Η επιστροφή της Κρατικής Εκκλησίας.

Εχθές ο Μητσοτάκης έκανε την κάτωθι δήλωση για την Εκκλησία «Επιτρέψτε μου, εδώ, μία αναφορά στην Εκκλησία: Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους. Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.»

Ομίλησε για «κατανόηση» και «συνεργασία» με τις πλάτες των Επισκόπων που δημοσίως επαίνεσαν το κλείσιμο των Ναών και τα μέτρα της κυβέρνησης. Με τις πλάτες των Επισκόπων που παρακολούθησαν άπραγοι τον διωγμό και τον διασυρμό των ιερέων και των πιστών από τα βοθροκάναλα των 20 εκατομμυρίων. Όσοι αντιστάθηκαν είναι για αυτούς τους Επισκόπους κακό παράδειγμα διότι τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτόν τον λόγο συνεχίζουν και μας λένε ότι μόνο η υπακοή στον Επίσκοπο είναι ευλογημένη από τον Θεό.

Ένας τσοπάνης ποτέ δεν θα άφηνε τα πρόβατά του εκτεθειμένα στους λύκους. Από το 2016 και μετά ζούμε ακριβώς αυτό. Οι Επίσκοποι μας άφησαν εκτεθειμένους στους αιρετικούς, μετά μας άφησαν εκτεθειμένους στους σχισματικούς και μετά μας πέταξαν έξω και από τους Ναούς, αφήνοντάς μας αλειτούργητους και ακοινώνητους. Μας γνωστοποίησαν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι τα πάντα μέσα στην Εκκλησία, από την Ορθόδοξη Θεολογία μέχρι και την εκκλησιαστική μας ζωή, καθορίζονται από τις κοσμικές εξουσίες.

Ποιός ο λόγος λοιπόν να συνεχίσουμε να μιλάμε για Εκκλησία και όχι για Κρατική Εκκλησία, υποκατάστημα του εκάστοτε πολιτικού κυβερνήτη; Είναι ο καισαροπαπισμός μόλις τωρινό φαινόμενο των ημερών μας σεβαστέ π. Σαράντη Σαράντο; Η ψευδοσύνοδος τί ήταν; Το ουκρανικό τί ήταν; Δεν μας επιβλήθηκαν και στις δύο αυτές περιπτώσεις ταπεινωτικές και βλάσφημες υποχωρήσεις στα της Πίστεώς μας από κοσμικά κέντρα που έχουν συνάψει αμαρτωλούς δεσμούς με εκκλησιαστικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν ποτέ η στρατευόμενη Εκκλησία να ελευθερωθεί όταν λέμε μισές αλήθειες;

Ο Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ότι το σχέδιο της κυβέρνησης ενδέχεται να αναθεωρηθεί σε περίπτωση αναζωπύρωσης (του κορωδοϊού). Η ζωή μας πάντως μέσα στην Κρατική Εκκλησία δεν θα είναι η ίδια, άλλωστε, «δεν υπάρχει επιστροφή στην «προ κορωνοϊού πραγματικότητα». Ζούμε, ήδη, αλλιώς.», είπε ο Μητσοτάκης.

Τι θα κάνει λοιπόν ο πιστός όταν του πει ο Μητσοτάκης που παίρνει εντολές από τους Σιωνιστές οι οποίοι προωθούν τη νέα τάξη ότι θα πρέπει να εκκλησιάζεται με μάσκα; Ότι δεν θα πρέπει να προσκυνά τις Ιερές Εικόνες αλλά να κάνει υπόκλιση από μακρυά; (το είχε προτείνει ο Δημητριάδος). Ότι δεν θα πρέπει να ασπάζεται το χέρι του ιερέα και ότι θα πρέπει να παίρνει το αντίδωρο μόνος του; Ότι θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας; Ότι τον εν Χριστώ αδελφό στην Εκκλησία θα πρέπει να τον βλέπει ως ένα δυνητικό μικρόβιο από το οποίο πρέπει να κρατά αποστάσεις; Καταλαβαίνουμε τις προεκτάσεις όλων αυτών;

