Ο π. Ματθαίος Χάλαρης μας καλεί να εισέλθουμε στη «νέα κανονικότητα» με αξιοπρέπεια !!

Η παρέμβαση του π. Ματθαίου Χάλαρη (Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι), που έγινε λίγο πριν την απόφαση να ανοίξουν τελικά οι Ναοί σύμφωνα με το πρότυπο των Χριστουγέννων, καλωσορίστηκε από πολλούς.

Γιατί όμως;

Διότι βρίθει από αντιθέσεις: (αδιαπραγμάτευτη Πίστη πάνω από το Σύνταγμα και τους Νόμους, μαρτυρία, θυσία σαν του Τιμίου Προδρόμου, πνευματική λεβεντιά. Όλα αυτά και άλλα πολλά με μασκούλες και υγειονομικά μέτρα !!)

Διότι δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Με την τήρηση των «υγειονομικών μέτρων» η λατρευτική ζωή και η λαϊκή ευσέβεια έχουν διαταραχθεί. Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο το οποίο ο π. Ματθαίος και πάρα πολλοί άλλοι ιερείς ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΝ. Έχει διαταραχθεί ο ασπασμός των Ιερών Εικόνων· ο τρόπος που μεταλαμβάνουμε· η ενότητα της Πίστεως· η ενότητα των πιστών, οι οποίοι μάλλον χωρίζονται σιγά-σιγά σε πιστούς και σε απίστους.

Διότι βαπτίζεται αξιοπρεπής συμπεριφορά η τήρηση των υγειονομικών μέτρων !! Όσοι δεν φοράμε μάσκες και δεν τηρούμε τα μέτρα είμαστε αναξιοπρεπείς !! Και δεν μας λέει ότι η τήρηση των μέτρων (αποστάσεις και μασκαριλίκια μέσα στους Ναούς) συνιστά ΑΠΙΣΤΙΑ.

ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ.

-https://www.youtube.com/watch?v=65aGERZMFEI&feature=emb_logo ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«…Προσέξτε. Δεν πάμε να κάνουμε κακό. Ούτε πάμε να χαζέψουμε στις βιτρίνες, ούτε να κάνουμε πάρτυ μέσα στο κέντρο της πόλης. Πάμε να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η Πίστη μας. Και προσέξτε κάτι που θα σας πω. Η Πίστη μας είναι πάνω και από το Σύνταγμα, είναι πάνω και από τους Νόμους, είναι και πάνω από τους πολιτικούς. Είμαστε πολίτες πρώτα του ουρανού και μετά της γης. Αγαπάμε τους πάντες, υπακούμε στους πάντες, αλλά όμως τα δικαιώματά μας τα πνευματικά δεν τα αρνούμαστε.

Ούτε φοβόμαστε. Θα βγούμε αξιοπρεπώς, όπως ορίζουν τα υγειονομικά μέτρα. Θα έλθουμε στο Ναό γιατί η μέρα αυτή για εμάς είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι η φανέρωση της Αγίας Τριάδος. Και όταν φανερώνεται η Αγία Τριάδα στον κόσμο δεν μπορεί να υπάρχει πιστός που να βρίσκεται κλεισμένος μέσα στο σπίτι του και φυλακισμένος μέσα σε αυτό, αλλά θα βγει από το σπίτι του, θα έλθει στο Ναό, θα ασπαστεί, θα ανάψει το κερί του, θα κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων, και θα πάρει τον Αγιασμό.

Και να το κάνετε με αρχοντιά, με λεβεντιά. Όχι με φόβο, ούτε να σκεπτόσαστε τί μπορεί να συμβεί. Στο φινάλε, ό,τι και να συμβεί θα κάνουμε θυσία. Αυτό μας λέει ο Τίμιος Πρόδρομος σήμερα για να αποδείξουμε ότι για εμάς η Πίστη μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ό,τι και να συμβεί την Πίστη μας εμείς θα τηρήσουμε. Αυτήν που οι πρόγονοί μας δεν φοβήθηκαν να την διατρανώνουν 400 ολόκληρα χρόνια απέναντι στον Τούρκο κατακτητή. Επομένως δεν θα φοβηθούμε κανέναν. Θα έρθουμε και θα κάνουμε αυτό που λέει η ψυχή μας χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς καμμία απειλή αλλά αυτό που λέει η ψυχή μας.

Εδώ λοιπόν θα δείξουμε πόσο πνευματικά λεβέντες είμαστε. Γι’ αυτό λοιπόν αφήστε κατά μέρος όποιον φόβο, όποια δειλία, όποιον ενδοιασμό. Δέκα η ώρα θα έλθετε με τάξη, θα κοινωνήσετε, θα πάρετε τον Αγιασμό και θα πάμε στα σπίτια μας, όπως λέγει αυτό το μεγάλο γεγονός που θα εορτάσουμε πρώτα ο Θεός την Τετάρτη.

Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε κατά μέρος και δεν ασχολούμαστε ούτε με σχόλια, ούτε με φτηνά ρεπορτάζ που ενδεχομένως γίνουν και την ημέρα εκείνη. Είναι τιμή μας, και καμάρι μας, για τον Χριστό μας, να μαρτυρήσουμε όπως μας έμαθε η Πίστη μας στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου που σήμερα ακούσαμε γι’ αυτόν. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη σας περιμένουμε όλους. Εδώ θα είμαστε κι εσείς εδώ θα έλθετε να συναντηθούμε, να ευχηθούμε και να αγιαστούμε με την Θεία Κοινωνία και τον Αγιασμό του Κυρίου μας.»

Σήμερα που βγήκαν από τα λαγούμια τους οι μασκοφόροι ζήσαμε στις Εκκλησίες έναν «υγειονομικό» εφιάλτη.

Οι Ναοί μετατρέπονται κυριολεκτικά σε τρελλοκομεία.

Οι «πιστοί» συμπεριφέρονται σα να μην ξέρουν τι κάνουν μέσα στους Ναούς. Για ποιον λόγο πήγαν εκεί. Σα να μην ξέρουν τι πιστεύουν.

Είναι τρομερό. Μασκοφορεμένοι κάνουν υποκλίσεις μπροστά στις Ιερές Εικόνες ή κάνουν τάχαμου πως τις ασπάζονται. Άλλοι φοράνε μάσκες ακόμη και μετά την Θεία Κοινωνία. Άλλοι κοιτούν πανικόβλητοι μην τους πλησιάσει κάποιος αδελφός, ακόμη και όταν έχει κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Κοινώνησαν, πήραν και Αγιασμό αλλά οι μασκούλες μασκούλες.

Κάναν την Ορθοδοξία καρικατούρα.

Αυτά βλέπουμε με τα μάτια μας και λυπούμαστε που οι περισσότεροι ιερείς περί άλλων τυρβάζουν.

Ο Ιερεύς διάβασε τις ευχές αργά σήμερα για να τις καταλάβουμε. Το είπε κιόλας ο άνθρωπος. Διάβασα τις ευχές αργά για να τις καταλάβετε.

Απ’ το ένα αυτί μπήκαν και απ’ το άλλο βγήκαν!

***

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

6 thoughts on “Ο π. Ματθαίος Χάλαρης μας καλεί να εισέλθουμε στη «νέα κανονικότητα» με αξιοπρέπεια !!

 1. Είναι πλέον τραγική η κατάσταση μέσα στην Εκκλησία με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για το μέλλον. Βαθύτατο σχίσμα, διχόνοιες και παγιωμένη διαίρεση μέσα στο ποίμνιο, ιεράρχες και ιερείς σε πλήρη σύγχυση με διαφοροποιούμενες, αλλοπρόσαλλες, αντικρουόμενες και πρωτάκουστες απόψεις εκτός Ευαγγελίου, συστηματική άρνηση πίστης και βλασφημία Θεού εντός του Ναού με τα μέτρα, λοιδωρία του τόπου σύναξης της Εκκλησίας του Χριστού δηλ. του Ναού ως μολυσματικού, επιβολή και άλωση της Εκκλησίας από το κράτος , Αγία Κοινωνία χωρίς συμμετοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, καμία μετάνοια από κανένα και για τίποτε παρά την αυστηρή παιδαγωγία (τιμωρία) του κορονοιού που παραχώρησε ο Θεός για την αποστασία μας και τις πολλές αμαρτίες μας. Ο Θεός ειλικρινά να δείξει έλεος πάνω μας προτού έλθουν χειρότερα !

 2. Ο π. Ματθαίος μεταξύ άλλων, απ’ την μια μεριά, λέει:

  «…δεν θα φοβηθούμε κανέναν. Θα έρθουμε και θα κάνουμε αυτό που λέει η ψυχή μας χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς καμμία απειλή αλλά αυτό που λέει η ψυχή μας. Εδώ λοιπόν θα δείξουμε πόσο πνευματικά λεβέντες είμαστε. Γι’ αυτό λοιπόν αφήστε κατά μέρος όποιον φόβο, όποια δειλία, όποιον ενδοιασμό…»
  Αλλά από την άλλη, λέει:
  «…Δέκα η ώρα θα έλθετε με τάξη, θα κοινωνήσετε, θα πάρετε τον Αγιασμό και θα πάμε στα σπίτια μας, όπως λέγει αυτό το μεγάλο γεγονός που θα εορτάσουμε…»
  Δηλαδή, ναι μεν, αλλά!

