Μην δολοφονείτε την μνήμη της Αγίας Φιλοθέης.

σ.σ. Αναρτάται για δεύτερη φορά.

Ήθελα εδώ και καιρό να γράψω κάτι για το ντοκυμαντέρ «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών», το οποίο δυστυχώς πολυδιαφημίστηκε από Ορθόδοξα ιστολόγια τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν την πρώτη του προβολή.

Η ταινία αυτή έγινε με τη στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και του Κέντρου Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια.

ΟΥΝΕΣΚΟ λοιπόν. Η ΟΥΝΕΣΚΟ ή αλλιώς «Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών», όπως λέει και το όνομά της, υπάγεται στον θηριώδη πολυκέφαλο παγκόσμιο Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος εργάζεται πυρετωδώς για τον Ένα Παγκοσμιοποιημένο Κόσμο. Μόνο και μόνο αυτό θα έπρεπε να χτυπήσει το καμπανάκι. Πόσο δύσκολο είναι να θέσει κανείς τον εξής προβληματισμό: είναι δυνατόν ο ΟΗΕ που εργάζεται για την παγκοσμιοποίηση να ενδιαφέρεται για την Ορθοδοξία; Για την Ορθοδοξία ενδιαφέρεται ή για τον Οικουμενισμό; Απ’ ότι φαίνεται όμως είναι δύσκολο για πολλούς ακόμη και αυτόν τον προβληματισμό να κάνουν!

Άντε τώρα να πεις σε αυτούς να ψάξουν λίγο και για την ΟΥΝΕΣΚΟ. Τι είναι η ΟΥΝΕΣΚΟ; Η ΟΥΝΕΣΚΟ λέει ΕΔΩ, «…επιδιώκει την εδραίωση της ειρήνης μέσα από την διεθνή συνεργασία στην εκπαίδευση, τις επιστήμες και τον πολιτισμό. Τα προγράμματα της ΟΥΝΕΣΚΟ συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, όπως καθορίστηκαν στην Ατζέντα 2030 που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2015

Εύγε λοιπόν Ορθόδοξε ιστολόγε, μόλις διαφήμισες ένα πρόγραμμα της ΟΥΝΕΣΚΟ για την επίτευξη των στόχων της Αντζέντας 2030.

Αλλά και για ποια «ειρήνη» μας μιλάει η ΟΥΝΕΣΚΟ; Μήπως για την εν Χριστώ ειρήνη; Ούτως ή άλλως, ντοκυμαντέρ για την ζωή μίας Αγίας της Εκκλησίας μας προβάλλει, αλλιώς δεν θα ρωτούσαμε. Γράφει λοιπόν για την ειρήνη: «Η ειρήνη πρέπει να βασίζεται στον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση. Η ειρήνη πρέπει να οικοδομηθεί πάνω στην πνευματική (intellectual) και ηθική αλληλεγγύη της ανθρωπότητας

Η γνωστή τυπικολογία και ηθικολογία, ο άθεος διανοούμενος ουμανισμός της Δύσης. Πάμε και στους 2 οργανισμούς που στήριξαν το ντοκυμαντέρ.

Η «Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την ΟΥΝΕΣΚΟ» τί είναι; Είναι απλά το μαγαζί της ΟΥΝΕΣΚΟ σε εθνικό επίπεδο. Γράφει: «Η UNESCO, βάσει του Άρθρου VII του Καταστατικού της, είναι ο μοναδικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO. Οι Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO είναι εθνικοί φορείς που έχουν συσταθεί για τη διάχυση των προγραμμάτων και των προτεραιοτήτων του Οργανισμού. Σήμερα ο Οργανισμός αριθμεί 199 Εθνικές Επιτροπές παγκοσμίως.»

Το «Κέντρο ΟΥΝΕΣΚΟ για τις γυναίκες και την ειρήνη στα Βαλκάνια» τί είναι; Είναι μία διεθνής ΜΚΟ η οποία συνεργάζεται με τον οργανισμό Anna Lindh Foundation, κεντρικό μήνυμα του οποίου είναι η «ανοιχτή κοινωνία». Γράφει: «υπάρχουμε για να οικοδομήσουμε πιο συμπονετικές και ανθεκτικές κοινωνίες δίχως αποκλεισμούς, για την καταπολέμηση της αναπτυσσόμενης πόλωσης και της δυσπιστίας».

