απεγνωσμένα οι δυνάμεις του σκότους να τους γκρεμίσουν τις τελευταίες δεκαετίες οι εκάστοτε Καίσαρες σε συνεργασία με το Ιερατείο.Εν μέρει το κατάφεραν.Δεν μπορούν όμως να ξηλώσουν τις βάσεις των πυλώνων όσα εμβόλια mRNA Κι αν κάνουν.Στο DNA των Ελλήνων είναι βαθιά χαραγμένη η αγάπη στις πατροπαράδοτες αξίες.
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας αφινει να κλυδωνίζεται το καράβι της Εκκλησίας του,για να πέσουν οι ανάξιοι στην θάλασσα.
  Οι μάρτυρες γεννιούνται σ’ εποχές διωγμών.
  » Θαρσειτε εγώ τον κόσμο νενικηκα».
  Ο Αγ. Παΐσιος που είχε προβλέψει τα επερχόμενα δύσκολα χρόνια,επιθυμούσε πολύ, να μπορούσε να ζήσει στην δική μας εποχή.

 2. Ωραία. Θα διώξουν τους 2 μοναδικούς ορθόδοξους μητροπολίτες που προσπαθούν να κρατήσουν την πίστη και τι θα βάλουν στην θέση τους; Μήπως σκέφτονται να βάλουν ουκρανούς, μαζί με την νέα σκήτη που ετοιμάζουν στο Άγιο Όρος;

  Ο Επιφάνιος σκοπεύει να επισκεφθεί στο εγγύς μέλλον το Άγιον Όρος:
  https://www.romfea.gr/diafora/43554-o-epifanios-skopeyei-na-episkefthei-sto-eggys-mellon-to-agion-oros

 3. Για τον Ιωαννινων παραδειγματος χαριν που εκανε ανυπακοη στην Συνοδο και φορουσε μασκα και εν τη τελεσει της Θειας Λειτουργιας, ενω απαλλασονται οι Κληρικοι και οι Ψαλτες της μασκοφοριας κατα τις ακολουθιες, , θα σχηματιστει αραγε δικογραφια;;;;;;

 4. Η συνέχεια στην οθόνη για νά παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση του θείου δράματος !