Δεν ξέρω για ποιον λόγο συνεχίζουμε να έχουμε τους Επισκόπους. Τουλάχιστον ας τους ονομάσουμε αλλιώς, θρησκευτικούς υπουργούς του Κράτους φερ’ ειπείν ή κάτι άλλο, διότι αλλιώς ξεφτιλίζουμε τη λέξη «Επίσκοπος». Δεν μπορεί να λέγεται «Επίσκοπος» αυτός ο οποίος είτε σιωπά, είτε ντύνει με οικουμενιστική αγαπολογία τα προτάγματα του Καίσαρα. Δεν μπορεί να ζει εις βάρος των αιμάτων των Μαρτύρων και των Ομολογητών. Ούτε μπορεί να λέγεται Εκκλησία μία οντότητα η οποία έχει ως κεφαλή τον Καίσαρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο Σκαί [18/4/20], στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το αν προβληματίζεται μήπως κάποιοι πιστοί προσπαθήσουν να μπουν στους Ναούς το βράδυ της Ανάστασης και κάποιοι ιερείς τους διευκολύνουν, απάντησε: «Είναι προφανές ότι το κάλεσμα όλων μας, και της κυβέρνησης και της ίδιας κοινωνίας των πολιτών, είναι να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Η Εκκλησία μας, η οποία έχει έναν σπουδαίο κοινωνικό ρόλο κι έχει παίξει πολύ θετικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, έχει συνδράμει με ώριμες αποφάσεις, και πιστεύω ότι όλοι οι ιερείς και όπως επίσης και όλοι οι πολίτες, θα κάνουν αυτό που πρέπει. Θα είμαστε όλοι στο σπίτι μας και ο καθένας μας απόψε το βράδυ στις 12, την ώρα της Ανάστασης του Χριστού θα είναι η ώρα που θα δείξουμε την πίστη μας με έναν δικό μας εσωτερικό τρόπο ο καθένας για να είμαστε όλοι γεροί, υγιείς και ασφαλείς του χρόνου να ξανααπολαύσουμε την Ανάσταση και το Πάσχα με τον πατροπαράδοτο Ελληνικό Χριστιανικό τρόπο

Στο παραπάνω απόσπασμα, όπου ο υπουργός συμπεριέλαβε εσκεμμένως στο κάλεσμα της κυβέρνησης και την κοινωνία των (τρομοκρατημένων και κακοπληροφορημένων) πολιτών, για να μην φαίνεται ότι η κυβέρνηση ενεργεί μονομερώς, δικτατορικά και εφαρμόζει στρατιωτικού τύπου πολιτικές, ξεχωρίζουν δύο ιδιαίτερα σημεία: Πρώτον, ότι για τον πολιτικό κόσμο ο ρόλος της Εκκλησίας είναι κοινωνικός. Δεύτερον, ότι ο υπουργός περιέγραψε περιληπτικά αυτό το οποίο μας πάσαρε με αγαπουλίστικο και ψευτοθεολογικό μανδύα η ΔΙΣ και μας μετέφεραν και αρκετοί Αρχιερείς (που και αυτοί διαστρέβλωσαν την Θεολογία της Εκκλησίας) στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν το κλείσιμο των Ναών. «Η Εκκλησία κενώνεται και ταπεινώνεται για το πλησίον» (το κάλεσμα όλων μας, και της κυβέρνησης και της ίδιας κοινωνίας των πολιτών), «Κινδυνεύετε εσείς οι πιστοί και όχι η πίστη σας» (για να είμαστε όλοι γεροί, υγιείς και ασφαλείς του χρόνου), «Κάντε κατ’ οίκον εκκλησίες» (θα δείξουμε την πίστη μας με έναν δικό μας εσωτερικό τρόπο).