  Όμως δόξα τω Θεώ, από κει που δεν το περιμένουμε, από κει έρχονται τα καλά νέα, που μας χαροποιούν, διότι νιώθουμε ότι υπάρχουν ακόμη πραγματικοί λεβέντες κι ευλαβείς ιερείς που τιμάνε την ιεροσύνη τους, βρίσκοντας τον τρόπο να πράξουν το ιερό τους καθήκον
  http://sxolianews.blogspot.com/2021/01/blog-post_49.html

 3. Η συμπεριφορά της διοικούσας Εκκλησίας αποτυπώνει την νοοτροπία της ως ΝΠΔΔ και συνεπές στήριγμα του αντίχριστου κράτους, ακόμα και όταν οι αποφάσεις του είναι εξόφθαλμα βλάσφημες, αντιδημοκρατικές και παράνομες. Πρωτίστως, όμως, ακυρώνουν την ίδια την ουσία της Ορθοδοξίας και τον λόγο ύπαρξης της Εκκλησίας ως κιβωτού της.
  Ένας ιερέας μας λέει στα σοβαρά περί Συντάγματος, πίστης κλπ, όταν το Σύνταγμα προστατέυει την θρησκευτική ελευθερία και επιτρέπει μόνο τον περιορισμό αλλά όχι την απαγόρευση της λατρείας. Κάτι που δέχθηκε η διοικούσα Εκκλησία, παρά το ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο! Κατά τα άλλα, η πίστη μας είναι πάνω από το Σύνταγμα. Ούτε καν το φύλο συκής της υπακοής στο Σύνταγμα και τους νόμους δεν έχουν και μας δουλέυουν μέσα στα μούτρα μας.
  Μας έρχονται ειδήσεις για θανάτους λόγω του εμβολίου από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και αυτοί πιέζουν να έρθουν το συντομότερο μεγάλες παρτίδες! Όταν η ιεραρχία ταυτίζεται με τους εμπράκτως αντίχριστους πολιτικούς σε όλα, τα λόγια περιττέυουν.
  Σε όλα τα ζητήματα ο Ιερώνυμος λειτουργεί σαν κομματάρχης των δολοφόνων της Ορθοδοξίας και των Ελλήνων. Είτε συγκατανέυει στην προδοσία των Πρεσπών και τον εποικισμό της Ελλάδας με τζιχαντιστές δολοφόνους, είτε όταν εξεφτελίζει την Θεία Κοινωνία και τις ιερές εικόνες, που δήθεν μολύνουν.

 4. Στο ναό που εκκλησιάστικα εγώ υπήρξε η εξής εικόνα:

  (α) Ξεκίνησαν περίπου 06:30 το πρωί κατευθείαν με Θεία Λειτουργία μια και ο Όρθρος είχε γίνει το προηγούμενο απόγευμα κατά τον κεκλεισμένων θυρών εσπερινό(!!) και στη συνέχεια έγινε ο Αγιασμός.

  (β) Ο κατά νόμο μειωμένος αριθμός πιστών αλλά επέτρεψαν και μερικούς υπεράριθμους.

  (γ) Ο Αγιασμός των υδάτων έγινε σε κολυμπήθρα.

  (δ) Τρία άτομα ήμασταν που δε φορούσαμε μάσκα και προσκυνήσαμε εικόνες (ευτυχώς εμένα δε με ενόχλησε κανείς με παρατηρήσεις και άλλα συμβάντα ίσως γιατί πηγαίνουμε εκεί οικογενειακά για πάνω από 30 χρόνια και η μητέρα μου υπηρέτησε εθελοντικά το ναό βοηθώντας σε διάφορα πόστα και με ξέρουν καλά).

  (ε) Η Θεία Μετάληψη δόθηκε μετά την Ακολουθία του Αγιασμού και την Απόλυση.

  (στ) Ο Αγιασμός μοιράστηκε σε μπουκαλάκια των 20-30 ml! και σε κάθε πιστό δόθηκαν 2 μπουκαλάκια. Το αντίδωρο μοιράστηκε από κάποιο παιδάκι (εκτελούσε χρέη ως παπαδάκι) και όχι από τον ιερέα (ευτυχώς όχι σε σακουλάκι).

  (ζ) Δεν έγινε κήρυγμα (αν και καλύτερα μια και στις προηγούμενες περιπτώσεις διαβάστηκαν οι πνευματικές σαχλαμάρες Ιερώνυμου-ΔΙΣ).

  (η) Έγινε ιδιαίτερη παρακίνηση να ακολουθηθούν πιστά τα μέτρα υγιεινής για να μη δοθεί αφορμή να επέμβει η Αστυνομία (η αλήθεια είναι ότι η αστυνομική παρουσία ήταν μικρή και τυπική και μάλλον για τα μαύρα μάτια της Ζαφείρως – αλήθεια για ποια αντίσταση τελικά μιλάμε?- μιλημένα πράγματα). Οι ιερείς μιλούσαν σαν να ήταν φοβισμένοι αλλά μόνο στα λόγια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s