Λαέ, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

«Εμείς κρατήσαμε και δικαιωθήκαμε την γραμμή της Εκκλησίας μας και χαίρομαι που ο λαός μας άκουσε τη φωνή της Εκκλησίας, άκουσε τη φωνή της Ιεράς Συνόδου και το απέδειξε ότι το βράδυ της Αναστάσεως πλημμύρισε τους Ναούς την ώρα κατά την οποίαν η Ιερά Σύνοδος είχε ορίσει και οι Μητροπολίτες μας. Χαιρόμεθα αδελφοί μου διότι ακούτε τη φωνή της Εκκλησίας και δεν παρασύρεστε από λαοπλάνους. Δεν παρασύρεστε από ανθρώπους οι οποίοι είναι πλανεμένοι και λένε τα δικά τους, και δεν παρασύρεστε από σχισματικούς.

Θερμά συγχαρητήρια!! Νίκησε το φως, νίκησε η αλήθεια, νίκησε ο Χριστός. Αυτοί οι άνθρωποι απομονώθηκαν. Απομονώθηκαν από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Αυτό έκανε την Εκκλησία σήμερα διπλά χαρούμενη, για την Ανάσταση του Χριστού μας αλλά και καθότι ο λαός εμπιστεύεται την Εκκλησία του και ακολουθεί την Εκκλησία του. Και όχι μόνον ακολούθησε αλλά ο κόσμος ήταν διπλάσιος και τριπλάσιος. Και κάθισε μέχρι τέλους, ενώ όταν σηκώναμε Ανάσταση στις 12 η ώρα, 12 και 5 είχαν εξαφανιστεί όλοι και μένανε πέντε άτομα μέσα στο Ναό. Τώρα οι Ναοί ήτανε κατάμεστοι. Σας ευχαριστώ που εμπιστεύεστε την Εκκλησία μας. Και να μένετε κοντά στην Εκκλησία, διότι η Εκκλησία είναι η σωτηρία, όχι ο καθένας που βγαίνει και λέει το δικό του αδέλφια μου. Το σύνολον είναι η Εκκλησία. Και γι’ αυτό χαιρόμεθα.»

-https://www.youtube.com/watch?v=gGzpbf7TC4k&t=397s

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

27 thoughts on “Λαέ, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !

 1. Α η κατάσταση γίνεται πλέον πολύ πιο σοβαρή, ο άνθρωπος έχει ξεφύγει
  Επειδή χαρακτηρίζει ως λαοπλανους καί αιρετικούς, όλους όσους υπερασπίζονται την ορθόδοξη πίστη, ας αναμενομε την απάντηση τού Ανασταντος Κυρίου…
  Χριστός Ανέστη

 2. Άντε παιδιά και του χρόνου να κάνουμε «Ανάσταση» Μεγάλο Σάββατο στις 18:01 για να είμαστε ακόμη περισσότεροι και να προλάβουμε να έχουμε χωνέψει πριν τον ύπνο !

  ΥΓ: Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος μετράει την πίστη ή με το κεφάλι ή με το ευρώ ή και με τα 2 μαζί (πολλά κεφάλια = πολλά ευρώ) .

 3. Ήξερα ότι κάτι δεν μου πήγαινε σε αυτόν τον άνθρωπο από όταν τον είδα και τον άκουσα πριν από χρόνια σε ένα βίντεο να διακόπτει τον λόγο/το κήρυγμά του και να γυρίζει αυταρχικά και απαξιωτικά το βλέμμα του προς την κατεύθυνση ενός μωρού που γκρίνιαζε και να προστάζει «το μικρό να βγει έξω». Καμία αγάπη, καμία κατανόηση για ένα μωρό που ως μωρό θα γκρινιάξει, καθόλου νοιάξιμο για την καημένη εκείνη μάνα που σηκώθηκε κατάκοπη ως μωρομάνα άρον-άρον το πρωί και πήρε μαζί της το μωρό της, ίσως επειδή δεν είχε πού να το αφήσει, για να ακούσει τον άνθρωπο του Θεού ο οποίος, προστάζοντας να βγει έξω «το μικρό», στην πραγματικότητα έβγαζε έξω εκείνη χωρίς να ενδιαφέρεται για τη Χριστιανή που θα χάσει τον λόγο της αλήθειας. Να εμπιστεύεστε κάθε τί που σας ξενίζει εντός σας όσο και αν άλλοι πλέκουν εγκώμια. Θα έρθει η ώρα που θα δικαιωθείτε εσείς και όχι οι άλλοι.

