Έχουν βάλει τα αντισηπτικά στους Ναούς για να ευνουχίσουν την Πίστη μας.

Στην Εκκλησία ευχόμαστε για την ενότητα της Πίστεως, όμως η απάτη του κορωνοϊού όχι μόνο ανέδειξε ότι ενότητα στην Πίστη δεν υπάρχει αλλά οι ινστρούχτορες της νέας τάξεως φροντίζουν να εγκαταστήσουν ως «νέα κανονικότητα» μέσα στην Εκκλησία την «λογική» των εκκοσμικευμένων Χριστιανών.

Οι εκκοσμικευμένοι Χριστιανοί αυγάτισαν και τώρα θέλουν δικαιώματα. Μία κυρία σήμερα γκρίνιαζε διότι υπήρχε, όπως είπε, συνωστισμός μέσα στην Εκκλησία. Μόλις είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία και η κυρία αυτή δεν ένοιωσε τίποτε μέσα της, μόνο δυσφορία ένοιωσε επειδή οι εκκλησιαζόμενοι ήταν «περισσότεροι απ’ όσοι έπρεπε να είναι».

Δείτε τι τους έβαλε ο διάβολος να σκέφτονται.

Υπάρχουνε και άλλες περιπτώσεις. Στην είσοδο της Εκκλησίας μια άλλη κυρία, κόντευε τα 80 θα έλεγα, πάσχιζε να απολυμάνει τα χέρια της. Η τσάντα της είχε πέσει απ’ τον ώμο και η ίδια μετά βίας στεκόταν για μην ντελαπάρει στην είσοδο του Ναού. Μπορεί να είχε διπλωθεί στα δύο αλλά το σαπούνι σαπούνι. Προσπαθούσε σχεδόν με ευλάβεια να απολυμάνει τα χέρια της. Μετά και την οδηγία του νεαρού προς εμένα να απολυμάνω τα χέρια μου και την απάντησή μου ότι δεν χρειάζεται διότι το έχω κάνει από το σπίτι μου όπως πάντα κάνω, η κυρία αυτή πετάχτηκε και επανέλαβε τα λόγια του νεαρού ότι είναι απαραίτητο να γίνει και τώρα!

Τα δύο αυτά παραδείγματα μας δείχνουν ότι σήμερα για τους Ορθοδόξους ο μόνος ορθός δρόμος είναι Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ.

Στην πρώτη περίπτωση η κυρία κάνει υπακοή στον φόβο και στο κοσμικό πνεύμα. Οι απόψεις της δεν έχουν απολύτως καμία θέση μέσα στην Εκκλησία. Στην δεύτερη περίπτωση η κυρία κάνει τυφλή υπακοή στις οδηγίες του εκπροσώπου του Ναού. Εκείνη την στιγμή μέσα στο μυαλό της είναι απόλυτα σωστή και καλυμμένη διότι προφανώς κάνει υπακοή και στον ιερέα του Ναού, και στον Επίσκοπο της περιοχής αλλά και στην κοσμική λογική της μικροβιοφοβίας. Γι’ αυτό και φροντίζει να επαναλάβει με σιγουριά! την ατάκα του νεαρού ότι είναι απαραίτητη και μία απολύμανση στην είσοδο του Ναού. Έχετε δει μπουλούκι να πέφτει στον γκρεμό; Πέφτουν όλοι μαζί διότι όποιον και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι κάποιος άλλος έχει την ευθύνη.

Το κοσμικό πνεύμα όμως και η βλακεία δεν έχουν χώρο στην Εκκλησία. Ομοίως και τα σαπούνια δεν έχουν καμία δουλειά στις εισόδους των Ναών. Τί άλλο πρέπει να γίνει; Πόσο κουκούτσι μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι αυτό είναι έργο του διαβόλου; Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη διότι δημιουργούνται προηγούμενα και εγκαθίστανται «νέες κανονικότητες».

Έλεος. Ξυπνήστε. Χτυπάνε την Πίστη μας. ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Μην δέχεστε τίποτα. Κι εσείς εκεί στους Ναούς που πλασάρετε δια της βίας το αντισηπτικό σαπούνι προσέξτε γιατί θα γίνουμε μπίλιες.


