Ο Αρχιεπίσκοπος του σερβίτσιου Ελπιδοφόρος Αμερικής ανακήρυξε ημέρα πένθους την 24η Ιουλίου…

Σχόλιο: επειδή, όπως λέει η ανακοίνωση, στα εγκαίνια μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, οι Τούρκοι θα πραγματοποιήσουν «πολιτιστική και πνευματική υπεξαίρεση και παραβίαση κάθε προτύπου αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού.»!!

Μόνο γέλια ή κλάματα θα μπορούσε να προκαλέσει η κάτωθι ανακοίνωση της επαρχιακής συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής· είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει τις καρδιές αρκετών ευκολόπιστων ξενιτεμένων ελληναράδων.

Ο συντάκτης μπερδεύει σκοπίμως τις οικουμενιστικές μπούρδες περί «αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού» με το Ορθόδοξο λαϊκό συναίσθημα για την Αγιά Σοφιά, για να παρασύρει σε λανθασμένες / ωραιοποιημένες εντυπώσεις τους αδαείς και ευκολόπιστους: «ακούσαμε τις κραυγές της αγωνίας και του πόνου σας σχετικά με την αρπαγή του Μεγάλου Ναού της Αγίας Σοφίας, της δικής μας Αγίας Σοφίας. Γνωρίζουμε ότι οι καρδιές σας έχουν ραγίσει...». Φαίνεται ότι τα αυτιά τους είναι ευαίσθητα σε συγκεκριμένες «κραυγές αγωνίας»! Τις «κραυγές αγωνίας» για τα «κουταλάκια» που αντικατέστησαν την αγία λαβίδα και για τα βλάσφημα «μέτρα προστασίας» μέσα στους Ι. Ναούς δεν τις έπιασαν τα αυτιά τους. Και η Αγιά Σοφιά πότε «αρπάχτηκε»; Μόλις χθες αρπάχτηκε; Δηλαδή, ήταν όλον αυτόν τον καιρό στα χέρια μας και ήταν μουσείο με την δική μας θέληση;

Αρχίζει σιγά σιγά και μου λύνεται η απορία γιατί σκούζουν τόσο πολύ όλοι αυτοί για την Αγιά Σοφιά. Βρήκαν πάλι την ευκαιρία μέσα από μία κρίση να μας στείλουν το «μήνυμά» τους. Τα γράφουν δηλαδή και μόνοι τους, στην προσπάθειά τους να μας επιβάλουν έναν νεοταξικό τρόπο σκέψης. Θέλουν την Ορθοδοξία απολιθωμένη σε μουσείο οι μεταπατεριστές. Για αυτήν την ευνουχισμένη Ορθοδοξία γίνονται λέοντες! Ο πραγματικός όμως Ορθόδοξος απανταχού γης, όταν βλέπει την Αγιά Σοφιά σε κατάσταση μουσείου θλίβεται, δεν χαίρεται, ούτε αναπαύεται, ούτε προβάλλει αυτήν την κατάσταση ως την ιδανική όπως κάνουν αυτοί.

Αδελφοί, την ώρα που σε ενορίες της Ορθόδοξης -υποτίθεται- Αρχιεπισκοπής Αμερικής η Θεία Κοινωνία μεταδίδεται με «κουταλάκια» και υβρίζεται το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, την ίδια ώρα, αυτοί οι «Ορθόδοξοι» ζητούν από την Υπεραγία Θεοτόκο να μεσιτεύσει για εκείνους στον Ιησού Χριστό και να τους «νουθετήσει ώστε να πράττουμε και να λέμε ό,τι είναι ευάρεστο στον Υιό Της και Κύριο μας…»!!

«ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ» ευτελίζουν την Θεία Κοινωνία και απευθύνονται στην Παναγία σα να μην βλέπει τι συμβαίνει επειδή τάχαμου ενοχλούνται που ένας ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΣ μετατρέπει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί! Κι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε και τους ανεχόμαστε. Ο Θεός να μας ελεήσει από τον Φαρισαϊσμό και την υποκρισία, αλλά πρέπει να καταλάβουμε αδέλφια για ποιον λόγο πάμε κατά διαβόλου.


ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

“Καὶ ἡ κραυγή ἡμῶν πρὸς Σὲ ἐλθέτω”

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Προς τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές,

Και πάλι με ιδιαίτερη αγάπη εμείς, τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, απευθυνόμαστε επειγόντως προς εσάς με αποφασιστικότητα και μεγάλη πίστη, διότι ακούσαμε τις κραυγές της αγωνίας και του πόνου σας σχετικά με την αρπαγή του Μεγάλου Ναού της Αγίας Σοφίας, της δικής μας Αγίας Σοφίας. Γνωρίζουμε ότι οι καρδιές σας έχουν ραγίσει και γι’ αυτό έχουμε εκφράσει ανοιχτά τη θέση μας για την Αγία Σοφία μας και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε “εὐκαίρως ἀκαίρως” (Β΄ Τιμ. 4, 2), αρνούμενοι να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες επιδιώξεις μας.  

Γνωρίζοντας, επομένως, ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα “εγκαίνια” αυτού του προγράμματος πολιτιστικής και πνευματικής υπεξαίρεσης και παραβίασης κάθε προτύπου αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού, καλούμε όλους τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας να τηρήσουν τη μέρα αυτή ως μέρα πένθους και έντονης θλίψης. Σας προτρέπουμε να καλέσετε τους αδελφούς Ορθοδόξους Χριστιανούς, αλλά και όλους τους Χριστιανούς και τους ανθρώπους καλής θελήσεως να μοιραστούν μαζί μας το ακόλουθο τυπικό.

Ζητάμε από κάθε Εκκλησία να χτυπήσει πένθιμα τις καμπάνες της εκείνη τη μέρα. Ζητάμε κάθε είδους σημαία που βρίσκεται εντός της ιδιοκτησίας των ναών να κυματίζει μεσίστια την ίδια μέρα. Δίνουμε εντολή σε κάθε ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας να ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος το απόγευμα εκείνης της μέρας, όπως ακριβώς τον ψάλλουμε την Παρασκευή της Ε΄ εβδομάδας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Σε τούτη τη στιγμή της θλίψης και του πένθους, ας απευθυνθούμε στην Υπεραγία Θεοτόκο και Αειπάρθενο Μαρία. Αυτή είναι ἡ τῶν ἀπελπισμένων μόνη ἐλπίς”, όπως ψάλλουμε στον Ακάθιστο Ύμνο, το “Σοφίας Θεοῦ δοχεῖον καί Προνοίας Αὐτοῦ ταμεῖον” (Ακάθιστος Ύμνος,  Οίκος Ρ).

Έτσι, λοιπόν, με απόλυτη πίστη στην πρόνοια του Τριαδικού μας Θεού και στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία μας, εμπιστευόμαστε το μέλλον της αγαπημένης μας Αγίας Σοφίας στη δική Του Σοφία και ικετεύουμε Εκείνη που είναι το ταμείο της Πρόνοιάς Του και το δοχείο της Σοφίας Του να μεσιτεύει για μας, να μας παρηγορήσει, να μας ενδυναμώσει, να μας νουθετήσει ώστε να πράττουμε και να λέμε ό,τι είναι ευάρεστο στον Υιό Της και Κύριο μας, στο Θεό και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, προς δόξα του Θεού Πατρός, ο Οποίος μαζί με το Άγιο Πνεύμα λατρεύονται ως ένας Θεός στους αιώνες των αιώνων. Αμήν!

