Οι Χριστιανοί πιαστήκαμε «κορόνια» – Η οντότητα άνθρωπος καταργήθηκε εν μία νυκτί.

σ.σ. Η οντότητα άνθρωπος καταργήθηκε εν μία νυκτί και οι «ποιμένες» όπως ο Δημητριάδος συνεχίζουν να καπνίζουν το πούρο της «θυσιαστικής αγάπης»! Μας έπιασε ναυτία αλλά ο Θεός επέτρεψε να το καπνίζουν και τώρα που η μύγα φαίνεται μέσα στο γάλα για να μας αποκαλύψει τα μύχια της καρδιάς τους. Τούτοι βρίσκονται στο απέναντι στρατόπεδο. Κοιμίζουν το ποίμνιο με «αγάπες» και ευλογούν τα γένια τους, δικαιολογώντας και στηρίζοντας τις ενέργειες της Κυβέρνησης που υφαίνει την μελλοντική μας σκλαβιά. Πιστεύει κανείς ότι δεν θα επέμβει ο Θεός με αυτά που κάνουν; Θα επέμβει και θα μας πάρει όλους και θα μας σηκώσει. Η αλήθεια δεν βρίσκεται στον επιτηδευμένο ψεύτικο λόγο τους, βρίσκεται στην επιστολή που έστειλε μία κοπέλα σε ομιλία του π. Βασιλείου Βολουδάκη.


Χριστός Ανέστη πάτερ, την ευχή σας.

Έλαβα κι εγώ το θάρρος να στείλω αυτήν την επιστολή, μιας και προηγήθηκαν άλλες δύο από νέους. Άκουγα και ακούω ανελλιπώς τις ομιλίες, τόσο πριν όσο και μετά την εμφάνιση του ιού. Θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις, τις ενστάσεις και τις απορίες μου μαζί σας.

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον κόπο που κάνατε να συλλέξετε όλα αυτά τα στοιχεία. Η διαχείριση της πληροφορίας είναι χρονοβόρο και δύσκολο πόνημα. Ειδικά αυτήν την περίοδο η ιερωσύνη μπήκε στο μπλέντερ, πιεζόταν αφόρητα από παντού. Φτάσαμε στο σημείο να απολογείται, λες και έκανε έγκλημα, στα σκυλιά για την Θεία Κοινωνία. Έτσι, το να διαχειρίζεστε και αυτόν τον όγκο των πληροφοριών ήτανε μία επιπλέον εργασία για εσάς.

Για να είμαι ειλικρινής όμως, οι ομιλίες αρχικά δεν με έπεισαν για τον απλό λόγο ότι από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία κάτι δεν μου πήγαινε καλά στην όλη ιστορία. Θυμάμαι τον εαυτόν μου να σκέφτεται: Ο κορωναϊός είναι ιός, άρα κάτι που αντιμετωπίζεται. Ξέρει η επιστήμη ότι προκαλεί συγκεκριμένα συμπτώματα, άρα πολεμάς τα συμπτώματα και περιμένεις να περάσει ο ιός. Γιατί τότε κάνουνε όλοι σαν υστερικοί;

Το θέμα λοιπόν ήταν να μην φανεί η ανεπάρκεια του συστήματος Υγείας, που οι ίδιοι ξεπάστρεψαν φυσικά. Ένοιωθα πως είχε εκραγεί πυρηνικός αντιδραστήρας και όλος ο πλανήτης είχε γεμίσει ραδιενέργεια από την οποία έπρεπε να προστατευθούμε. Έτσι αντιδρούσαν όλοι. Τον εγκλεισμό μάλιστα τον είχα δει σε ταινίες που πραγματεύονταν καταστάσεις με ραδιενέργεια και χημικά απόβλητα.