Φαίη

22 thoughts on “Έχουν βάλει τα αντισηπτικά στους Ναούς για να ευνουχίσουν την Πίστη μας.

 1. Εμείς μένουμε Ἐκκλησία οι πιό σωστοί -ο Θεός να μας ελεήσει- για να βλέπουν και κάτι διαφορετικό και για να μιλάμε ευκαίρως ακαίρως…
  Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής λέει ότι είσαι άδικος άν περιμένεις κάτι από αυτούς πού δεν έχουν. Οι άνθρωποι δεν έχουν. Τους έχουν κάνει και πλύση εγκεφάλου οι τηλεοράσεις, τους το περνάνε και στους ναούς, οι υποτιθέμενοι ειδικοί και πιστοί, δεν έχουν σχέση και με τον Χριστό για να φωτιστούν λίγο, οπότε το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιγράψατε με τις κυρίες… και πάμε από το κακό στο χειρότερο.
  Γι’ αυτό ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έλεγε στον Γέροντα Ιάκωβο «πρέπει νά γίνει πόλεμος». Αλλιώς αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει, όπως φαίνεται.

  • Η κατάσταση όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά γίνεται χειρότερη. Το «εμείς μένουμε Εκκλησία» πάει να γίνει «εμείς μένουμε αίρεση».

  • Πολύ φοβάμαι ότι μετά τον πόλεμο και τα επακόλουθα, σύντομα θα χειροτερέψει γενικά η κατάσταση προς αλλαγή ευαγγελίου και όλα τα σχετικά, μεχρι πλήρη διαστροφή και κατάργηση του μυστηρίου, όπως έγκυρα το ξέρουμε. Μακάριοι όσοι ξέρουν ασυμβίβαστους ιερείς που ετοιμάζονται για τα χειρότερα.

 2. Νά προσθέσω σε αυτά την χρήση μάσκας από αρκετούς εκκλησιαζομενους, την διανομή αντιδωρου, άρτου μέσα σε σακουλάκι,την άρνηση ιερέων για ασπασμό χεριών.
  Αφήνω για τελευταίο, αυτό που μου μεταφέρθηκε σε περισσότερους από δύο ναούς, την μη προσκύνηση εκ μέρους των ελαχίστων πιστών τού εωθινου Ευαγγελίου αλλά την άμεση τοποθέτηση του στο προσκυνητάρι…
  Και είμαστε ακόμα στην αρχή

  • Αδελφέ, εάν πήγαινα σε Ναούς που συμβαίνουν όλα αυτά θα είχα τσακωθεί με όλον τον κόσμο. Όπου μπορούμε να αλλάζουμε την κατάσταση θα την αλλάζουμε. Με τα πακεταρισμένα αντίδωρα, την μη προσκύνηση του εωθινού Ευαγγελίου και τα μη χειροφιλήματα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, γι’ αυτό και κατά την ταπεινή μου άποψη ΔΕΝ πρέπει να πηγαίνουμε σε αυτούς τους Ναούς. Επίσης θα πρέπει να γνωστοποιήσουμε στον ιερέα ή στους ιερείς αυτού του Ναού για ποιον λόγο δεν πάμε και γενικώς να εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας όπου βρισκόμαστε.

   • Εννοειται πώς ΔΕΝ πρέπει αφενός να πηγαίνουμε αφετέρου να εξηγήσουμε τούς λόγους που μας υποχρεώνουν να πάμε αλλού…
    Ευτυχώς ,στο διάστημα πού ήταν κλειστοί οι Ναοί, βρήκαμε ιερείς άτεγκτοι στο ορθόδοξο φρόνημα,πολύ μας αναπαυσαν..
    Όλα αυτά που ανέφερα, είναι σταχυολογηματα από γνωστούς και γνωστές μου…
    Όπως και σήμερα που υπήρχε ζέστη, να υπάρχει κόσμος στον ήλιο, εντός τού Ναού 80 αυστηρά και απουσία κλιματισμού

