Νέα στοιχεία για το εργοστάσιο νερού στη Σιμωνόπετρα!

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δυστυχώς το εργοστάσιο είναι σχεδόν έτοιμο.

Χτίστηκε με γερμανικά κεφάλαια, χωρίς άδεια από την Ιερά Κοινότητα.

Βρίσκεται στα ὀρια του δάσους της Μονής και το κτήριο είναι περίπου 3.000 τ.μ. (για να καταλάβουμε το μέγεθος της επιχείρησης!)

Πρόσφατα και αφού ετοιμάσθηκε το κτήριο, η Μονή αναγκάσθηκε να ζητήσει την άδεια της Ι. Κοινότητας (μέχρι τώρα το κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό).

Χθες Δευτέρα 5/4 η Ι. Κοινότητα αρνήθηκε να δώσει την άδεια λειτουργίας.

Έτσι η Μονή θα ζητήσει την άδεια από εξωαγιορείτικες υπηρεσίες (το ΚΕΔΑΚ και την Περιφέρεια Χαλκιδικής). Το ζήτημα είναι ότι το ΚΕΔΑΚ εγκρίνει μόνο μελέτες και όχι έτοιμα κτήρια. Πώς θα εγκρίνει ένα έτοιμο εργοστάσιο μέσα στο Άγιον Όρος;

Ελπίζουμε να φυλάξει η Παναγία το περιβόλι της από τέτοιους νεωτερισμούς.


Σχετικό: Εργοστάσιο μέσα στο Άγιον Όρος;

19 thoughts on “Νέα στοιχεία για το εργοστάσιο νερού στη Σιμωνόπετρα!

 1. Ολα τα επιτρέπει ο Θεός διότι όλα μολύνθηκαν! Και το Άγιο Όρος μολύνθηκε και έτσι τώρα καταπατείται το περιβόλι της Παναγιάς Μας!
  Από παντού χτυπάται η Ορθοδοξία μέχρι να μην μείνει τίποτα όρθιο!
  Ο Θεός να μας ελεήσει.

 2. Η Ιερά Κοινότητα νά απαιτήσει την κατεδάφιση τού αυθαίρετου κτιρίου..
  Καθαρές κουβέντες…

  • Θα το οικονομήσουν αδερφέ, για να μην σκανδαλίσουν τους αδερφούς κτίστες,τους αρχιτέκτονες, τους οραματιστές του κτηρίου. Απαλά, απαλά, αγάπη… αγάπη, κάποιος αδερφός μπορεί να το θέλει το κτήριο να τον στεναχωρήσουνε; αγάπη.. αγάπη…

   • Α χα χα, πάντως έκτιζαν επί μήνες καί δεν το πήρε είδηση κανείς?
    Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, οι υπεύθυνοι τής μονής θα ήσαν υπόλογοι…
    Κατά παρεκλιση κάθε νόμου, καταστρατηγώντας την ιερότητα του χώρου, χτίζουν εργοστάσιο…
    Οι εργαζόμενοι ήταν ανασφαλιστοι?
    Το ΙΚΑ?
    Καί αν αύριο μια μονή αποφασίσει να αναγείρει ένα …Suites and resort,?
    Τίποτα, κάποιες μονές, που τίς γνωρίζουμε, έχουν βαλθεί να καταστρέψουν το Άγιον Όρος, καί πνευματικα καί υλικά, συνειδητά…
    Να διαβιβάσει η Ιερά Κοινότητα τον φάκελο στον εισαγγελέα, ας πέσουν καμπάνες

 3. Είδατε πόσο «παραγωγικός» είναι ο εγκλεισμός λόγω εκτάκτων υγιειονομικών συνθηκών (βλέπε κοροδοϊς);

  (1) Στο πιτς φυτίλι κλείνεις συμφωνίες με εταιρείες όπως η Μικροσοφτ του Βασιλάκη του Πύλη και η Πφάιζερ του Αλβέρτου του Μπου(ρ)λά, ή κτίζεις εργοστάσια ακόμα και στο Όρος…

  (2) Χωρίς κανένα πρόβλημα χτίζεις δομές «υποδοχής» παράνομων μεταναστών και τις γεμίζεις κιόλας χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι…

  (3) Σε χρόνο ρεκόρ κατεδαφίζεις τις ατομικές ελευθερίες χωρίς να αντιδράσει κανείς (ούτε φυσικά οι κατά περίπτωση «ιδεολόγοι αριστεροί» του Γιώργη του Σόρος)…