Από κείνη την ημέρα λοιπόν δημιούργησα στον υπολογιστή μου έναν φάκελλο με τίτλο COVID-19. Και ό,τι στοιχείο έβρισκα που αφορούσε τον ιό, το αποθήκευα εκεί. Οι ομιλίες επιβεβαίωναν, συμπλήρωναν και ισχυροποιούσαν τα στοιχεία μου. Μέρα με τη μέρα διαπίστωνα πως η παράνοια μεγάλωνε. Ο καθένας μας έλεγε την άποψή του τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε προσωπικές επικοινωνίες χωρίς να αφήνουμε τον Θεό να μιλήσει όμως.

Στην αρχή το πρώτο θέμα ήταν φυσικά η Κίνα. Ύστερα ήρθε η Ιταλία και τέλος καταλήξαμε στην Σουηδία. Το επιχείρημά μου όταν με ρωτούσανε φίλες μου για τους θανάτους εκεί ήταν: Θα περιμένω να δω αριθμούς. Ναι. Ο ιός υπάρχει αλλά το πόσο θανατηφόρος είναι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακόμα. Πώς λοιπόν οι ειδικοί τόσο επίμονα, πεισματικά και με βεβαιότητα τον χαρακτήρισαν θανάσιμο;

Κάθε τι που λεγόταν από πολίτες μέχρι γιατρούς, που ερχόταν σε αντίθεση με τα όσα λέγανε οι περισσότεροι και φυσικά τα επίσημα ΜΜΕ, σάιτ και η Κυβέρνηση, κατέβαινε μέσα σε λίγες ημέρες από το διαδίκτυο, χαρακτηριζόμενο ανεύθυνο, επικίνδυνο και παράλογο.

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι η κυβέρνηση αβασάνιστα αποφάσισε lockdown χωρίς να συζητήσει καν τις κοινωνικές, ψυχολογικές συνέπειες που θα προέρχονταν από αυτό. Μόνο αυτό το γεγονός αρκούσε για να μην την εμπιστευτώ. Και για να είμαι ειλικρινής, ό,τι και όποιος δεν εμπιστευόμουνα πριν, τώρα αποδείχτηκε πως καλά έκανα και δεν τους εμπιστευόμουνα.

Άρχισα να ανακαλώ στη μνήμη μου ό,τι είχα μάθει στη Σχολή. Προέρχομαι από την πλευρά των κοινωνικών επιστημόνων. Στην κοινωνική πολιτική λοιπόν μάθαμε πως το Κράτος ποτέ δεν δίνει στον λαό δικαιώματα γιατί τον αγαπά, αλλά του δίνει τόσο όσο απαιτείται για να του κλείσει το στόμα και μετά θα προσπαθήσει να του το πάρει διπλάσια μάλιστα.

[π. Βασίλειος: Μπράβο. Αυτό το ξέχασαν οι Έλληνες. Πιστέψαν ότι το Κράτος ξαφνικά φροντίζει την υγεία τους! Το πιστέψαν και ποιμένες αυτό!]

Στην κοινωνιολογία της υγείας μάθαμε πως το Κράτος χρησιμοποιεί την υγεία για να καθοδηγήσει σε νόρμες τους πολίτες. Πολλές φορές μάλιστα δημιουργεί ή και ισχυροποιεί ένα πολύ απλό σύμπτωμα, π.χ. βήχας, παραγκωνίζοντας την ιατρική επιστήμη για να πετύχει δικούς του σκοπούς. Μοντελοποεί δηλαδή την υγεία μας όπως αρέσκεται.

[π. Βασίλειος: Όσο μοντελοποιεί η microsoft τα ηλεκτρονικά, κάνει και στην υγεία. Δεν υπάρχει επιστήμη σήμερα, μόνο πολιτική υπάρχει. Εάν είσαι επιστήμων και λες κάτι αντίθετο από αυτό που οι πολιτικοί θεωρούν επιστημονικό, είσαι απόβλητος. Όπως έγινε απόβλητος από την συναγωγή σήμερα ο τυφλός εκ γενετής που θεραπεύτηκε από τον Χριστό μας και απέδειξε πόστο τυφλοί ήτανε οι ποιμένες του.]

