Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ – Εζημίωσε την Εκκλησία όσο κανείς άλλος.

Και το έκανε να φαίνεται σα να ήταν το πιο εύκολο πράγμα. Να μην συγχωρέσουμε ποτέ τους εαυτούς μας για όλα αυτά που του επιτρέψαμε να κάνει στην Εκκλησία.

Δείτε τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος των γηπέδων, των πλαζ και των κομμωτηρίων για τις μάσκες μέσα στους Ιερούς Ναούς.

«Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται όμως εδώ μία εξήγηση η οποία έχει ένα κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην Εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουνε συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σ’ αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν στα κομμωτήρια, στις πλαζ, όπου γίνονται συναθροίσεις να μην επιβάλλονται τέτοια μέτρα και να επιβάλλονται στον χώρο της Εκκλησίας. Εμείς λοιπόν θα υπακούσουμε σ’ αυτό πού θα μας πούνε οι ειδικοί...»

Αυτός είναι ο σούπερ ντούπερ προβληματισμός του Αρχιεπισκόπου. Αν θα φοράνε επίσης μάσκες στα γήπεδα, στα κομμωτήρια και στις πλαζ! Όχι. Δεν είναι χαζούλης. Παριστάνει τον χαζούλη. Αυτό θα έλεγα είναι το μυστικό που τον έφερε ως εδώ. Να έχει καταστρέψει σχεδόν τα πάντα και να δίνει ακόμα την εντύπωση της αθώας περιστεράς.

-https://www.youtube.com/watch?v=cSbvNaIuxb8&feature=youtu.be

7 thoughts on “Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’ – Εζημίωσε την Εκκλησία όσο κανείς άλλος.

 1. Στους Ιερούς Ναούς μας, Μακαριότατε γίνονται συναθροίσεις με κοσμικές εκδηλώσεις, θέατρα και πανηγύρια ή γίνονται Θεία Μυστήρια; Αυτά που λέτε, ποια Εκκλησιολογία εξυπηρετούν; Ποια Παράδοση ακολουθούν; Μήπως, μόνο του Κολυμπαρίου, την νέα εκκλησιολογία και του Πάπα την κακοδοξία και αίρεση;;; Αυτό σας πληροφορεί, η Ορθόδοξη σας συνείδηση; Αυτό σας πληροφορεί, το βίωμα του Ορθοδόξου πληρώματος; Αυτό σας πληροφορεί ο Θεός, δια των Αγίων Του. Η απάντησή σας, διερωτηθήκατε, αναπαύει το ποίμνιο της Εκκλησίας του Χριστού μας; Ή μήπως το κατασκανδαλίζει; Πότε λοιπόν, θα ακούσετε την φωνή της Εκκλησίας μας και όχι των κάθε λογής ειδικών ανειδίκευτων, περί της Αγιότητας Της;

 2. Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για την τροποποίηση του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος; Σχολιάζουμε τα της εκκλησίας επικεντρώνοντας σε λάθη η παραλείψεις των μητροπολιτών.Μα δεν είναι μόνο αυτοί οι 82, εκκλησία. Είναι και το λαϊκό στοιχείο το οποίο τις περισσότερες φορές απουσιάζει, η όταν αντιτίθεται σε αποφάσεις λοιδορείται. Κάποτε που υπήρχε και λειτουργούσε η ενοριακή κοινότητα, διάλεγε μέχρι και τον παπά της. Ορθόδοξη παράδοση χωρίς συμμετοχή – κοινωνία δεν υπάρχει, καμία σχέση βέβαια με την σημερινή προτεσταντίζουσα πρακτική των δεσποτάδων.

 3. Αν θέλουμε να τα δούμε όσο γίνεται πιο αντικειμενικά, αυτός που ζημίωσε περισσότερο από οιονδήποτε άλλον την ορθόδοξη εκκλησία μας, ήταν ο μακαριστός Χριστόδουλος…
  Ο Ιερώνυμος είναι ανύπαρκτος αλλά ο προκάτοχος του που είχε περισσότερες ικανότητες ήταν επικίνδυνος

  • Ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος κρατάει επίτηδες χαμηλό προφίλ.
   Το ότι τον αποκαλείς «ανύπαρκτο» μετά απ’ όσα έχουν γίνει και ρίχνεις όλο το φταίξιμο στον προκάτοχό του είναι και η επιτυχία του.

   • Message sent is not always the message received, όπως λένε οι Αμερικανοί…
    Αλλοιμονο, έχει κάνει πολλά σφάλματα αλλά ο προκάτοχος του ήταν το κάτι άλλο, μη ξεχνάμε σε λίγους μήνες ανέτρεψε όλη την πολιτική τού Σεραφείμ απέναντι στους Παπικούς και στο Φανάρι… Ο Ιερώνυμος και ως Θηβών, μια ζωή μη πούν ότι δεν είναι προοδευτικός…
    Τέλος πάντων, ο εταζων καρδίας και νεφρούς γνωρίζει επακριβώς πόσο εζημιωσε ο καθένας, δεν θα το αναλύσω περισσότερο

 4. Κάντε υπακοή ως πειθήνια όργανα στους περιβόητους ειδικούς λες και παλαιότερα δεν είχαν σκεφτεί να βάλουν ένα κομμάτι πανί στη μουσούδα τους.
  Η μεγάλη διαφορά είναι πως τότε ο λαός ήταν κατηχημένος και οι επίσκοποι είχαν ορθόδοξο φρόνημα και έκαναν υπακοή στους Αγίους.
  Όμως σας υπενθυμίζουμε εμείς οι τιποτένιοι διότι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι τα μέτρα προστασίας εντός των ιερών ναών είναι βλασφημία και , εσείς και όσοι επίσκοποι συμφωνούν,πρωτοστατείται σε αίρεση.
  Όσοι έχουμε ακόμη σώας τας φρένας και ελάχιστη πίστη δε θα γίνουμε μασκαράδες.

  Έρχεται η μεγάλη εορτή της Παναγίας μας και όλοι οι αντίχριστοι λυσσάνε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s