Πόσο κόστισε η αμνήστευση των εκτρώσεων; 495.000 ευρώ με ΦΠΑ!

Μεσογαίας Νικόλαος: «Είμαστε ευγνώμονες έναντι της Περιφέρειας»

Για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στην κεντρική πλατεία Κερατέας στον Δήμο Λαυρεωτικής, ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, ενώ ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του αναδόχου για τις εργασίες αποκατάστασης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής είναι προϋπολογισμού 495.000 ευρώ με ΦΠΑ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 4 μηνών.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η επισκευή των όψεων του ναού καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, χωματουργικές εργασίες, καθαιρέσεις, στερεώσεις, τοιχοποιίες, επικαλύψεις, επιστρώσεις, συντήρηση και επισκευή των κουφωμάτων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

Ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ναοδομίας του όψιμου ελληνοβυζαντισμού στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής. Η ανέγερσή του τοποθετείται κατά το διάστημα 1905 – 1908.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό και από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη.

«Είμαστε ευγνώμονες έναντι της Περιφέρειας για το γεγονός ότι αυτόν τον μνημειακό ναό, ο οποίος αποτελεί και την καρδιά και την έκφραση της σύγχρονης ιστορίας της πόλεως της Κερατέας, έχει αναλάβει να τον αποκαταστήσει, καθώς είχε μεγάλα προβλήματα και στατικής φύσεως και στη συντήρησή της η εκκλησία. Ελπίζουμε ότι το έργο σε τρεις με τέσσερις μήνες θα έχει ολοκληρωθεί και η Περιφέρεια θα έχει αφήσει το αποτύπωμά της. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που συμβάλουν προκειμένου να μπορέσουμε να ξαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια αυτήν την εκκλησία. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό το έργο που δεν είναι και το μόνο στη περιοχή Μεσογείων και στη Λαυρεωτική», σημείωσε ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Ο κ. Πατούλη επεσήμανε ότι «Σήμερα είχαμε τη χαρά να ενημερωθούμε για την πορεία υλοποίησης των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στην κεντρική πλατεία Κερατέας. Συμβάλλουμε έμπρακτα στην ανάδειξη και αποκατάσταση ενός θρησκευτικού και ιστορικού μνημείου της Ανατολικής Αττικής. Εγώ προσωπικά, οι συνεργάτες μου και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής είμαστε στο πλευρό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ο οποίος επιτελεί σημαντικό και θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο. Είμαστε κοντά στους ανθρώπους της Εκκλησία μας και στην προσπάθεια που καταβάλουν προς όφελος των πολιτών».

autopsia2
autopsia2

Ρομφαία

4 thoughts on “Πόσο κόστισε η αμνήστευση των εκτρώσεων; 495.000 ευρώ με ΦΠΑ!

 1. Τι αποκαθιστά; τα μολυντήρια του Θεού;γιατί για να κινδυνευει ο κοσμάκης;εκτός αν βάλει αυτόματα συστήματα απολύμανσης να ψεκαζουν ιατρική χάρη από τον τρουλο.
  Μεσογαίας, ο πρώτος ιερό-επιστήμονας που αναγνώρισε την επικινδυνότητα των ναών του Υψίστου και την αδράνεια των θείων μυστηρίων.

  • Για λόγους ακριβείας, ο Μεσογαίας ήταν ο δεύτερος που έκλεισε τούς Ναούς ,ως εστίες μολυσμου καί θανάτου, προηγήθηκε κατά κάποιες ώρες, αυτός που είναι στα Τρίκαλα…

   • Αυτός ως «έχων το γενικό προσταγμα»,λόγο πανεπιστημοσύνης τύπου ΝΑΣΑ και αρχιεροσύνης μαζί.
    Είναι γνωστής και των δύο και συμβουλεύει για την ανώτερη δύναμη του ιού και της επιστήμης έναντι αυτής του ΥΙΟΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s