Στην κοινωνική ψυχολογία μάθαμε για το πείραμα του Asch. Όταν σε ένα δωμάτιο 9 άγνωστοι άνθρωπο συμμετέχοντες λένε στον ερευνητή πως από τις τρεις γραμμές η δεύτερη είναι πιο μεγάλη, τότε και ο 10ος θα πει το ίδιο, ενώ βλέπει καθαρά πως είναι λάθος η απάντηση, επειδή νοιώθει πως θα υπάρξει κοινωνικός έλεγχος.

[π. Βασίλειος: Τί λέει ο λαός; «Πώς πάνε οι στραβοί στον Άδη; Ο ένας πίσω από τον άλλον.» Το ίδιο κι εδώ.]

Αυτές οι γνώσεις ξαφνικά πήραν σάρκα και οστά αυτήν την περίοδο. Τόσα χρόνια οι κοινωνικοί επιστήμονες μας είχανε πάρει τα αυτιά μιλώντας για δικαιώματα στο σώμα της γυναίκας και εκτρώσεις, φεμινισμό, ομοφυλόφιλους, μετανάστες, παρένθετη μητρότητα κτλ, και τώρα σιώπησαν μουδιασμένοι και δεν πήραν καν χαμπάρι το ότι η οντότητα άνθρωπος καταργήθηκε εν μία νυκτί.

[π. Βασίλειος: Βέβαια! Σου καταργεί την υπόστασή σου «για να σωθεί ο διπλανός»! Αν είναι δυνατόν! Που κινδυνεύει επειδή το λέει εκείνος, όχι ότι κινδυνεύει. Εδώ, για ποιά «αγάπη μιλάνε, όταν περνάς δίπλα από έναν άνθρωπο και τραβιέται; Έτσι είναι η αγάπη; Έτσι πηγαίναν στους λεπρούς οι υγιείς Χριστιανοί; Έτσι κάνανε; Έτσι πλησιάζανε ανθρώπους με λοιμώδη νοσήματα; Αυτά θα μας μάθουνε; Θα μας αλλάξουνε τα πάντα;..]

[σ.σ. Να συμπληρώσω ότι το Κράτος μας είπε ότι πρέπει να βλέπουμε τον εαυτό μας ως «μικρόβιο» που θα μπορούσε να μολύνει τον άλλον. Να το κάνουμε από «αγάπη», λέει, για τον άλλον! Να γίνουμε κάτι σαν «αγαπημένα μικρόβια»! Βέβαια αυτό δεν λειτούργησε ούτε έτσι διότι κυρίως τους άλλους έβλεπαν ως μικρόβια και γι’ αυτό φορούσαν τις μάσκες. Από φόβο (αλήθεια, στην Εκκλησία τί δουλειά έχει ο φόβος;) και για να σώσουν τις θλιβερές ζωούλες τους απ’ «τα μικρόβια», τους άλλους ανθρώπους, γίναν και εχθρικοί απέναντι στον συνάνθρωπο. Ποιά «αγάπη» και κολοκύθια; Έτσι γεννιέται η αγάπη; Το τραγικό είναι ότι ο Σατανάς ξεφτίλισε τον άνθρωπο, κατεβάζοντάς τον στο επίπεδο του μικροβίου, με την σύμφωνη γνώμη και της διοικούσης Εκκλησίας. Το ίδιο ακριβώς μήνυμα εξέπεμψε και η διοικούσα Εκκλησία, ότι πρέπει να βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μικρόβια που θα μπορούσαν να μολύνουν τον διπλανό. Πέταξαν την Ορθόδοξη Θεολογία στα σκουπίδια για να μην τα χαλάσουν με τους πολιτικούς. Έχουμε αναλογιστεί τις συνέπειες; Ακύρωσαν τον ρόλο της Εκκλησίας. Γιατί δεν σηκώνονται να φύγουν; Να ρωτήσουμε τον «πολύ» Μητροπολίτη Ναυπάκτου αν είναι αυτή η θέση του ανθρωπίνου προσώπου στην Ορθόδοξη Θεολογία.]

