Τα ήδη νεκρωμένα εμβρυακά κύτταρα δεν προσκρούουν σε κάποιο ηθικό εμπόδιο;

σ.σ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ. Την ώρα που ο Γέροντας Εφραίμ μας καλεί επειγόντως σε μετάνοια, ο Μητρ. Μεσογαίας «κλείνει το μάτι» στα χρήσιμα (για το covid-19 εμβόλιο) νεκρωμένα έμβρυα! Δολοφονήθηκαν ανεξάρτητα από τον σκοπό για τον οποίον χρησιμοποιήθηκαν, άρα δεν τίθεται ηθικό ζήτημα μας λέει ο Μητροπολίτης! Είναι κατανοητό γιατί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας καταφεύγει σε αυτήν την «ηθική» του «προφυλακτικού», καθότι διατελεί πρόεδρος στην επιτροπή βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος με αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή τον κολλητό του και εκλεκτό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Σωτήριο Τσιόδρα!

***

Ο Σεβ. Μεσογαίας προσκεκλημένος εις Ιερατικήν Σύναξιν του Σεβ. Νεαπόλεως της 24ης Ιανουαρίου 2021 διά το εμβόλιον του κορωνοϊού εδήλωσε ότι εγνώριζε αυτός και η επιτροπή βιοηθικής της Εκκλησίας ήδη από τον Μάρτιον 2020 περί των εμβολίων. Ωστόσο, μας προκαλεί ιδιαιτέραν έκπληξιν ότι δεν εγνώριζε τίποτε περί εμβρυϊκών κυττάρων εις τα εμβόλια πριν το αναφέρει ο Σεβ. Κυθήρων, χαρακτηρίζει την έκτρωσιν “διακοπήν κυήσεως” και καταλήγει ότι δεν τίθεται ηθικόν ζήτημα επειδή πρόκειται ήδη διά “νεκρωμένα έμβρυα” που δεν οδηγήθησαν εις την έκτρωσιν διά το εμβόλιον!

Απομαγνητοφώνηση Ορθόδοξος Τύπος:

«Τα Χριστούγεννα εμφανίστηκε αυτή η από άμβωνος παρέμβαση του Μητροπολίτου Κυθήρων σχετικά με τα εμβόλια και τα έμβρυα, κατά πόσο υπάρχουν παράγωγα των εμβρύων στα εμβόλια, κατά πόσον αυτό αν το δεχτούμε κατά κάποιον τρόπο καταδεικνύει ότι εμείς υποχωρούμε στο θέμα της εκκλησιαστικής γενικώς τοποθέτησης εναντίον της διακοπής της κυήσεως, υπέρ του σεβασμού της ζωής και γενικά της επιφυλακτικής στάσης που κρατάνε γενικότερα οι Εκκλησίες και η δική μας Εκκλησία ασφαλώς στις αμβλώσεις.

Εκεί κάναμε πάλι μια πολύ βιαστική μελέτη γιατί δεν είχαμε πολλά περιθώρια χρόνου δεδομένου ότι συνήρχετο σε λίγες μέρες η Ιερά Σύνοδος και έπρεπε να υποβάλλουμε ένα ακόμη υπόμνημα και καταθέσαμε ό,τι ξέραμε. Μπήκαμε στα κείμενα του Βατικανού, στα διάφορα άλλα τα οποία και κυκλοφόρησαν και ευρύτερα και η δική μας άποψη είναι ότι και αυτό το θέμα δεν είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολήσει ιδιαίτερα τη Σύνοδο δεδομένου μάλιστα όπως και τελικώς βγήκε στην απόφασή της και όπως ακούσατε και σήμερα τουλάχιστον στα δύο εν χρήσει εμβόλια για τη δική μας χώρα της Pfizer και της Moderna δεν υπάρχουν τέτοια παράγωγα καν κυτταρικών σειρών αφού βέβαια αναλύσαμε το όλο θέμα. Και επίσης κάνοντας την διευκρίνιση ότι δεν σκοτώνονται έμβρυα. Είναι αρχικά κύττταρα, ήτανε κύτταρα από εμβρυϊκό ιστό ήδη νεκρωμένων εμβρύων. Τα οποία δεν προσκρούουν σε κάποιο ηθικό εμπόδιο, γιατί δεν υπάρχει η σκοπιμότητα που οδηγεί στην έκτρωση αλλά είναι εντελώς ανεξάρτητο γεγονός το ένα από το άλλο. Και επίσης όπως ανέφερε και ο κ. Καθηγητής ήδη πλέον υπάρχουν τα βλαστοκύτταρα από άλλες πηγές και δεν χρειάζονται πλέον όλα αυτά. Εν πάση περιπτώσει είπαμε και σ’ αυτό ότι θα έπρεπε η Εκκλησία να μην μπει σε ένα τέτοιο διάλογο σχολαστικού υποβάθρου, ο οποίος είναι αρκετά έωλος και καταθέσαμε έτσι την πρότασή μας»

Ορθόδοξος Τύπος

15 thoughts on “Τα ήδη νεκρωμένα εμβρυακά κύτταρα δεν προσκρούουν σε κάποιο ηθικό εμπόδιο;

 1. Βοηθήστε μας Σεβασμιώτατε να θυμηθούμε που έχουμε ξανακούσει «ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» …το διατυπώνετε με τον αρνητικό τρόπο αλλά το ίδιο νόημα βγάζει… πάντως δεν νομίζω ότι είναι της Ορθοδοξίας την οποία διακονείτε ως Επίσκοπος…

 2. Λυπάμαι πολύ!!!!
  Το επιχείρημα του πολύ φτωχό…
  Δηλαδή μεταξύ Ιησού και Τσιοδρα, επέλεξε τόν δεύτερο….