 4. «Και όχι μόνον ακολούθησε αλλά ο κόσμος ήταν διπλάσιος και τριπλάσιος. Και κάθισε μέχρι τέλους, ενώ όταν σηκώναμε Ανάσταση στις 12 η ώρα, 12 και 5 είχαν εξαφανιστεί όλοι και μένανε πέντε άτομα μέσα στο Ναό. Τώρα οι Ναοί ήτανε κατάμεστοι.»

  Ξεκινα τοτε να αναρωτιεσαι μηπως το συνολο εχει αλλη αποψη για την δισχιλιετη Παραδοση, μηπως κανανε λαθος οι Πατερες τοσα χρονια, μηπως ο Νεοελλην εχει αλλη φωτιση απο τον Θεο που τα ατυχη θυματα του αρχεκακου οφεως δεν ειχαν….εξαλλου ολοι αυτοι που κοινωνησαν εθιμοτυπικα, θα ηταν ολοι εξομολογημενοι και εσεις δεν θα μαζεψατε το κριμα της αναξιας μεταληψεως τους, οπως προσταζει ο Μεγας Βασιλειος να επαγρυνει ο Ιερεας σε ποιον θα μεταδωσει τα Αχραντα Μυστηρια

  ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕΣ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΛΛΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΤΑΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ…..ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ !!!!! καλα μυαλα πατερ…..προσοχη στην Καρτα, οι αγιοι ειπαν η ιεραρχια θα την επιβαλλει, εσυ τί θα κανεις τοτε;;….του Καντιωτη και καλα απογονος…αχ

  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
   236. – Κατὰ Λουκᾶν 5, 1-11, 12, 13-34
   εἶπεν δὲ πρὸς τοὺς μαθητὰς {αὐτοῦ}· διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν· μὴ μεριμνᾶτε τῇ ψυχῇ τί φάγητε, μηδὲ τῷ σώματι τί ἐνδύσησθε.
   [12.23] ἡ γὰρ ψυχὴ πλεῖόν ἐστιν τῆς τροφῆς καὶ τὸ σῶμα τοῦ ἐνδύματος.
   [12.24] κατανοήσατε τοὺς κόρακας ὅτι οὐ σπείρουσιν οὐδὲ θερίζουσιν, οἷς οὐκ ἔστιν ταμεῖον οὐδὲ ἀποθήκη, καὶ ὁ θεὸς τρέφει αὐτούς· πόσῳ μᾶλλον ὑμεῖς διαφέρετε τῶν πετεινῶν.
   [12.25] τίς δὲ ἐξ ὑμῶν μεριμνῶν δύναται ἐπὶ τὴν ἡλικίαν αὐτοῦ προσθεῖναι πῆχυν;
   [12.26] εἰ οὖν οὐδὲ ἐλάχιστον δύνασθε, τί περὶ τῶν λοιπῶν μεριμνᾶτε;
   [12.27] κατανοήσατε τὰ κρίνα πῶς αὐξάνει· οὐ κοπιᾷ οὐδὲ νήθει· λέγω δὲ ὑμῖν, οὐδὲ Σολομὼν ἐν πάσῃ τῇ δόξῃ αὐτοῦ περιεβάλετο ὡς ἓν τούτων.
   [12.28] εἰ δὲ ἐν ἀγρῷ τὸν χόρτον ὄντα σήμερον καὶ αὔριον εἰς κλίβανον βαλλόμενον ὁ θεὸς οὕτως ἀμφιέζει, πόσῳ μᾶλλον ὑμᾶς, ὀλιγόπιστοι.
   [12.29] καὶ ὑμεῖς μὴ ζητεῖτε τί φάγητε καὶ τί πίητε καὶ μὴ μετεωρίζεσθε·
   [12.30] ταῦτα γὰρ πάντα τὰ ἔθνη τοῦ κόσμου ἐπιζητοῦσιν, ὑμῶν δὲ ὁ πατὴρ οἶδεν ὅ τι χρῄζετε τούτων.
   [12.31] πλὴν ζητεῖτε τὴν βασιλείαν αὐτοῦ, καὶ ταῦτα προστεθήσεται ὑμῖν.

