Η δικτατορία του facebook και ο διωγμός εναντίον των Ορθόδοξων ιστοσελίδων.

Από τις πρώτες στιγμές της ύπαρξης της, η Χώρα Του Αχωρήτου, κοινοποιήθηκε και στο facebook.

Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πολλά μέλη, θεωρήθηκε κατάλληλο, για να γίνει η ιστοσελίδα γνωστή στο κόσμο.

Ωστόσο σύντομα, όσοι εργάστηκαν πάνω σε αυτό, διαπίστωσαν ότι να κοινοποιείς χριστιανικά κείμενα, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

Αναρτήσεις που διαγράφονταν, προφίλ που κατέβαιναν, σελίδες (ακριβοπληρωμένες σε διαφήμιση) που μπλοκάρονταν.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η σελίδα της Χώρας στο facebook, το 2018, ήταν μπλοκαρισμένη για εννιά από τους 12 μήνες!

Παρόλα αυτά, η Χώρα συνέχιζε την λειτουργία της και καθημερινά αύξανε την αναγνωσιμότητα της.

Μα συστηματική αρθρογραφία που αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία, την σύγχρονη κοινωνία, με αναρτήσεις που αφορούν την ιστορία της χώρας μας και το πολιτικό γίγνεσθαι, έγινε σημείο αναφοράς.

Ώσπου, λίγες μέρες πριν, το facebook αποφάσισε ότι οι αναρτήσεις της είναι «σπαμ» και παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας!

Και για αυτό το λόγο, διέγραψε όλες τις αναρτήσεις πέντε ετών, από σελίδες, ομάδες και προφίλ!

Όχι μόνο όσες έγιναν από τους συνεργάτες που ήταν επιφορτισμένοι με αυτό αλλά και όσες έγιναν από αναγνώστες που είχαν κοινοποιήσει.

Ταυτόχρονα απαγορεύτηκε η εκ νέου ανάρτηση οποιοδήποτε άρθρου, παλαιότερου ή και νεώτερου.

Ακολούθησε το ίδιο μπλοκάρισμα σε μια σειρά από ορθόδοξες σελίδες, όπως η Καινή Κτίση και το Διακόνημα…

Αναρωτιόμαστε με ποιο ακριβώς τρόπο παραβιάσαμε τους «Όρους της Κοινότητας» και αν γράφαμε υπέρ των αμβλώσεων, υπέρ της Συνθήκης των Πρεσπών, διθυράμβους για τους οικονομικούς μετανάστες-εισβολείς στη χώρα μας, ότι ο ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία και εν τέλει ενάντια στην Ορθοδοξία, ποια θα ήταν η αντιμετώπιση. Ή ίσως δεν χρειάζεται καν, να αναρωτηθούμε;

Όπως αντιλαμβάνεστε, το ζήτημα δεν είναι η Χώρα και οι αναρτήσεις της. Το ζήτημα είναι ότι δεν υποστηρίξαμε ποτέ τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Άλλωστε γνωρίζουμε πως οτιδήποτε μυρίζει Πατρίδα, Θρησκεία, και Οικογένεια, στο facebook, είναι κατακριτέο και μη αποδεκτό.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, πρόκειται για μια στεγνή δικτατορία του λόγου. Για παραβίαση θρησκευτικών πεποιθήσεων και της εθνικής ταυτότητας.

Για τους λόγους αυτούς η Χώρα Του Αχωρήτου, αποσύρεται οριστικά από το facebook.

Ακόμα και αν αναιρεθεί ο αποκλεισμός, δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουμε και να αναρτήσουμε το οτιδήποτε.

Ωστόσο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας το δίκτυο που διαχειρίζεται η σελίδα μας στο φβ, (ομάδες και σελίδες) αναστέλλει την λειτουργία του.

Το δίκτυο θα λειτουργήσει μόνο, αν γίνει άρση αποκλεισμού, όχι μόνο της Χώρας αλλά ΟΛΩΝ των ορθόδοξων σελίδων που έχουν αποκλειστεί.

Όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν τους αφήσουμε, στο επόμενο στάδιο, ότι η οποιαδήποτε θετική αναφορά στον Χριστό και στην Παναγία θα απαγορευτεί πλήρως.

Για αυτό, καλούμε τους αναγνώστες να διαμαρτυρηθούν με επιστολές ζητώντας την άρση των αποκλεισμών τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η συνέχιση τους θα επιφέρει και την αποχώρηση των χρηστών από το μέσο.

Προτεινόμενο κείμενο

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτύρομαι  για τον αποκλεισμό των ελληνικών ορθόδοξων σελίδων  https://choratouaxoritou.gr/http://www.diakonima.gr/https://kaini-ktisis.blogspot.com/ από το facebook.

Θεωρώ την πρακτική σας, πρακτική δικτατορίας, είστε υπεύθυνοι για βίαιη καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, της θρησκευτικής μου ελευθερίας και των θρησκευτικών μου δικαιωμάτων και σας κάνω γνωστό, ότι ο αποκλεισμός των ορθόδοξων σελίδων θα επιφέρει και την δική μου αποχώρηση από το facebook.

Κείμενο στα αγγλικά 

With this letter I am protesting against the exclusion of the Greeks Orthodox pages  https://choratouaxoritou.gr/http://www.diakonima.gr/https://kaini-ktisis.blogspot.com/ from facebook.

I believe that your practice, is dictatorship practice, and you are responsible for brutal violation of freedom of speech, my religious freedom and my religious rights and I would like to inform you that the blocking of the Orthodox pages will lead to my departure from facebook.

Μπορείτε να αποστείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το κείμενο στα αγγλικά (σε άλλη γλώσσα δεν το λαμβάνουν καν υπόψη), αφού συμπληρώσετε το όνομα σας στο τέλος του κειμένου,  στο mail: ip@fb.com

Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη σας

Χώρα Του Αχωρήτου

2 thoughts on “Η δικτατορία του facebook και ο διωγμός εναντίον των Ορθόδοξων ιστοσελίδων.

 1. Εγώ όπου σταθώ και όπου βρεθώ το λέω: ξεχάστε το YouTube, το fb, και όλα τα πουλημένα sites τις ΝΤΠ. Υπάρχουν άλλα site που μπορείτε να πάτε:

  https://www.bitchute.com
  https://www.brighteon.com
  https://telegram.org/

  Το θέμα είναι: θα το δείτε αυτό το ποστ ή θα εξαφανιστεί όπως πολλά άλλα δικά μου; (Eννοείται πως δεν εννοώ πως θα τα εξαφανίσει ο ιδιοκτήτης του blog)

  • Σωστά φίλε, προπαγάνδα και δικτατορία με την μέθοδο του βατράχου, σταδιακά και σιγά σιγά. Αμέτρητα δείγματα, κυβερνήσεις που νίπτουν τας χείρας φορτώνοντας τα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αφού και οι ίδιες δανείζονται από αυτούς που κατέχουν μετοχές των κολοσσών και έχουν εξουσία να κόβουν πλασματικό χρήμα στις “αγορές”, τους γνωστούς μεγαλοτραπεζίτες απόγονους των Ναιτων ιπποτών και την γαλαζοαίματη αριστοκρατία που υποστηρίζουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s