 5. Το μόνο που θα καταφέρετε σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές της ΔΙΣ και εσύ νέε Καϊάφα Ιερώνυμε, είναι να ξεχωρίσουν οι 2 Μητροπολίτες σύγχρονοι μάρτυρες της Μιας Αγίας Καθολικής και αποστολικής εκκλησίας της Ορθοδοξίας, όπως ξεχώρισαν τότε ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας και ο Νικόδημος από τους ομοίους σας την εποχή που ο Δεσπότης Χριστός δίδαξε,θαμαυρουργησε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς για την σωτηρία ημών όλων των άθλιων!!!
  ΑΞΙΟΙ Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά και Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ!!!
  Μην κάνετε πίσω!
  Και ο Δεσπότης Χριστός θα σας κατατάξει μαζί με τους προφήτες του, που οι όμοιοι τους ΔΙΣ ψευδοεπισκοποι προ Χριστού, τους λιθοβολουσαν και τους σκότωναν!
  Όπως γράφει πιο πάνω άλλος αδελφός,ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ο οποίος είναι η κεφαλή της εκκλησίας και ο ιδρυτής της και ΟΧΙ αυτοί οι λύκοι που λέγονται Μητροπολίτες της ΔΙΣ της εκκλησίας της Ελλάδος, επιτρέπει ο Χριστός αυτό το τράνταγμα της εκκλησίας του, για να πέσουν οι ανάξιοι κληρικοί και λαϊκοί που μαζεύτηκαν στον αμπελώνα του!
  Έτσι ο Χριστός που είναι η άμπελος,θα κόψει αυτούς,θα τους δέσει σε δεμάτια για να καούν στην φωτιά της κολάσεως που οι ίδιοι διαλέγουν…
  Τέλος μου κάνει εντύπωση η υποκρισία αυτών των Μητροπολιτών!
  Μετά μόλις 48 ώρες από το Μέγα Σάββατο η κυβέρνηση του Καίσαρα που παρέδωσαν την εκκλησία, από 22:30 που ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας δήθεν για την προστασία από την παγκόσμια δικτατορία του Κορωναϊου, έγινε 23:00!!!Σε μόλις δε 12 ημέρες από το Μεγάλο Σάββατο, δηλαδή μεθαύριο Παρασκευή θα πάει 00:30 νυχτερινή χωρίς όπως οι ίδιοι οι κυβερνώντες ομολογούν,να έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικό σε σχέση με κρούσματα, διασωληνωμενους κλπ… ΥΠΟΚΡΙΤΉ Ιερώνυμε!!! ΥΠΟΚΡΙΤΈΣ Μητροπολίτες της ΔΙΣ!!!
  Πως θα φύγετε από την γεενα που διαλέξατε;;
  ἐπὶ τῆς Μωσέως καθέδρας ἐκάθισαν οἱ γραμματεῖς καὶ οἱ Φαρισαῖοι. 3 πάντα οὖν ὅσα ἐὰν εἴπωσιν ὑμῖν τηρεῖν, τηρεῖτε καὶ ποιεῖτε, κατὰ δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν μὴ ποιεῖτε· λέγουσι γάρ, καὶ οὐ ποιοῦσι. 4 δεσμεύουσι γὰρ φορτία βαρέα καὶ δυσβάστακτα καὶ ἐπιτιθέασιν ἐπὶ τοὺς ὤμους τῶν ἀνθρώπων, τῷ δὲ δακτύλῳ αὐτῶν οὐ θέλουσι κινῆσαι αὐτά. 5 πάντα δὲ τὰ ἔργα αὐτῶν ποιοῦσι πρὸς τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις. πλατύνουσι γὰρ τὰ φυλακτήρια αὐτῶν καὶ μεγαλύνουσι τὰ κράσπεδα τῶν ἱματίων αὐτῶν,
  6 φιλοῦσι δὲ τὴν πρωτοκλισίαν ἐν τοῖς δείπνοις καὶ τὰς πρωτοκαθεδρίας ἐν ταῖς συναγωγαῖς 7 καὶ τοὺς ἀσπασμοὺς ἐν ταῖς ἀγοραῖς καὶ καλεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων ραββὶ ραββί. 8 ὑμεῖς δὲ μὴ κληθῆτε ραββί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός· πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε. 9 καὶ πατέρα μὴ καλέσητε ὑμῶν ἐπὶ τῆς γῆς· εἷς γάρ ἐστιν ὁ πατήρ ὑμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. 10 μηδὲ κληθῆτε καθηγηταί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ καθηγητής, ὁ Χριστός. 11 ὁ δὲ μείζων ὑμῶν ἔσται ὑμῶν διάκονος. 12 ὅστις δὲ ὑψώσει ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται, καὶ ὅστις ταπεινώσει ἑαυτὸν ὑψωθήσεται. 13 Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα. 14 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν. 15 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν. 16 Οὐαὶ ὑμῖν, ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ λέγοντες ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ ναῷ, οὐδέν ἐστιν, ὃς δ᾿ ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ χρυσῷ τοῦ ναοῦ, ὀφείλει. 17 μωροὶ καὶ τυφλοί! τίς γὰρ μείζων ἐστίν, ὁ χρυσός ἢ ὁ ναὸς ὁ ἁγιάζων τὸν χρυσόν; 18 καί· ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ, οὐδέν ἐστιν, ὃς δ᾿ ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ δώρῳ τῷ ἐπάνω αὐτοῦ, ὀφείλει. 19 μωροὶ καὶ τυφλοί! τί γὰρ μεῖζον, τὸ δῶρον ἢ τὸ θυσιαστήριον τὸ ἁγιάζον τὸ δῶρον; 20 ὁ οὖν ὀμόσας ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ἐπάνω αὐτοῦ· 21 καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ ναῷ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν τῷ κατοικήσαντι αὐτόν· 22 καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ οὐρανῷ ὀμνύει ἐν τῷ θρόνῳ τοῦ Θεοῦ καὶ ἐν τῷ καθημένῳ ἐπάνω αὐτοῦ. 23 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι. 24 ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες! 25 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας. 26 Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν. 27 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας. 28 οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας. 29 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι οἰκοδομεῖτε τοὺς τάφους τῶν προφητῶν καὶ κοσμεῖτε τὰ μνημεῖα τῶν δικαίων, 30 καὶ λέγετε· εἰ ἦμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν, οὐκ ἂν ἦμεν κοινωνοὶ αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν. 31 ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας. 32 καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν. 33 ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης; 34 διὰ τοῦτο ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω πρὸς ὑμᾶς προφήτας καὶ σοφοὺς καὶ γραμματεῖς, καὶ ἐξ αὐτῶν ἀποκτενεῖτε καὶ σταυρώσετε, καὶ ἐξ αὐτῶν μαστιγώσετε ἐν ταῖς συναγωγαῖς ὑμῶν καὶ διώξετε ἀπὸ πόλεως εἰς πόλιν, 35 ὅπως ἔλθῃ ἐφ᾿ ὑμᾶς πᾶν αἷμα δίκαιον ἐκχυνόμενον ἐπὶ τῆς γῆς ἀπὸ τοῦ αἵματος ῎Αβελ τοῦ δικαίου ἕως τοῦ αἵματος Ζαχαρίου υἱοῦ Βαραχίου, ὃν ἐφονεύσατε μεταξὺ τοῦ ναοῦ καὶ τοῦ θυσιαστηρίου. 36 ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἥξει ταῦτα πάντα ἐπὶ τὴν γενεὰν ταύτην.