 3. Ας προσθέσω κι εγώ την δική μου εμπειρία. Στο κλείσιμο ευτυχώς υπήρχε κάπου εδώ κάποιος ιερέας που ο Θεός να τον έχει καλά, έτρεχε από σπίτι σε σπίτι για να τελέσει την θεία λειτουργία. Κι έτσι παρηγορηθήκαμε κάπως εμείς οι ανυπάκουοι. Στην ενορία μας τώρα, ο ιερέας ήταν της «υπακοής». Ούτε κουνούπι δεν πέρασε μέσα την Μεγάλη Εβδομάδα παρεκτός των ψαλτών. Ανοίξαμε όμως, και ο εν λόγω ιερέας, πρόσεχε μην τυχόν και εκπέσουμε όχι της θείας χάριτος, αλλά των γελοιωδών μέτρων προστασίας. Την πρώτη φορά λοιπόν, έβαλε διάφανο γάντι για να μοιράσει το αντίδωρο και είπε πως γι αυτούς που το επιθυμούν υπάρχει και στην είσοδο – για να πάρει ο καθένας από μόνος του. Αλλά μάλλον πως ήρθε σε δύσκολη θέση γιατί όλοι πήραν από αυτόν, και φιλώντας το χέρι του – με το γάντι. Δεν το ξανάβαλε έκτοτε, και ούτε ξανάβαλε πανέρι στην είσοδο. Έίπε ότι μην φιλάτε τις εικο΄νες, κλπ, αλλά όλοι τις φιλάμε οπότε μία και δύο και τρεις, στο τέλος βαρέθηκε να κάνει συστάσεις. Του επιτρόπου συνέχεια εγώ τουλάχιστον όποτε τον βλέπω, γιατί πάω και αλλού, του τη λέω – δεν ντρέπεσαι βρε να ψεκάζεις τις εικόνες, κάτσε καλά και μυρίζουν άζαξ, άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις; Προχθές πάλι, του είπα, εσύ τα βαλες τα ταμπελάκια στα καθίσματα ; Α, γιατί εγώ τώρα θα πάω να κάτσω σε ένα τέτοιο, εντάξει ; Όχι καλέ, λέει , κάτσε όπου θέλεις. Σε πανηγύρι που είχαμε πριν από λίγες μέρες έγινε όχι συνωστισμός, αλλά πού να σταθείς δεν υπήρχε σπιθαμή. Μέσα κι έξω. ήρθε κι ο Δεσπότης βοήθειά μας, αλλά κανείς δεν είπε τίποτα, καθώς βλέποντας τον κόσμο να μην τους νοιάζει, αυτοί τι να πουν, ..Θέλω να πω, πως μάλλον από τον κόσμο – από εμάς – εξαρτώνται πολλά. Ναι, ανυπακοή χρειάζεται, και να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που ήρθαμε να κάνουμε, ερχόμενοι στην εκκλησία. Και ας πούμε και καμιά κουβέντα στον άλλον, με ωραίο τρόπο, χωρίς να προσβάλλουμε , αυστηρά και αδιαπραγμάτευτα, αλλά χαριτωμένα, με αγάπη, γιατί άμα κι ο άλλος είναι φοβισμένος και τελεί υπό πλύση εγκεφάλου, πώς να τον ξεκουνήσεις… Δεν ξέρω, καμιά φορά, έστω και μία μικρή κουβέντα που θα πούμε στον άλλο, ας την πούμε, μην προσπεράσουμε. Μπορεί να κάνει την διαφορά, μπορεί και να πέσει χάμω. Δεν ξέρουμε, όμως…

 4. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στον διάβολο που έχει βάλει ράσα πιά.. να φύγουμε από την Εκκλησία και να μείνουν μέσα οι αιρετικοί. Γιατί κι αυτό είναι παγίδα.