   Και να η απάντηση σε όσους κάνουν προπαγάνδα με φανταστικά νούμερα για αυτο-ικανοποιούνται περί των πεπραγμένων τους

   [12.32] μὴ φοβοῦ, τὸ μικρὸν ποίμνιον, ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.

 5. Το’πα εγώ, θα είναι αυτοί εκεί να κάνουν το άσπρο μαύρο, τους ενωτικούς ενώ θα σχίζουν την εκκλησία, τους ορθόδοξους ενώ θα έχουν εισάγει την αίρεση και η εμφανής στον κόσμο εκκλησία θα έχει καταληφθεί και θα διδάσκει ανορθόδοξα, αν αφήσει βέβαια ο Κύριος της. Όσο για την κατακομβική δεν ξέρω αν τελικά υπάρξει.
  Όμως και να υπάρξει, αφού η «υπέργεια»κρατική θα κηρύττει αιρετικά και όλοι αυτοί οι κακόδοξοι ως πνευματικοί θα καταστρέφουν τον κόσμο δεν ωφελεί σε τίποτα.

   • Δόξα τον Θεό, μας ειδοποίησε καιρό τώρα και μένουμε μακριά από τις βλασφημίες που «θεσπισαν» οι ταγοι και οι ιερείς τους. Να μας δυναμώνει να μην προδώσουμε την αγάπη Του ποτέ

 6. Άγιος Ανατόλιος Β’ της Όπτινα (+1922):
  «Αυτοί που μισούν την μοναχική ζωή, έχοντας μόνο την εμφάνιση της ευσεβείας, θα αγωνίζονται να προσελκύσουν τους μοναχούς με το μέρος τους, υποσχόμενοι σ’ αυτούς προστασία και κοσμικά αγαθά (ανέσεις), και απειλώντας αυτούς που τους αντιτίθενται με εξορία.

  Αλλά αλλοίμονο στους μοναχούς εκείνες τις ημέρες που θα είναι δεμένοι με περιουσίες και πλούτη, οι οποίοι για την αγάπη της «ειρήνης» (άνεσης) θα είναι έτοιμοι να υποταχθούν στους αιρετικούς. Θα αποκοιμίζουν την συνείδησή τους, λέγοντας:
  «Εμείς διατηρούμε και σώζουμε το Μοναστήρι και ο Κύριος θα μας συγχωρήσει».
  Οι ταλαίπωροι και τυφλοί αυτοί δεν αντιλαμβάνονται καθόλου ότι μέσα από την αίρεση οι δαίμονες θα εισέλθουν στο Μοναστήρι, και κατόπιν δεν θα είναι ένα άγιο μοναστήρι, αλλά μόνο γυμνοί τοίχοι, από όπου η Χάρη θα έχει απομακρυνθεί.»
  ΠΗΓΗ:
  https://iconandlight.wordpress.com/2018/07/29/
  %CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-
  %CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BF-
  %CE%BD%CE%B5%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-
  %CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%86-%CF%84%CE%B7/

 7. Ο λαός πλημμύρισε τους ναούς που λειτούργησαν από τα μεσάνυχτα και μετά… Πολλοί έκαναν Ανάσταση το πρωί στις 5:00… Όπως τότε στην κατοχή που η Ελλάδα στέναζε από τη μπότα των Γερμανών ναζί και των δοσιλόγων φίλων τους… Σήμερα κυβερνούν οι απόγονοι των δοσιλόγων και στο προτεκτοράτο Ελλάς πάλι η Ανάσταση διώκεται…

  Αλίμονο στους λυκοποιμένες της εκκοσμίκευσης που διχάζουν το λαό καυχώμενοι για τη θεολογική ανεπάρκειά τους και συντασσόμενοι με τα κοσμικά συστήματα… Προσευχόμαστε ο Αναστημένος Χριστός να σας φωτίσει να ξεφύγετε από τις πλάνες που διδάσκετε… Κυρίως για να μη χαθεί μαζί σας και το ανύποπτο ποίμνιο που σας ακολουθεί…

