Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θέλει εμφύλιο μέσα στην Εκκλησία.

Τα μέτρα «κατά της πανδημίας»! που ανήγγειλε χθες 10 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, δείχνουν περίτρανα ότι δεν πιστεύει στα «όπλα» της Εκκλησίας κατά των (πραγματικών) πανδημιών και των διάφορων πληγών και καταστροφών, ότι περιφρονεί επιδεικτικά το ποίμνιό του και ότι ταυτίζεται πλήρως με τον Καίσαρα που διώκει τους Ορθοδόξους.

Ένας σύγχρονος Βέκκος αποκαλύπτεται.

Είναι τέτοιος ο ζήλος του να ικανοποιήσει τον Καίσαρα και να προκαλέσει θλίψη στο ποίμνιό του, που εκτός από την αναστολή των Λιτανειών, επιβάλλει την χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των Ναών και των Μονών.

Είναι χαρακτηριστική επίσης η προτροπή του στους «ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ ωφελεία του πιστού λαού.» [Ποιού «πιστού λαού»; Αφού τον λογαριάζει ως άπιστο και τον θέλει άπιστο.]

Με άλλα λόγια, ζητάει από το «προσωπικό του», ιερείς και επιτρόπους, να έλθουν σε ρήξη με όσους πιστούς δεν φορούν τα φίμωτρα και αν χρειαστεί να γίνουν ακόμη και χαφιέδες (ΣΠΙΟΥΝΟΙ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ) και να καταγγείλουν τους αδελφούς στην αστυνομία, για να τηρηθούν η «τάξη» και τα «μέτρα προστασίας»!!

Ήδη είχαμε το πρώτο κρούσμα ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ στην Μητρόπολη Φθιώτιδος και μάλιστα σε Ναό που χοροστατούσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος. Μία 54άχρονη διέπραξε το «έγκλημα» να εισέλθει σε Ναό χωρίς φίμωτρο. Ο ιερέας του Ναού και οι επίτροποι της έκαναν σύσταση να βάλει φίμωτρο και επειδή εκείνη δεν το δέχτηκε, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έφτασαν αστυνομικοί και την εντόπισαν στον προαύλιο χώρο για να την οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Δεν ξεκαθαρίζεται ακριβώς από το ρεπορτάζ αν η ρουφιανιά έγινε από κάποιον «πιστό» εντός του Ναού ή από τον ίδιο το «Ναό» (επιτρόπους/Ιερέα) που έκαναν αρχικά την σύσταση στη γυναίκα, αν και η περιγραφή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ρουφιανιά έγινε από τους ανθρώπους του Ναού!

Διερωτάται κανείς ποια θα έπρεπε να είναι η Ορθόδοξη στάση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος όταν με την δική του ανοχή και από Ναό της δικής του Μητροπόλεως, παραδόθηκε η 54άχρονη στα νύχια του Καίσαρα για να τιμωρηθεί. Ο Ιησούς Χριστός αυτό θα έκανε; Οι Άγιοι της Εκκλησίας αυτό θα συνιστούσαν; Να παραδοθεί το πρόβατο στον Καίσαρα; Είναι αυτή συμπεριφορά Ορθόδοξου Ποιμένα;

Είναι αποκαλυπτικά αυτά που ζούμε. Μου θυμίζουν το «κόσκινο» του Αγίου Παΐσίου.

Εάν λάβουμε υπόψη και αυτό που είπε σε πρόσφατη ομιλία του ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ότι υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του εκμυστηρεύτηκε ότι αυτήν την κατάσταση στους Ιερούς Ναούς έχουν σκοπό να την τραβήξουν μέχρι το 2027, γίνεται κατανοητό ότι για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο θα πρέπει να υπάρξουν συνεργάτες και ρουφιάνοι στη βάση.

Φαίνεται ότι κάποιοι Μητροπολίτες είναι εξοικειωμένοι και άνετοι με αυτήν την ιδέα, να δημιουργηθεί ένας εμφύλιος μέσα στην Εκκλησία για να προχωρήσουν τα σχέδια του Καίσαρα και των οικουμενιστών που θα ευνουχίσουν τους Ορθοδόξους. Ο Μεσσηνίας μάλιστα δεν διστάζει να καλέσει δημόσια το «προσωπικό του» να μπει στο στρατόπεδο των αντιχρίστων και να ανοίξει πόλεμο εναντίον των Ορθοδόξων αδελφών που αντιστέκονται.