  • Αδελφέ.
   Αιρετικός και να είναι «μέσα στην Εκκλησία» δεν υπάρχει. Βέβαια θα πρέπει να καταδικαστεί πρώτα από Σύνοδο. Το θέμα είναι ότι το ποίμνιο έχει ταυτίσει την Εκκλησία με τους Επισκόπους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι οικουμενιστές! Τέτοιο αυτογκόλ δεν έχει ξαναγίνει. Είμαστε αξιολύπητοι γιατί δεν γνωρίσαμε τον Χριστό. Εάν Τον είχαμε γνωρίσει θα λέγαμε σε όλους αυτούς ότι «η Εκκλησία είναι εκεί όπου είναι η Αλήθεια», όπως είχε πει σε όλους τους δεσποτάδες ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης.

 5. Όλα εντάσσονται στο «σοου»της τελικης νέκρωσης του «μη ζώντος Θεού».
  Και ηθοποιοί είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι Του,αυτό ήθελαν να πετύχουν,να βλασφημειται από εμάς.

 6. Φαιη μου ωραία. Όμορφα αυτά που λες, ΑΛΛά, αν είσαι ιερέας προϊστάμενος ναού, δηλ. έχεις την συνολική ευθύνη ως προς τις συστάσεις κλπ του κράτους και του Δέσποτα, τι θα κάνεις; Επανάσταση; Όχι σε όλα;
  Νομίζω ότι θέλει διάκριση και οικονομία. Και να ξέρεις ότι, αν είσαι Ο υπεύθυνος, Εσύ θα πρέπει να πάρεις αποφάσεις ενώ όλοι οι άλλοι θα τις κρίνουν (εκ του ασφαλούς).
  Και γω θλίβομαι με τα μέτρα εντός εκκλησίας. Αλλά πιστεύω ότι τα τηρούν (οι ιερείς) για να μην έχουν τον Νέρωνα πάνω απο το κεφάλι τους.
  Οι λαϊκοί που παίρνουν τα μέτρα αυτά στα σοβαρά, είναι για λύπηση. Ίσως δεν ξέρουν που βρίσκονται.
  Και κάτι τελευταίο. Έχουμε που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα απαράδεκτα μέτρα εντός εκκλησιας, έχουμε και σένα που προτρέπεις για ανυπακοή και δυναμική αντίδραση και το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Και επικίνδυνο.
  Πιστεύω αρκεί να μας υπενθυμίζεις, με τον ωραίο σου τρόπο, τι είναι ορθόδοξο. Τα υπόλοιπα ασ’ τα στην κρίση του κάθε χριστιανού.
  Αυτά τα ολίγα.
  Σ’ αγαπω σε εκτιμώ.

  • Δε γίνεται να αυτοκαταστρεφεσαι λόγο απαίτησης του οποιουδήποτε.Δε γίνεται να δέχεσαι να βλασφημειται ο Θεός κάτω από καμία συνθήκη ανθρώπινης λογικής ή φυσικής τάξης,Αυτός είναι πάνω από όλα

  • Αδελφέ Αθανάσιε, ο καθείς ενεργεί σύμφωνα με την συνείδησή του. Πάντως, να λέμε συνέχεια παραμυθάκια επειδή ακούγονται ωραία και να μην κάνουμε τίποτα, δεν γίνεται. Θα πρέπει επίσης να προσέχουμε μην καταντήσουμε κρυπτοχριστιανοί· για να μην έχουμε το Νέρωνα στο κεφάλι μας (και σιγά το Νέρωνα).
   Ας τ’ αφήσω εδώ.

  • Μπράβο αγαπητέ !!! Να μην έχουν τον Νέρωνα πάνω από το κεφάλι τους λες και κάνουν ό,τι τους πει ο Νέρωνας !!!! Βγάζεις νόημα σε αυτά που λες ;;; Λοιπόν να υπογράψεις εσύ ότι θα ανταλλάξεις μια ψυχή που πίστεψε στην νέα αυτή αίρεση με κάτι άλλο κατά την ώρα της Κρίσεως …. Τολμάς να το κάνεις!!!!;; Λοιπόν βλέπεις ότι Εναν μόνο πρέπει να φοβόμαστε κατά την Ευαγγελική ρήση του Χριστού;;; Και όχι να λέμε, να μωρέ για να μην έχω τον Νέρωνα…. Αλλαξες κυριους ;;;; Νερωνα η Χριστό φοβάσαι ( φεβομαι=σέβομαι) ;;; Πιστεύεις αγαπητέ μου;;;; Δειξε μου τα έργα σου λέει ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος και τα δαιμόνια πιστεύουσιν και φριττουσιν!!! Αλλά δεν σώζονται.

