Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπέδειξε την έλλειψη κανονικής χειροτονίας ιεράρχη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία συμμετείχε σχισματικός.

σ.σ. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, εμπνεόμενος προφανώς από τον πνεύμα των ημερών προβαίνει με ρυθμούς φρενίτιδας σε μπαράζ «χειροτονιών» και μπολιάζει την Εκκλησία με τον σχισματικό ιό της Ουκρανίας.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Θεία Λειτουργία στο Φανάρι, πρωτοστατούντος του πατριάρχου Βαρθολομαίου, τελέστηκαν 2 χειροτονίες. Ανάμεσα σε αυτούς που συλλειτούργησαν ήταν και ο σχισματικός Ευστράτιος. Σε αυτήν ακριβώς την χειροτονία του Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέα αναφέρεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσσίας, την οποία χαρακτηρίζει «αντικανονική». Λίγες ημέρες αργότερα, στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τελέστηκαν στο Φανάρι άλλες δύο χειροτονίες. Μία από αυτές ήταν του Προύσης Ιωακείμ. Αυτή τη φορά δεν συλλειτούργησε κάποιος Ουκρανός σχισματικός αλλά ο προ ολίγων ημερών «αντικανονικά» χειροτονημένος «Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέας»!
Με αυτόν τον δολερό τρόπο επιχειρεί ο πατρ. Βαρθολομαίος να κάνει το αντίστοιχο mRNA «εμβόλιο» στην Εκκλησία και να μεταλλάξει το γνήσιο DNA Της, εισάγοντας ξένα, τεχνητά και δηλητηριώδη στοιχεία.
Ακολουθεί η είδηση από την Εκκλησία της Ρωσσίας:

***

Από πληροφορίες των ΜΜΕ κατέστη γνωστό ότι στις 21 Μαρτίου 2021 στη Θεία Λειτουργία που ετελέσθη στον ιερό καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου Κωνσταντινουπόλεως ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από ιεράρχες των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας, καθώς και μη έχοντα κανονική χειροτονία εκπρόσωπο ενός εκ των σχισματικών μορφωμάτων της Ουκρανίας, προέστη της χειροτονίας του μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από σχετικές φωτογραφίες.

Αυτό ανέφερε στις 13 Απριλίου κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Αφού εξέφρασε λύπη για τη συμμετοχή μη έχοντος κανονική χειροτονία προσώπου σε εις επίσκοπο χειροτονία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η Ιερά Σύνοδος επεσήμανε ότι «με αυτό το γεγονός εμβαθύνεται εντός του ορθοδόξου κόσμου η διαίρεση, η οποία προκλήθηκε από τις ενέργειες του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου».

«Λαμβάνοντας υπ᾽ όψη την έλλειψη κανονικής χειροτονίας του μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέα με λύπη διαπιστώνουμε την αδυναμία της συλλειτουργίας με αυτόν, εάν, συν Θεώ, αποκατασταθεί η ευχαριστιακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Το ίδιο ισχύει και για τους κληρικούς, τους οποίους με την πάροδο του χρόνου ίσως θα χειροτονήσει ο ειρημένος μητροπολίτης», αναφέρεται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

DECR Communication Service

4/15/2021

gr.pravoslavie.ru

2 thoughts on “Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπέδειξε την έλλειψη κανονικής χειροτονίας ιεράρχη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία συμμετείχε σχισματικός.

  1. Αυτό που βλέπουμε στην φώτο υποθέτω ότι είναι χειροτονία. Ο πατριάρχης τι φοβάται και φοράει μάσκα? Μην κολλήσει Άγιο Πνεύμα?!!! Απίστευτα πράγματα βρε παιδιά! Απίστευτα πράγματα!

  2. Ε νά κάνω μια πρόβλεψη?
    Σχετικά σύντομα βλέπω τον κ Ανδρέα Σοφιανόπουλο, νά έρχεται στην Πάτρα, υποδοχή λαμπρά από τόν Χρυσόστομο καί νά προεξαρχει σε συλλειτουργο με άλλους 5-6 Έλληνες επισκόπους καί ο λαός νά φωνάζει άξιος καί ο δήμαρχος νά τόν τιμά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s