Δικαιώματα που χύθηκε αίμα να κατακτηθούν καταλύθηκαν σε μία στιγμή και κανένας δεν μίλησε γιατί «υπάρχει ο ιός». Όταν κάποιος εναντιωνότανε σε όλο αυτό, έστω και με απότομο ύφος, χαρακτηριζότανε ως «συνωμοσιολόγος» κι έτσι αυτόματα τα επχειρήματά του με αυτήν την ταμπέλα έχαναν την ισχύ τους ακόμα κι αν ήτανε σωστά.

[π.Βασίλειος: Μάλιστα. Ο πρώτος «συνωμοσιολόγος» που βαπτίστηκε είμαι εγώ. Κανείς δεν έχει καταρρίψει όμως τα επιχειρήματα που επεστράτευσα. Κανένας. Γιατί είναι στοιχεία. Όταν τους λες ότι αυτό που ζείτε σήμερα είναι γραμμένο χρόνια με λεπτομέρειες. Σα να είναι ένα σενάριο που περιμένεις το θέατρο και τον θίασο να το παίξει. Αυτό είναι συνωμοσία; Ε τότε με γειά τα μυαλά.]

Το ότι γίναμε μηχανές και νούμερα κανείς δεν το πήρε είδηση. Το μόνο που κάναμε αυτήν την περίοδο ήτανε να τρώμε, να βλέπουμε τηλεόραση και ίντερνετ και να κάνουμε πλάκα, μπας και παλέψουμε «το μεγάλο κακό που μας βρήκε».

Και η Ιεραρχία σιώπησε και αυτή. Είναι πια κοινός τόπος πως θέλαμε την φωνή της Ιεραρχίας πιο δυνατή, πιο ξεκάθαρη, πιο αποφασιστική. Εφόσον και συνταγματικά κατοχυρωνότανε η θέση της Εκκλησίας δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε.

Τώρα που άνοιξαν οι Ναοί, αφού πρώτα νοιώσαμε πως πεθάναμε και κομματιαστήκαμε τόσον καιρό χωρίς Μυστηριακή ζωή, υπήρξανε κάποιες περίεργες συμπεριφορές ανάμεσα στο εκκλησίασμα. Μία φίλη μου μου ανέφερε ένα γεγονός κι εγώ έζησα ακόμα ένα. Τσακώθηκαν ενορίτες μεταξύ τους γιατί ο ένας φορούσε μάσκα και ο άλλος όχι.

[π. Βασίλειος: Από αγάπη! Ξεχειλίζουνε! Η «αγάπη είναι να μην πας Εκκλησία»!]

Και μου είπε η φίλη μου πως καλύτερα που ήτανε κλειστοί οι Ναοί γιατί θα γινόταν χαμός εν μέσω καραντίνας. Έτσι προστατεύθηκαν και οι ιερείς και οι πιστοί, αν τυχόν κολλούσε κάποιος ή γινότανε κάτι άλλο, γιατί αλλιώς θα την πληρώναμε άσχημα. Δεν της είπα τίποτα μα σκέφτηκα, καλύτερα να μας βρίζανε οι γνωστοί ενάντιοι παρά που στερηθήκαμε την ίδια τη Ζωή.

Πλέον όμως όλα είναι πεντακάθαρα. Όλοι μας εκδηλώσαμε τον εαυτόν μας ολοκληρωτικά. Δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία και φυσικά δεν θα μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Θεό για αδικία στην κρίση Του όταν βρεθούμε μπροστά Του.