   Είσαι ασχετος και περί υπακοής για όσα λες…διάβασε λίγο τους αγίους σε παρακαλώ να δεις πως πραττανε…δεν βολευοντουσαν. Έτσι έκανε ο Χριστός;;; Έκλεισε το στοματακι του όταν του λέγανε οι αρχιερείς να πάψει;;; Έτσι κανανε οι Απόστολοι; έπαψε να λέει την αλήθεια και να την πράττει επειδή του την απαγόρευαν;;; Αλλά αυτό που δεν έκαναν οι υπεύθυνοι έκανε εκείνος αναποδογυριζοντας τα τραπέζια των αργυραμοιβων και των κολλυβιστων….βρε τον ταλιμπάν !!!! Δεν προέτρεπε σε ανυπακοή των έργων των αρχιερέων και γραμματέων;;; Ενώ τα λόγια τους έλεγε να τα πράττετε γιατί ήταν κατά το γράμμα του Νόμου στη σημερινή εποχή τα λόγια τους δεν είναι κατά το γράμμα το Νόμου του Θεού αλλά δι των λόγων που λένε δικαιολογούν τα έργα τους, χωρίς να κηρύττουν τις εντολές του Θεού, άλλος ένας λόγος για αντίδραση από μέρους μας , βλέπεις ο Χριστός εγκληματία διάλεξε για μαθητή του, αιρετικό όμως της εποχής δεν διάλεξε , σκέψου το και αυτό , τι σχέση έχει με την σωτηρία των ανθρώπων. Αν είναι να μας παρασύρουν έμπρακτα σε αίρεση δηλαδή πόσο σημασία έχει ….

   Κλείνω με αυτό: αλοιμονο σας αν δεν αλλάξετε στάση, το θέμα είναι αίρεση και το βολεμα για το οποίο μιλάτε είναι όχι μόνο αντιπατερικο αλλά δαιμονικοτατο!!! Ελλάς Ελλήνων σου αξίζουν οι ποιμένες σου που είναι λύκοι…..εκτός βέβαια όλα αυτά δεν θα ισχύουν, αν μπορέσετε εσείς να ανταλλάξετε την ψυχή ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ανθρώπου ο οποίος θα κολαστει πιστεύοντας στην αίρεση της μετάδοσης ιών εντός της Βασιλείας των Ουρανών. Αν μπορείτε να το κάνετε τότε πάω πάσο ξεπερνάνε και το ίδιο το Ευαγγέλιο !!!! ( Είναι σοβαρά τα πράγματα για αυτό χρησιμοποιώ τόσο σκληρή γλώσσα!! Για αφύπνιση )

   • Τώρα τι να πω. Εγώ ήθελα να χαμηλώσω τους τόνους.
    Απλός λαϊκός είμαι. Γνωρίζω όμως ορθοδοξότατους ιερείς που «ανέχονται» (μέχρι ένα βαθμό) τα μέτρα αυτά, αλλά με αφανή τρόπο συνεχίζουν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους. Και οι πιστοί, κοντά τους, ούτε Θ. Κοιν. έχασαν ούτε εκκλησιασμό!
    Τη διάκριση του Χριστού μας δεν ξέρω αν την έχουμε για να πράττουμε ανάλογα. Πάντως, είναι αρκετά και τα παραδείγματα της «υποχώρησης» του Χριστού στην Κ. Δ. Ποιος; Ο Θεός!
    Σα να σου λέει, με χαζούς μη τα βάζεις. Φύγε. Δώσε τα κέρματα που ζητούν.
    Μη κόβεις το αυτί.
    Μόνο μείνε μαζί μου.