 8. Ωρε αδελφοί, φιλοδοξία του ανθρώπου είναι νά γίνει κι αυτός δεσπότης ,νά αρπάξει κι αυτός τήν γυαλιστερή πατερίτσα καί να ασκεί κι αυτός …εξουσία.Ήταν λοιπόν δυνατόν νά μήν είχε συνταχθεί μέ τίς γελοίες αποφάσεις καί… γνωματεύσεις τής ΔΙΣ ότι κορονοιός δέν μεταδίδεται μεταξύ 8 και 11 τό βράδυ ,αλλά μεταδίδεται μετά τις 12 τό βράδυ ,οταν εδώ 2020 χρόνια ή Αγία Ορθοδοξία μας έψαλλε τό ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.!!
  Η εκκοσμικευση καί τά…. ιερά business plans τού εν λόγω »καλόγερου» καμμιά φυσικά σχέση δέν έχουν μέ τόν ΛΕΟΝΤΑ υπερασπιστή τής Α.Ορθοδ. μας τόν Αγιο Θεόδωρο τόν Στουδίτη.

 9. Βλέπουμε μία καινοφανή λογική, σύμφωνα με την οποία ο ακατήχητος, είτε λόγω εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας της Ελλάδος και υποταγής της στο οικουμενιστικό, για να μην πω αντίχριστο, κράτος είτε λόγω δικής του αδιαφορίας, ελληνικός λαός, μετατρέπεται στον απόλυτο κριτή του τι είναι σωστό και τι όχι. Η Εκκλησία δεν είναι κόμμα, για να διαμορφώνει την πολιτική της ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις.
  Πλέον οι «χριστιανοί της λαμπαδούρας» γίνονται για τους Μουλατσιώτηδες της Εκκλησίας ο οδοδείκτης της ορθότητας των πράξεών τους. Όλα για την ευκολία μας! Γιατί σαράντα ημέρες νηστεία; Να τις κάνουμε τριάντα. Έ, όχι και τριάντα! Και πόσες να νηστέυουμε; Γιατί να γίνονται οι λειτουργίες σε γλώσσα «που δεν καταλαβαίνουμε»; Να γίνονται οι λειτουργίες στην Δημοτική. Ειδικά αυτό το έχω ακούσει και από εν ενεργεία ιερέα. Κι ούτω καθεξής.
  Αυτή η οπτική της αποθέωσης της ποσότητας έναντι της ποιότητας είναι επιεικέστατα λανθασμένη, γιατί από μία ολόκληρη Σύνοδο μόνο ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός αρνήθηκε να συμβιβαστεί, και χάρη σε αυτόν είχαμε την ευλογία να βαπτιστούμε Ορθόδοξοι.
  Την περικοπή «Πειθαρχείν δεί Θεόν μάλλον ή ανθρώποις» να την ενταφιάσουμε και επισήμως ως «σχισματική» π. Νεκτάριε Μουλατσιώτη;
  Από τα «απόνερα» της φετινής «καινοτομίας» καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δίκιο είχαν όλα τα Ορθόδοξα ιστολόγια, που διατράνωσαν την αντίθεσή τους. Όλα τα περιμέναμε, αλλά ότι θα κάναμε αλχημείες και με την κορωνίδα της πίστης μας… Όσο υποχωρούμε, τόσο χειρότερα θα κάνουν. Αυτό το είχε πει ο «ασυρματιστής του Θεού». Οι Άγιο μας τα είπαν εγκαίρως. Τώρα τι καταλάβαμε εμείς…

 10. H χαλαρότητα στην τήρηση των ιερών και οσίων της Πίστης μας και ο φανατισμός του λόγου αλλά όχι των πράξεων και η διαιρετική διάθεση (οι «άλλοι», οι ψεκασμένοι, οι σχισματικοί, οι ζηλωτές, οι ανόητοι , οι αν-υπάκουοι στην εκκλησία, οι υπερ-ορθόδοξοι κλπ.) ορισμένων κληρικών και λαικών θα πρέπει πάντα να μας προβληματίζει και να μας υποβάλλει για τις πραγματικές προθέσεις πίσω από τα λόγια και ιδίως αν κρύβεται και υποβόσκει κάτι από τα τρία κακά ως κίνητρο, τα τρία Φ για τα οποία μας μιλούν οι Άγιοι Πατέρες : Φιλοχρηματία, Φιληδονία, Φιλοδοξία.