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

†ο Βοστώνης Μεθόδιος

†ο Ντένβερ Ησαΐας

†ο Ατλάντας Αλέξιος

†ο Ντητρόιτ Νικόλαος

†ο Πιττσβούργου Σάββας

†ο Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος

†ο Νέας Ιερσέης Ευάγγελος

†ο Σικάγου Ναθαναήλ


Αρχιεπισκοπή Αμερικής

4 thoughts on “Ο Αρχιεπίσκοπος του σερβίτσιου Ελπιδοφόρος Αμερικής ανακήρυξε ημέρα πένθους την 24η Ιουλίου…

 1. Δόξα σοι Κύριε!!! Δεν τους ακούμε πια…Βουλώσαμε τα αυτιά μας, δεν τους αντέχει η καρδιά μας.
  Φτερά της Πίστης μας έδωσε ο Θεός και αυτιά πνευματικά, να αναζητούμε για να ακούσουμε, την γλυκιά ευχή, από το αγιασμένο στόμα του Αγίου Γέροντα Εφραίμ, που συνοδεύει ταπεινά, στην Αγιά Σοφιά, την ψαλμωδία των Αγίων Αγγέλων, των μαρτύρων, των ομολογητών και των οσίων που ψάλλουν τον Ακάθιστο ύμνο. Μόνοι τους θα μείνουν, όσοι δεν ξυπνήσουν και δεν μετανοήσουν. Κι όσοι από εμάς την Πίστη δεν προδώσουμε, με τρόπο θαυμαστό θα ζήσουμε, σ΄ όλο τον κόσμο να την μεταδώσουμε. Με την μία αγία Λαβίδα του Χριστού, όλοι οι πιστοί του αιώνα μας θα κοινωνήσουμε, στης χάρης Του τον Ιερό Ναό να τον Δοξολογήσουμε!

 2. Ὅταν οἱ πατριαρχάδες μας καί οἱ μητροπολιτάδες μας δωρίζουν τό κοράνιο ὡς »ἱερό βιβλίο», καί ἐμεῖς παραμένουμε ἀπαθεῖς καί συνεχίζουμε νά τούς μνημονεύουμε ὡς τάχα ὀρθοτομοῦντας τόν λόγο τῆς Ἀληθείας, τότε τί μᾶς πειράζει νά τό διαβάζουνε καί μέσα στήν Ἁγιά Σοφιά ἤ τήν Παναγία τήν Σουμελά;

  Ὡς λαός ἔχουμε ἀποποιηθεῖ τοῦ δοσμένου ἀπό Σύνοδο ρόλου τοῦ φύλακα τῆς Πίστεως, καί γι’ αὐτό, ἔχω τόν λογισμό, ὅτι θά δοῦμε καί χειρότερα…

  Φ.Μιχαήλ

 3. Το ίδιο κάνανε και οι Φαρισαίοι. Αποδεκατούσαν το δυόσμο και τον μαϊντανό.. και αφήνανε τα άλλα του νόμου. Έτσι και ο Ελπιδοφόρος τον ενοχλεί το τζαμί.. και δεν τον ενοχλεί η βλασφημία που περνάει στην Εκκλησία με την αλλαγή του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.
  Ουαί υμίν υποκριταί!!

 4. Αν δούμε την ,υποτίθεται έντονη, επίπληξη « οι Τούρκοι θα πραγματοποιήσουν πολιτιστική και πνευματική υπεξαίρεση και παραβίαση κάθε προτύπου αρμονικής συμβίωσης και αμοιβαίου σεβασμού.» αλλά και τις αντιδράσεις όλων των αγαπούληδων οικουμενιστών και νεοταξιτών που θίχτηκαν ξαφνικά ενώ πολεμούν με λύσσα την Ορθοδοξία θα καταλάβουμε ότι ένας επιπλέον λόγος,ίσως ο κυρίως,που ενοχλήθηκαν είναι ότι οι μούρλιες του σουλτάνου τους χαλάει τα οικουμενιστικά σχέδια και το όμορφο πανθρησκειακό κλίμα που με πολύ φροντίδα και δαιμονική παρακίνηση έχουν προετοιμάσει και δρομολογούν συστηματικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s