Μα με συγχωρείτε Σεβασμιώτατε. Μήπως θα πρέπει να κοιταχτείτε σ’ έναν καθρέπτη;

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος και τιμώρησε τους ιερείς που το Πάσχα ακολούθησαν την Παράδοση της Εκκλησίας: «Άμα αρχίσει ο καθένας και κάνει ό,τι θέλει σημαίνει ότι καταργείται η κεφαλή της Εκκλησίας. Και αν καταργηθεί αυτός που διοικεί, τότε γίνεται το πράγμα, θα σας πω τη λέξη, ένα μπάχαλο

Μα με συγχωρείτε Σεβασμιώτατε Σιδηροκάστρου. Έτσι είναι η κεφαλή της Εκκλησίας; Μήπως θα πρέπει να κοιταχτείτε σ’ έναν καθρέπτη;

Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Ιησούς Χριστός που πάτησε τον θάνατο, όχι εσείς που φοβάστε και την σκιά σας.

Και οι ευλογημένοι ιερείς που μάζεψαν το δυσαρεστημένο ποίμνιο να εορτάσει το Ορθόδοξο Πάσχα όπως έπρεπε, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣΈκαναν αυτό που επιτάσσει η δισχιλιόχρονη Παράδοση της Εκκλησίας μας. ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ.

Δεν θέλει ο Σιδηροκάστρου να χτυπάει η μία καμπάνα στις εννιά η άλλη στις δώδεκα. Να μην αξιωθεί κανείς να κάνει Πάσχα της προκοπής στην Μητρόπολή του. Διότι σου λέει θα φανεί ότι εδώ δεν υπάρχει αρχηγός και είναι ξέφραγο αμπέλι. Να πάμε δηλαδή όλοι να πέσουμε στον γκρεμό μαζί του επειδή θέλει να αισθάνεται αρχηγός!

Τι καλά που θα ήταν εάν ο Σεβασμιώτατος έδειχνε το αρχηγιλίκι του στους αντίχριστους που ταλαιπωρούν την Εκκλησία και όχι στους απλούς ιερείς του που σέβονται και ακολουθούν την Παράδοση της Εκκλησίας.

Φαίνεται όμως ότι ο Σιδηροκάστρου έχει κάτι παραπάνω από ένα απλό κόλλημα με το αρχηγιλίκι. Εκτός από τους ιερείς του που μάλλον τους θεωρεί δημόσιους υπαλλήλους που θα πρέπει να βάζουν φερμουάρ στο στόμα αρκεί να μπαίνει ο μισθουλάκος, τον εαυτόν του φαίνεται ότι τον φαντάζεται σαν έναν άλλον Πάπα, αλάθητο, αδιαμφισβήτητο πρώτο σε όλα…..

«Οι πατέρες μας δεν ενοχλήθηκαν μέχρι τώρα από κανέναν. Έναν χρόνο και δεν τους ενόχλησε κανείς ούτε στους μισθούς τους, ούτε στις δουλειές τους, ούτε πουθενά. Τους αφήνουμε ελεύθερους αλλά όχι όμως και να βγαίνουν και παραπάνω από εμάς. Δεν είναι κανένας πιο πιστός από τον δεσπότη. Δεν είναι κανένας πιο νηστευτής από τον δεσπότη. Δεν είναι κανένας πιο δραστήριος από τον δεσπότη. Όσο δραστήριοι κι αν είναι και όσο πιστοί κι αν είναι. Προηγείται ο δεσπότης και ακολουθούν οι υπόλοιποι. Μπροστά ο ποιμένας και πίσω το ποίμνιο. Έτσι είναι η αρχή της Εκκλησίας και αυτή πρέπει να ακολουθήσουμε. Να μην κάνουμε λοιπόν ο καθένας του κεφαλιού μας και ό,τι θέλουμε…»

Πρέπει πάντως να έχει δίκιο ο δεσπότης! Αν οι ιερείς, πόσο μάλλον κι εμείς οι λαϊκοί, είναι σε όλα πιο πίσω από αυτό που βλέπουμε, έτσι εξηγείται γιατί πάμε κατά διαόλου.

