πατρ. Βαρθολομαίος – 29 έτη «επί σκοπόν», έκανε την Πίστη μας αγνώριστη.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος χοροστάτησε στο Ρωσσικό Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους στον Γαλατά της Κωνστ/Πόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο πατρ. Βαρθολομαίος είπε στο εκκλησίασμα ότι είναι ο πατέρας τους, καθότι οι Ρώσσοι πήραν το βάπτισμα από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος γενικώς αρέσκεται στο να υπενθυμίζει στους άλλους ότι κάτι του χρωστάνε. Είτε είναι ο πατέρας τους, είτε είναι η μητέρα τους. Οι Ρώσσοι του χρωστάνε, οι Αυτοκέφαλες «θυγατέρες» του χρωστάνε, ακόμη και τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία κάτι του χρωστάνε. Όλοι γενικώς του χρωστάνε.

Ας σκεφτεί όμως ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και το «ταμείο» της Ορθοδοξίας. Πως το βρήκε όταν ανέλαβε πριν 29 χρόνια και πως είναι τώρα. Μήπως το «ταμείο» είναι μείον; Μήπως τελικά αυτός που χρωστάει περισσότερο απ’ όλους είναι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος;

Ας δούμε για παράδειγμα τί έγινε στο Μετόχι του Αγίου Παντελεήμονα στις 9 Αυγούστου.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της Ιεράς Ακολουθίας ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θέλει να φέρει τον τίτλο «οικουμενικός» για την παγκόσμια Ορθοδοξία, έβαλε φίμωτρο στο στόμα του!

Από την αρχή της εμφάνισης του κορωνοϊού ο πατριάρχης Βαρθολομαίος για την «θεά υγεία» υποστήριξε την εισβολή της «επιστήμης» και των «ειδικών» στον χώρο της Εκκλησίας με την γνωστή σε όλους μας φράση: «δεν κινδυνεύει η πίστη, κινδυνεύουν οι πιστοί»! Ο κορωνοϊός είναι το τέλειο άλλοθι των οικουμενιστών για να εισαγάγουν αλματωδώς την εκκοσμίκευση στον πυρήνα της εκκλησιαστικής ζωής και να αλλοιώσουν περαιτέρω στην πράξη τα δόγματα. Μην απορήσουμε εάν δούμε στο μέλλον μία νέα ψευδοσύνοδο η οποία θα «νομιμοποιήσει» τούτα τα βλάσφημα έκτροπα που βλέπουμε σήμερα.

Στο Μετόχι του Αγίου Παντελεήμονα μνημονεύτηκε το δημιούργημα του πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αβάπτιστος παπόφιλος «Κιέβου Επιφάνιος».

Μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης ο πατριάρχης Βαρθολομαίος «εμπλούτισε» το εργαστήριο του οικουμενισμού στην Ουκρανία (όπως το είχε ονομάσει ο «πάπας» Ιωάννης Παύλος Β’) για την «πολυπόθητη ένωση» με τους αιρετικούς παπικούς. Το μόρφωμα των καθηρημένων, αναθεματισμένων, σχισματικών, ουνιτίζοντων, παπόφιλων, αβάπτιστων, αμετανόητων διωκτών των Ορθοδόξων της Ουκρανίας, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΕΛΕΙ «ΑΚΟΥΛΟΥΘΙΕΣ» ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ, ΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ!! Μαζί με την ψευδοσυνοδική «κατοχύρωση» του προδρόμου του Αντιχρίστου, του οικουμενισμού, στο Κολυμπάρι, ο πατρ. Βαρθολομαίος εισήγαγε και ένα τρομερό σχίσμα στην Εκκλησία με την αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας.

Στο Μετόχι του Αγίου Παντελεήμονα στην Κωνσταντινούπολη συνέβη και το εξής: Την ώρα που ο ιερεύς βγήκε να κοινωνήσει τους Ρώσσους πιστούς, και για όσο διάστημα τους κοινωνούσε, η κάμερα έδειχνε το ταβάνι. Αυτό όμως που κυκλοφόρησε και διαδόθηκε ήταν η δήλωση του πατρ. Βαρθολομαίου μετά την Θεία Λειτουργία, ότι «Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιο του κορωνοϊού. Για αυτό και δεν αλλάξαμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας

Τι να συμπεράνει τώρα κανείς; Πήγε ο κάμεραμαν να κοινωνήσει και «ξεχάστηκε» μόνο για όσο κοινωνούσαν οι άλλοι, ή μήπως ο «πρώτος της Ορθοδοξίας»! δέχθηκε να «απολυμαίνεται» ενώπιόν του η Αγία Λαβίδα που μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου;

Και μετά τους λέει (λέει στη νύφη για ν’ ακούσει η πεθερά) ότι «Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιοΓια αυτό και δεν αλλάξαμε. …» Παραδέχεται δηλαδή ο πατριάρχης ότι όσοι άλλαξαν τον τρόπο μετάδοσης δεν πιστεύουν ακράδαντα. Καλά. Κι εκείνη η υπόσχεση ότι δεν κινδυνεύει η πίστη πού πήγε; Μου θυμίζει την υπόσχεση του Όφη στην Εύα ότι δεν θα πάθει τίποτα εάν φάει από τον απαγορευμένο καρπό.

Πιστεύει κανείς ότι θα κουνιόταν φύλλο εάν βλέπαμε ιδίοις όμμασι να «απολυμαίνεται» η Αγία Λαβίδα ενώπιον του πατρ. Βαρθολομαίου; Ελάτε τώρα. Ας πούμε επιτέλους και μια αλήθεια:

Φταίμε κι εμείς εδώ που καταντήσαμε. ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ. Συνηθίσαμε και βολευτήκαμε στα παραμύθια.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

1 thought on “πατρ. Βαρθολομαίος – 29 έτη «επί σκοπόν», έκανε την Πίστη μας αγνώριστη.

  1. Αυτή είναι η αλήθεια, όμως η ορθόδοξη πίστη ότι και να κάνουν υπάρχει ανόθευτη και ακέραιη.
    Απλώς δείχνουν την πτωχεια τους όταν υιοθετούν αιρετικές δοξασίες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s