 3. Με την ίδια λογική εάν κάποιος με προσεγγίσει για να μου πουλήσει κάτι κλεμμένο (π.χ. αυτοκίνητο, λάπτοπ, ποδήλατο…), μπορώ να το αγοράσω απο τον κλέφτη και είναι ηθικά αποδεκτό..? Δεν του ζήτησα εγώ να το κλέψει..!

 4. «Τὰ τῆς Ἐκκλησίας ἀποίμαντα. Ἔρρει τὰ καλά, γυμνὰ τὰ κακά, ὁ πλοῦς ἐν νυκτί, πυρσὸς οὐδαμοῦ, Χριστὸς καθεύδει.».
  Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.
  Νομίζω ότι η συγκεκριμένη, γνωστή ρήση, του μεγάλου αγίου πατρός και οικουμενικού διδασκάλου, αποτυπώνει το δράμα του σημερινού επισκοπικού δυναμικού, πλην ολίγων εξαιρέσεων φυσικά.
  Και μόνο η ομολογία του μητροπολίτη Μεσογαίας, επί τη βάσει της οποίας, λόγω πιέσεως χρόνου σημειώθηκε βιασύνη στη μελέτη του όλου ζητήματος, φανερώνει πολλά.
  Η εκκλησιαστική Ιστορία θα καταγράψει με μελανές σελίδες τη στάση της εκκλησιαστικής διοικήσεως κατά τις ημέρες της υγειονομικής κρίσεως, με κορυφαίο γεγονός αυτό της υπό τη; ΔΙΣ διακήρυξεως ότι η υγεία του σώματος συνιστά το υπέρτατο αγαθό επί της γης…

 5. Η κατηφόρα όταν ξεκινήσει δεν έχει τελειωμό… Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο… Κρίμα για μια ακόμη φορά… Και πάλι κρίμα…

  Με φιλοσοφικούς (κοσμικούς δηλαδή) όρους πρέπει να μιλάμε για Ιεράρχη-Σοφιστή ή για Ιεράρχη-Δικολάβο…

  Με Θεολογικούς όρους μιλάμε για δαιμονικής εμπνεύσεως αιρετική φλυαρία… Δαιμονολογία της κακιάς ώρας…

  Για αυτό θα τους αντικαταστήσει σύντομα ο Κύριος Ιησούς Χριστός… Τους ποιμένες του καίσαρα… Μαζί με το πλήρωμα που τους ακολουθεί…

 6. Καντε υπομονη κ οταν ερθει η ωρα……τοτε αλιμονον σε ολους μας που προσκυναμε τον μαμωνα!!!!Τι να μας κανει ο Κυριος ετσι που γιναμε;;κριμα κριμα κρίμα!!!!!καλο αγωνα αδελφια οσοι κ αν μεινουμε!!!!

 7. Ούτε ο κλεπταποδόχος έχει σκοπό τη ληστεία, αλλά πάει μέσα ως συνένοχος, αγόραζει από ληστή,συμβιβάζεται με την ληστεία, την αποδέχεται και την βοηθά.

 8. Μητρ. Μεσογαίας ,αν η περιβόητη επιστήμη έχει για θεραπεία τη χρησιμοποίηση εκτρωθέντων νηπίων,την μία εκ των τριών αμαρτιών οι οποίες είναι οι κυρίως υπεύθυνες για τις συμφορές που θα υποστούμε, είναι τουλάχιστον για πέταμα!!!!
  Δεν περιμέναμε την βαρύνουσα απόφαση που με απίστευτη ελαφρότητα εκφράζει η επιτροπή βιοηθικής σας γιατί ήδη μας την είπε μια μοναχή.
  « Μην μας αφήσει ποτέ η Παναγία να την αφήσουμε και να σφραγισθούν τα κύτταρά μας με την σφραγίδα του σύγχρονου Ηρώδη και λυπήσουμε έτσι τον αγαπήσαντα ημάς Ιησούν Χριστόν. »

 9. Τα ὀπλα της εκκλησίας ειναι Το Ευχελαιο ο Αγιασμός τα Αγια Λειψανα ,η Λειτανίες, η θ Κοινωνία. Τι δουλεια εχει η εκκλησία να επιχειρεί να παρατεινει την ζωή με εμβόλια που σχετίζονται με εκτρωσεις ή με μεταμόσχευση οργανων ανθρωπων που δεν εχουν αποβιώσει?
  Με τετοιες ενοχές μόνο ενας εκκοσμικευμενος χριστιανός μπορει να ζήσει, που αμφιβαλει στο βαθος βαθος για την Ανασταση. Ενας χριστιανός για κλάματα

  • Και στο θέμα τών μεταμοσχεύσεων, η περιβόητη επιτροπή βιοηθικής είχε δικαιολογήσει τά αδικαιολόγητα με την καινοφανή και βλάσφημη θεωρία τού εγκεφαλικού θανάτου….

 10. Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ, ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΡΡΗΓΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΩΣ ΜΕΜΠΤΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ. ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΑΛΛΟ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΝΟΗΜΟΝΟΣ. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ, ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ!!!

 11. Ο απόφοιτος του MIT μας περνάει για ηλίθιους. Εφόσον η ανύπαρκτη Σακελλαροπούλου έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις πλάτες της γνωστής πρεσβείας, γιατί να μην γίνει και ο Μεσογαίας Αρχιεπίσκοπος;
  Πάντως, όταν εμείς που δεν είμαστε του MIT αντιλαμβανόμαστε πόσο χαμηλού επιπέδου είναι το επιχείρημα του, αποκλείεται να μην το κατανοεί ο ίδιος. Απλώς, δίνει εξετάσεις και δάυτος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s