Νεκτάριος Δαπέργολας – Σέ μία ζοφερή ἐποχή σύγχυσης ἡ ἐκδημία τοῦ π. Νικολάου Μανώλη συνιστά πραγματικά τεράστια καί ἐξαιρετικά ὀδυνηρή ἀπώλεια.

σ.σ. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του διαπρύσιου αγωνιστή κατά της παναίρεσης του οικουμενισμού π. Νικολάου που μας άφησε τόσο νωρίς για τους ουρανούς. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω. Θα συμφωνήσω με τον κ. Νεκτάριο ότι η εκδημία του τούτη τη σκοτεινή ώρα συνιστά μεγάλη απώλεια. Αν μη τι άλλο, οι σημερινές εξελίξεις με τον κορωνοϊό, σαν το νερό της θάλασσας που τραβιέται πίσω, αποκάλυψαν διάπλατα τα θαμμένα κονσερβοκούτια και την κάκιστη ποιότητα όλων μας. Δεν αξίζουμε τους πατέρες που βγήκαν μπροστά να υπερασπιστούν την Πίστη. Καλό Παράδεισο π. Νικόλαε, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.


Σέ μία ζοφερή ἐποχή σύγχυσης, ὅπου οἱ πλᾶνες καί οἱ κακοδοξίες πολλαπλασιάζονται καί παρουσιάζονται ὡς δόγματα καί αὐτονόητες ἐκκλησιαστικές θέσεις ἀπό ψευδοθεολόγους καί λυκοποιμένες, ἀλλά καί ὅπου οἱ πραγματικοί ὁμολογητές γίνονται ὅλο καί πιό σπάνιοι, ἡ ἐκδημία τοῦ π. Νικολάου Μανώλη συνιστά πραγματικά τεράστια καί ἐξαιρετικά ὀδυνηρή ἀπώλεια.

Ἐμβληματικός ἀγωνιστής ἐδῶ καί πολλά χρόνια τῆς καθημερινῆς μάχης μέ τήν Παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἀλλά καί ὅλων τῶν θεμάτων πού σχετίζονται μέ Πίστη καί Πατρίδα, ὁ π. Νικόλαος ἀνεχώρησε σήμερα τό πρωί ἀπό τά ἐγκόσμια, μετά ἀπό πάλη μέ χρόνια προβλήματα ὑγείας (καί ὄχι πάντως ἀπό κορωνοϊό, ὅπως ἔσπευσαν νά διαδώσουν ἀσθμαίνοντες κάποιοι κακοήθεις «ἐχθροί», ἀπό αὐτούς δηλαδή πού ὁ ἴδιος εἶχε ἐν ἀφθονία – ὡς δεδομένη συνέπεια ἀλλά καί αὐθεντικό παράσημο τοῦ πολύχρονου ἀγώνα του). Πίσω του ἀφήνει ὅμως τεράστια παρακαταθήκη καί ἀνθρώπους πού θα συνεχίσουν τή μάχη ἀπό τό δικό του μετερίζι. Ἀγαπητέ παπα-Νικόλα, καλό Παράδεισο καί μακάρι νά ξανανταμώσουμε μιά μέρα!

 Νεκτάριος Δαπέργολας

Τρελο-γιάννης

5 thoughts on “Νεκτάριος Δαπέργολας – Σέ μία ζοφερή ἐποχή σύγχυσης ἡ ἐκδημία τοῦ π. Νικολάου Μανώλη συνιστά πραγματικά τεράστια καί ἐξαιρετικά ὀδυνηρή ἀπώλεια.

 1. Καταθέτω και εγώ τη θλίψη μου για την ξαφνική απώλεια του Αγωνιστή π. Νικολάου…

  Δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω αλλά στο μυαλό μου ήταν σα να τον γνώριζα… Ήταν (και θα είναι) ένα από τα πνευματικά μου αποκούμπια… Ήξερα ότι κάθε Κυριακή (και παλαιότερα και κάθε Τετάρτη) θα άκουγα λόγο ομολογητικό και ορθόδοξο και αυτό λειτουργούσε ως όαση πνευματική…

  Μάλιστα έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι πάντα υπήρχε η πιθανότητα κατάργησης του καναλιού (όπως έγινε και με το κανάλι του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη) διατηρώ αρχείο με πάνω από 700 ομιλίες του για να ακούω όποτε θέλω ανεξαρτήτως συνθηκών…

  Καλό Παράδεισο π. Νικόλαε και εύχομαι να μεσιτεύεις για εμάς τα απολωλότα πρόβατα στους αγαπημένους σου γέροντες Όσιο Ιωσήφ Ησυχαστή και γέροντα Αγάθωνα…

 2. ακριβως ….
  δεν αξιζουμε να τους εχουμε
  αλλα…
  εχει και πολυ αξιοτατα πνευματικοπαιδια ο παπαΝικολας μας, μακαριοι οσα παιδια του τον ανεπαυσαν

  ει πατερα καλειν με θελετε μιμεισθε μου τας πραξεις και τον βιον

 3. Είχα την ευλογία να τον γνωρίσω, αν και όχι τόσο καλά όσο τα πνευματικά του τέκνα.
  Μάλλον ήταν από τα λιγοστά ευχάριστα γεγονότα στην ζωή μου που τον γνώρισα.
  Εκτός από την ορθή πίστη, είχε και ευγένεια, και προσπαθούσε να πάρει με το καλό ακόμα και τα πιο αγύριστα κεφάλια που τον απεχθάνονταν.
  Θα μας λείψει αφάνταστα.
  Συγχωρεμένος και να βρεθεί στην καλύτερη γωνιά του παραδείσου.
  Και να εύχεται για εμάς τους ανάξιους ορθοδόξους, μαζί με τον γέροντά του και όλους τους αγίους και αγωνιστές.

  Το ότι δεν τους αξίζουμε σαν έθνος είναι γεγονός.
  Ποτέ δεν περίμενα ότι το να φανερώνεις την πίστη και την παράδοση της Εκκλησίας (αλλά και το να ρισκάρεις την καλοπληρωμένη θεσούλα σου για τον Θεό) μπορεί να ξεσηκώνει τόση εμπάθεια, ακόμα και από ορθοδόξους που δεν ήθελαν να ακούσουν και δεν είχαν κανένα αντεπιχείρημα στα λεγόμενα.
  Φαίνεται πως τώρα θα αναλάβει ο Θεός δράση για να μας συνετίσει, γιατί σε εμάς είναι το πρόβλημα, όχι αλλού.
  Όταν δεν γίνεται με το καλό και τα λόγια, θα πρέπει να γίνει με άλλα μέσα…
  Αλλιώς, ποιο το νόημα της ύπαρξής μας; Να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο και να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s