    Να προσπαθήσουμε να μείνουμε μαζί Του, με ηρεμία, έστω και στις κατακόμβες, που, Φαίη μου, θα πρέπει να αρχίσουμε να το συνηθίζουμε σαν ιδέα.
    Με συγχωρείτε, αλλά αν έγραψα κάτι μή ορθόδοξο, στιγματίστε το.
    Και επαναλαμβάνω. Είμαι μαζί σας. Δεν συμφωνώ με κανένα μέτρο εντός εκκλησίας. Αλλά όποιος έχει αγία διάκριση ας βγει μπροστά.

   • Ναι Θανάση μου έγραψες κάτι μη ορθόδοξο και αυτό στιγματίζουμε …ποιο θα μου πεις; Να επιτρέπεται η υποχώρηση έστω κατά ένα γράμμα ή μια κεραια στα θέματα της πίστεως…σου είπα ότι άμα ένας άνθρωπος χαθεί δεν ανταλλάσσεται, αυτό που γίνεται στην εκκλησία είναι αίρεση και απαγορεύεται να υπάρχει ανοχή γιατί διαστρεφεται η αλήθεια, η οποία σώζει ( γνωσεσθε την αλήθεια και η αληθεια ελευθερωσει υμάς… διάβασε σε παρακαλώ την ιστορία με τον Άγιο Αγάθωνα στο γεροντικο και τις κατηγορίες που του προσαψανε), αυτά που λένε οι επίσκοποι ότι μόνο η θεία Κοινωνία να μην αλλάξει είναι μεγαλη αμαρτια, γιατί η αίρεση την έκανε την δουλειά της για να μας πει ότι γίνεται να μολυνθούμε στους ναούς ( δεν λέω ότι συμφωνείτε αλλά η πίστη πρέπει να συνοδεύεται από τα έργα και θα κατηγορηθούμε για την απραξία μας αυτή)

    Ακόμη για αυτά που λέτε οτι υποχώρησε ο Χριστός….ήταν σε θέματα πίστεως;;; Όχι …. Λέτε φυγή, μάλλον εννοείτε που τους είπε να φύγουν από τη μια πόλη στην άλλη όταν διώκονται, όχι όμως για να αρνηθούν την πίστη, όταν τους πιάνουν έπρεπε να ομολογήσουνε ( όστις ομολογήσει με εμπροσθεν των ανθρώπων…όστις επαισχυνθει με και τους λόγους τους εμους εν τη γενεά ταύτη τη μοιχαλίδι και αμαρτωλω…. Παράδειγμα Αγίου Πολυκάρπου με το μαρτύριο του) . Λέτε για τα λεφτά που έδωσε ως φόρο ο Πέτρος, πάλι δεν είναι υποχωρηση σε θέμα πίστεως. Λέτε για το κόψιμο του αυτιού στο οποίο έπρεπε να υποχωρήσει, ούτε αυτό είναι υποχωρηση σε θέματα πίστεως.

    Εάν οι παραδοσιακοί θέλουν να πάνε σε κατακόμβες καλώς….ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΝ ΤΩ ΟΙΚΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ;;; ΟΤΑΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ….Ή ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ Ή ΜΕ ΒΕΛΙΑΛ… ( Θυμισου τα λόγια της αποκάλυψης στον χλιαρό επίσκοπο, μέλλω σε εμεσειν εκ του στόματος μου)
    Σου λέω διαβασε τους Αγίους Πατέρες
    να δεις πως πραττανε σε αιρέσεις ….μάλλον δεν διαβασες τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για το τρίτο είδος αθειας ( η σιωπή).