Έχω την αίσθηση ότι ο Θεός έχει κάτσει σε μία γωνία και μας παρατηρεί. Μας άφησε να μιλήσουμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου και στο τέλος θα ψιθυρίσει Εκείνος τόσο εκκωφαντικά, όπως κάνει πάντα, που θα τρίξουνε ακόμα και οι πέτρες. Φυσικά, αυτό δεν είναι πραγματικό, είναι μία δική μου αίσθηση. Και θα ήθελα πάρα πολύ αυτό που ζούμε τώρα να προμηνύει την Δευτέρα Παρουσία Του. Γιατί αν δεν πλησιάζει αυτήν την στιγμή, τότε θα ανεχθούμε πολλά περισσότερα. Θα ζήσουμε μεγαλύτερη παράνοια, θα δούμε πολύ χειρότερα.

Προσωπικά, ενώ καταλάβαινα την αλήθεια δεν ήθελα να την δεχτώ. Αν δεχόμουν πως κάποιοι σκέφτηκαν αυτό το φιάσκο θα έπρεπε να καταλήξω στο συμπέρασμα πως είναι βαθειά κομπλεξικοί, είναι μη άνθρωποι.

[π. Βασίλειος: Όχι κομπλεξικοί. Είναι κατακτηταί. Έχουν κατακτηθεί απ’ το κυριαρχικό πνεύμα. Ο διάβολος είναι αυτός που θέλει να κυριαρχεί με την βία παντού. Με το φόβο. Με τις απειλές. Με πρόσχημα ότι προστατεύει. Πάντα «προστάτευε» ο διάβολος! Γι’ αυτό και οι πολιτικοί μας θέλουν να συνεργαστούν μαζί του. Δεν μας είπαν όμως ποια πράξη του διαβόλου είναι άξια να την μνημονεύουμε.]

Δεν χωράει το μυαλό μου πως κάποιος μπορεί να εξουθενώνει λαούς έτσι απλά. Άλλο πράγμα να τσακωθώ με τον γείτονά μου και να του κακιώσω, και άλλο να σχεδιάζω να εξαφανίζω τους ανθρώπους που είναι σαν κι εμένα. Αρνούμαι να πιστέψω πως ζούμε σ’ έναν τέτοιο κόσμο. Δεν μπορεί, ψεύτικος θα είναι. Δεν μπορεί να είναι αληθινός και ακόμα να είμαστε τόσο ζώα και ηλίθιοι. Δεν μπορεί να μας μετατρέπουνε σε μηχανές και να μην αντιδρούμε. Δεν θέλω να ζω σε έναν τέτοιο κόσμο.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερεί τις κοινωνικές σχέσεις, να μας ελέγχει την αναπνοή και να μας κλείνει το στόμα με μία μάσκα, να μας καταργεί την αφή με τα γάντια. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα. Ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν το έκανε. Ούτε τον ίδιο τον Θεό δεν ακούμε και τώρα υποτασσόμαστε σε ανθρώπους; Είμαστε σοβαροί;

Ακόμα και αν απλωνότανε χολέρα σε ολόκληρο τον πλανήτη κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας αντιμετωπίζει σαν σκουπίδια. Δεν τους έχρισε κανείς θεούς, ούτε καν οι εαυτοί τους. Αντιγράφουν τον Θεό. Επιθυμούν να γίνουν σαν και Αυτόν. Παντοδύναμοι και παντοκράτορες. Μα το παλεύουνε με λάθος τρόπο. Μικροί θεοί γινόμαστε χαριστικά όταν αγιάζουμε, όχι όταν καταδυναστεύουμε την ανθρώπινη φύση μας. Και η Ιεραρχία με τόση Θεολογία στα χέρια της, πάλι σιωπά.

Από τις ελάχιστες γνώσεις που έχω γνωρίζω πως όταν υπήρχε ένα πρόβλημα στους Χριστιανούς, διακηρυσσότανε νηστεία, προσευχή, Λιτανείες, Παρακλήσεις, Θείες Λειτουργίες, ώστε ο Θεός να φανερώσει τί πρέπει να γίνει για να λυθεί το ζήτημα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και τώρα;

[π. Βασίλειος: Αυτά ήταν παλιά, τώρα η επιστήμη «προόδευσε»! Τώρα πάνε στην άκρη. Ήτανε για άλλες εποχές. Παρήλθαν οι εποχές των Αγίων Πατέρων. Είναι των νεο-πατερικών τώρα. Νεοπατερικών μελετών, δηλαδή κολοκύθια στο πάτερο.]

