Συνέβη σε νοσοκομειακό Ναό των Αθηνών.

σ.σ. Η κυρία που έζησε αυτό το γεγονός με παρακάλεσε να το δημοσιοποιήσω. Όταν η «Εκκλησία» πετάει τον πονεμένο άνθρωπο στο δρόμο, όταν διδάσκει την απιστία και διαστρέφει την Παράδοση, ας ετοιμάζονται οι «Ά-γιοι» Ιεράρχες για ανώμαλη προσ-γείωση. Ο Θεός δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

***

Την 24η Φεβρουαρίου μία κυρία πήγε να προσκυνήσει το ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που βρίσκεται στο παρεκκλήσι μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Μέσα στο νοσοκομείο βρίσκεται ο σύζυγός της σε σοβαρή κατάσταση, αναμένοντας την έναρξη βαριάς θεραπείας. Η κυρία ήθελε να παρακαλέσει τον Άγιο Λουκά για την καλή έκβαση μιας απάντησης που περίμεναν και για την στήριξη του συζύγου της στον Γολγοθά του.

Πλησιάζοντας προσκύνησε τις δύο Ιερές Εικόνες που βρίσκονται έξω από το παρεκκλήσι και άκουσε τις δύο μασκοφορούσες επιτρόπισσες να της κάνουν την παρατήρηση γιατί προσκύνησε τις Εικόνες. Τους είπε «εάν γνωρίζατε την αγιαστική χάρη της Εκκλησίας θα σκύβατε χωρίς φόβο και θα γλείφατε ακόμη και την σκόνη από το πάτωμα.»

Σχεδόν βουρκωμένη εισήλθε στο παρεκκλήσι. Την ώρα που άναβε τα κεράκια και τα τοποθετούσε στο μανουάλι, ένας ωρυόμενος ιερέας εμφανίστηκε από την αριστερή πύλη του τέμπλου.

Φορέστε τη μάσκα σας. Φορέστε τη μάσκα σας.

-Πάτερ μου θέλω να ασπασθώ το Λείψανο του Αγίου Λουκά.

-Φόρεσε τη μάσκα σου. Δεν μπορείς να ασπασθείς το Λείψανο. Εδώ είναι νοσοκομειακός Ναός. Μόνο υπόκλιση να κάνεις. Φόρεσε τη μάσκα σου.

-Θα τη φορέσω αφού βγω από το Ναό. Κρίμα εδώ που καταντήσαμε.

Με τον Ιερέα να παρακολουθεί αγριεμένος η κυρία δεν κατάφερε να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως. Έφυγε τρέμοντας ολόκληρη με αναφιλητά για να συναντήσει τον βαριά ασθενή σύζυγό της.

***

6 thoughts on “Συνέβη σε νοσοκομειακό Ναό των Αθηνών.

 1. ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΑΚΟΗ !!
  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ,ΑΣ ΚΤΥΠΙΕΤΑΙ !!

 2. Φοβερό….
  Μου θυμίζει περιστατικό πού μου μετέφερε ευσεβής ιερέας τού λεκανοπεδίου…
  Γνωστή του κοπέλα, τού τηλεφώνησε από μεγάλη πόλη της Πελοποννήσου, ο αδελφός της ετοιμοθάνατος, έψαχνε εκκλησια για να προσευχηθεί…εις μάτην.., όλες κλειστές….
  Καί τηλεφώνησε στον ιερέα με κλάματα να τού ζητήσει μια παράκληση για τόν αδελφό της, όπως και έγινε…. αυτά όλα στα μέσα Δεκεμβρίου

 3. Καλό είναι μας πείτε ποιο νοσοκομείο είναι αυτό. Πάντως, για αποφυγή σκανδαλισμού, σας λέω ότι δεν είναι το παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού στο ομώνυμο νοσοκομείο.

 4. Μην ανησυχεί η κυρία , άκουσε τις προσευχές της ο Αγιος. Γιατί τα ίδια πάθαινε κι αυτός, όταν “οι Αρχές” του απαιτούσαν να βγάλει μέσα από το χειρουργείο την εικόνα της Παναγίας που ήταν πάντα κρεμασμένη στον τοίχο κι αυτός αρνιόταν. Και η άρνησή του αυτή, τον οδήγησε στο άγιο μαρτύριό του. Βαπτισμένοι χριστιανοί, λαικοί και κληρικοί, θα οδηγούν και τώρα στο μαρτύριο αδελφούς τους χριστιανούς. Oπως συνέβη και με την κυρία.

 5. Εγώ θα το πω πολυ απλά… Δημόσιο είναι ο μισθός πςφτει οπότε δεν μας ενδιαφέρει το ποπολο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s