  (4) Χωρίς κανένα πρόβλημα αφήνεις (αν δεν ενθαρρύνεις κιόλας) ξένες δυνάμεις να διαμελίζουν τη χώρα σου και λες και ευχαριστώ κατά τη διάρκεια προκάτ διαλόγων…

  (5) Εξαφανίζεις τα τελευταία υπολείμματα Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης, φυσικά με τις ευλογίες της κατεστημένης «εκκλησιαστικής διοίκησης»…

  • Έτσι… Μας βρήκαν αποκοιμισμένους και ζαλισμένους και θα περάσουν ότι προλάβουν. Αν από όλα αυτά τα 1000 που κάνανε επιβιώσει ένα, είτε γιατί δεν το προσέξαμε, είτε γιατί δεν ενδιαφερθήκαμε, πάλι κερδισμένοι βγήκαν αυτοί.
   Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχω σκάσει αν φωνάζω επί χρόνια να μην ψηφίζουμε τους αντιχρίστους του κυνοβουλίου, αλλά η πλάνη του «λιγότερο κακού» καλά κρατεί…
   Μια ζωή στην άμυνα και ποτέ στην επίθεση. Από την εποχή της πτώσης της Χούντας μέχρι σήμερα.
   Είναι δυνατόν να μην έχουμε κανένα ανεπανόρθωτο πλήγμα επ’ άπειρο;;; Όχι, δεν είναι δυνατό.
   Είναι δυνατό να αντιστρέψουμε την πορεία του έθνους με αυτούς στην εξουσία, Όχι, δεν είναι. Αυτοί διαπαιδαγωγούν ακόμα και τα παιδιά μας στα σχολεία!
   Επομένως, η κατάσταση είναι χαμένη από χέρι. Θέμα χρόνου είναι να γίνουμε όλοι αιρετικοί και αντίχριστοι. Μπορεί αύριο τα παιδιά μας να χτίζουν ουρανοξύστες πάνω στο Άθως. Και στα τζάμια των πρώην μονών να έχουν διαφημίσεις από σπόνσορες, όπως άνουν στα αστικά λεωφορεία.

 4. Σχεδόν όλες οι ιερές μονές του Αγίου Όρους αποδέχονται τα κονδύλια της Ε.Ο.Κ. και στο πνεύμα αυτό τής Ν.Τ.Π., αποδέχονται την παναιρεση τού οικουμενισμού, ξεκινώντας από το ληστρικό Κολυμπάρι της Κρήτης,το Ουκρανικό σχίσμα,τα δαιμονικά εμβόλια, και σε λίγα χρόνια θα αποδεχτούν την ηλεκτρονική ταυτότητα με τσιπ, R.F.D, πού θα αντικαταστήσει τα πάντα σε δημόσιες υπηρεσίες καί τράπεζες ως κάρτα ανάληψης χρημάτων,καί σέ ανεργεση ξενοδοχείων για τούς επισκέπτες του Αγίου Όρους.

 5. συγγνωμη δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου αλλα νομιζω οτι ολες οι μονες φροντιζουν να εχουν καποιο εισοδημα για να μην επιβαρυνουν τους αλλους ανθρωπους στον κοσμο και για να μην καταντησουν ζητιανοι οι μοναχοι και επισης να συνεχισουν απερισπαστοι τη πνευματικη τους ζωη.Επισης και σε αλλα μοναστηρια υπαρχουν μικροεπιχειρησεις προκειμενου οι μοναχοι να εξασφαλισουν τα προς το ζειν.Ειναι αμαρτια αυτο?

  • «δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου»

   Τον κάνετε. Μου θυμίζετε το φίδι που μίλησε στην Εύα.
   Μου θυμίζετε τον γέρο που πάει να αποπλανήσει το παιδί με την καραμέλα.
   Τον άντρα που πάει να ρίξει τη γυναίκα με ψευτόλογα.

   Το Άγιον Όρος δεν είναι οικονομική ζώνη.
   Οι Μοναχοί πάνε εκεί να προσευχηθούν, όχι να εργασθούν για να έχουν ανέσεις.
   Δεν έχετε εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού. Αυτό είναι το πρόβλημά σας.

  • Η πνευματική ζωή για να είναι απερίσπαστα πνευματική δεν προϋποθέτει οικονομικές επιχειρήσεις και χρήμα, αλλά αγώνα μακριά από τον πλούτο και τις ευκολίες.

