Το τερμάτισε ο Φθιώτιδος Συμεών – Ξαφνικά οι ναοί είναι επικίνδυνοι για την ορθή τους χρήση, αλλά ακίνδυνοι για να γίνουν κέντρα εκδηλώσεων;;;

σ.σ. Η κατρακύλα συνεχίζεται. Η Μητρόπολη Φθιώτιδος, μαζί με άλλες, τώρα διαθέτει τους Ιερούς Ναούς ως χώρους διδασκαλίας των άθεων γραμμάτων. Η λατρεία του Τριαδικού Θεού είναι πολύ μπανάλ στη νέα εποχή και δεν χρησιμεύει σε τίποτε, ειδικά τούτες τις δύσκολες ώρες! Οι σεξουαλικές αγωγές όμως, τα οικουμενιστικά και άθεα γράμματα πρέπει να συνεχίσουν διότι θωρακίζουν πνευματικά τα παιδιά στην αντιμετώπιση των οποιονδήποτε νέων συγκλονιστικών προκλήσεων! Οι Ιεροί Ναοί από αγιασμένοι τόποι λατρείας μετατρέπονται «με πολλή αγάπη» σε σκέτοι και βλάσφημοι χώροι, … σύντομα και σε αποθήκες. Πού είναι οι Κολοκοτρώνηδες και οι Μακρυγιάννηδες να «περιποιηθούν καταλλήλως» τους γραμματιζούμενους χλαπάδες ρασοφόρους που καταστρέφουν την Πίστη μας;

***

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών το τερμάτισε. Ενώ έχει τούς πολυάριθμους Ναούς ερμητικά κλειστούς, δέχεται να μεταβληθούν σε σχολικές αίθουσες και κέντρα εμβολιασμού!!!! Και ενώ λειτουργεί στην μητρόπολη χθές, με παρουσία ιεροψαλτών και μόνο, μας πληροφορεί με επίσημο ανακοινωθένΜετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας λόγω Covid -19, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας στην οδό Σκληβανιώτου 3 – 5, αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου.

Συγγνώμη, επίσκοπος είναι ή φοβισμένος δημόσιος υπάλληλος; Αν θεωρεί την εκκλησία ΔΕΚΟ ή ΜΚΟ λάθος πορεία έλαβε. Αν νομίζει πώς δεν τα βλέπει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, πλανάται πλάνη οικτρά.

 [Σχόλιο του αδελφού Ιωάννη Πανταζή].

Διάβασα ότι η εν λόγω μητρόπολη προτίθεται να παραχωρήσει τους ναούς για σχολικές αίθουσες και κέντρα εμβολιασμού. Και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θαυμάσιο ιδεαλιστικό θέμα για γαλλικό μυθιστόρημα ας πούμε, αν οι ναοί δεν παρέμεναν κλειστοί για τους πιστούς λόγω «επικινδυνότητας» στην πραγματικότητα και αν δεν είχε αποκλειστεί τόσος απελπισμένος κόσμος από την κοινή λατρεία. Ξαφνικά οι ναοί είναι επικίνδυνοι για την ορθή τους χρήση, αλλά ακίνδυνοι για να γίνουν κέντρα εκδηλώσεων. Η Εκκλησία δουλικό του Καίσαρα!

π.Π. 

ΕΔΩ

[Σχόλιο στον Τρελο-γιάννη]

4 thoughts on “Το τερμάτισε ο Φθιώτιδος Συμεών – Ξαφνικά οι ναοί είναι επικίνδυνοι για την ορθή τους χρήση, αλλά ακίνδυνοι για να γίνουν κέντρα εκδηλώσεων;;;

  1. Εάν δεν υπάρχει Μετάνοια και αληθινή Πίστη, οι Λαμιώτες θα αποτελέσουν ντροπή στον Θεό και τους αγωνιστές που έδωσαν την Ζωή τους, για να είναι η ρούμελη ελεύθερη και χριστιανική. Μπορεί να λείπουν οι Λαμιώτες και να έχει κατοικηθεί η Λαμία από ανθρώπους άλλων χωριών και πόλεων, δεν παύει να υπάρχουν όμως Έλληνες. Και αυτά τα λόγια δεν έπρεπε να τα ακούν καθόλου – όχι – να τα δεχτούν.

  2. Ἡ προσπάθεια διαβρώσεως τῆς πίστεως δὲν εἶναι βέβαια κάτι καινούργιο. Ἡ ἐργώδης προσπάθεια ποὺ ἔγινε κυρίως τὸν περασμένο αἰῶνα τώρα φέρνει καρπούς. Ἡ προσπάθεια τοῦ «ἐκσυγχρονισμοῦ» τῆς ἐκκλησίας ἀπὸ τοὺς αὐτοαποκαλουμένους οἱκουμενιστές καὶ ἡ μεθοδευμένη τοποθέτησις τέτοιων, ἤ ἐπηρεασμένων ἀπὸ τέτοιες ἀπόψεις, προσώπων στὶς ἀνώτατες θέσεις τῆς ἐκκλησιαστικῆς διοικήσεως, καὶ γενικῶς τοῦ κλήρου, ἔχει τὸ ἀποτέλεσμα σήμερα νὰ ὑπάρχει μιὰ κρίσιμη μάζα ἀρκετὴ ὥστε νὰ ἐνεργῇ τὴν παρούσα προδοσία ἀνεμπόδιστα. Τὰ πρόσωπα αὐτὰ, σὲ πλήρη συνεργασία μὲ τοὺς πολιτικοὺς καὶ πολιτειακοὺς ἄρχοντες-ἀνδρείκελα, κοιμίζουν τὸν λαό τοῦ Θεοῦ, ὥστε νὰ μὴν ἀντιληφθῇ τί συμβαίνει καὶ νὰ μὴν ἀντιδράσῃ στὴν μεθοδευμένη ἐπιβολή τῶν νεοεποχίτικων σχεδίων. (Απόσπασμα από επόμενο άρθρο)

    π. Αθανάσιος Μυτιληναίος – το 97% των Χριστιανών θα προσκυνήσει τον Αντίχριστο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s