Η αποστολή της ΜΚΟ Κέντρο ΟΥΝΕΣΚΟ για τις γυναίκες είναι «η οικοδόμηση της κουλτούρας της ειρήνης και της προόδου των γυναικών» Οι δε στόχοι του είναι περιληπτικά, η δημιουργία δεσμών φιλίας και κατανόησης μεταξύ των γυναικών στις χώρες της περιοχής που εργάζεται η ΜΚΟ μέσω συνεργασίας σε κοινά προγράμματα και δραστηριότητες· ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών και η ενθάρρυνση στην ανέλιξή τους· η υποστήριξη στην υλοποίηση στρατηγικών της ΟΥΝΕΣΚΟ για την διατήρηση της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

(Παρένθεση: Όπως βλέπετε, εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, θα τα κάνει όλα για εμάς ο ΟΗΕς)

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω είναι κατανοητό γιατί διαφήμισαν την Αγία Φιλοθέη με τον παρακάτω τρόπο:

ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Και η σκηνοθέτης Μαρία Χατζημιχάλη-Παπαλιού σχολίασε στην Εφημερίδα των Συντακτών που ολόχαρα μετέδωσε το γεγονός με τον αριστερόστροφο τίτλο «Η Αγία Φιλοθέη ήταν μια επαναστάτρια»:

«Δεν θέλω ποτέ ο αγώνας να τελειώνει με τις ταινίες μου. Εξάλλου η τέχνη είναι ο τρόπος να συνεχιστεί η ζωή. Με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO είχαμε συνεργαστεί στη «Φιλάνθρωπο ειρήνη», το αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ με τον Νέλσον Μαντέλα. Η ιστορία της Αγίας Φιλοθέης και οι αγώνες της αντανακλούν αξίες για τις οποίες αγωνίζεται η UNESCO. Οπότε και θα συνεργαστούμε ξανά, για να οργανώσουμε δράσεις προκειμένου να αποτελέσει το παράδειγμά της έμπνευση για το σήμερα».

Μετά τον Ιησού Χριστό που Τον είπαν «επαναστάτη», τώρα έκαναν και την Αγία Φιλοθέη «επαναστάτρια», για να φτιάξουν «κοινωνικά πρότυπα» στα μέτρα τους, συγκρίσιμα με τους Νέλσον Μαντέλιδες και όποιους άλλους για τον ψευτοενωμένο κόσμο τους, και για να γράψει η Εφ. των Συντακτών για την Αγία Φιλοθέη: «Είχε πρότυπό της τα κοινόβια της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας του 1ου αιώνα, τις πρώτες κομμούνες της Ιστορίας.»!

Δεν είναι όμως το πρόβλημα αυτοί, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΥΞΟΡΘΟΔΟΞΕ, που κλέβουν και κακοποιούν τους Αγίους κάτω από την μύτη σου κι εσύ τους διαφημίζεις.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, μια ιδέα, μια εικόνα, μια ανάμνηση, ΚΑΤΙ, για το πως είναι οι Άγιοι της Ορθοδοξίας.

ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΛΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ

Γράφει ο Φώτης Κόντογλου για την Αγία Φιλοθέη.

«Τὴν Ἀκολουθία της τὴν ἔγραψε κάποιος σοφὸς καὶ εὐλαβὴς ἄνθρωπος Ἱέραξ λεγόμενος. Ἀνάμεσα στὰ ὡραῖα ἐγκώμια εἶναι καὶ τοῦτο:

«Δαυῒδ γὰρ τὸ πρᾶον ἔσχες

καὶ Σολομῶντος, σεμνή, τὴν σοφίαν,

Σαμψῶν τὴν ἀνδρείαν,

καὶ Ἀβραὰμ τὸ φιλόξενον,

ὑπομονήν τε Ἰώβ,

τοῦ Προδρόμου δὲ θείαν ἄσκησιν…».»

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ.


Φαίη.

10 thoughts on “Μην δολοφονείτε την μνήμη της Αγίας Φιλοθέης.

 1. Πες τα! Ιεροσυλία αισχίστου βαθμού! Οι μετά των δαιμονίων αιθεροβάμονες «καλλιτέχνες» αγγίζουν τους Αγίους, τα σκεύη του Αγίου Πνεύματος, για να κάνουν επίδειξη της ασέβειάς τους, ημών κοιμωμένων.

 2. Anna Lindh foundation !!!!
  Γιά όσους αγνοούν ποιά ήταν η εν λόγω, ήταν υπουργός εξωτερικών τής Σουηδίας πού σέ κάθε ευκαιρία ζητούσε τήν κατάργηση τού αβάτου τού Αγίου ΄Ορους..
  Μάλιστα προέβλεψε πώς θά είναι η πρώτη επίσημη γυναίκα επισκέπτρια…..
  Τελικά τό 2003 κάποιος μετανάστης τήν σκότωσε στήν Στοκχόλμη…

 3. Σιγά μην περιμένουμε την ειρήνη των λαών μέσα από τον ΟΗΕ . Σιγά μην βασιστούμε στην UNESCO για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σιγά μην αποδεχτούμε ποτέ τις ΜΚΟ ως εγγυητές της οποιαδήποτε ασφάλειας των λαών. Προς επίρρωση των όσων γράφετε ,αγαπητή Φαίη, στέλνω το παρακάτω διαφωτιστικό βίντεο με τον π.Σεραφείμ Ζήση , Οι μυστικές εταιρείες, η Παιδεία & ο ΟΗΕ [ΒΙΝΤΕΟ 2018]…Βαρέθηκα πια να ακούω τη μπουρδολογία περί του….. ειρηνόφιλου ,ανεκτικού και φιλάνθρωπου ΟΗΕ !!!
  https://www.katanixis.gr/2018/02/2018_16.html

