κύκλῳ οἱ ἀσεβεῖς περιπατοῦσι

Μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006)

κύκλῳ οἱ ἀσεβεῖς περιπατοῦσι·

Όταν το είδα το χωρίο αυτό τρόμαξα… στην δύναμη της διατυπώσεώς του. Ακούστε το. Είναι πολύ χαρακτηριστική αυτή η φράσις, ότι οι ανόσιοι και οι ασεβείς κινούνται κυκλοτεράν. Πού κυκλοτεράν; Κυκλώνουν τους ευσεβείς. Τους κάνουν κύκλο, δηλαδή τους εγκλωβίζουν. Προσπαθούν να εγκλωβίζουν τους ευσεβείς.

Και αυτός ο εγκλωβισμός των ευσεβών πολλές φορές έχει πολλές μορφές μέσα στην ιστορία. Πρώτα – πρώτα εγκλωβίζουν τους πιστούς στις κατακόμβες. Πήγαιναν οι πιστοί να λατρεύσουν τον Θεό. Εκεί πήγαιναν, κύκλωναν την κατακόμβη και τους έβαζαν φωτιά και τους έκαιγαν, ή τους έπιαναν, τους έβγαζαν έξω για να τους ρίξουν στα θηρία.

Εγκλωβίζουν ακόμη τους πιστούς με τους ανοσίους νόμους. Ψηφίζουν νόμους οι οποίοι είναι ανόσιοι, είναι ασεβείς. Και ο ευσεβής δεν ξέρει τώρα τι να κάνει με τους νόμους αυτούς. Σας θυμίζω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Οι μασόνοι, οι τέκτονες έχουν ένα σχήμα εγκλωβισμού του Τιμίου Σταυρού. Είναι το μασονικόν τρίγωνον που έχει την μύτη προς τα κάτω. Είναι σύμβολο μασονικό. Δεν μου μένει χρόνος να σας πω πιο πολλά για αυτό το τρίγωνο. Και στη μέση βάζουν έναν Σταυρό. Αυτό είναι το σήμα της Χαν και Χεν. Ξέρετε τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει αιχμάλωτος Σταυρός. Σημαίνει εγκλωβισμένος Σταυρός. Είναι αυτό που λέγει εδώ κύκλῳ οἱ ἀσεβεῖς περιπατοῦσι. Κυκλώνουν. Εγκλωβίζουν για να εξουδετερώσουν τρόπον τινά με το σύμβολον, να εξουδετερώσουν την δύναμη του Τιμίου Σταυρού.

Βλέπομε ότι ο Αντίχριστος ακόμη αγαπητοί μου θα εγκλωβίσει τους πιστούς με οικονομικόν αποκλεισμόν. Ακούστε τι γράφει στο βιβλίο της Αποκαλύψεως 13 Κεφάλαιον: «… καὶ ποιεῖ πάντας,… ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα … καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. …» Θα πάρεις το χάραγμα στο μέτωπο ή στο χέρι ώστε να μην μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις. Δεν θα μπορείς να συναλλάσσεσαι οικονομικά εάν δεν υποχωρήσεις. Αυτό τί είναι; Εγκλωβισμός. Σου λέει: Διάλεξε. Ή θα πεθάνεις από την πείνα ή θα υποχωρήσεις.

Προσέξτε μια φρασούλα που χθες την πρόσεξα: «καὶ ποιεῖ πάντας,… ἵνα δώσωσιν». Κατά λέξη μεταφράζω: «και κάνει όλους… για να δώσουν» το χέρι τους, το μέτωπό τους να χαραχθεί. Αυτό το «ποιεῖ πάντας» θυμίζει, προσέξτε παρακαλώ, θυμίζει μεθόδευση. Μεθόδευση που θα κάνει ο ψευδοπροφήτης για λογαριασμό του Αντιχρίστου. Θα σε φέρει γύρω βόλτα. Ξεκινάμε τώρα με τα 666 από εδώ κι από εκεί, σιγά σιγά… αυτή λέγεται μεθόδευση.

Πιστεύω ότι η φρασούλα «καὶ ποιεῖ πάντας,… ἵνα δώσωσιν» είναι ταυτόσημη με το «κύκλῳ οἱ ἀσεβεῖς περιπατοῦσι» που λέει ο Ψαλμωδός· που σε φέρνει γύρω βόλτα, σου μεθοδεύει το πως να σε εγκλωβίσει. …

-https://www.youtube.com/watch?v=YvRqV1w6sJs
Patroparadoto Sevas

Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

5 thoughts on “κύκλῳ οἱ ἀσεβεῖς περιπατοῦσι

 1. Άλλο ένα παράδειγμα μεθοδευμένου εγκλωβισμού.

  «Ανοίγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μητροπολιτικοί ναοί, για τους τρεις μεγάλους εορτασμούς, τους Χαιρετισμούς, τον Ευαγελλισμό και την Κυριακή της Ορθοδοξίας, με πολύ αυστηρά μέτρα.
  Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ και οι κληρικοί ή οι ψάλτες που θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test για κορωνοϊό.»
  https://www.romfea.gr/diafora/42481-anoigoun-me-afstira-metra-oi-mitropolitikoi-naoi

 2. Τώρα εκτός από τους ευσεβείς τόλμησαν να κυκλώσουν και τον ίδιο τον Θεό,δεν βάζουν φωτιά στον χώρο της ευσέβειας,αλλά εντός αυτού «ποιούν πάντας»ασεβείς, σε ένα σόου για την παγκόσμια θέαση του καταεξευτελισμού του Θεού από τους ανθρώπους Του.

 3. Τό διάβασα καί εγώ, αν είναι σωστή, τότε … έσται ή έσχατη πλάνη χειρων τής πρώτης!!!
  Δηλαδή, υπέρτατη αρχή τών κληρικών ο Τσιοδρας καί ο Κικίλιας..
  Θά εισέρχεται ο αστροναύτης τού ΕΟΔΥ καί θά απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού από τούς κληρικούς?
  Βεβαίως, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τών ιερέων, από το Κολυμπάρι καί εντεύθεν, προτίμησε να μήν στενοχωρήσει τούς κακοδοξους καί σιώπησαν, επιτρέπει ο Κύριος στον διάβολο νά τούς ευτελίζει…. Για να δούμε, τί θα πράξουν τώρα

 4. Δεν χρειάζεται να εισέλθει κανένας αστροναύτης τού ΕΟΔΥ. Την κάνουν την δουλειά οι δικοί μας «αστροναύτες».. κάτι δεσποταδες και κάτι προϊστάμενοι ναών να δείτε τι καλά θα την κάνουν…
  Όσο για τα 20 άτομα στις μητροπόλεις, εντάξει.. μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας και γελάνε!!

 5. Οι κύκλοι που προσπαθεί να κάνει ο γελοίος πονηρός μέσω των ασεβών δεν έχουν καμία δύναμη εφόσον εμείς ενδυθούμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστού που είναι η Αυτοαλήθεια που σαν όπλο προστατευτικό μας κυκλώνει στη ζωή μας (όπως λέει στον Ψαλμό 90 στον 4ο στίχο):

  …ἐν τοῖς μεταφρένοις αὐτοῦ ἐπισκιάσει σοι, καὶ ὑπὸ τὰς πτέρυγας αὐτοῦ ἐλπιεῖς· ΟΠΛΩ ΚΥΚΛΩΣΕΙ ΣΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s