 6. Φιρί-φιρί το πάτε σεβαστοί πατέρες της ΔΙΣ να μαζέψουμε -τώρα που θα επιτρέπονται και οι μετακινήσεις- κανά πούλμαν με πατρινούς ταλιμπάν και να έρθουμε να σας υποβάλουμε τα σέβη μας! Για προσγειωθείτε λίγο, πριν φάτε τα μούτρα σας σαν τον Ίκαρο εκεί ψιλά που βρίσκεστε!

 7. Και τι θα κάνουν οι μασονο-κίνητοι της ΔΙΣ… Θα τους αποπέμψουν?… Μακάρι… Για να καταλάβουν επιτέλους όσοι κοιμούνται και έχουν συνείδηση ότι το γελοίο υποκείμενο που θέλει να εμφανίζεται ως πράος και μειλίχιος «ποιμένας» (κατά τα πρότυπα του Βοιτίλα) στην πραγματικότητα είναι ένας λύκος με προβιά προβάτου, που ίσως μετά και τις χειροτονίες που θα κάνει θα νομίζει εαυτόν πανίσχυρο… Κούνια που μας κούναγε όλους μας…

  • Νομίζω ότι για αρχή τους δείχνουν τα δόντια… για να υποκύψουν… διότι έρχονται πολύ χειρότερα.
   Ο Θεός να δώσει φώτιση και δύναμη στους ορθοφρονούντες Αρχιερείς μας… Χρειαζόμαστε και σήμερα νέους Μάρκους Ευγενκούς για να πούνε πάλι οι αντίχριστοι «εποιήσαμε ουδέν».

   • Προσευχόμαστε ονομαστικά και παρακαλούμε για όσους γνωρίζουμε ότι η σχέση λόγων και έργων καθοδηγείτε από το Άγιο Πνεύμα… Για να μη σας πω ότι προσεύχομαι πιο πολύ για αυτούς παρά για τον εαυτό μου…

    Και για τους υπόλοιπους προσευχόμαστε για θαύματα επιστροφής… Γιατί μόνο θαύματα μπορούν να επαναφέρουν κάποιον που έχει αρχίσει την κατρακύλα της πλάνης…

    Και προσευχόμαστε και για εμάς για να μας ενισχύει ο Κύριος να κρατηθούμε και να μη συναπαντηθούμε με τους τελευταίους στο μονοπάτι της κατρακύλας… Παραθέτω τη σχετική ομιλία του π. Αθανασίου Μυτηλιναίου (επίκαιρη λόγω της Κυριακής του Θωμά που πέρασε):

   • Συγγνώμη, μπέρδεψα τις ομιλίες…

    Αυτή η ομιλία του π. Αθανασίου για την Κυριακή του Θωμά είναι πιο κοντά σε σχέση με το περιεχόμενο του σχολίου μου:

 8. ΚΥΡΙΟΣ φωτισμός μου και σωτήρ μου· τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος υπερασπιστής της ζωής μου· από τίνος δειλιάσω;

 9. Ο Περιστερίου Κλήμης, «λαμπρός» ιεράρχης, και ο Ιωαννίνων Μάξιμος φορούν μάσκα κατά τη θεία λειτουργία, κατά παράβαση συνοδικών αποφάσεων.

  Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως μητροπολίτης Θηβών, είχε διαφοροποιηθεί από απόφαση της Ιεράς Συνόδου επί Χριστοδούλου, και μάλιστα από απόφαση για ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ – ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Συγκεκριμένα, η απόφαση καταδίκαζε την προσπάθεια διατάραξης της συνείδησης των Ορθοδόξων μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα μέσω της κυκλοφορίας του ψευδεπίγραφου απόκρυφου «ευαγγελίου του Ιούδα» από το National Geographic. Ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, αντίθετα από την απόφαση της Ι. Συνόδου, τα εξής: «Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τίποτα, όλα τα εξετάζει»….

  Φαίνεται πως για τον Ιερωνυμισμό η καταφρόνηση των Ιερών Ευαγγελίων είναι θεμιτή, ενώ η διαφοροποίηση σε μία αυθαίρετη απόφαση σχετικά με την αλλαγή όχι μόνο της ώρας, αλλά (το σπουδαιότερο) της ακολουθίας της Αναστάσεως (παράλειψη Όρθρου) είναι κολάσιμη…

  Ο Ιερωνυμισμός θα μείνει τελικά ως ο συνδυασμός της θεολογικής αφασίας, του λειτουργικού σχετικισμού και της άκρατης πολιτειοκρατίας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s