Ακολουθεί το δημοσίευμα από το «εύπορη γη».

«……εγκύκλιο σημείωμα, όσον αφορά τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, απέστειλε σήμερα 10 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προς όλους τους ενοριακούς ιερούς ναούς και τις μοναστικές αδελφότητες.

Συγκεκριμένα, έχοντας υπ’ όψιν τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 3330/Β΄/8-8-2020 και 3332/Β΄/9-8-2020), ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε ότι:

α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση Λιτανειών, περιφορά Εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες Ναούς,

β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια), και

γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των Ναών και Μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα Εγκύκλια Σημειώματα.

Συνάμα ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ ωφελεία του πιστού λαού.»


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

9 thoughts on “Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θέλει εμφύλιο μέσα στην Εκκλησία.

 1. Μεσσηνίας, η εσχάτη πλάνη τού Χριστόδουλου…
  Φθιώτιδος, ένας κατ εικόνα και καθ’ ομοίωση Ιερώνυμος…
  Ανθρωπινως η εκκλησία τής Ελλάδος ασθενεί βαρύτατα…
  Ο Κύριος αυτής ,ας επέμβη , Αμήν

 2. Θα μπαίνουν εκκλησία αυτοί που θα είναι εύκολοι να βλασφημισουν τον Θεό,οι ασεβείς,αδιάφοροι,ωφελιμηστες μέσα,οι ευσεβείς έξω.Η μάσκα θα ξεκαθαρίσει την κατασταση

 3. Νομίζω πως εάν ο παπάς μας έλεγε βάλτε μάσκες ή περάστε έξω, ευχαρίστως θα έφευγα. Αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, μόνο τον εαυτό μου θα σκέφτομαι; – τι καλά που ο δικός μας ο παπάς δεν είναι έτσι και κανένας δεν φοράει μάσκα… για τους υπόλοιπους, τι γίνεται:; είναι απίστευτο αυτό που ζούμε. Και η απόλυτη εκπλήρωση όλων των προφητικών λόγων.

  • Ο δικός μας μητροπολίτης μας έκανε την έξωση.Μας το δήλωσε με τοιχοκολλημενη ανακοίνωση στην είσοδο του καθολικού της μονής που διαμενει.»Η χρήση μάσκας εντός των ιερων ναών είναι υποχρεωτικη».
   Δε ντράπηκε να χαρακτηρίζει ιερο αυτό που απο-ιεροποιει με αυτή την ανακοίνωση.
   Μετά ο παπάς σας ως τωρα ειναι ετσι,όταν εκδοθούν οι «υπακοες,τότε θα δούμε τι θα πράξει.Εχουμε το παράδειγμα της Σαρακοστής μην ξεχνάμε τοσο εύκολα.

 4. Στην Πάτρα αλλά και αλλού στεναχωρήθηκαν που δεν έγινε φέτος καρναβάλι και προσπαθούν να το επαναφέρουν όμως στη Μητρόπολη Μεσσηνίας το κατάφεραν.

 5. Αυτά παθαίνουμε όταν είμαστε άπιστοι, βγαίνουμε εμείς έξω, γιατί-αν είμασταν πίστη, και μας πονούσε η βλασφημία τούς, τότε- η θα βγάζαμε αυτούς έξω επηδη φοράνε μάσκα μέσα στον ναό του Θεού μάς,η δεν θα πηγαίναμε καθόλου κοντά τούς.
  Στο χέρι μας είναι να αποφασίσουμε σε ποιό ναό θα πάμε.
  Να δούμε τότε χωρίς ποίμνιο, με άδειες εκκλησίες τί θα μας λένε.
  Δόξα το Θεό η Ελλάδα είνα κάθε 10 μέτρα και μία εκκλησία, όλο και κάποιος ΆΞΙΟΣ θα βρεθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s