Άκουγα συνεχώς το επιχείρημα πως μέχρι σήμερα άνθρωποι κολλούσαν από τους Ναούς κρυολόγημα, γαστρεντερίτιδα, ίωση, γιατί λέει χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον, δεν είχαν αποστάσεις μεταξύ τους…

[π. Βασίλειος: Όλα τα νοσήματα στο Ναό! Στη λαϊκή αγορά, στις δουλειές τους, στις κοινόχρηστες τουαλέτες των υπηρεσιών, εκεί δεν κολλάς τίποτα, είναι αγιασμός! Στην Εκκλησία είναι όλα τα μικρόβια! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ; ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΌΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ; «Πεθάνανε στο Μοναστήρι». Ποιός πέθανε; Αρρωστήσανε τρεις Μοναχοί, γριπιάστηκε μια Αδελφότητα! Δηλαδή κάθε χρόνο κάνουμε στατιστική σε πόσα Μοναστήρια γριπιαστήκανε οι Καλόγριες ή οι Καλόγεροι; Τί είναι αυτά τα χάλια; Τί επιχειρήματα είναι αυτά συνέχεια που ακούμε;

Ομολογώ πως δεν ήξερα τι να απαντήσω σε αυτό και θα ήθελα την βοήθειά σας. Δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποιο επιχείρημα. Ειπώθηκε ακόμα πως η Πολιτεία έχει δικαίωμα στη συνάθροιση. Είναι θεολογικά σωστό να χαρακτηρίζουμε τη σύναξη των πιστών στη Θεία Λειτουργία απλή συνάθροιση;

[π. Βασίλειος: Στην Εκκλησία δεν έχει κανένα δικαίωμα η Πολιτεία. Γι’ αυτό την πέταξε έξω ο Άγιος Αμβρόσιος. Πέταξε ολόκληρο τον Αυτοκράτορα. Τον προσέβαλε. Για φαντάσου να ερχότανε ένας αισχρός Κυβερνήτης, Πρόεδρος. Ποιός θα τον πετάξει έξω; «Τώρα είναι πολιτισμένη εποχή, τότε ήταν βάρβαρη»! Ναι, αλλά τότε οι Αυτοκράτορες κόβανε κεφάλια όμως. Πού είναι αυτοί οι Πομένες; Πού είναι αυτοί οι Άγιοι; Μόνο στα βιβλία. Ξέρουμε και να προσκυνάμε τις εικόνες τους.]

Ακόμα και αν ευσταθούν και τα δύο επιχειρήματα όμως θα προτιμούσα να κολλήσω κάτι από έναν αδελφό Χριστιανό μέσα στο Ναό παρά να βρεθώ σε τόπο αμαρτίας και να πάρω κάτι από εκεί.

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να αγαπάμε μέχρι θανάτου.

Αν υποθέσουμε πως ο εκκλησιασμός δεν μας προφύλασσε, πάλι θα έπρεπε να θέλουμε να εκκλησιαζόμαστε, γιατί μιλάμε για σχέση με τον Θεό. Εδώ σχετιζόμαστε με τον έναν και τον άλλον άνθρωπο στη γειτονιά, στο σχολείο, στη δουλειά που μας κάνει ψυχικά κακό πολλές φορές και δεν θέλουμε να σχετιστούμε με τον Θεό; Και έχουμε και αξιώσεις;

[π. Βασίελειος: Ακούτε; Αυτά είναι απλές λογικές σκέψεις. Ούτε αυτά δεν έχουμε κρατήσει; Ούτε αυτά;

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΝΗΣΥΧΕΙΣΤΕ.]