***

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

7 thoughts on “Μα με συγχωρείτε Σεβασμιώτατε. Μήπως θα πρέπει να κοιταχτείτε σ’ έναν καθρέπτη;

 1. Η τελική κουβέντα θά είναι τού δομητορα τής εκκλησίας, θα υπάρξει σαφής απάντηση για τόν εμπαιγμό τής εορτής τών εορτών καί τής πανηγύρεως τών πανηγύρεων… αλλά ξέχασα… πάει ο Όρθρος…στο χρονοντούλαπο…

 2. Άγιος Κοσμάς Αιτωλός στα έσχατα χρόνια οι αρχιερείς και ιερείς θα είναι οι χειρότεροι των ολων .Δόξα στον Θεό που μας θέλει ζωντανούς δείχνοντας μας ποιοι το παίζουν εκκλησία και έχουν φόβο Θεού

 3. Αρχιερείς, πλανεμενοι,Εμβολιασμενοι και μασκοφορεμενοι, ακολουθούν τα προστάγματα τής νέας αντιχριστης τάξης πραγμάτων.
  Μακρυά από αυτούς τούς νεοταξιτες Μητροπολίτες.

 4. «Μπροστά ο ποιμένας και πίσω το ποίμνιο.»
  Πολύ σωστό, αλλά ποιός ο ποιμήν;
  Ποιμένας είναι Αυτός που θυσίασε την ζωή Του υπέρ του ποιμνίου,
  ο Ιησούς Χριστός, η Κεφαλή μας – και μόνον.
  Αυτόν ακούμε, Αυτόν αγαπούμε, Αυτόν ακολουθούμε,
  ειδ΄άλλως, το ξέρουμε, τυφλοί οδηγοί τυφλών,
  αμφότεροι στον βόθρο πίπτουν.
  Α.

 5. Αμαύρωσαν για δεύτερη φορά το Πάσχα και χωρίς ίχνος ευσυνειδησίας θέλουν να παριστάνουν και τους ηγέτες κρυμμένοι πίσω από μια καρναβαλική μάσκα.Aίσχος , βλασφημία!!!Τσοπαναραίοι!!!, κάνατε μεγάλη αμαρτία την οποία θα πληρώσουμε όλοι μαζί.Θα έπρεπε να ντρέπεστε.

  Το ποίμνιο που είχε την ευλογία να κάνει κανονικά την Ανάσταση έχει ευθύνη και υποχρέωση να μην επιτρέψει να εφαρμοστούν οι τιμωρίες.

 6. Προσέχετε ουν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω εν ω υμάς το Πνεύμα το Άγιον έθετο επισκόπους, ποιμαίνειν την εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού, ην περιεποιήσατο δια του ιδίου αίματος.. εγώ γαρ οίδα τούτο, ότι εισελεύσονται μετά την άφιξίν μου λύκοι βαρείς εις υμάς μη φειδόμενοι του ποιμνίου. και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς οπίσω αυτών.
  《Προσέχετε τους εαυτούς σας και όλο το ποίμνιο, στο οποίο το Πνεύμα το Άγιο σας έθεσε ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, για να ποιμαίνετε την εκκλησία του Θεού, την οποία απόχτησε με το αίμα το δικό του. Εγώ ξέρω ότι θα εισέλθουν σ’ εσάς μετά την αναχώρησή μου λύκοι άγριοι, που δε θα λυπούνται το ποίμνιο, και από εσάς τους ΊΔΙΟΥΣ θα σηκωθούν άντρες μιλώντας διεστραμμένα, για να αποσπούν τους μαθητές πίσω τους》.

 7. Θλιβερές μασκο-φορεμένες φιγούρες…
  Και τα μάτια που φαίνονται δείχνουν γεμάτα φόβο και θυμό υπερηφανείας…
  Πραγματικά, είναι για λύπηση…
  Να προσεύχεστε αδελφοί στο Χριστό να μας βοηθά να μη χάσουμε τον εαυτό μας και καταντήσουμε στην ίδια απιστία και αλαζονεία…
  Και να προσεύχεστε και για τη δική τους σωτηρία…
  Το σημερινό Ιερατείο είναι σαν το Ιερατείο που σταύρωσε το Χριστό… Δυστυχώς… Και για τους ίδιους αλλά και για εμάς…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s