    και να θυμάσαι δεν υπάρχουν εντασεις ….. και κατι ακραίο να γίνει, ( φωνές, μαλωματα, έλεγχος) είναι όπως του Χριστού προς τους γραμματείς και Φαρισαίους τα πολλά που είπε από παραβολές μέχρι ουαί και τότε που αναποδογύρισε τας τράπεζας των κολλυβιστων

    Θανάση μου από αγάπη σου του λέω αυτό το τελευταίο: πρόσεχε τους ορθόδοξοτατους ιερεις διότι και εγώ άμα ειχα πνευματικό τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας θα του έλεγα «όλα σωστά γέροντα μου αυτά όμως που υποστηρίζεις, για τον Άγιο του Θεού Ιωάννη Χρυσόστομο (πριν τα ανακαλέσει) δεν τα δέχομαι οσσ λες στον αιώνα του αιώνος!!!» Κατά τα γνωστό «φίλος μεν Πλάτων, φιλτατη δε η αλήθεια» όταν μάλιστα και η αλήθεια είναι ο Χριστός μας…. Ελπίζω να εννοήσεις την διάκριση και τι ειδους βλασφημια συντελείται με τα αντισηπτικά και τις μη προσκυνήσεις και μη ασπασμούς και σακουλάκια ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ» ….ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;

   • Αδελφέ Αθανάσιε,
    έβαλαν τον αδελφό, τον κάθε αδελφό (δεν αναφέρομαι στα σεκιούριτι, διότι εκεί το πράγμα γίνεται πιο ξεκάθαρο) να στέκεται στην πόρτα της Εκκλησίας και να μας λέει, κάνε τούτο, κάνε τ΄άλλο. Δεν ήλθε ο ίδιος ο Κούλης να μας πει να το κάνουμε, ούτε ο Μπιλ Γκέιτς. Έβαλαν τον αδελφό να μας το πει. Αδελφέ Αθανάσιε, εάν ήταν ο Μπιλ Γκέιτς στην πόρτα και σου έλεγε να κάνεις το ένα και το άλλο θα το έκανες; Τώρα γιατί το κάνεις; Επειδή στο λέει ο αδελφός; Παύει να είναι βλάσφημο αυτό που σου ζητείται επειδή στο λέει ο αδελφός; Τί είδους διάκριση χρειάζεται εδώ εκτός από το να πει κανείς ευγενικά ελέγχομαι από την συνείδησή μου και πάω πάσο, θα πάω αλλού;

    Θα πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει και με ποιον τρόπο συμβαίνει. Να προσέχουμε επίσης μήπως απ’ την πολλή διάκριση, τρομάρα μας, έχουμε στραβωθεί και δεν βλέπουμε μπροστά μας!

 7. Άντε ρε παιδιά να μπει κάνεις και να αρπάξει τα αντισηπτικά και να τα εκσφενδονίσει !!!!! Κάνατε τον οίκο του Πατρός μου Οίκο σηψεως !!!! Οίκο κορωνοϊου!!!

 8. Αθανάσιε ο Χριστός δεν υποχώρησε ως προς αυτά που δίδαξε ενώπιον κανενός.Ουτε έκανε πίσω όταν είδε βλασφημία κατα του Πατρός Του,βλέπε εκδίωξη των εμπόρων στο ναό.
  Τώρα εσείς ευκόλως ονομάζεται την περιφρόνηση και βλασφημία Του ως μια κάποια «ανοχή,βολικος ορος,όμως μήπως αυθαιρετος και «παρανομος»;
  Υποχώρηση του Χριστού μπρος στην αλήθεια δεν υπήρξε ποτέ.

  • Υποχώρηση του Χριστού μπρος στην αλήθεια δεν υπήρξε ποτέ. Αληθινά αυτή είναι η απλότητα των πραγμάτων, ούτε όταν ήταν να σκανδαλισθουν οι ίδιοι οι μαθητές Του με το Σώμα Του και Το Αίμα Του, το οποίο τους είπε αν δεν το φάτε δεν θα ζησετε, και σκανδαλισθουν και έφυγαν αρκετοί

 9. Αδελφέ συνονόματε από τη στιγμή που κάποιος παίρνει μέτρα προστασίας μέσα στον ιερό ναό,σοβαρά ή όχι, οικειοθελώς ή επιβαλλόμενα, είναι ασέβεια.Και όταν επεκτείνονται αυτά τα μέτρα στη Θεία Κοινωνία, μέγιστη βλασφημία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s