Χαρακτηριστικές όμως ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Γεωργίου Γεραπετρίτη, ο οποίος καθ’ ότι φαίνεται αντιλήφθηκε το κενό και εκστόμισε εκείνος θεολογικό λόγο εκ μέρους της Εκκλησίας. Αφού τόνισε το σταδιακό άνοιγμα των Ναών υπό όρους και προΰποθέσεις, είπε:

«Ἀντιλαμβάνομαι ὅτι ἔγιναν πολὺ μεγάλες παραχωρήσεις σὲ σχέση μὲ ζητήματα ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν καὶ μὲ τὴ δογματικὴ ἀκεραιότητα τῆς Ἐκκλησίας καὶ τῆς πίστης, …»

Άκουσε κανείς έστω και έναν Αρχιερέα που υποστήριζε το κλείσιμο των Ναών να παραδεχτεί ότι έγιναν μεγάλες παραχωρήσεις σε σχέση με την δογματική ακεραιότητα της Εκκλησίας; Όχι μόνο δεν είδαμε κάτι τέτοιο αλλά φρίξαμε από την προσπάθειά πολλών Αρχιερέων να αλλοιώσουν την Θεολογία της Εκκλησίας και το βίωμά Της για να υποστηρίξουν την προδοτική τους στάση.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας Μητροπολίτης Ναυπάκτου έθετε ερωτήματα στην κυβέρνηση τα οποία θα έπρεπε να είχε θέσει στον εαυτόν του τόσον καιρό:

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σουπερ μάρκετ;» «Είναι χειρότερο από το σουπερ μαρκετ είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;»

Διότι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου όλον αυτόν τον καιρό έβγαινε εδώ κι εκεί για να υποστηρίξει το σύνθημα «μένουμε σπίτι» και να δώσει «ψυχολογική» υποστήριξη στους μένουμεσπίτιδες. Δεν δίστασε μάλιστα σε συνέντευξή του να υποστηρίξει ότι οι Ναοί θα πρέπει να παραμείνουν κλειστοί και μετά το Πάσχα! Και το «στήριξε» μάλιστα και «θεολογικά» το πράγμα! Γιατί κλαίγεται τώρα; Έμεινε λοιπόν στον Γεραπετρίτη να ασχοληθεί και με τα θεολογικά της Εκκλησίας αφού οι ταγοί Της συναγωνίζονταν όλον αυτόν τον καιρό ποιος θα παρουσιάσει καλύτερο πιστοποιητικό φρονημάτων στους κυβερνώντες. Από την στιγμή όμως που ενημερώθηκαν ότι η κυβέρνηση θα χαλαρώσει λίγο τα μέτρα έγιναν όλοι τους παλληκαράδες.

Αν όλα αυτά μας καταδεικνύουν κάτι είναι ότι η συμβίωση του Κράτους και της Εκκλησίας έχει γίνει δηλητηριώδης και επικίνδυνη, σε τέτοιο σημείο όπου δεν μπορείς πια να ξεχωρίσεις ποιός είναι ο υποτιθέμενος επίσκοπος και ποιος ο πολιτικάντης. Είναι τραγικές οι στιγμές που ζούμε εμείς οι πιστοί όταν ακούμε τους άθεους πολιτικούς να δηλώνουν ανοιχτά πια ότι θα συνδιαμορφώνουν με αυτήν την ανύπαρκτη ιεραρχία την εκκλησιαστική ζωή και την συμπεριφορά μας μέσα στην Εκκλησία.

«θὰ ὑπάρξει ἰσόρροπο μεῖγμα ἐκ μέρους τῆς Πολιτείας καὶ στὸ πλαίσιο τῶν καλῶν σχέσεων ποὺ ὑπάρχουν μὲ τὴν Ἐκκλησία, γιὰ τὸ πῶς θὰ λειτουργήσουν οἱ ἐκκλησίες τὶς κυριακάτικες Λειτουργίες τους», είπε ο Γεραπετρίτης.

Εάν μας λυπηθεί ο Θεός και διώξει το ψευτορωμαίικο, τότε μόνο θα γλιτώσουμε και από την Κρατική Εκκλησία.


Φαίη.

18 thoughts on “Η επιστροφή της Κρατικής Εκκλησίας.

 1. Χριστός Ανέστη Φαίη ,,,!!!
  Εξαιρετικό…
  Να προσθέσω πως η εικονομαχία επανέρχεται, δεδομένης της μη προσκυνησεως τών εικόνων …
  Κάτι μου λέει πώς για τους ανοιχτούς Ναούς θα υπάρχει εντολή μέσω ΚΥΑ να απαγορεύεται η Θεία Μετάληψη προς τούς πιστούς!!!!
  Οπότε η εσχάτη πλάνη, χειρων τής πρώτης….