 11. …ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΛΗΘΩΣ…
  Άγιος Γαβριήλ ο νέος από τη Γεωργία:
  «Ο Αντίχριστος δεν θα κλείσει τις Εκκλησιές, ούτε και θα τις κάψει κατά πως έκανε παλιά, αλλά θα τις γεμίσει κιόλας από χριστιανούς που θα βαπτίζονται θα εξομολογούνται, θα κοινωνούν, θα κάνουν ευλαβή έργα, μα στην ουσία δεν θα ξέρουν σε ποιον Θεόν πιστεύουν…». Τάδε έφη ένα Άγιος.
  Τάδε έφη και ένας άγριος, και μάλιστα πολύ άγριος όπως φαίνεται, αφού ξαφνικά γίναμε σχισματικοί και πλανεμένοι επειδή θέλαμε να εορτάσουμε όπως μάθαμε από την Παράδοση μας χιλιετίες τώρα. Ελεύθερα λοιπόν ας διαλέξει ο καθένας όποια άποψη τον αναπαύει από τις δύο και ας συμπεράνει.
  Θεέ μου τι ευλογία μας έδωσες!!!
  Σιγά, σιγά τραβιούνται όλες οι κουρτίνες και βλέπουμε αν έχει δωράκι ή Ζονκ…

 12. Χριστός Ανέστη αδέλφια.Ενθυμείσθε ότι εν έτει 1991 ότι ο εν λόγω κληρικός κυκλοφόρησε βιβλίο με τον «πιασάρικο» τίτλο «Ο αντίχριστος» κι ανάμεσα στα άλλα κουφά έλεγε ότι τα ταξί στο Ισραήλ έχουν τον αριθμό 666 στα αρχικά τους; Το Πάσχα του 1992 ευρισκόμενοι εις την Αγία Γη με πληθώρα κι άλλων προσκυνητών διαπιστώσαμε του λόγου το αναληθές.Οι περισσότεροι είστε νεότεροι αντιλαμβάνομαι αλλά το δυστύχημα δεν είναι αν ξέρετε και πόσα περί του ανδρός.
  Το δράμα της Εκκλησίας μας είναι ότι ο εξ Εσπερίας ερχόμενος παπα-Μουλατσιώτης (ΗΠΑ)
  είναι υποψήφιος αρχιερεύς στις επικείμενες αρχιερατικές εκλογές τριών ή τεσσάρων μητροπόλεων.
  Αυτό και μόνο δεν χωνεύεται με όσες Σουρωτές κι αν πιούμε εδώ στη Μακεδονία.
  Ο παπαροκάς δεσπότης;;!!! Θυμίζει την συνάντηση του Αγίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου με τον Μήτρο στο ομώνυμο βιβλίο:»Κι εσύ ώρέ Μήτρο έγινες δεσπότης; »
  Μη γένοιτο!

  Ιννοκέντιος

  • Αληθώς Ανέστη αδελφέ.
   Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι, τα είπες όλα. Ώστε και αρχιερεύς;
   Μάλιστα. Καταλαβαίνω πολλά … αλλά -δυστυχώς- άργησα πολύ να τον καταλάβω.
   Το βιβλίο ήταν «επανακυκλοφορία» με άλλο εξώφυλλο. Η πρώτη έκδοση ήταν το 1984 ή 1985. Ναί, το θυμάμαι αυτό με τα ταξί στο Ισραήλ …
   Χρόνια πολλά & Ευλογημένα!