 4. Είναι πολύ της μόδας τελευταία να κάνουν ταινίες με ορθόδοξους αγίους και δεν μου αρέσει. Τόσο πολύ, που με έβαλε σε σκέψεις… Εϊναι άραγε η χριστοκαπηλία των πολιτικών και αρχιερέων που προωθεί τέτοιες ιδέες γιατί θέλουν να βγάλουν λεφτά; Αναμφίβολα, θα ποθούν διακαώς να μετατρέψουν το Άγιο Όρος σε μουσιακή έκταση για περίεργους τουρίστες όλων των 100+ νεο-εφευρεμένων φύλων. Είναι η αναπόφευχτη παραποίηση γεγονότων και προσωπικοτήτων των ταινιών αυτών ενσυνείδητη προσπάθεια νοθείας της πίστης μας;
  Εκτός του γεγονότος ότι, τόσο οι σεναριογράφοι, όσο και οι ηθοποιοί, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα ή εμπειρία περί ορθοδοξίας, είναι να απορείς πως ένας ηθοποιός και ένας σεναριογράφος καταπιάνονται με κάτι ορθόδοξο, από την στιγμή που συνήθως είναι βουτηγμένοι μέχρι την κορυφή σε ότι αντορθόδοξο υπάρχει!
  Πάντως, πολύ ύποπτη η ξαφνική ενασχόληση των αντίχριστων κινηματογραφιστών με την Ορθοδοξία. Τι έγινε, τελείωσαν οι ανωμαλίες που προέβαλαν μέχρι τώρα ή κάποιος τους πληρώνει αδρά για να κάνουν τέτοιες ταινίες; Όταν δεν βρίσκεις ταινία να δεις, γιατί όλες είναι ανώμαλες, διαστροφικές και προπαγανδιστικές, και όταν ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο, αλήθεια γίνεται να εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά κάποιοι που κάνουν «ορθόδοξες ταινίες» για το καλό μας;
  Και άντε, αυτή που έχει την αντίχριστη οργάνωση από πίσω της βγάζει μάτι. Αλλά εγώ φοβάμαι και τις υπόλοιπες.

 5. Αποχριστιανοποιούν δολίως την Αγία μας για να την προσαρμόσουν στις αντιλήψεις και τις επιδιώξεις της Νέας Τάξης με τα δαιμονικά μυαλά τους κάνοντάς την ακόμα και πρώιμη φεμινίστρια! Οι πρωτοχριστιανικές «κομμούνες» στηριζόταν στην αγάπη (γιαυτό λέγονταν Αγάπες) και στην εν Χριστώ ένωση των ανθρώπων με την ελεύθερη βούληση και επιλογή τους. Οι «κομμούνες» που ευαγγελίζονται οι οπαδοί του κομμουνισμού στηρίζονται πρώτα στο δαιμονικό μίσος και την αυθαίρετη διαίρεση των ανθρώπων σε προλετάριους και σε αστούς, μετά στην εξολόθρευση του αντιπάλου (αστοί) δηλ. στο θάνατο ανθρώπων και τέλος, στην δια της βίας επιβολή του καθεστώτος τους σε όλους τους υπόλοιπους. Μίσος, διαίρεση, βία, θάνατος ! Αν αυτό δεν είναι δαιμονισμός, τι είναι ; πρόκειται για αήθη αθλιότητα να ταυτίζουμε τις Αγάπες του Χριστού με τις κομμούνες δηλ. τα σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης.

 6. Ἔτσι ! Πές τα !! Εἶδα τὴν ταινία ὅταν προβλήθηκε ἐπισήμως στὴν Ἀθήνα,καὶ τὴν ἴδια ἀκριβῶς ἔνσταση εἶχα ! τὴν παρουσίαζαν δὲ ὡς φεμινίστρια !

 7. Πάνε να συνδέσουν την Αγία Φιλοθέη με τα αιτήματα για την ισότητα των γυναικών, το δικαίωμα στην μόρφωση κτλ
  Η ταινία αυτή είναι ξεκάθαρα μία απόπειρα απο-αγιοποιήσεως ενός αγίου και σύνδεσής του με κοσμικά αιτήματα. Βγάζουνε και τον Χριστό από την μέση. «Αγάπησε την ζωή» η Αγία Φιλοθέη, λέει η γυναίκα στο τέλος της ταινίας. Τί πάει να πει αγάπησε τη ζωή; Δεν λέει ότι η Αγία Φιλοθέη αγάπησε τον Χριστό που είναι η αλήθεια, η ζωή και ο οδός.

  Στα χριστιανικά σωματεία που στήριξαν την ταινία λέω μόνο αυτό: Αμ έτσι θα τραβήξουμε κόσμο στην Εκκλησία; Αποδομώντας τους Αγίους;

  ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ
  από το 1.00.00 περίπου και μετά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s