 2. Το αντιλαμβάνεστε εσείς, αυτό αδελφοί μου που έγινε από 2016 με την ληστρική Σύνοδο του Κολυμπαρίου της Κρήτης ; ; ;
  «Ἀντιλαμβάνομαι ὅτι ἔγιναν πολὺ μεγάλες παραχωρήσεις σὲ σχέση μὲ ζητήματα ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν καὶ μὲ τὴ δογματικὴ ἀκεραιότητα τῆς Ἐκκλησίας καὶ τῆς πίστης, …» .

  Εάν ναί , τότε σαφώς όλοι εμείς, εν μέσω διωγμού τής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που κληθήκαμε να κάνουμε το «Κάντε κατ’ οίκον εκκλησίες», αντιλαμβανόμαστε και την παρουσία της « Κρατικής Εκκλησίας » . Χριστὸς Ἀνέστη ! Ἀληθῶς Ἀνέστη !

 3. Εάν εφαρμόσουν αυτά Φαίη, περί μάσκες, περί υποκλίσεις εικόνων , αλλαγή μετάδοσης τής Θείας Κοινωνίας, το αντίδωρο να το παίρνουμε μόνοι μας, και λιγότερη ώρα την Κυριακή τής Θείας Λειτουργίας,τότε, αυτό δεν είναι εκκλησία του Ιησού Χριστού μας, αλλά ένα πολιτικό και κοινωνικό Θέατρο της νέας εποχής μας, τού Αντιχρίστου.

 4. Νομίζω ήδη το έκανε ο Κύριος,τους πέταξε από τα θυσιαστηρια και δε θα τους αφήσει να γυρίσουν,ισως με κάποια παράταση της ασθένειας που θα επιτρεψει,ή μετάλλαξη αυτής σε δερματική.
  Θα ήταν μεγάλη απογοήτευση να γύριζαν πίσω με δόξα και τιμή οι βιαστές,ως γαμπροί.
  Και ο δικός μου εφιαλτης είναι μη στήσουν μια εντελως παπικορθοδοξη-ουνιτικη κρατικη «εκκλησια»,ένα παραπλανητικό οργανισμό όπου οι ευσεβεις βλαμμενες θείες και μπαρμπαδες θα τη δείχνουν κάθε Κυριακή με τα μπουλουκια τους ως «νομιμη»με αποτέλεσμα να «μολυνουν»ψυχες και να χαθεί η ορθοδοξια.
  Νομίζω όμως ότι μάλλον αυτό δε θα γίνει,θα παραταθούν οι πειρασμοί,θα καταδειχθεί ετσι στους λέβητες ιερείς ότι δεν έχουν ανάγκη των ευλογιων των επισκόπων,των αντιμνησιων τους,των μισθών τους,αλλά ότι αρκεί αυτή του Κυρίου τους που έλαβαν στις χειροτονίες, θα την μεταφερουν ετσι(την εκκλησια)στα σπίτια και την κατακομβη.

  • Αδελφέ, μήπως εννοείς λευίτες ιερείς; Διότι ο λέβητας είναι μία μεταλλική συσκευή μέσα στην οποία βάζουμε κάποιο υγρό για θέρμανση.

 5. !!!!!!!!!.
  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
  ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΩΣ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ, Η ΚΑΘΕ ΠΡΌΤΑΣΗ ΣΑΣ.
  ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ…..ΜΑΣ ΠΛΑΣΆΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΏΤΑΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!
  ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΆΘΕ ΔΙΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΔΙΈΣΤΡΕΨΑΝ ΕΥΣΧΉΜΩΣ » ΙΝΑ ΠΕΊΣΩΣΙ ΤΑ….ΖΩΝΤΑΝΆ»
  ΚΑΙ
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΆ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΊΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΟΠΊΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΊΞΕΙ ΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ….
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ.