 6. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ :

  ….καὶ γὰρ πεινάσαι ἔχεις, καὶ διψῆσαι, καὶ γυμνητεῦσαι, ὑβρισθῆναι τε καὶ χλευασθῆναι, ὀνειδισθῆναί τε καὶ διωχθῆναι, καὶ πολλοῖς περιαχθῆναι λυπηροῖς, οἷς ἡ κατὰ Θεὸν ζωὴ χαρακτηρίζεται.

  Δεν βλέπω πουθενά να γράφει για εργοστάσια….

 7. Αλλο μια απλη βιοτεχνια.. π. χ. Λιγη παραγωγη μελιου…. Η βοτανων… και αλλο ολοκληρη βιομηχανια βαρεως τυπου εντος του Αγιου Ορους οπως η εμφιαλωση νερου… Και ισως στο μελλον παραγωγη αναψυκτικων και αλλων.
  Απο την Αγια ΖΩΝΗ πηγαμε στην βιομηχανικη ΖΩΝΗ.

  ΘΑ καταντησει και ετουτο το εργοστασιο ΦΑΝΤΑΣΜΑ οπως ο παλαι ποτε Ρωσικος Ναος στις Καρυες, λιγο πιο πανω απο την Πατεριτσα, που για να μην εχει την ευλογια Της Παναγιας διοτι οικοδομηθηκε για ανθρωπινα γεωπολιτικα συμφεροντα πριν το 1917, καταντησε Ναος – Φαντασμα εγκαταλελειμενος απο Θεο και ανθρωπους.

 8. Άλλο εμφαλωτήριο…. άλλο εργοστάσιο
  Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να θέσω κάποια ερωτήματα.
  Εύκολα, εμείς στο έξω κόσμο και κρίνουμε τη ζωή και πράξεις των άλλων.
  Έχουμε αναρωτηθεί, όταν μεταβαίνουμε στο Όρος , μας φιλοξενούν, μας ταΐζουν , λέμε τα εσώψυχα μας, το πόνο μας και μας τα προσφέρουν όλα απλόχερα και δωρεάν. Το μόνο που πληρώνουμε είναι το κόστος του διαμονητήριου. Η μονή δεν έχει έξοδα για τη διαμονή μας; Δεν έχει έξοδα για τις ανάγκες της.
  Κάποιες μονές μπορεί να έχουν τη δυνατότητα, άλλες όχι.
  Πως θα επιβιώσουν, μόνο με τη προσευχή;
  Η λέξη εμφιαλωτήριο δεν είναι ίδια με τη λέξη εργοστάσιο. Στο εργοστάσιο, παράγεται ένα προϊόν, στο εμφαλωτήριο, στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφιαλώνεται ένα προϊόν που προσφέρει η φύση, χωρίς κάμμια επεξεργασία.
  Το νέρο αυτό θα έρθει στα σπίτι μας και θα μπορούν να το απολαμβάνουν η σύζυγος, τα παιδιά μου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχω τη δυνατότητα.
  Αν είναι μεμπτό αυτό, γιατί εμφιαλώνεται και παράγεται κρασί στο Όρος ; Γιατί κόβουν τα βότανα και τα συσκευάζουν και τα πουλούν; Δεν εκμεταλλεύονται τη φύση προς όφελος, το ίδιο δεν ισχύει με τη ξυλεία, το μέλι. Αυτό δεν είναι μεπτά;
  Από πότε το πολυτιμότερο αγαθό που χύνεται στη θάλασσα και θα εμφιαλωθεί ακατέργαστο, είναι επιλήψιμη ενεργεία;
  Εαν είναι, να σταματήσουν τότε και η παραγωγή κρασιού, τσίπουρου, μέλι, ξυλεία κτλ.
  Πόσα εμφιαλωτήρια Κρασιού και Τσίπουρου, υπάρχουν στο Ορος ;

  Ας έχουμε λίγο διάκριση.

  • Από τη στιγμή κατά την οποία το νεράκι χύνεται στην θάλασσα και πάει χαμένο, δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Τι παραπάνω ενοχλεί σε σχέση με τα εμφιαλωτήρια οίνου ή τα ελαιοτριβεία που υπάρχουν στο Άγιο Όρος;
   Νομίζω οτι είναι υπερβολική η κριτική εκ μέρους σας, πηγάζουσα από θεολογικές διαφορές που ίσως έχετε με το συγκεκριμένο μοναστήρι.
   Τέλος, έχετε αναρωτηθεί με ποιό τρόπο θα αξιοποιηθεί το εμφιαλωμένο νερό;
   Δηλαδή γνωρίζετε αν τα έσοδα που ενδεχομένως προκύψουν χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή αν μέρος του νερού διοχετευτεί δωρεάν σε κατηγορίες ανθρώπων που έχουν ανάγκη πχ άστεγοι.
   Το θεωρείτε απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο;
   Απλές σκέψεις ενός αμαρτωλού προσκυνητή.