 13. Αναστητω ο Θεός και διασκορπισθητωσαν οι εχθροί αυτου και φυγετωσαν από προσώπου αυτού οι μισουντες αυτόν.Χωρις φόβου Θεού ψαλαν το Χριστός Ανέστη στις8 ηωρα του Μ Σαββάτου.Αντε ρε και του χρόνου την Μ Πέμπτη να τα κάνετε όλα μαζί

 14. Αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας λειτουργός του Θεού, έχοντας προφανώς και αυτός βιώματα μέσα στην Εκκλησία, αποφάσισε κάποια στιγμή στη ζωή του να τα γυρίσει όλα τούμπα και να λειτουργήσει βάσει συμφέροντος. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά που λέγονται στο βίντεο δεν λέγονται εν πλήρει συνειδήσει, αλλά είτε επειδή εσκοτίσθη ο νούς, είτε ως ελιγμός σε κάποιον έλεγχο της συνειδήσεως που έχει ο πατήρ.
  Δεν είναι κακό που διευκρινίζουμε τα πράγματα για να μην παρασυρόμαστε από αυτά που λέγονται, αλλά όλα θα αποβούν άχρηστα εάν δεν προσευχηθούμε για τον π. Νεκτάριο και όλους τους ομοίους του που ταλαιπωρούνται από μεγάλους πειρασμούς. Να το κάνουμε αδέλφια για να μην επιτρέψει ο Θεός να βρεθούμε κι εμείς κάποια στιγμή στη θέση τους και κάνουμε τα ίδια.

  • Το τρελλό είναι ότι από την μία πρέπει να προσευχόμαστε και από την άλλη να φυλαγόμαστε από αυτούς προσωπικά, να πολεμήσουμε εναντίον των κακοδοξιών τους δε για την προάσπιση της πίστης μας και των παραδεδομένων οπωσδήποτε.

 15. Η ντροπή ως λέξη είναι πολύ λιγη για τον εν λόγω ρασοφόρο. Όμως έκανε 2 λάθη : α) Μόνο το 20% των εκκλησιών λειτούργησαν στις 21:00 τουλάχιστον σε επαρχίες και β) οι εκκλησίες που γνωρίζω πάντα ηταν γεμάτες απο πιστούς μετα την Ανάσταση που εμεναν μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα. Αλλά από πιστούς, οχι θρησκευόμενους.
  Δυστυχώς τα 30 αργύρια κατατρέχουν τους ρασοφορους μέχρι και σήμερα.
  Μετάνοια οσο είναι καιρος. Μετα θάνατον …….τετέλεσται.

 16. Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνω εγώ είναι ότι αυτή η κατάσταση μετά από τον διχασμό του κόσμου σχετικά με την επιστήμη και την αποδόμηση του κύρους των επιστημόνων επέφερε ακριβώς το ίδιο πράγμα και στους πιστούς διχάζοντας τους και παράλληλα αποδομωντας τους ιεράρχες και ιερείς ποιμενάρχης στα μάτια του λαού…
  Αν αυτό δεν είναι σατανικό τότε τι είναι???
  Στώμεν καλώς!!

  • Δεν νομίζω πως είναι διχασμός.
   Το χάσμα πάντα υπήρχε, απλά δεν ήταν εμφανές.
   Απλά καθαρίζει η ήρα από το στάρι, όπως είχε προφητευτεί…
   Για καλό είναι, γιατί παραπήγε το θέμα.
   Υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα, δεκαετίες (ίσως και αιώνες) τώρα, και κανείς δεν έλεγε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Τώρα, ελπίζω πως θα μας αναγκάσει ο Θεός να κάνουμε κάτι. Και αν η ανευθυνότητα και η αναξιότητά μας είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μας παρακινήσει να κάνουμε τίποτα, ελπίζω ο Θεός να μας εμέσει από το σώμα Του (αν δεν έχουμε ήδη φύγει μόνοι μας από Αυτό…) και να φέρει ορθόδοξους κληρικούς από άλλες χώρες για να μας ποιμάνουν. Όσους από εμάς θέλουν να ποιμανθούν ορθόδοξα και όχι να νανουριστούν τουλάχιστον.
   Και, μιας και αγαπώ να βλέπω να συμβαίνουν τραγικές ειρωνείες όταν βιώνω κωμικοτραγικές καταστάσεις, θα ήθελα να έρθει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας για να μας ποιμάνει! Όχι γιατί τους θεωρώ καλύτερους (αν και σχισματικοί δεν είναι εδώ που τα λέμε…), αλλά γουστάρω να έρχονται τα σχέδια των αντιχρίστων εντελώς ανάποδα!