 6. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑ ΤΟΘΣ ΑΙΩΝΕΣ ΩΣ ΠΛΟΙΆΡΙΟ ΚΛΥΔΩΝΊΣΤΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑΥΑΓΗΣΕ!
  ΠΟΛΛΟΙ ΌΜΩΣ ΕΚ ΤΩΝ….» ΚΑΚΏΣ ΕΠΙΒΑΙΝΌΝΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΊΟΥ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΠΛΟΗΓΟΊ», ΝΑΥΆΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΝΙΓΗΣΑΝ!
  ΤΟ ΠΛΟΙΆΡΙΟΝ ΕΚΛΗΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΤΙΜΟΝΙΈΡΗ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΌ. ΟΥΔΕΝΑ ΈΤΕΡΟ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΒΥΘΙΣΤΟ !!!!!
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!

 7. Μπραβο Φαιη. Περιγραφεις την ‘εξωτερικη’ πραγματικοτητα με τα μελανοτερα χρωματα, οπως ειναι. Και μεσα στις καρδιες που Τον θελουν, λαμπει ο Χριστός!

 8. Είναι, ακριβώς έτσι. Έχω δε και την εντύπωση, ότι άνθρωποι που δεν είχαν κάνει αυτή την συνειδητοποίηση, ύστερα από αυτή την στάση επισκόπων κλπ, σαν να αντιλήφθησαν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Όπως και να το κάνουμε, η στάση τους ήταν πρόδηλη παρά την διαστρέβλωση του Λόγου του Θεού για να υποστηρίξουν το κλείσιμο των εκκλησιών. Πραγματικά, ακόμα και άσχετοι έκαναν αυτή την παραδοχή, ότι η πραγματική εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό.

 9. Χριστός Ανέστη αδελφοί μου Ορθόδοξοι Χριστιανοί!
  Συγχαρητήρια για το άρθρο- Αλήθεια που γράψατε ( και για τα προηγούμενα). Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.
  Η αλήθεια- ο Χριστός μας , είναι πάνω από το σώμα μας!

 10. Εξαιρετικό κείμενο. Οφειλετικως όμως υπενθυμίζω ότι αυτά τα λένε οι λοιδωρουμενοι ορθόδοξοι του λεγόμενου Παλαιού ημερολογιου από το 1924! Αυτοί πρωτομίλησαν για Κρατική Εκκλησία και είχαν δίκηο. Ας είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί. Το κακό δεν ξεκίνησε το 2016 στην ληστρικη Σύνοδο της Κρήτης. Ίσως τότε είχαμε μια κορύφωση. Αν δεν πιάσουμε το νήμα από την αρχή, δεν θα βρεθεί άκρη!

  • Πολυ σωστη παρατηρηση.
   Αν και οι καημενοι βρεθηκαν τωρα στο μηδεν,οι επισκοποι τους ολοι υπακουσαν ακριβως οπως και οι κρατικοι

  • Συμφωνα με τους συγχρονους αγιους [Παισιο-Πορφυριο] οι παλαιοημερολογητες ειναι σχισματικοαιρετικοι, και αυτο δεν αλλαζει ακομα και αν η επισημη εκκλησια προσκυνησει τον Αντιχριστο.

   • Ο άγιος Παΐσιος απ’ όσο γνωρίζω δεν έλεγε ακριβώς αυτό (περί σχισματικών), το έλεγε μάλλον αλλά συμπλήρωνε και κάτι άλλο το οποίο δεν είναι της ώρας.

 11. Οσοι γνωριζεται ιερεις και τους εχετε θαρρος αφυπνιστε τους και προτρεψτε τους σε ιερουργιες ανευ ευλογιων των κρατικων επισκοπων.
  Οι εκκλησιες δεν ανοιγουν

 12. Αυτός που κλείνει τους ναούς και αυτός που συμφωνεί και συνεργάζεται πώς λέγονται;
  Συμμορία ,ή αλλιώς, σπείρα.Τσιράκια μιάς παγκόσμιας ομάδας που πλέον αποκαλύπτονται τα πρόσωπά τους και τα βλαμμένα σχέδιά τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s