   • Δεν ήξερε καλύτερα ο Θεός να εμφιαλώνει το νερό για να μην «πηγαίνει χαμένο»; Τι το στέλνει στη θάλασσα και χάνεται;
    Τα «φιλανθρωπικά» τί σχέση έχουν; Αφιερώνουν οι Μοναχοί τη ζωή τους στο Θεό για να κάνουν «φιλανθρωπίες»; Να ταΐζουν κοιλιές; Υπάρχει μεγαλύτερη φιλανθρωπία από την προσευχή τους;
    Καμμία εμφιάλωση κύριε. Το πράγμα ξεφεύγει. Είναι δυνατόν να είστε προσκυνητής, όπως λέτε. και να σπρώχνετε προς την εκκοσμίκευση τα Μοναστήρια; Με τα χρήματα οι Φράγκοι πάνε να καταστρέψουν τον Μοναχισμό, το καταλαβαίνετε; Δεν είναι προσωπικό το θέμα με το συγκεκριμένο Μοναστήρι, αν και τελευταίως μας έχει απογοητεύσει πολλάκις με την στάση του σε διάφορα θέματα. Δεν αμνηστεύεται η ίδια συμπεριφορά στα άλλα Μοναστήρια. Δυστυχώς τα περισσότερα έχουν πάθει μία «πνευματική καθίζηση» με τα κονδύλια και τις μπίζνες. Έχασαν το Ορθόδοξο νεύρο και ως επί το πλείστον δεν κουνιέται φύλλο τώρα με αυτά που γίνονται.

  • Το πρόσχημα του διαβόλου για να διαλύσει το όρος έγινε «το δίκαιο» επιχείρημα σου. Ο Άγιος Παΐσιος ακριβώς σε αυτό αναφερθηκε. Είχε πει ότι με τις «φιλοξενειες» σκοπό έχουν να κάνουν μέχρι και ξενοδοχεία για πολίτες,για να «μην κουράζονται οι μοναχοί».
   Ολα κατάλληλα δικαιολογημενα λόγο αναγκών και με την ,αλλά και η δική σου αναγκαιότητα πολύ βασική και δίκαιη αγαπητέ, πολύ σημαντικό να πίνει η γυναίκα σου και τα παιδιά σου νερό Άγιο.
   Εγώ πάλι ελπίζω στα έπιπλα από ξυλο Αγίου όρους, με έφαγε η δική μου, θέλει με αγιασμενο ξυλο από εκεί, δε βλέπω τη μέρα για ΈΝΑ αγιοριτικο ΙΚΕΑ

 9. Αγαπητη Φαιη δεν θα διαφωνησω με το συμπερασμα που βγαλατε για μενα αλλα θα ηθελα μια πιο συγκεκριμενη απαντηση .Αποριπτετε καθε δραστηριοτητα σε ενα μοναστηρι που μπορει να του αποφερει καποιο εισοδημα?Ας πουμε ειναι θεμιτο καποιο μοναστηρι να εξασφαλιζει ενα εισοδημα απο ενοικιαση περιουσιας που ανηκει σε μοναχους του?Η ας πουμε εισοδημα απο προωθηση γαλακτοκομικων προιοντων απο κτηνοτροφικη μοναδα σε μοναστηρι κ.λ.π.

  • κύριε Κωνσταντίνε, εγώ δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Είμαι το τελευταίο πρόσωπο που μπορεί να το κάνει. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι φανταχτερή, προκλητική και δεν αρμόζει στο πνεύμα του Αγίου Όρους. Ακόμη και αυτή η λέξη που χρησιμοποιείτε «εισόδημα» μου φαίνεται εντελώς ανάρμοστη. Πάνε στο Άγον Όρος για να γίνουν εισοδηματίες; Για όνομα του Θεού. Δεν βλέπετε πώς ο διάβολος θέλει να χτυπήσει τα Μοναστήρια και το έχει καταφέρει εν πολλοίς; Πού είναι όλον αυτόν τον καιρό η Σίμωνος Πέτρας (και πολλά άλλα Μοναστήρια) στα θέματα της Πίστεως; Αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγα χρόνια θα αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο υπάρχουν εκεί τα Μοναστήρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s