Ποιοί νομίζουμε ότι είμαστε τέλος πάντων; Μόρια χώματος είμαστε που ο Θεός μας έδωσε από ύπαρξη μέχρι αξία. Το έχουμε καταλάβει ή ακόμα «θεολογούμε» σε ροζ σύννεφα;

Τα γεγονότα μας πρόλαβαν και μας ξεπέρασαν κιόλας, Όσο άκουγα τις ομιλίες σας αγωνία και φόβος με έπιανε. Δεν ήθελα να καταπιώ το γεγονός ότι το πιο αγαπητό δημιούργημα του Θεού μετατράπηκε σε τέρας. Δεν ήθελα να ζήσω αυτά που ζήσαμε. Όσο ανακαλύπτω τους ανθρώπους τόσο σοκάρομαι και φοβάμαι. Και δεν θέλω να σταματήσω να σοκάρομαι γιατί ίσως συνηθίσω την κατάσταση και γίνω κι εγώ ένα τέρας. Δεν πλαστήκαμε για κάτι τέτοιο. Προτιμώ να μείνω παιδί ψυχικά, καθυστερημένη, ονειροπαρμένη, ρομαντική μέχρι τελικής πτώσης, παρά να γίνω όπως θέλουν κάποιοι και όπως έχουνε γίνει ήδη αρκετοί.

Ας καταλάβουμε πως δεν θα είμαστε ποτέ πια ίδιοι. Οι καλοί γίναν καλύτεροι και οι κακοί χειρότεροι. Δεν χρειάζεται να βγούμε να φωνάξουμε, να διαδηλώσουμε, να βρίσουμε. Νομίζω πως πρέπει απλά να ζήσουμε. Να συνεχίσουμε την ζωή μας όπως και πριν απ’ όλο αυτό. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αντίσταση ίσως. Σε μία κατάσταση που ξερνάει θάνατο, εγκλεισμό και χειραγώγηση εμείς να σπέρνουμε ζωή. Εμείς να παραμείνουμε στη θέση μας. Ανθρωπίνως άνθρωποι ας είμαστε κι ας ζητάμε άδεια από τον Θεό και για την ανάσα μας ακόμη,

Καλή λεφτεριά.


Απομαγνητοφώνηση Φαίη.

2 thoughts on “Οι Χριστιανοί πιαστήκαμε «κορόνια» – Η οντότητα άνθρωπος καταργήθηκε εν μία νυκτί.

 1. Χριστός Ανέστη
  Στα τόσα σπουδαία και ενδιαφέροντα που αναδεικνύονται εδώ, και στα οποία συμφωνώ, θα προσθέσω μόνο ένα.
  Την ευθύνη ενός εκάστου ημών ως ορθοδόξων χριστιανών..
  Είδαμε, αξιολόγησαμε, βαθμολογησαμε συμπεριφορές …
  Αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε λες και δεν συνέβη τίποτα, τότε η ευθύνη είναι και δική μας
  Δικαίως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός θα μας πει, δεν καταλαβαίνετε τίποτα?…
  ΥΓ. Εννοειται πώς ο Κύριος θα αντιδράσει…περιμένει όμως και την δική μας στάση…
  Παρεπιπτόντως χθές διάβασα πώς επίσκοπος επαίνεσε τούς πιστούς για τα υγειονομικά μέτρα που έλαβαν και τήρησαν!!!!!, νομίζω πως οι ιεράρχες κοιμούνται ακόμα

 2. Ναι χίλιες φορές καλύτερα . . .« καλύτερα να μας βρίζανε οι γνωστοί ενάντιοι παρά που στερηθήκαμε την ίδια τη Ζωή.» Ο Τριαδικός Θεός μας, όμως μας μιλάει, εμείς δεν τον ακούμε, δεν προσέχουμε τα σημεία που μας δίνει, ούτε τους αγιασμένους δικούς Του ανθρώπους τι ακριβώς μας λένε, ούτε τους Αγίους Μάρτυρες και Ομολογητές της Πίστεως ακολουθούμε . Είναι βέβαιο πως αργότερα θα τα καταλάβουμε όλα .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s