 17. Αυτοί οι τύποι είναι όντως τόσο ακατήχητοι, ανίδεοι και αγράμματοι ή τους παριστάνουν;
  Αν ήμουν καθηγητής θεολογικής σχολής και τον είχα μαθητή, δεν θα έπιανε ούτε την βάση. Ούτε το μισό της βάσης για την ακρίβεια…
  Αν ήμουν ηγούμενος και μου ερχόταν για μοναχός, χωρίς δυνατότητα επιστροφής στον αποστολέα, θα τραβούσα τα μαλλιά μου με την συμφορά που με βρήκε. Αυτός θέλει κατήχηση από το μηδέν, να μάθει τι είναι ένα μοναστήρι (γιατί σίγουρα δεν είναι αυτό που βλέπουν τα μάτια μου στο βίντεο), τι είναι ένας μοναχός (τι να πρωτο-σχολιάσεις και για αυτό…), τι είναι η Εκκλησία, και τι είναι η Ορθοδοξία, από την αρχή, αφού ξεχάσει αυτά που νομίζει ότι ξέρει.
  Το ότι τους παίρνουν και τους κάνουν ηγούμενους και επισκόπους από στοές και άλλα ξεκάρφωτα μέρη χωρίς καμιά κατήχηση ή άσκηση το ήξερα, αλλά παραπάει πλέον! Αυτοί δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Αν βάλουν έναν από εμάς να δουλέψει σαν γιδοβοσκός, θα κάτσουμε να μάθουμε 5 πράγματα, για τις κατσίκες, για το φαγητό τους, για τα μικρά τους, για το γάλα τους, για το μαλλί τους, από την πρώτη μέρα. Έστω για να μη γίνουμε ρεζίλι. Αυτοί τόσα χρόνια μέσα σε μοναστήρια και επισκοπές τίποτα δεν έπιασαν πια; Αλλά, θα μου πεις, αφού ο λαός είναι εντελώς ακατήχητος, πως να γίνουν ρεζίλι; Οι αφελείς οπαδοί μαζεύονται αβέρτα.

  Με χαροποιεί όμως το γεγονός ότι τώρα, μετά το κοινό τους Πάσχα με τους εβραίους, υπάρχει άλλη μια αιτία για καθαίρεση πολλών ανάξιων ρασοφόρων, σύμφωνα με αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων. Ίσως θα πρέπει να κρατάμε τεφτέρι και στοιχεία με αυτούς που έκαναν Ανάσταση το Σάββατο σαν εβραίοι. Γιατί θα είναι κρίμα να μείνει κανείς από αυτούς ακαθαίρετος. Μια δουλειά που είναι να γίνει, ας γίνει καλά.

  Ωραίος ο ζωολογικός κήπος / κάστρο / παλάτι της Disney… εε… το μοναστήρι εννοώ.
  Είδα πως είναι οχυρωμένο και σε θέση κατάλληλη για πολιορκίες. Περιμένουν καμιά πολιορκία άραγε;; Άμα οι μπολιασμένοι αρχίσουν να πέφτουν σαν τις μύγες και θυμηθούν ποιοι τους παρότρυναν να μπολιαστούν, θα χρειαστεί…
  Και με τόσα ζώα σε επίδειξη, είναι δυνατόν να μην έχουν views στο YouTube; Εγώ, από μόνος μου, τους έδωσα 5 views!
  Και, άντε, οι πάπιες κάνουν αυγά, οι καμήλες γάλα. Τα έρμα τα ζαρκάδια τι τα τυραννάτε εκεί μέσα;
  Μήπως εκεί πήγαιναν για διακοπές όλοι οι μπολιασμένοι ισραηλινοί τουρίστες; Θα έκαναν και το φάσκα τους το Σάββατο, μαζί με τους ανύποπτους ορθοδόξους, και όλα καλά! Αν το κόλπο πέτυχε με τους σχισματικούς «ουκρανούς», γιατί να μην πετύχει και με τους αλλόπιστους εβραίους; Όσο καταλαβαίνουν από ουκρανικά οι Έλληνες, τόσο καταλαβαίνουν και από εβραϊκά. Μόνο να βγάλει ο ραβίνος το καπέλο του, γιατί προδίδει.

 18. Μακάριοι εστέ, όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν υμάς και είπωσι πάν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού.

  Χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς· ούτω γαρ έδιωξαν τους προφήτας τους προ υμών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s